Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ale jest jakiś konkretny powód, dlaczego zalecają Ci coś robić z nadżerka? Boli Cię, dokucza w jakiś sposób?
    Ja mam już tyle lat i żaden lekarz nie kazał mi nic z nią robić, jeśli nie daje o sobie znać. Wiele dziewczyn tutaj również ją ma i z nią tak sobie żyjemy nic nie robiąc :)

Dokładnie, u mnie tak samo 🙂 Mam ją już 9 lat i po prostu kontroluję ja u ginekologa. U nie ma żadnego dyskomfortu, plamień itp.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    MummyYummy Cudny wynik! Gratuluję😍

Ja dzisiaj widoczny cień cień. Poszłam szybko do pracy i chce powtórzyć popołudniu czy to oszukaniec czy coś na rzeczy.

O kurcze! To trzymamy kciukasy 😁🤞

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, Kochana, chciałam być sprytna i zajrzeć do Twojej stopki, żeby sprawdzić, jaki jod, witaminę D i cholinę polecasz, ale zniknęła ta rozpiska 🤭

Wiem, że polecałaś jakąś firmę z K i F w nazwie, ale nie mogę przypomnieć sobie tej trzeciej litery i kombinacji 😁

Pomożesz?? 😘

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pędzicie Dziewczyny, a wzięłam się trochę za porządki. Obiecuję nadrobić wszystko, Zimozielona miglo mi, że jest cień? Trzymam mocno kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 12:33

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    89a416f366824.jpg

Wasze zdrowie moje Kochane 🍾 za zdrowo i spokojnie rosnące brzuszki, za nasze owocne starania, za nasze wzajemne wsparcie i świetną atmosferę 🥳😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 12:28

MummyYummy, blob, Paima, Fermina, Smerfetkaa, notsobadd, Malinowysorbet, Nusia89, Dropsik, elektro96, KsiążkowaEmilka, pp2018, KejtKa, Majuna, Suzie, Speranza :), Liyss🧚🏻, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja zazwyczaj z cukrem jem 🙈 az wstyd się przyznać ale tak lubię najbardziej 😁

Ooo ja tak jem buchty 😅 jeszcze z masełkiem 🤤

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, dziękujemy ♥️♥️♥️ Jeju, ale coś fajnego tam masz 🤭

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Ooo ja tak jem buchty 😅 jeszcze z masełkiem 🤤
    Muszę wygooglowac co to buchty;)

Edit: aaaa po mojemu pyzy:) człowiek całe życie się uczy :) ale te akurat też czasem na slodko jem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 12:32

MummyYummy, pp2018, KejtKa lubią tę wiadomość

• Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde żałuję dziewczyny ze nie pojechałam dziś na betę bo gdzieś mam przeczucie że to jest to😊
    Dziś szyjka jeszcze wyżej niż wczoraj i cały czas zamknięta, a zawsze już była nisko i otwarta i tak po tym zawsze wiedziałam że się nie udało a teraz całkiem inaczej

Fermina, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, blob, pp2018, Majuna, Speranza :), Pati2804, PaulaG lubią tę wiadomość

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • Jendza Znajoma

Wysłany: 23 marca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ale jest jakiś konkretny powód, dlaczego zalecają Ci coś robić z nadżerka? Boli Cię, dokucza w jakiś sposób?
    Ja mam już tyle lat i każdy z lekarzy nie zalecał mi cos z nią robić, jeśli nie daje o sobie znać. Wiele dziewczyn tutaj również ją ma i z nią tak sobie żyjemy nic nie robiąc :)

Byłam rok temu w sierpniu na kontroli i powiedziała, że powinnam się jej pozbyć. Nie mam plamień, upławy w normie... cytologia czysta i wycinek też. Też mam ją conajmniej 8 lat, bo miałam ją w ciąży z Zuzką ;)
    Ale dla świętego spokoju się jej pozbędę, jakoś jak mi tak ginekolog powiedziała i czuję że powinnam.

2015👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdecydowałam że pójdę po świętach do gina. Powiedzcie od czego zacząć, co mu powiedzieć, tak żebym niczego nie pominęła a była pewna siebie i tego czego oczekuje? Obawiam się że mnie „zbyje” jak powiem mu że to dopiero będzie 4 miesiąc starań a ja już świruje.. 🤷🏻‍♀️ stwierdziłam że ogólnie psychicznie odpuszczam i zakładam że będzie co ma być bo chyba już nie mam na to wpływu ale z drugiej strony może gdzieś ten problem leżeć i może zacząć coś z tym robić póki jeszcze jest czas i potencjalna szansa? Tylko właśnie od czego zacząć 😉

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa zdrówko! 🍻🫶🏻

Edit. pozazdrościłam Ci tej kiełbaski i namówiłam tatę, żeby zrobił dziś ognisko to przyjadę 🤪 wiec na dworzu 5 stopni, ale będzie kiełbacha z ognicha i piwko 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 12:45

Prezesoowa, MummyYummy, elektro96, blob, pp2018, Majuna, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😂😂😂

Dla mnie mega! 😀

Paima, blob lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, laski, za miłe słowa 😊 😘Tak, trochę nadziei we mnie tchnęło od wczorajszego wieczoru. Wróciłam już wcześniej, ale dopiero od kwietnia będę trochę „luźniejsza”, jeśli chodzi o czas 🫣

Na wątek zagłosowałam oczywiście na tak 😊 Ale też musicie wziąć pod uwagę to, że raczej nie jest możliwe udzielać się w tak ekspresowym tempie na kilku wątkach. Wiele dziewczyn na Winiarach właśnie przez to zrezygnowało z miesięcznych 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 12:47

Prezesoowa, MummyYummy, CoffeeDream, pp2018, Majuna, Suzie, Speranza :), Leśneintro, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny zdecydowałam że pójdę po świętach do gina. Powiedzcie od czego zacząć, co mu powiedzieć, tak żebym niczego nie pominęła a była pewna siebie i tego czego oczekuje? Obawiam się że mnie „zbyje” jak powiem mu że to dopiero będzie 4 miesiąc starań a ja już świruje.. 🤷🏻‍♀️ stwierdziłam że ogólnie psychicznie odpuszczam i zakładam że będzie co ma być bo chyba już nie mam na to wpływu ale z drugiej strony może gdzieś ten problem leżeć i może zacząć coś z tym robić póki jeszcze jest czas i potencjalna szansa? Tylko właśnie od czego zacząć 😉

Jak się tego obawiasz to powiedz, że staracie się dluzej, intensywnie i nie wychodzi. Jak nie zleci Ci żadnych badań to będziesz musiała zmienić lekarza

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Prezesoowa zdrówko! 🍻🫶🏻

Edit. pozazdrościłam Ci tej kiełbaski i namówiłam tatę, żeby zrobił dziś ognisko to przyjadę 🤪 wiec na dworzu 5 stopni, ale będzie kiełbacha z ognicha i piwko 😅

Bardzo dobrze :D u nas jest niby 17 stopni, ale pochmurno i zaczyna wiać, a tu jeszcze z 4-5 godzin siedzenia przed nami :)

Majuna lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dzięki, laski, za miłe słowa 😊 😘Tak, trochę nadziei we mnie tchnęło od wczorajszego wieczoru. Wróciłam już wcześniej, ale dopiero od kwietnia będę trochę „luźniejsza”, jeśli chodzi o czas 🫣

Na wątek zagłosowałam oczywiście na tak 😊 Ale też musicie wziąć pod uwagę to, że raczej nie jest możliwe udzielać się w tak ekspresowym tempie na kilku wątkach. Wiele dziewczyn na Winiarach właśnie przez to zrezygnowało z miesięcznych 😊

No ja na pewno nie dam rady być w dwóch jednocześnie, ale myślałam, że można zrobić zbiorowy w typie miesięcznego, normalnie z kalendarzem w pierwszym poście, a w kalendarzu wpisywać testowanie, badania i wizyty. Jakoś brakowałoby mi tego oczekiwania :) co Wy na to?

MummyYummy, elektro96, Malinowysorbet, blob, KejtKa, Majuna, Suzie, Speranza :), Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Nusia89 Koleżanka

Wysłany: 23 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No ja na pewno nie dam rady być w dwóch jednocześnie, ale myślałam, że można zrobić zbiorowy w typie miesięcznego, normalnie z kalendarzem w pierwszym poście, a w kalendarzu wpisywać testowanie, badania i wizyty. Jakoś brakowałoby mi tego oczekiwania :) co Wy na to?
    good idea!

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 marca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku

Ja na ten głosuję! Śmieszny i jaki autentyczny!😁

Gratuluję wyników @MummyYummy 🥰

MummyYummy, Paima, Suzie lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ