Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    Dziękuję za miłe przyjęcie , tak więc napewno dołącze również w wątku kwietniowym i odrazu pod kibelkiem na sikanko się melduję 😁
    Co do wakacji postanowiliśmy że nie będziemy układać wszystkiego pod ciąże. Żyjemy i planijemy wszystko normalnie. My do chorwacji, autem.
    O proszę 😁 my też tylko samolotem 😅

pp2018 lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych zagranicznych wakacji 😜😁 My zarezerwowaliśmy 4 dni w hotelu nad Naszym morzem. Już od 2 lat mam się marzy żeby tam powrócić 😊 W sumie 3,5 roku temu byliśmy tam w podróży poślubnej 😜 I pewnie we wrześniu gdzieś się wybierzemy na parę dni - jak co roku 😉
    Może spełni się moje małe skryte marzenie - chciałabym zrobić nam parę fotek ze zdjęciem z usg, albo z bucikami na tle piasku i morza...

Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804, pp2018, AnitaK lubią tę wiadomość

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Kobietki gratulacje ⏸️. Trzymam kciuki, żeby ciąża przebiegła prawidłowo 🍀
    Wakacje, my zawsze zamawiamy przed wyjazdem żeby nie odwoływać. W tym roku kierunek znów Grecja 🇬🇷 tylko inna wyspa (już na 1 byliśmy), oferta zdecyduje która dokładnie 😉
    Widzę, że dużo Nas będzie w kwietniu. Mam nadzieję, że dosięgnie Nas to szczęście 🍀 Trzymam nadal kciuki również za marcowe testowanie 🍀
    Pamiętajcie, nadzieja umiera ostatnia 🌸
    Cieszmy się życiem, ponieważ stres wpływa też negatywnie na cały Nasz organizm 🦋
    U nas też Grecja w tym roku :) Też raz już byliśmy i tym razem inna wyspa :D Uwielbiamy Greków, wszędzie byli pomocni, sympatyczni czego nie możemy powiedzieć o Włochach i jakoś mamy Włochowstręt ;p

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeju, jakoś tak urlopowo się dzisiaj zrobiło 😎 Loggoda na święta cudna, dodatkowo widzę jakieś chorwackie j włoskie plany, ekstra!

My z uwagi na starania zarezerwowaliśmy sobie wakajki nad Bałtykiem i na ten moment się wybieramy ☺️

@Prezesoowa, jak tata? Może coś ominęłam, wybacz. Czytałam, że możecie zrobić u niego święta, także super ♥️

Dziewczyny, czy któraś z Was suplementuje jod od Swansona?

Ja jestem dziwna, bo mam ten jod. Zamówiłam, wzięłam dwa razy, ale stwierdziłam, że może jednak nie będę brać w ciemno skoro ostatnio TSH miałam w normie. 😜

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Zazdroszczę wam tych zagranicznych wakacji 😜😁 My zarezerwowaliśmy 4 dni w hotelu nad Naszym morzem. Już od 2 lat mam się marzy żeby tam powrócić 😊 W sumie 3,5 roku temu byliśmy tam w podróży poślubnej 😜 I pewnie we wrześniu gdzieś się wybierzemy na parę dni - jak co roku 😉
    Może spełni się moje małe skryte marzenie - chciałabym zrobić nam parę fotek ze zdjęciem z usg, albo z bucikami na tle piasku i morza...

Trzymam kciuki, żeby to marzenie spełniło się już w tym roku :*

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    My wykupiliśmy w styczniu na koniec maja Turcję. Na razie nie odwołujemy, liczę że będę się sibrze czuć u będę mogła śmiało lecieć 😊

Pewnie! Jak będzie zielone światło to trzeba korzystać póki możesz 😅

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:

Tego Wam życzę 🍀🩷🩷🩷

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urlopu to my wstępnie mamy zaplanowany termin, ale na ten moment nie wiemy jeszcze gdzie pojedziemy 😊 W zeszłym roku też decydowaliśmy w sumie na ostatni moment. Padło na wycieczkę objazdową po Albanii. Bardzo Wam polecam ten kraj. W mojej opinii piękny i z naprawdę ciekawą historią. Nie zdawałam sobie z tego sprawy, a kierunek zostal w sumie wybrany przypadkowo. 😊

CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, pp2018, Vienna lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 marca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U nas też Grecja w tym roku :) Też raz już byliśmy i tym razem inna wyspa :D Uwielbiamy Greków, wszędzie byli pomocni, sympatyczni czego nie możemy powiedzieć o Włochach i jakoś mamy Włochowstręt ;p

Kurcze, a ja kocham i Greków, i Włochów. 🥰 Jak dla mnie to Oba kraje bardzo pozytywne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 19:57

Dropsik lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Co do urlopu to my wstępnie mamy zaplanowany termin, ale na ten moment nie wiemy jeszcze gdzie pojedziemy 😊 W zeszłym roku też decydowaliśmy w sumie na ostatni moment. Padło na wycieczkę objazdową po Albanii. Bardzo Wam polecam ten kraj. W mojej opinii piękny i z naprawdę ciekawą historią. Nie zdawałam sobie z tego sprawy, a kierunek zostal w sumie wybrany przypadkowo. 😊

Słyszałam dużo pozytywnych opinii o Albanii, więc może kiedyś 😊

Dropsik lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• Rahia Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Oj jaki fajny wakacyjny temat się zrobił! Mam nadzieję, że wszystkie wasze plany się udadzą :) Ja będę miała 3 tygodnie senatorium na jesieni, więc trochę urlopu oszczędzam, ale też mi się marzą wakajki na jakiś cieplutkich wyspach, w Chorwacji lub nad polskim morzem, aby ciepło było :)

Ja melduję infekcję :/ Dziś będzie drugi dzień globułek. Podejrzewam ten stres, który mnie tak dojeżdza w robocie od 2-3 tygodni.
    Ale uczę się przyjmować rzeczywistość... jak siedziałam na forum zamiast pracować, to teraz są takie skutki jakie są.

Życzę udanego wieczorka!

Jestem z tobą , też infekcja i globulki. Jutro 2 dzień. Wszystko przez męża , basenu się zachciało 🤣
    Mój gin zapisał mi probiotyk. Jeśli masz jakieś nawracające infekcje warto stosować cały czas, znaczy się miesiąc brać i miesiąc przerwy.
    U mnie to częsty problem przez ten basen , tak bynajmniej uważamy :)

CoffeeDream, pp2018 lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tata na razie bez zmian. Mąż mnie tylko dodatkowo wkurwił, bo się wepchał, że pojedzie ze mną i cały czas siedział z nosem w telefonie. Cały czas miałam chęć wylać mu na głowę słoik z moczem :/

Ja biorę jod ze Swansowa, ale niestety kupiłam Kelp zanim się doczytałam, że to nie najlepszy wybór.
    /

Ojeju, mąż sobie skrobie ostatnio 🤭 Rozumiem Cię, ja też nie lubię, jak ktoś siedzi w telefonie w odwiedzinach.

O nieee, ja też mam Kelp, właśnie przyszedł 🙄 Podpowiesz, dlaczego nie jest to najlepszy wybór?

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką Grecką wyspę polecacie? 😁

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    Dziękuję za miłe przyjęcie , tak więc napewno dołącze również w wątku kwietniowym i odrazu pod kibelkiem na sikanko się melduję 😁
    Co do wakacji postanowiliśmy że nie będziemy układać wszystkiego pod ciąże. Żyjemy i planijemy wszystko normalnie. My do chorwacji, autem.
    Mi się marzy podróż autem do Chorwacji 😍 także zazdroszczę troszeczkę 🤪 na razie mamy dużo wydatków więc w tym roku pewnie odwiedzimy nasze polskie morze ale za rok kto wie 🥰

Rahia, Rachelka23, KejtKa, blob lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam od lekarza. Pewnie będzie długo, bo muszę się wygadać 🥹
    Obgadaliśmy wyniki, na podstawie tego podniesionego testosteronu i SGBG wyliczał jakiś wskaźnik FAI (?) wg którego wyszło mu, że nie jest źle. Zrobil USG i w sumie nie wiem co myśleć. Wg pana doktora nie mam prawa plamić 😂 Endo 4 mm, prawy jajnik ok, na lewym coś czego sam nie potrafił określić. Wygląda podobno jak po przebytej owulacji, której jednak nie miałam prawa przebyć, więc generalnie wiemy, że nic nie wiemy.
    Mam wysoki estradiol, więc ch.j wie dlaczego za każdym razem takie słabe endometrium. Podobno nie tragiczne wyniki, więc niewiadomo dlaczego cały czas spierd.lone cykle. Podsumował to słowami, że wszystko jest u mnie na opak. Mam wziąć dupka i puścić ten cykl w niepamięć, a od nowego wziąć clo.
    Czuję się jak jakiś przypadek beznadziejny, w którym się nic nie zgadza. A od czasu jak zaczęliśmy starania to co cykl jest coraz gorzej. Psu w d… cała ta suplementacja, dbanie o żywienie, ruch, sen skoro jest wszystko nie tak.

Wyszłam od lekarza, poszłam do Żabki i kupiłam fajki, złamałam się po 3 latach od rzucenia.

Rachelka23, PaulaG lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    A ogólnie jak się czujesz? Gdybys nie zrobiła testu to czułabyś się „ciążowo”? 😁

Szczerze mówiąc, to nie bardzo 🤭 Jestem wrażliwa na zapachy, ale przed okresem też tak miewałam. Może jest mi momentami ciężko stać - chodzić nie, ale w Niedzielę Palmową to myślałam, że nie wystoję w kościele, a miałam miejsce siedzące, więc jakoś bardzo dużo tego stania nie było 🤪 Poza tym ciągle czuję, że mam mokro, ale staram się nie schizować i nie chodzić co chwilę do łazienki. No i cycki mnie bolą, ale też znośnie.

Nie ukrywam, że trochę czekam na jakieś mdłości, nawet wymiotami na ten moment nie wzgardzę 😅 To głupie, ale chciałabym, żeby te objawy się jakoś tam nasilały, chyba będę spokojniejsza.

Prezesoowa, Liyss🧚🏻, PaulaG, AnitaK lubią tę wiadomość

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pod językiem ja mierzylam z prawej strony 🙂

A ja z lewej Pati 😀 dlatego ten mój wykres ma inne temperatury hahahaha

Pati2804 lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Obgadaliśmy wyniki, na podstawie tego podniesionego testosteronu i SGBG wyliczał jakiś wskaźnik FAI (?) wg którego wyszło mu, że nie jest źle. Zrobil USG i w sumie nie wiem co myśleć. Wg pana doktora nie mam prawa plamić 😂 Endo 4 mm, prawy jajnik ok, na lewym coś czego sam nie potrafił określić. Wygląda podobno jak po przebytej owulacji, której jednak nie miałam prawa przebyć, więc generalnie wiemy, że nic nie wiemy.
    Mam wysoki estradiol, więc ch.j wie dlaczego za każdym razem takie słabe endometrium. Podobno nie tragiczne wyniki, więc niewiadomo dlaczego cały czas spierd.lone cykle. Podsumował to słowami, że wszystko jest u mnie na opak. Mam wziąć dupka i puścić ten cykl w niepamięć, a od nowego wziąć clo.
    Czuję się jak jakiś przypadek beznadziejny, w którym się nic nie zgadza. A od czasu jak zaczęliśmy starania to co cykl jest coraz gorzej. Psu w d… cała ta suplementacja, dbanie o żywienie, ruch, sen skoro jest wszystko nie tak.

Wyszłam od lekarza, poszłam do Żabki i kupiłam fajki, złamałam się po 3 latach od rzucenia.

Ojeju... Notsobadd 🫂🫂🫂

Nawet nie wiem, co powiedzieć... Kurczę, a ufasz temu lekarzowi? Bo rzeczywiście takie wiesz, że nic nie wiesz. Może warto to skonsultować? I z tym, że niby nie masz prawa plamić... No ale plamisz!

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Kochana… nawet nie wiem, co Ci napisać. Przytulam Cię.
    Domyślam się, że musi to być dla Ciebie trudne… Pozwól sobie dzisiaj na te emocje.

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 marca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    /

Ojeju, mąż sobie skrobie ostatnio 🤭 Rozumiem Cię, ja też nie lubię, jak ktoś siedzi w telefonie w odwiedzinach.

O nieee, ja też mam Kelp, właśnie przyszedł 🙄 Podpowiesz, dlaczego nie jest to najlepszy wybór?

Najlepszy jest podobno jodek potasu. Kelp jest z wodorostów i podobno jest dobrze przyswajalny, ale jednak ten jodek potasu ponoć lepszy. Nie doczytałam jeszcze dlaczego :( tzn. kelp nie jest szkodliwy ani nie jest tak, że to placebo, po prostu można wybrać lepiej - podobno :P

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ