X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Będą dwa.

Ja w ogóle nie biorę kwasu foliowego. O metylowanym nawet nie myślę bo w Irlandii nie ma....

Oj, a nie myślałaś, żeby ogarnąć jakoś w PL? Ale w ciąży też nie zalecają brać? 🤔

PaulaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Powiem szczerze, że mi bez różnicy, kiedy powstanie wątek. Od soboty będzie mnie tu mniej zdecydowanie. jedynie odmelduje się z porannego osikanca 🤪

No to zbiorowy możemy założyć w czwartek to ta część, która będzie chciała tam być już się zamelduje i będziemy mieć gotowy, a będziemy tu do końca miesiąca równocześnie czekać na osikańce, co Wy na to?

blob, CoffeeDream, elektro96, Vienna, notsobadd, Pati2804, MummyYummy, Anonim1992, PaulaG, Gregorka, KejtKa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Powiem szczerze, że mi bez różnicy, kiedy powstanie wątek. Od soboty będzie mnie tu mniej zdecydowanie. jedynie odmelduje się z porannego osikanca 🤪
    i zrobisz nam dzień ?:)

CoffeeDream, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    To dobrych wyników 😁 mam dziś wrażenie że się chyba się udało nie wiem czemu jak to jest prawie że nie możliwe bo ❤️❤️ było przed owu i po 2 dni bo mąż w trasie był ale jakoś tak czuje się spokojna czekając na ten test

Życzę Ci tego ♥️
    U mnie to raczej bicie się z myślami. Jedna baba, która z byle ukłucia robi sobie wielkie nadzieje, a druga baba, która stąpa twardo po ziemi i nie dopuszcza do siebie tej myśli 😜
    Swoją drogą, zawsze mi się przypomina moja kumpela, która uważała podczas studiów, że jestem typową realistką i na wszystko patrzyłam z dystansem. Czasami psulam jej tym humor 🙈😅 ale od tamtego czasu sporo się zmieniło. Uczę się dostrzegać małe pozytywy wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 13:30

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Oj, a nie myślałaś, żeby ogarnąć jakoś w PL? Ale w ciąży też nie zalecają brać? 🤔

Powinno się zacząć brać 3 msc przed rozpoczęciem starań :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to zbiorowy możemy założyć w czwartek to ta część, która będzie chciała tam być już się zamelduje i będziemy mieć gotowy, a będziemy tu do końca miesiąca równocześnie czekać na osikańce, co Wy na to?

jestem za :) bo podejrzewam, że w Świeta będziemy mniej aktywne, chociaż za osikańce kciuki będą :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    i zrobisz nam dzień ?:)

Chciałabym, ale proszę się nie nastawiać 😜 Ja nie mam dobrych przeczuć 😅

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Powinno się zacząć brać 3 msc przed rozpoczęciem starań :)

No właśnie... Dlatego dziwi mnie podejście w Irlandii... 😕

PaulaG lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    jestem za :) bo podejrzewam, że w Świeta będziemy mniej aktywne, chociaż za osikańce kciuki będą :D

Ja też za, weekend będziemy zalatane :)

CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie dziennie? Po ostatnich rekomendacjach mam mętlik w głowie. Sugerują przyjmować jednak dwie formy i w sumie 800, a ja przyjmuję tylko formę metylowana 400.

Mi lekarka poleciła witaminy z firmy pueria UNO
    Maja metylowany kwas (taki przyswajam) I ma 2x400

Klavel Aga, elektro96 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam też w Ovu zniknął objaw pt. "pełne piersi" . Chyba ślepa jestem 🤔🙈😜
    Edit: chyba zamienili to na ciężkie piersi, albo mi się coś pomyliło 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 14:17

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 10/11 dpo i biel wizira 🥲
    Testować dalej? Powiem Wam że mierzę temperaturę pierwszy raz w tym cyklu i ona mnie po prostu wkurza, w ogóle wszytko mnie wkurza od wczoraj 🤣

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia ❤️

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    U mnie dzisiaj 10/11 dpo i biel wizira 🥲
    Testować dalej? Powiem Wam że mierzę temperaturę pierwszy raz w tym cyklu i ona mnie po prostu wkurza, w ogóle wszytko mnie wkurza od wczoraj 🤣

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia ❤️

Jeśli masz ochotę to pewnie, bo jeszcze wszystko możliwe. Trzymam kciuki oczywiście 🍀🤞
    A czemu wkurza? Zanotowałas jakiś spadek czy coś?

Ps. Nie smutaj, 10/11dpo to naprawdę jeszcze wcześnie. Kto wie czy za dzień, dwa coś się nie pojawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 14:14

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja powiedziałam sobie, że spacerować będę na ile jestem w stanie no i boję się ciążowej zakrzepicy 🙈
    Wiec 1h dziennie spacerku u mnie 😄

Pięknego dzionka ♡
    Ojj to dokładnie tak jak ja, też się boję zakrzepicy i dlatego staram się spacerować tyle ile mogę 🙂 ja już po spacerze, niedawno wróciłam i zjadłam obiad , teraz odpoczynek 😊😘

CoffeeDream, blob, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Co robi staraczka po wypłacie? Wydaje pieniądze na suple i nową furgonetkę testów ciążowych, żeby mieć na co sikać :D Termometr też kupiony, zobaczymy co to za cuda wyjdą :P
    Jak będziesz mierzyć w ustach to ustal stałe miejsce pomiaru , z prawej lub lewej strony pod językiem i na tej samej głębokości bo raz jak zmierzyłam głębiej była wyższa a raz płycej to była nizsza temperatura 🤣🙈

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie dziennie? Po ostatnich rekomendacjach mam mętlik w głowie. Sugerują przyjmować jednak dwie formy i w sumie 800, a ja przyjmuję tylko formę metylowana 400.
    Ja przyjmuje formę metylowaną co drugi dzień 400 i 800 na zmianę 🙈

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa przytulam za biel, ale jeszcze nie składaj broni :)

Pati co dobrego miałaś? po spacerku należy się odpoczynek :) u mnie będzie pomidorowa z ryżem i naleśniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 14:25

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jeśli masz ochotę to pewnie, bo jeszcze wszystko możliwe. Trzymam kciuki oczywiście 🍀🤞
    A czemu wkurza? Zanotowałas jakiś spadek czy coś?

Ps. Nie smutaj, 10/11dpo to naprawdę jeszcze wcześnie. Kto wie czy za dzień, dwa coś się nie pojawi.

Jeżeli chcesz to mogę udostępnić wykres. Raz temperatura wyżej a na drugi dzień nizej. Tak dziwnie. Niby poki nie ma @ to piłka w grze, ale jakoś ciężko mi myśleć pozytywnie, chyba boję się spaść z wysokiego konia.🐴
    Ogólnie od owu zero objawów. Dzisiaj piersi bolą i to niestety zauważam czy chce czy nie . Bo W ogóle staram się nic nie analizować, ale zrobiłam zapas testów i się zajeżdżam nimi :( a Ty kochana chyba na koniec miesiąca testujesz jak dobrze wyczytałam ?

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Smerfetkaa przytulam za biel, ale jeszcze nie składaj broni :)

Pati co dobrego miałaś? po spacerku należy się odpoczynek :) u mnie będzie pomidorowa z ryżem i naleśniki :)

Ojj dobry masz obiad 😍 poproszę naleśnika! Uwielbiam 🥰

blob lubi tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też w Ovu zniknął objaw pt. "pełne piersi" . Chyba ślepa jestem 🤔🙈😜
    Edit: chyba zamienili to na ciężkie piersi, albo mi się coś pomyliło 😅

U mnie od początku były "ciężkie piersi" :) 🤞 🤞

blob, elektro96 lubią tę wiadomość

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ