Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:To zależy, jak zawsze generalnie zależy od wagi, przy nadwadze i otyłości trzeba brać większą dawkę, no i zależy od wyniku kwasu foliowego z krwi, jeśli jest niżej niż w 75% normy to trzeba do tych 400 coś dorzucić
To zostaję na razie przy 400 a potem się zobaczyPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Oj dziewczyny ale lecicie. Chyba trzeba nie pracować aby tutaj być na bieżąco.
A ja mam angielski w domu za darmo bo mam męża zza oceanu. I w sumie mi się udało tak naprawdę nauczyć tego języka jak wyjechałam na rok. Moje dzieci zresztą mają obywatelstwo podwójne, więc też bardzo pilnujemy aby mówiły po polsku i angielsku.
Co do ciałka krwotocznego to ono się pojawia po owulacji… to nie jest nic szczególnego- czysta fizjologia.
Ja się naczekam niezle do testowania bo termin miesiączki to 7.04. Mam ochotę pocieszać się różnymi niezbyt zdrowymi przekąskami. No ale powtarzam sobie że w święta odpuszczę dietę trochę…CoffeeDream, blob, Prezesoowa, Anonim1992, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Oj dziewczyny ale lecicie. Chyba trzeba nie pracować aby tutaj być na bieżąco.
A ja mam angielski w domu za darmo bo mam męża zza oceanu. I w sumie mi się udało tak naprawdę nauczyć tego języka jak wyjechałam na rok. Moje dzieci zresztą mają obywatelstwo podwójne, więc też bardzo pilnujemy aby mówiły po polsku i angielsku.
Co do ciałka krwotocznego to ono się pojawia po owulacji… to nie jest nic szczególnego- czysta fizjologia.
Ja się naczekam niezle do testowania bo termin miesiączki to 7.04. Mam ochotę pocieszać się różnymi niezbyt zdrowymi przekąskami. No ale powtarzam sobie że w święta odpuszczę dietę trochę…
No ja dziś wolniejszy dzień w pracy, ale tak to też nie nadążam nadrabiać 😅😅
Mój ginekolog też tak powiedział, że to nic złego, tylko czysta fizjologiaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 13:00
NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CoffeeDream wrote:Badania mam jutro 😜 ale niee, nie zamierzam aż tak się nakręcać. Zmierzę tylko proga i estrogen.
To dobrych wyników 😁 mam dziś wrażenie że się chyba się udało nie wiem czemu jak to jest prawie że nie możliwe bo ❤️❤️ było przed owu i po 2 dni bo mąż w trasie był ale jakoś tak czuje się spokojna czekając na ten testCoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anonim1992 wrote:To dobrych wyników 😁 mam dziś wrażenie że się chyba się udało nie wiem czemu jak to jest prawie że nie możliwe bo ❤️❤️ było przed owu i po 2 dni bo mąż w trasie był ale jakoś tak czuje się spokojna czekając na ten test
Trzymam 🤞 🤞 🤞Anonim1992 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
blob wrote:Prezesowa jutro ogłoszenie tytułu wątku kwietniowego?
Mamy jeszcze jakieś tytuły do wspólnego? będzie jakieś głosowanie?
kiedy wątki będą startować?
A to nie zakładamy w końcu tego grupowego ?
Na czym stanęło?
Czy będą oba ?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:No nie mogę się doczekać Twojego testowania
Testy są w biurze obok domu ale ja tam nie pójdę bo trza mówić po angielsku 🤣Prezesoowa lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
blob wrote:Anonim dobrze, że serduszka były przed ovu, oby twoje przeczucia się sprawdziły
Nie wiem czy to do końca dobre przeczucie ale poprostu tak po wczorajszym tragicznym samopoczuciu zaśnięciu przed 22 co przy pełni poprostu nie możliwe w moim wypadku uruchomiło mi wewnętrzny spokójelektro96 lubi tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Majlen wrote:A to nie zakładamy w końcu tego grupowego ?
Na czym stanęło?
Czy będą oba ?
Chyba oba będą👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Będą dwa.
Ja w ogóle nie biorę kwasu foliowego. O metylowanym nawet nie myślę bo w Irlandii nie ma....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
blob wrote:Prezesowa jutro ogłoszenie tytułu wątku kwietniowego?
Mamy jeszcze jakieś tytuły do wspólnego? będzie jakieś głosowanie?
kiedy wątki będą startować?
Tak, jutro ogłosimy
wrzucam jeszcze ankietę, gdyby komuś się nie przewinęła: https://docs.google.com/forms/d/1WYkmNGQAKdzHdy5LO30uNoqLkNHTnOyA9bbk9PA-4Q0/
A co do tytułu wątku wspólnego to mamy dwie propozycje, więc chyba nie ma co robić ankiety. Myślę, że jutro wrzucę dwa posty - jeden z jednym tytułem i drugi z drugim, i wygra ten, który będzie miał więcej polubień
Wspólny mogę założyć w czwartek albo w sobotę - jak wolicie?
A co do miesięcznego to już pytanie do Pauli
Na pewno musimy też tu poczekać do końca miesiąca, bo zapowiadają się na naprawdę owocne ostatnie dni miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 13:11
Anonim1992, Speranza :), blob, elektro96, CoffeeDream, Pati2804, PaulaG, Malamia, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
PaulaG wrote:Będą dwa.
Ja w ogóle nie biorę kwasu foliowego. O metylowanym nawet nie myślę bo w Irlandii nie ma....
Ohh oni mają specyficzne podejście do ciąży, mało badań itdHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Prezesoowa wrote:Tak, jutro ogłosimy
wrzucam jeszcze ankietę, gdyby komuś się nie przewinęła: https://docs.google.com/forms/d/1WYkmNGQAKdzHdy5LO30uNoqLkNHTnOyA9bbk9PA-4Q0/
A co do tytułu wątku wspólnego to mamy dwie propozycje, więc chyba nie ma co robić ankiety. Myślę, że jutro wrzucę dwa posty - jeden z jednym tytułem i drugi z drugim, i wygra ten, który będzie miał więcej polubień
Wspólny mogę założyć w czwartek albo w sobotę - jak wolicie?
A co do miesięcznego to już pytanie do Pauli
Na pewno musimy też tu poczekać do końca miesiąca, bo zapowiadają się na naprawdę owocne ostatnie dni miesiąca
Myślę że w sobotę żebyśmy dotrwały razem do wszystkich testówgrazka0022, PaulaG lubią tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
nick nieaktualnymyślę, że wspólny mógłby już ruszyć w czwartek, bo w sobotę może być lekkie zabieganie, ale to zależy też od innych Dziewczyn, które już długo tu są.
na marcowym bądźmy jak najdłużej, żeby wspierać każdą testującąCoffeeDream, Leśneintro lubią tę wiadomość
-
Ale pędzicie babeczki.
Melduję, że mój termometr przyszedł 😊
Od jutra będę mierzyć. Za dużo informacji pewnie to nie wniesie, ale spróbować można 🤣Prezesoowa, blob, CoffeeDream, Pati2804, Anonim1992, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Powiem szczerze, że mi bez różnicy, kiedy powstanie wątek. Od soboty będzie mnie tu mniej zdecydowanie. jedynie odmelduje się z porannego osikanca 🤪
Gregorka lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸