Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMajuna wrote:Racja. Zawsze można sobie założyć maila tylko w tym celu. Co do arkusza, to chyba może publiczny i dla każdego do edycji, a można też i zrobić tak, że tylko zaproszone maile będą miały możliwość edycji. Bo nie wiem, jak to właśnie by było z logami, tak jak mówisz, pewnie by się spruł. A tak to może być arkusz i poszłyby zaproszenia do edytowania dla konkretnych maili. Każda która chciałaby dołączyć musiałaby podać maila. I wtedy chyba nie ma ryzyka, że ktoś nieproszony by pousuwał.
Ooo, super pomysł ♥️ myślę, że tak byłoby najlepiej - osobny mail + zaproszenia do arkusza, ale niech się reszta dziewczyn wypowie 😊notsobadd, MummyYummy, elektro96, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Ooo, super pomysł ♥️ myślę, że tak byłoby najlepiej - osobny mail + zaproszenia do arkusza, ale niech się reszta dziewczyn wypowie 😊
Ja jestem za 😊KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna wrote:@Prezesoowa przewodnicząca... 😅 co Ty tam pijesz, bo mi się fota nie powiększa? Co to za alkohol?
@Nusia89 @Nusia28 oświeciło mnie dopiero po wypowiedzi Nusi89, że to dwie Nusie!
Dziewczyny, co do zbiorowego, to potencjalna prowadząca będzie miała naprawdę masę roboty, tam to chyba by musiały być nawet dwie, jedna by miała post u góry druga od razu pod nią i jedna by ogarniała kalendarz testowania, a druga wizyty. Można by też mieć arkusz do edycji, gdzie wpisywałybyśmy się same, ale tu to każdy by mógł wbić, pousuwać nam lub coś gorszego i nie wiem, jak z anonimowością wtedy. Ale sądząc po ilościach stron, jakie są produkowane, to już dzień zaległości i jest chaos. A wiadomo, każda chce też pewnie trochę odpocząć.
Ja osobiście na pewno bym była na zbiorowym, na miesięczny wpadłabym się pewnie zapisać na testowanko, ale z racji zbiorowego pewnie za dużo bym się tam już nie udzielała.
Tak właściwie to trochę jest w tym racji.
Że zbiorowy super, bo mialbysmy wszystkie nadal kontakt, ale, drugiej strony mega chaos i dużo stron do nadrobienia, bo będzie tyle osób, jak np jak wchodzę po 2-3h nieobecności, to mam zazwyczaj 3,4 strony do nadrobienia , albo gdy dopiero przed południem, a nie rano, to też tyyyyyle do czytania 😄
Może jeszcze przemyślmy ten zbiorowy wątek? Może jednak zostać przy miesięcznych?
A przecież nowych mumusiek nikt też nie wyrzuca z wątku tych które przechodzą 😘grazka0022, Nusia89, Majuna, blob lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
• 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
- badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
- 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Myślę, że do nadrobienia nie byłoby wcale więcej 🤔
Przecież zostaniemy w sumie w tym samym składzie i nie zaczniemy nagle produkować 2 razy więcej wpisów 🤔 Chociaż…. 🤪Nusia89, Prezesoowa, Majuna, KejtKa, blob, MummyYummy, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
U mnie powtórzyłam test i dalej cień widzę!🧐 muszę kupić inny test w takim razie
Prezesoowa, KejtKa, Majuna, blob, KsiążkowaEmilka, notsobadd, Smerfetkaa, MummyYummy, Nusia89, Fermina, Suzie, Lola93, Speranza :), Gregorka, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zimozielona wrote:U mnie powtórzyłam test i dalej cień widzę!🧐 muszę kupić inny test w takim razie
Nie chcesz nam pokazać? Daj pocieszyć oko 🤪KejtKa, Majuna, blob, MummyYummy, Prezesoowa, elektro96, ultramaryna_, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak tak przemyśleć to rzeczywiście miesięczny może lecieć dalej - zgodnie z tradycją, tylko póki co nie ma chętnej prowadzącej
I drugi wspólny wątek. Mi się marzy taki przyjazny wątek, gdzie ktoś kto na niego wejdzie nie będzie bal się odezwaćto tylko moje zdanie
grazka0022 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja jestem całkowicie zielona jeżeli chodzi o te wątki, zbiorowe czy miesięczne. Musiałabym uzupełnić wiedzę w internecie. Fajnie mi się spędza tutaj czas i planuje zostać na dłużej (oczywiście bardziej z brzuszkiem aniżeli bez🤪) aby rozmawiac, wspierać i radzić.
Każdy pomysł wydaje mi się mądry, na czymkolwiek nie stanie, dołożę swoją cegiełkę
🌸KejtKa, notsobadd, blob, Nusia89, Prezesoowa, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny. Ja dziś na USG mam pęcherzyk 20mm i dostałam Ovitrelle żeby dziś podać. Endometrium bez szału bo max 5mm. A to dopiero 10 dc. Nie za szybko? 🤔🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
nick nieaktualny
-
Majlen wrote:Dzień dobry 😘
Ja też już zagłosowałam, oczywiście na TAK .
Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰
A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
Zgaduj zgadula 🫡
A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️
Kochana, to konsultant opowiada bzdury progesteronu i bety nie trzeba badać na czczo; chodzę do specjalisty do spraw niepłodności i rozrodczości i za każdym razem mi powtarza że progesteronu nie musimy badać na czczo - i że w laboratoriach często wprowadzają w błąd tak samo LH przed owulacją ostatnio miałam zlecenie zbadać popołudniu to musiałabym prawie 20h nic nie jeść...“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
@elektro, cudo 😍
@Fermina, na moje to też jeszcze nie jest PIK. Masz więcej testów? Może zrób jeszcze jakoś wieczorem? Będziesz wiedziała, cz kreska ciemnieje. Oby owu poczekała do poniedziałku ✊✊✊
@KejtKa, no świetny pomysł z tymi całodobowymi! 👍 U mnie tylko jedno cz dwa laboratoria działają w sobotę, o niedzieli można zapomnieć, a w tygodniu często pobieranie maksymalnie do 11 🙄 Czasem jest to upierdliwe 😉
@Zimozielona, ooooo ♥️♥️♥️♥️ Dawaj fotkę!
@notsobadd, te "chociaż" było takie wymowne 🤣♥️notsobadd, Fermina, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, uważam, że super by było, gdyby ruszył i nasz wątek zbiorowy, i miesięczny, ale jeśli sie tak nie uda, to rzeczywiście są inne wątki w oczekiwaniu na testowanie 🙂 Nie chodzi o to, żeby tu kogoś wykluczać, tylko mam poczucie, że wiele z nas tak się ze sobą zżyło, że teraz ciężko byłoby tak po prostu się rozstać, a śledzenie kilku watkow grozi utratą pracy z powodu braku czasu na wykonywanie swoich obowiązków 🤣
@KejtKa i @Majuna ogarnęły to po mistrzowsku ♥️ Myślę, że wtedy prowadząca albo siwe, tak jak ktoś wspominal, miałyby mniej pracy przy moderowaniu wątku. A w taki sposób też można zachować anonimowość - wystarczy założyć osobnego maila 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 15:42
blob, KejtKa, elektro96, Majuna, Suzie, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny