X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja w sumie tam nie zaglądam, ale wątek kojarzę. A czemu właściwie Winiary? 😅

U mnie w mieście jest osiedle Winiary, bo jest ogromna fabryka Winiary... może to jakieś moje sąsiadki? 🤣🤣

Ale pomysł z winem wydaje się bardziej prawdopodobny🤣

Prezesoowa, notsobadd, Smerfetkaa, blob, CoffeeDream, MummyYummy, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Też tak uważam. Ale z mojej strony nie chciałabym nikogo ignorować nawet jak wejdzie na zbiorowy. Dobrego słowa nigdy za wiele.

Jasne, ja nie jestem za tym, żeby kogoś ignorować :)

blob, KejtKa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to od wina :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W oczekiwaniu na testowanie też są wątki miesięczne więc jak dla mnie nie ma problemu 😉 a jak ktoś będzie miał potrzebę założenia wątku miesięcznego to to zrobi 🤷🏼‍♀️

Popieram @KejtKa 😊

KejtKa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Jest też dział w oczekiwaniu na testowanie :)

Ultramaryna jak lipa to możesz założyć typowo miesięczny.
    Jeden wątek prowadziłam - i to całkiem niedawno - jakbyś nie zdążyła zauważyć.
    Jesteś na forum od paru dni, z krzaków podczytujesz od jakiegoś czasu, ale jak widać i tak wciąż za krótko, aby zrozumieć, że takie wątki to była tradycja tego forum, stąd moje odczucie, że jest mi przykro.

Kasia111, Maj.a lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W oczekiwaniu na testowanie też są wątki miesięczne więc jak dla mnie nie ma problemu 😉 a jak ktoś będzie miał potrzebę założenia wątku miesięcznego to to zrobi 🤷🏼‍♀️
    W punkt :)

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Same wiecie jak to wygląda - jest jednak sporo dziewczyn, które napiszą za cały miesiąc 2-3 posty, bo zapiszą się na testowanie i czasem nawet dadzą znać, czy coś wyszło. Myślę, że dla takich osób wątek miesieczny jest super, a nie wątek dziewczyn, które są zaangażowane w relacje i trzymają się razem. Ogólnie Ovu to duże forum i każdy znajdzie dla siebie coś dobrego :)
    Ok 🤷‍♀️ Racja, na siłę nikogo nie uszczęśliwimy 😁🤷‍♀️

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Tak tak widziałam właśnie więc faktycznie nie ma problemu ! Tam akurat dużo mniej osób jest więc może to się zmienić jak nowe osoby będą chciały dołączyć do miesięcznego :)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:44

KsiążkowaEmilka, elektro96 lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Nusia89 zerknij w wiadomości
    Ty też, bo ja nic od Cb nie mam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 14:31

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Prezesoowa przewodnicząca... 😅 co Ty tam pijesz, bo mi się fota nie powiększa? Co to za alkohol?

@Nusia89 @Nusia28 oświeciło mnie dopiero po wypowiedzi Nusi89, że to dwie Nusie!

Dziewczyny, co do zbiorowego, to potencjalna prowadząca będzie miała naprawdę masę roboty, tam to chyba by musiały być nawet dwie, jedna by miała post u góry druga od razu pod nią i jedna by ogarniała kalendarz testowania, a druga wizyty. Można by też mieć arkusz do edycji, gdzie wpisywałybyśmy się same, ale tu to każdy by mógł wbić, pousuwać nam lub coś gorszego i nie wiem, jak z anonimowością wtedy. Ale sądząc po ilościach stron, jakie są produkowane, to już dzień zaległości i jest chaos. A wiadomo, każda chce też pewnie trochę odpocząć.

Ja osobiście na pewno bym była na zbiorowym, na miesięczny wpadłabym się pewnie zapisać na testowanko, ale z racji zbiorowego pewnie za dużo bym się tam już nie udzielała.

Pomysł z arkuszem i dwoma prowadzącymi jest bardzo dobry 👌

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Jeden wątek prowadziłam - i to całkiem niedawno - jakbyś nie zdążyła zauważyć.
    Jesteś na forum od paru dni, z krzaków podczytujesz od jakiegoś czasu, ale jak widać i tak wciąż za krótko, aby zrozumieć, że takie wątki to była tradycja tego forum, stąd moje odczucie, że jest mi przykro.

Szkoda, że tutaj też mnie atakujesz. Może jestem krótko, ale znam tradycje forum. Mogę Ci nawet podac z głowy tytuly wątków z dawniejszych lat. Zdążyłam trochę poczytać i właśnie dlatego napisalam, że nie chciałabym nikogo ignorować. Wiem, że byłaś prowadząca, ale jak tak bardzo zci szkoda, możesz zawsze jeszcze raz poprowadzić wątek, a później na pewno znajdą się chętne dziewczyny do miesięcznych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Pomysł z arkuszem i dwoma prowadzącymi jest bardzo dobry 👌

Co do prywatności i usuwania ewentualnego, to może rozwiązać to tak, że dajmy na to ja 🙈 założyłabym dodatkowe konto na gmailu tylko w tym celu, a dane do logowania szły by na priv. Tylko nie wiem czy się gmail nie spruje o logi z różnych urządzeń nie będzie chciał potwierdzenia. Ktoś się orientuje?

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Co do prywatności i usuwania ewentualnego, to może rozwiązać to tak, że dajmy na to ja 🙈 założyłabym dodatkowe konto na gmailu tylko w tym celu, a dane do logowania szły by na priv. Tylko nie wiem czy się gmail nie spruje o logi z różnych urządzeń nie będzie chciał potwierdzenia. Ktoś się orientuje?

Mnie się wydaje, że będzie chciał właśnie autoryzacji z poprzedniego urządzenia. Ale jeśli się mylę i jest na to jakiś sposób to proszę mnie poprawić. Bo pomysł jest super 🤩

KejtKa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mnie się wydaje, że będzie chciał właśnie autoryzacji z poprzedniego urządzenia. Ale jeśli się mylę i jest na to jakiś sposób to proszę mnie poprawić. Bo pomysł jest super 🤩

Dobra, niby da się wyłączyć to dwuetapowe logowanie 😅

https://support.google.com/accounts/answer/1064203?hl=pl&co=GENIE.Platform%3DDesktop

notsobadd lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jasne, ja nie jestem za tym, żeby kogoś ignorować :)

ja tak jak Prezesowa również jestem za tym aby zawsze wesprzeć kogoś jeżeli ma się wiedzę na dany temat itd :) przecież wszystkie mamy ten sam cel <3 poprostu wątek zbiorowy ułatwiłby komunikację tym którzy piszą codziennie i od jakiegoś już czasu :) no nic dziewczyny muszę ogarnąć dom bo gości się spodziewam! Wypiję dziś Wasze zdrowie za moje stare ovusiostry i te nowe :* miłego dnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 14:40

Nusia89, KejtKa, Majuna, Prezesoowa, notsobadd, blob, KsiążkowaEmilka, MummyYummy, elektro96, Suzie, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:46

KejtKa, blob, MummyYummy, elektro96 lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:46

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    ja tak jak Prezesowa również jestem za tym aby zawsze wesprzeć kogoś jeżeli ma się wiedzę na dany temat itd :) przecież wszystkie mamy ten sam cel <3 poprostu wątek zbiorowy ułatwiłby komunikację tym którzy piszą codziennie i od jakiegoś już czasu :) no nic dziewczyny muszę ogarnąć dom bo gości się spodziewam! Wypiję dziś Wasze zdrowie za moje stare ovusiostry i te nowe :* miłego dnia !!!

Ovusiostry, ale mi się to słowo spodobało … 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 14:45

Smerfetkaa, KejtKa, blob, Prezesoowa, MummyYummy, elektro96, Majuna, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Prezesoowa przewodnicząca... 😅 co Ty tam pijesz, bo mi się fota nie powiększa? Co to za alkohol?

@Nusia89 @Nusia28 oświeciło mnie dopiero po wypowiedzi Nusi89, że to dwie Nusie!

Dziewczyny, co do zbiorowego, to potencjalna prowadząca będzie miała naprawdę masę roboty, tam to chyba by musiały być nawet dwie, jedna by miała post u góry druga od razu pod nią i jedna by ogarniała kalendarz testowania, a druga wizyty. Można by też mieć arkusz do edycji, gdzie wpisywałybyśmy się same, ale tu to każdy by mógł wbić, pousuwać nam lub coś gorszego i nie wiem, jak z anonimowością wtedy. Ale sądząc po ilościach stron, jakie są produkowane, to już dzień zaległości i jest chaos. A wiadomo, każda chce też pewnie trochę odpocząć.

Ja osobiście na pewno bym była na zbiorowym, na miesięczny wpadłabym się pewnie zapisać na testowanko, ale z racji zbiorowego pewnie za dużo bym się tam już nie udzielała.

Piwo :D

Majuna, blob lubią tę wiadomość

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ