Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Na to liczę, a nawet jeśli się nie uda to przynajmniej zajmę czymś głowę 😊 dziękuję Ci bardzo 🫶🏻

Wczoraj tak poświętowałam, że dzisiaj boli mnie głowa 😂 kuuurde, to już nie te czasy. Dwie lampki wina, a ja się czuję jakbym do 3 balowała 🤪

Haha no zdrowe odżywianie nie daje raczej odpowiedniego podkładu pod alkohol 🫣

Ja to za to wczoraj zgrzeszyłam kebsem, w tygodniu w pracy dziewczyny namówiły na maczka, no i ciasto na kontroli🫣😳
    Na wadze od razu widać, bo spadek się zatrzymał :P moje 80:20 w diecie rozkłada się w ciągu miesiąca 😂 a dziś mam smaka na piwo i do kiełbaski z grilla wejdzie jak wściekłe 😁

KejtKa, blob, notsobadd, Pati2804, Fermina, Malinowysorbet, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    U mnie jest rosół, ale w niedzielę i u mamusi :)
    U nas kiedyś za dzieciaka był w domu rodzinnym rosół w niedzielę ,a teraz inny dom, inne zasady 😅

blob, notsobadd, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    U mnie na obiad wjeżdża gulasz z indyka 😁
    Mniaaaaam 🤤 jeszcze powiedz że z kaszą? 😍 To przyjadę na obiad 🤣

Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U nas kiedyś za dzieciaka był w domu rodzinnym rosół w niedzielę ,a teraz inny dom, inne zasady 😅
    U nas to samo, niedziela beż rosołu to była nie niedziela :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘
    Ja też już zagłosowałam, oczywiście na TAK .
    Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰

A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
    A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
    Zgaduj zgadula 🫡

A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 10:16

Pati2804, CoffeeDream, KejtKa, Suzie, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Jendza Znajoma

Wysłany: 23 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Potwierdzam, to ja 😛
    Ale ! Rozjechała się pewne owulacja.
    Tak czy siak pozytyw dopiero w 31 dniu cyklu!

A to nie sprawdzałaś się testami owu? ;) Kurcze ja to z córką zaszłam bez problemu, dla mnie te testy owulacyjne to abstrakcja. Nie rozumiem czemu nie wychodzi. Nie chodzę jeszcze na żadne monitoringi, postawiłam na razie na te testy i owulka wypadła teraz w 14dc wcześniej w 16dc... Mierzę progesteron 7dpo i jest powyżej 15 więc powinno być ok. I czemu nie zachodzę? Za stara już jestem? :D

2015👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jeszcze nie robiłam, znalazłam na Tik toku, wkleję link 😃
    https://vm.tiktok.com/ZGe5MLkST/

Ja byłam uzależniona od maka i to tak serio serio. Kilka razy w tygodniu jeszcze parę lat temu jadłam. Ale no wiem, że to syf i teraz to jest tylko raz w miesiącu. Jak dostaję okres to mąż zabiera mnie na maka 🤪 co ja pocznę jak kiedyś ten okres nie przyjdzie 😂💁🏼‍♀️
    Ja piernicze ale zgłodniałam po filmiku 🤣😅😁 idę jesc bo umrę z głodu przez Was 🙈🤣

notsobadd, Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ja to za to wczoraj zgrzeszyłam kebsem, w tygodniu w pracy dziewczyny namówiły na maczka, no i ciasto na kontroli🫣😳
    Na wadze od razu widać, bo spadek się zatrzymał :P moje 80:20 w diecie rozkłada się w ciągu miesiąca 😂 a dziś mam smaka na piwo i do kiełbaski z grilla wejdzie jak wściekłe 😁

Piwo i kiełbasa z grilla, mów jeszcze bo brzmi jak raj 🤤
    Czasami takie małe grzeszki są potrzebne 😘

Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream, blob, Malinowysorbet, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

No proszę ale smakowity weekend się u Ciebie szykuje 😁 oby poszło w cycki 😅🤣

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Zagłosowane, oczywiście: za! :D

@notsobad, gratulacje! Ale rzeczywiście myślę, że zaraz może się pojawić pozytywny test. Życie lubi takie piwoty. :D

Dobrego dnia dla Was! Czuję dużą ulgę po lekach od gina i czekam na poniedziałek, żeby jeszcze zdążyć z tym cyklem. U mnie data ewentualnego porodu to 18.12 ale moje dzieci siedzą po terminie, więc może by była wesoła Wigilia🤣

Trzymam kciuki! Też był tu taki przypadek u kogoś, że nawet w cyklu, gdzie była infekcja, udało się 😉🤞

Prezesoowa, Fermina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mniaaaaam 🤤 jeszcze powiedz że z kaszą? 😍 To przyjadę na obiad 🤣

Z jaglaną 😅 wbijaj ♥️

Pati2804, Fermina lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 😘
    Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰

A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
    A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
    Zgaduj zgadula 🫡

A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️
    O kurde, to dziwne 🙈 w każdym razie przepraszam za zmyłkę bo był pewna że nie trzeba na czczo 😅😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Piwo i kiełbasa z grilla, mów jeszcze bo brzmi jak raj 🤤
    Czasami takie małe grzeszki są potrzebne 😘
    Ja ostatnio jak zobaczyłam że w domu jak przyjechali znajomi i pili piwko to aż mi smaka narobili, zawsze zakazane najlepiej smakuje .. 😅🤤

notsobadd lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jendza wrote:
    A to nie sprawdzałaś się testami owu? ;) Kurcze ja to z córką zaszłam bez problemu, dla mnie te testy owulacyjne to abstrakcja. Nie rozumiem czemu nie wychodzi. Nie chodzę jeszcze na żadne monitoringi, postawiłam na razie na te testy i owulka wypadła teraz w 14dc wcześniej w 16dc... Mierzę progesteron 7dpo i jest powyżej 15 więc powinno być ok. I czemu nie zachodzę? Za stara już jestem? :D

Przypominam, że mi ginekolog wczoraj powiedział, że jestem całkiem młoda na dziecko a mam 38 lat 🤣

Ale powiedział też, że jak po pół roku nie wyjdzie to jedziemy z badaniami. 😉

Jendza, Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    O kurde, to dziwne 🙈 w każdym razie przepraszam za zmyłkę bo był pewna że nie trzeba na czczo 😅😘

Spokojnie nic się nie stało 😘
    Ja to jestem ogólnie skołowana, jak piszą że nie można, a później odwrotnie, chyba sobie zadzwonię tam do nich poprostu 😆
    No, a ten progesteron można zrobić tylko 7dpo? 8dpo już nie?

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 😘

Zgaduj zgadula 🫡

Ale dziwne 🙈 też robię w śla i też się sugerowałam informacją ze strony 😅 na alabie piszą, że nie trzeba, a na synevo, że trzeba. Bądź tu mądry i pisz wiersze 🙈

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 😘

Zgaduj zgadula 🫡

Ja w kwietniu ruszam z siłownią 🙈 nie byłam od listopada i baaardzo mi jej brakuje. Ale musiałam odpuścić, bo zbyt wiele mieliśmy na głowie i gdybym jeszcze chodziła na siłkę, to bym całkiem spać nie chodziła 😅
    Wiem, że mówi się, że zawsze znajdzie się czas... No, ja tak nie uważam... Czasami muszę zostać w pracy dłużej i jak kończę o 18/19 to jedynie co, to pójdę na szybki spacer nabić kroki, przewietrzyć się, bo najzwyczajniej w świecie nie mam wtedy już siły na nic innego.
    U mnie siłka to zawsze 1,5h-2h 😄 ćwiczę i cardio, i siłowo.

Fermina, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Z jaglaną 😅 wbijaj ♥️
    Oooooo mniaaaaaam 🤤🤤🤤🤤🤤 będę o 14, bo podejrzewam że to godzina obiadowa? 🤣 u nas zawsze o 14 obiad 😁

KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Oooooo mniaaaaaam 🤤🤤🤤🤤🤤 będę o 14, bo podejrzewam że to godzina obiadowa? 🤣 u nas zawsze o 14 obiad 😁

Tak, czekam ♥️

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nie ma żadnego uzasadnienia do badania progesteronu na czczo, jeśli bada się tylko progesteron. Natomiast trzeba pamiętać, żeby później badać o podobnej porze lub nie porównywać wyników zrobionych z dużą różnicą godzinową :)

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ