Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:U mnie też piękna pogoda i słoneczko ☀️
Rano był przymrozek, musiałam skrobać szyby. No i mgła też była 😁
Przesyłam promyczki dla tych, którym brakuje ☀️☀️☀️☀️☀️
To identycznie pogodowo jak u mnie z rana .
Słoneczko wyszło i mój facet już mi podsyła pomysły na grilla 😁 ,szaszłyki m.in. z ananasem.
P.s. Bo pogodziliśmy się po tej nerwowej niedzieli 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 11:47
CoffeeDream, elektro96, Anonim1992, Pati2804, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
grazka0022 wrote:Ja dzisiaj odbieram wyniki z tsh, zobaczymy czy coś mi spadło czy musimy powiększyć dawkę. :o
Daj znać jak wynik, mam nadzieję, że będzie supergrazka0022 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualnyPóźne dzień dobry Dziewczynki
wczoraj tak nadrabiałam, że usnęłam z telefonem w ręce, a dziś od rana zadzwoniłam do lekarza w związku z tym zadrapanym znamieniem i byłam już na wizycie bo akurat jeden pan nie przyszedł i się miejsce zwolniło mam smarować maścią i tyle. Za to przy okazji obejrzał inne znamiona i muszę usunąć między palcami stóp - ze względu na lokalizację. Z racji, że wizyta prywatna - koszt 600 zł. Chyba muszę się rozejrzeć na nfz i podjąc jakąs decyzję.
Idę znów nadrabiać.
Majlen super, że się pogodziliście.Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:@KarolinaAnastazja, gratuluję Ci serdecznie 😊 Widzę, że u Was też wystąpiły problemy z nasieniem. Życzę Ci wszystkiego, co najlepsze 😊
Ja też już czuje się jak dinozaur tutaj… 🦖 😊
Jeżeli jesteś dinusiem i chcesz się podzielić swoją staraczkowa historia, to zapraszam na Nasz dinusiowy wątek 😍🦕🦖elektro96 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja dziewczyny idę na spacer z chrześniaczką, przewietrzenie głowy dobrze mi zrobi 🌞🙂 miłego dnia ! 😘🥰
Ja powiedziałam sobie, że spacerować będę na ile jestem w stanie no i boję się ciążowej zakrzepicy 🙈
Wiec 1h dziennie spacerku u mnie 😄
Pięknego dzionka ♡CoffeeDream, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny które mają PMS a które są już w ciąży. Czy w waszym szczęśliwym cyklu też miałyście PMS? Ciekawa jestem chociaż wiem, że każda ma inaczej 😁
Ja nadal mam PMS, a jutro minie tydzień od zobaczenia dwóch kresek 🤣 Mówię Wam, no staram się hamować, bo wiem, że to hormony, ale w obu poprzednich ciążach płakałam o byle co, a teraz tooooo 🤯Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Co robi staraczka po wypłacie? Wydaje pieniądze na suple i nową furgonetkę testów ciążowych, żeby mieć na co sikać Termometr też kupiony, zobaczymy co to za cuda wyjdą
MummyYummy, CoffeeDream, elektro96, Mikea, blob, Dropsik, Speranza :), Pati2804, Malinowysorbet, Gregorka, ellevv, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Co robi staraczka po wypłacie? Wydaje pieniądze na suple i nową furgonetkę testów ciążowych, żeby mieć na co sikać Termometr też kupiony, zobaczymy co to za cuda wyjdą
U mnie tak było miesiąc temu teraz tylko termometr, bo reszta jest👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
blob wrote:Późne dzień dobry Dziewczynki
wczoraj tak nadrabiałam, że usnęłam z telefonem w ręce, a dziś od rana zadzwoniłam do lekarza w związku z tym zadrapanym znamieniem i byłam już na wizycie bo akurat jeden pan nie przyszedł i się miejsce zwolniło mam smarować maścią i tyle. Za to przy okazji obejrzał inne znamiona i muszę usunąć między palcami stóp - ze względu na lokalizację. Z racji, że wizyta prywatna - koszt 600 zł. Chyba muszę się rozejrzeć na nfz i podjąc jakąs decyzję.
Idę znów nadrabiać.
Majlen super, że się pogodziliście.
Wow, co za cena 😳 Ale czego się nie zrobi, jeśli w grę wchodzi zdrowie.
Koniecznie poszukaj kogoś na NFZ.Prezesoowa, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Prezesoowa wrote:Co robi staraczka po wypłacie? Wydaje pieniądze na suple i nową furgonetkę testów ciążowych, żeby mieć na co sikać Termometr też kupiony, zobaczymy co to za cuda wyjdą
Oj, zdecydowanie... Też ostatnio na suple wydałam sporo kasy 🙈Prezesoowa lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Suzie wrote:U mnie tak było miesiąc temu teraz tylko termometr, bo reszta jest
No ja większość supli kupuję jednak z miesiąca na miesiąc, bo jednak gdzieś ta nadzieja o ciąży się tli, a większości jednak nie można w ciąży brać..When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hej, Dziewczyny!
Próbowałam nadrobić, ale chyba nie tak dokładnie, jak chciałam. Mam koniec miesiąca w pracy (pewnie jak wszyscy właściwie 🙈🤣) i oczywiście przed świętami wszyscy chcą wszystko jeszcze szybciej 🙄
Przytulam wszystkie, które tego potrzebują 🫂🫂🫂
@Prezesoowa, nadal kciuki za tatę ✊✊✊
@KarolinaAnastazja, gratulacje ♥️
Życzę wszystkim miłego dnia 🥰 Zajrzę wieczorkiem!Prezesoowa, KarolinaAnastazja, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie dziennie? Po ostatnich rekomendacjach mam mętlik w głowie. Sugerują przyjmować jednak dwie formy i w sumie 800, a ja przyjmuję tylko formę metylowana 400.20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Coffeedream.. mam to samo. Dziś 9dpo od dwóch dni zasypiam jak niemowle... mąż już coś miauczy o braku seksu od 3 dni a ja nie mam siły. Zasypiam i jestem nieprzytomna. Cycki dopiero teraz zaczynają mnie pobolewać. W podbrzuszu mnie bulgocze... płakać chce od wczoraj. W ogóle czuje sie jakbym miała załamkę życia. Nie mam siły prania pochować... jezu dramat 🤯🤯🤯🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie dziennie? Po ostatnich rekomendacjach mam mętlik w głowie. Sugerują przyjmować jednak dwie formy i w sumie 800, a ja przyjmuję tylko formę metylowana 400.
800 folianu, bo nie chcę brać syntetycznego skoro polskie towarzystwo ginekologów i położników nawet widzi, że on się nie przetwarza tak jak powinienCoffeeDream, blob lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie dziennie? Po ostatnich rekomendacjach mam mętlik w głowie. Sugerują przyjmować jednak dwie formy i w sumie 800, a ja przyjmuję tylko formę metylowana 400.
CoffeeDream lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:800 folianu, bo nie chcę brać syntetycznego skoro polskie towarzystwo ginekologów i położników nawet widzi, że on się nie przetwarza tak jak powinien
Ja od trzech dni zwiększyłsm dawkę do 600. W Fertistim 200 rano i wieczorem 400 w B-Complex.
W kwietniu powtórka badań i zobaczę jak zmienił się mój poziom kwasu foliowego.
Ja również mam wątpliwości co do formy syntetycznej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 12:13
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
PaulaG wrote:Coffeedream.. mam to samo. Dziś 9dpo od dwóch dni zasypiam jak niemowle... mąż już coś miauczy o braku seksu od 3 dni a ja nie mam siły. Zasypiam i jestem nieprzytomna. Cycki dopiero teraz zaczynają mnie pobolewać. W podbrzuszu mnie bulgocze... płakać chce od wczoraj. W ogóle czuje sie jakbym miała załamkę życia. Nie mam siły prania pochować... jezu dramat 🤯🤯🤯
To u mnie z nastrojem jeszcze stabilnie 😅 ale czuję, że w weekend może być gruuubo. Zwłaszcza, że testuję, święta... Atmosfera może być czasami gęsta, więc emocje mogą wziąć górę 😅 ale pogoda chociaż ładna się zapowiada 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 12:16
Prezesoowa, PaulaG, Gregorka lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
W ogóle wczoraj wpadł mi ciekawy wywiad do posłuchania na Kanale Zero o znieczuleniu podczas porodu. Może kogoś zainteresuje https://youtu.be/4HMnNosKx_U?si=_xdLnC89L2y72EuX20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Prezesoowa wrote:No ja większość supli kupuję jednak z miesiąca na miesiąc, bo jednak gdzieś ta nadzieja o ciąży się tli, a większości jednak nie można w ciąży brać..
To ja kupiłam na 2 miesiące zapas jakoś 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog