X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Na to liczę, a nawet jeśli się nie uda to przynajmniej zajmę czymś głowę 😊 dziękuję Ci bardzo 🫶🏻

Wczoraj tak poświętowałam, że dzisiaj boli mnie głowa 😂 kuuurde, to już nie te czasy. Dwie lampki wina, a ja się czuję jakbym do 3 balowała 🤪

Haha no zdrowe odżywianie nie daje raczej odpowiedniego podkładu pod alkohol 🫣

Ja to za to wczoraj zgrzeszyłam kebsem, w tygodniu w pracy dziewczyny namówiły na maczka, no i ciasto na kontroli🫣😳
    Na wadze od razu widać, bo spadek się zatrzymał :P moje 80:20 w diecie rozkłada się w ciągu miesiąca 😂 a dziś mam smaka na piwo i do kiełbaski z grilla wejdzie jak wściekłe 😁

KejtKa, blob, notsobadd, Pati2804, Fermina, Malinowysorbet, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    U mnie jest rosół, ale w niedzielę i u mamusi :)
    U nas kiedyś za dzieciaka był w domu rodzinnym rosół w niedzielę ,a teraz inny dom, inne zasady 😅

blob, notsobadd, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    U mnie na obiad wjeżdża gulasz z indyka 😁
    Mniaaaaam 🤤 jeszcze powiedz że z kaszą? 😍 To przyjadę na obiad 🤣

Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U nas kiedyś za dzieciaka był w domu rodzinnym rosół w niedzielę ,a teraz inny dom, inne zasady 😅
    U nas to samo, niedziela beż rosołu to była nie niedziela :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘
    Ja też już zagłosowałam, oczywiście na TAK .
    Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰

A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
    A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
    Zgaduj zgadula 🫡

A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 10:16

Pati2804, CoffeeDream, KejtKa, Suzie, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Jendza Znajoma

Wysłany: 23 marca 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Potwierdzam, to ja 😛
    Ale ! Rozjechała się pewne owulacja.
    Tak czy siak pozytyw dopiero w 31 dniu cyklu!

A to nie sprawdzałaś się testami owu? ;) Kurcze ja to z córką zaszłam bez problemu, dla mnie te testy owulacyjne to abstrakcja. Nie rozumiem czemu nie wychodzi. Nie chodzę jeszcze na żadne monitoringi, postawiłam na razie na te testy i owulka wypadła teraz w 14dc wcześniej w 16dc... Mierzę progesteron 7dpo i jest powyżej 15 więc powinno być ok. I czemu nie zachodzę? Za stara już jestem? :D

2015👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jeszcze nie robiłam, znalazłam na Tik toku, wkleję link 😃
    https://vm.tiktok.com/ZGe5MLkST/

Ja byłam uzależniona od maka i to tak serio serio. Kilka razy w tygodniu jeszcze parę lat temu jadłam. Ale no wiem, że to syf i teraz to jest tylko raz w miesiącu. Jak dostaję okres to mąż zabiera mnie na maka 🤪 co ja pocznę jak kiedyś ten okres nie przyjdzie 😂💁🏼‍♀️
    Ja piernicze ale zgłodniałam po filmiku 🤣😅😁 idę jesc bo umrę z głodu przez Was 🙈🤣

notsobadd, Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ja to za to wczoraj zgrzeszyłam kebsem, w tygodniu w pracy dziewczyny namówiły na maczka, no i ciasto na kontroli🫣😳
    Na wadze od razu widać, bo spadek się zatrzymał :P moje 80:20 w diecie rozkłada się w ciągu miesiąca 😂 a dziś mam smaka na piwo i do kiełbaski z grilla wejdzie jak wściekłe 😁

Piwo i kiełbasa z grilla, mów jeszcze bo brzmi jak raj 🤤
    Czasami takie małe grzeszki są potrzebne 😘

Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream, blob, Malinowysorbet, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

No proszę ale smakowity weekend się u Ciebie szykuje 😁 oby poszło w cycki 😅🤣

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Zagłosowane, oczywiście: za! :D

@notsobad, gratulacje! Ale rzeczywiście myślę, że zaraz może się pojawić pozytywny test. Życie lubi takie piwoty. :D

Dobrego dnia dla Was! Czuję dużą ulgę po lekach od gina i czekam na poniedziałek, żeby jeszcze zdążyć z tym cyklem. U mnie data ewentualnego porodu to 18.12 ale moje dzieci siedzą po terminie, więc może by była wesoła Wigilia🤣

Trzymam kciuki! Też był tu taki przypadek u kogoś, że nawet w cyklu, gdzie była infekcja, udało się 😉🤞

Prezesoowa, Fermina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mniaaaaam 🤤 jeszcze powiedz że z kaszą? 😍 To przyjadę na obiad 🤣

Z jaglaną 😅 wbijaj ♥️

Pati2804, Fermina lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 😘
    Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰

A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
    A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
    Zgaduj zgadula 🫡

A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️
    O kurde, to dziwne 🙈 w każdym razie przepraszam za zmyłkę bo był pewna że nie trzeba na czczo 😅😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Piwo i kiełbasa z grilla, mów jeszcze bo brzmi jak raj 🤤
    Czasami takie małe grzeszki są potrzebne 😘
    Ja ostatnio jak zobaczyłam że w domu jak przyjechali znajomi i pili piwko to aż mi smaka narobili, zawsze zakazane najlepiej smakuje .. 😅🤤

notsobadd lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jendza wrote:
    A to nie sprawdzałaś się testami owu? ;) Kurcze ja to z córką zaszłam bez problemu, dla mnie te testy owulacyjne to abstrakcja. Nie rozumiem czemu nie wychodzi. Nie chodzę jeszcze na żadne monitoringi, postawiłam na razie na te testy i owulka wypadła teraz w 14dc wcześniej w 16dc... Mierzę progesteron 7dpo i jest powyżej 15 więc powinno być ok. I czemu nie zachodzę? Za stara już jestem? :D

Przypominam, że mi ginekolog wczoraj powiedział, że jestem całkiem młoda na dziecko a mam 38 lat 🤣

Ale powiedział też, że jak po pół roku nie wyjdzie to jedziemy z badaniami. 😉

Jendza, Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    O kurde, to dziwne 🙈 w każdym razie przepraszam za zmyłkę bo był pewna że nie trzeba na czczo 😅😘

Spokojnie nic się nie stało 😘
    Ja to jestem ogólnie skołowana, jak piszą że nie można, a później odwrotnie, chyba sobie zadzwonię tam do nich poprostu 😆
    No, a ten progesteron można zrobić tylko 7dpo? 8dpo już nie?

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 😘

Zgaduj zgadula 🫡

Ale dziwne 🙈 też robię w śla i też się sugerowałam informacją ze strony 😅 na alabie piszą, że nie trzeba, a na synevo, że trzeba. Bądź tu mądry i pisz wiersze 🙈

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 😘

Zgaduj zgadula 🫡

Ja w kwietniu ruszam z siłownią 🙈 nie byłam od listopada i baaardzo mi jej brakuje. Ale musiałam odpuścić, bo zbyt wiele mieliśmy na głowie i gdybym jeszcze chodziła na siłkę, to bym całkiem spać nie chodziła 😅
    Wiem, że mówi się, że zawsze znajdzie się czas... No, ja tak nie uważam... Czasami muszę zostać w pracy dłużej i jak kończę o 18/19 to jedynie co, to pójdę na szybki spacer nabić kroki, przewietrzyć się, bo najzwyczajniej w świecie nie mam wtedy już siły na nic innego.
    U mnie siłka to zawsze 1,5h-2h 😄 ćwiczę i cardio, i siłowo.

Fermina, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Z jaglaną 😅 wbijaj ♥️
    Oooooo mniaaaaaam 🤤🤤🤤🤤🤤 będę o 14, bo podejrzewam że to godzina obiadowa? 🤣 u nas zawsze o 14 obiad 😁

KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Oooooo mniaaaaaam 🤤🤤🤤🤤🤤 będę o 14, bo podejrzewam że to godzina obiadowa? 🤣 u nas zawsze o 14 obiad 😁

Tak, czekam ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nie ma żadnego uzasadnienia do badania progesteronu na czczo, jeśli bada się tylko progesteron. Natomiast trzeba pamiętać, żeby później badać o podobnej porze lub nie porównywać wyników zrobionych z dużą różnicą godzinową :)

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ