Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Na to liczę, a nawet jeśli się nie uda to przynajmniej zajmę czymś głowę 😊 dziękuję Ci bardzo 🫶🏻
Wczoraj tak poświętowałam, że dzisiaj boli mnie głowa 😂 kuuurde, to już nie te czasy. Dwie lampki wina, a ja się czuję jakbym do 3 balowała 🤪
Haha no zdrowe odżywianie nie daje raczej odpowiedniego podkładu pod alkohol 🫣
Ja to za to wczoraj zgrzeszyłam kebsem, w tygodniu w pracy dziewczyny namówiły na maczka, no i ciasto na kontroli🫣😳
Na wadze od razu widać, bo spadek się zatrzymał moje 80:20 w diecie rozkłada się w ciągu miesiąca 😂 a dziś mam smaka na piwo i do kiełbaski z grilla wejdzie jak wściekłe 😁KejtKa, blob, notsobadd, Pati2804, Fermina, Malinowysorbet, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
blob wrote:U mnie jest rosół, ale w niedzielę i u mamusi
blob, notsobadd, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:U mnie na obiad wjeżdża gulasz z indyka 😁
Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry 😘
Ja też już zagłosowałam, oczywiście na TAK .
Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰
A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
Zgaduj zgadula 🫡
A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 10:16
Pati2804, CoffeeDream, KejtKa, Suzie, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Paima wrote:Potwierdzam, to ja 😛
Ale ! Rozjechała się pewne owulacja.
Tak czy siak pozytyw dopiero w 31 dniu cyklu!
A to nie sprawdzałaś się testami owu? Kurcze ja to z córką zaszłam bez problemu, dla mnie te testy owulacyjne to abstrakcja. Nie rozumiem czemu nie wychodzi. Nie chodzę jeszcze na żadne monitoringi, postawiłam na razie na te testy i owulka wypadła teraz w 14dc wcześniej w 16dc... Mierzę progesteron 7dpo i jest powyżej 15 więc powinno być ok. I czemu nie zachodzę? Za stara już jestem?2015👰🏼♀️🤵🏼♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS -
notsobadd wrote:Jeszcze nie robiłam, znalazłam na Tik toku, wkleję link 😃
https://vm.tiktok.com/ZGe5MLkST/
Ja byłam uzależniona od maka i to tak serio serio. Kilka razy w tygodniu jeszcze parę lat temu jadłam. Ale no wiem, że to syf i teraz to jest tylko raz w miesiącu. Jak dostaję okres to mąż zabiera mnie na maka 🤪 co ja pocznę jak kiedyś ten okres nie przyjdzie 😂💁🏼♀️notsobadd, Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Haha no zdrowe odżywianie nie daje raczej odpowiedniego podkładu pod alkohol 🫣
Ja to za to wczoraj zgrzeszyłam kebsem, w tygodniu w pracy dziewczyny namówiły na maczka, no i ciasto na kontroli🫣😳
Na wadze od razu widać, bo spadek się zatrzymał moje 80:20 w diecie rozkłada się w ciągu miesiąca 😂 a dziś mam smaka na piwo i do kiełbaski z grilla wejdzie jak wściekłe 😁
Piwo i kiełbasa z grilla, mów jeszcze bo brzmi jak raj 🤤
Czasami takie małe grzeszki są potrzebne 😘Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream, blob, Malinowysorbet, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:Haha no zdrowe odżywianie nie daje raczej odpowiedniego podkładu pod alkohol 🫣
Na wadze od razu widać, bo spadek się zatrzymał moje 80:20 w diecie rozkłada się w ciągu miesiąca 😂 a dziś mam smaka na piwo i do kiełbaski z grilla wejdzie jak wściekłe 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Zagłosowane, oczywiście: za!
@notsobad, gratulacje! Ale rzeczywiście myślę, że zaraz może się pojawić pozytywny test. Życie lubi takie piwoty.
Dobrego dnia dla Was! Czuję dużą ulgę po lekach od gina i czekam na poniedziałek, żeby jeszcze zdążyć z tym cyklem. U mnie data ewentualnego porodu to 18.12 ale moje dzieci siedzą po terminie, więc może by była wesoła Wigilia🤣
Trzymam kciuki! Też był tu taki przypadek u kogoś, że nawet w cyklu, gdzie była infekcja, udało się 😉🤞Prezesoowa, Fermina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majlen wrote:Dzień dobry 😘
Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰
A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
Zgaduj zgadula 🫡
A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️ -
notsobadd wrote:Piwo i kiełbasa z grilla, mów jeszcze bo brzmi jak raj 🤤
Czasami takie małe grzeszki są potrzebne 😘notsobadd lubi tę wiadomość
-
Jendza wrote:A to nie sprawdzałaś się testami owu? Kurcze ja to z córką zaszłam bez problemu, dla mnie te testy owulacyjne to abstrakcja. Nie rozumiem czemu nie wychodzi. Nie chodzę jeszcze na żadne monitoringi, postawiłam na razie na te testy i owulka wypadła teraz w 14dc wcześniej w 16dc... Mierzę progesteron 7dpo i jest powyżej 15 więc powinno być ok. I czemu nie zachodzę? Za stara już jestem?
Przypominam, że mi ginekolog wczoraj powiedział, że jestem całkiem młoda na dziecko a mam 38 lat 🤣
Ale powiedział też, że jak po pół roku nie wyjdzie to jedziemy z badaniami. 😉Jendza, Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:O kurde, to dziwne 🙈 w każdym razie przepraszam za zmyłkę bo był pewna że nie trzeba na czczo 😅😘
Spokojnie nic się nie stało 😘
Ja to jestem ogólnie skołowana, jak piszą że nie można, a później odwrotnie, chyba sobie zadzwonię tam do nich poprostu 😆
No, a ten progesteron można zrobić tylko 7dpo? 8dpo już nie?Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
nick nieaktualnyMajlen wrote:Dzień dobry 😘
Zgaduj zgadula 🫡
A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️
Ale dziwne 🙈 też robię w śla i też się sugerowałam informacją ze strony 😅 na alabie piszą, że nie trzeba, a na synevo, że trzeba. Bądź tu mądry i pisz wiersze 🙈
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Dzień dobry 😘
Zgaduj zgadula 🫡
A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️
Ja w kwietniu ruszam z siłownią 🙈 nie byłam od listopada i baaardzo mi jej brakuje. Ale musiałam odpuścić, bo zbyt wiele mieliśmy na głowie i gdybym jeszcze chodziła na siłkę, to bym całkiem spać nie chodziła 😅
Wiem, że mówi się, że zawsze znajdzie się czas... No, ja tak nie uważam... Czasami muszę zostać w pracy dłużej i jak kończę o 18/19 to jedynie co, to pójdę na szybki spacer nabić kroki, przewietrzyć się, bo najzwyczajniej w świecie nie mam wtedy już siły na nic innego.
U mnie siłka to zawsze 1,5h-2h 😄 ćwiczę i cardio, i siłowo.Fermina, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Z jaglaną 😅 wbijaj ♥️
KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wg mnie nie ma żadnego uzasadnienia do badania progesteronu na czczo, jeśli bada się tylko progesteron. Natomiast trzeba pamiętać, żeby później badać o podobnej porze lub nie porównywać wyników zrobionych z dużą różnicą godzinową
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".