Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju... Notsobadd 🫂🫂🫂

Nawet nie wiem, co powiedzieć... Kurczę, a ufasz temu lekarzowi? Bo rzeczywiście takie wiesz, że nic nie wiesz. Może warto to skonsultować? I z tym, że niby nie masz prawa plamić... No ale plamisz!

Sama już nie wiem czy mu ufam. Niby podszedł do mnie poważnie, dużo powiedział i zasugerował.
    Zapytal się mnie czy jestem w jakiś sposób powiązana z medycyną, bo cytuję „mądra jesteś w tych sprawach”.
    No cóż, głupio było się przyznać, że studiuje na Wyższej Szkole Wątku Marcowego i mamy grupowe konsultacje 😂

Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, elektro96, Liyss🧚🏻, Rachelka23, Anonim1992, KejtKa, Pati2804, Majuna, Leśneintro, PaulaG, Paima, AnitaK, bonmer, blob, ellevv, Vienna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wyszłam od lekarza. Pewnie będzie długo, bo muszę się wygadać 🥹
    Obgadaliśmy wyniki, na podstawie tego podniesionego testosteronu i SGBG wyliczał jakiś wskaźnik FAI (?) wg którego wyszło mu, że nie jest źle. Zrobil USG i w sumie nie wiem co myśleć. Wg pana doktora nie mam prawa plamić 😂 Endo 4 mm, prawy jajnik ok, na lewym coś czego sam nie potrafił określić. Wygląda podobno jak po przebytej owulacji, której jednak nie miałam prawa przebyć, więc generalnie wiemy, że nic nie wiemy.
    Mam wysoki estradiol, więc ch.j wie dlaczego za każdym razem takie słabe endometrium. Podobno nie tragiczne wyniki, więc niewiadomo dlaczego cały czas spierd.lone cykle. Podsumował to słowami, że wszystko jest u mnie na opak. Mam wziąć dupka i puścić ten cykl w niepamięć, a od nowego wziąć clo.
    Czuję się jak jakiś przypadek beznadziejny, w którym się nic nie zgadza. A od czasu jak zaczęliśmy starania to co cykl jest coraz gorzej. Psu w d… cała ta suplementacja, dbanie o żywienie, ruch, sen skoro jest wszystko nie tak.

Wyszłam od lekarza, poszłam do Żabki i kupiłam fajki, złamałam się po 3 latach od rzucenia.

Tak na szybko - masz fotkę z usg, albo czy widziałaś to co on widział na jajniku co nie wiedział co to?

MummyYummy lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa,.doczytałam, że nie jest on polecany kobietom w ciąży 🙄🙄🙄 Ale jak wcześniej wertowałam Internet, to nie znalazłam takiej informacji.

Polecisz jakiś preparat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 20:24

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Jaką Grecką wyspę polecacie? 😁

Ja polecam Zakynthos 😍

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Rahia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mi się marzy podróż autem do Chorwacji 😍 także zazdroszczę troszeczkę 🤪 na razie mamy dużo wydatków więc w tym roku pewnie odwiedzimy nasze polskie morze ale za rok kto wie 🥰
    Uważam że nasze morze jest najpiękniejsze. Ma swój niepowtarzalny klimat i takich zachodów słońca nie ma nigdzie indziej.
    Twój urlop będzie wspaniały! ❤

CoffeeDream, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Sama już nie wiem czy mu ufam. Niby podszedł do mnie poważnie, dużo powiedział i zasugerował.
    Zapytal się mnie czy jestem w jakiś sposób powiązana z medycyną, bo cytuję „mądra jesteś w tych sprawach”.
    No cóż, głupio było się przyznać, że studiuje na Wyższej Szkole Wątku Marcowego i mamy grupowe konsultacje 😂

Polubiłam za WSWM - przecież to nawet w skrócie brzmi jak jakiś uniwerek 😅

@Prezesoowa ma bardzo dobry pomysł z tym zdjęciem - ja się specjalnie na USG nie znam, ale może Dziewczyny zerkną i wspólnymi siłami uda się coś ustalić ✊💪

Rachelka23, Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Obgadaliśmy wyniki, na podstawie tego podniesionego testosteronu i SGBG wyliczał jakiś wskaźnik FAI (?) wg którego wyszło mu, że nie jest źle. Zrobil USG i w sumie nie wiem co myśleć. Wg pana doktora nie mam prawa plamić 😂 Endo 4 mm, prawy jajnik ok, na lewym coś czego sam nie potrafił określić. Wygląda podobno jak po przebytej owulacji, której jednak nie miałam prawa przebyć, więc generalnie wiemy, że nic nie wiemy.
    Mam wysoki estradiol, więc ch.j wie dlaczego za każdym razem takie słabe endometrium. Podobno nie tragiczne wyniki, więc niewiadomo dlaczego cały czas spierd.lone cykle. Podsumował to słowami, że wszystko jest u mnie na opak. Mam wziąć dupka i puścić ten cykl w niepamięć, a od nowego wziąć clo.
    Czuję się jak jakiś przypadek beznadziejny, w którym się nic nie zgadza. A od czasu jak zaczęliśmy starania to co cykl jest coraz gorzej. Psu w d… cała ta suplementacja, dbanie o żywienie, ruch, sen skoro jest wszystko nie tak.

Wyszłam od lekarza, poszłam do Żabki i kupiłam fajki, złamałam się po 3 latach od rzucenia.

Kurcze... A ufasz temu lekarzowi? Może warto pójść do innego? Przytulam, wiem że to musi być ciężkie 🫂😔

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak na szybko - masz fotkę z usg, albo czy widziałaś to co on widział na jajniku co nie wiedział co to?

Nie mam fotki, ale widzialam to co on. Wyglądało jak mały pofalowany pęcherzyk, nieregularny kształt. Trochę jakby taka „gwiazdka” jak jest po owulacji, ale no jednak trochę inaczej.

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Szukam właśnie domu na Krecie, więc polecam :P :D

Liyss🧚🏻, KejtKa, Pati2804, Dropsik, blob lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd Najgorzej to iść do lekarza i w sumie to niczego się nie dowiedzieć 😪 a zlecił jeszcze jakieś badania? Badalas estriadol 7dpo?

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rozumiem Twój smutek bardzo bardzo. Przytulam Cię mocno :* Ja do dziś unikam tej koleżanki, która nas poinformowała o ciąży i nie bardzo mam ochotę się z nią spotykać... :/

Pochwal się butami :)

Oto i one 😁

IMG-0294.jpg

elektro96, notsobadd, Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804, blob, Vienna lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy mam w rodzinie osoby, które nie miały objawów a ciąża zdrowa 🥹 kciuki !

MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    notsobadd Najgorzej to iść do lekarza i w sumie to niczego się nie dowiedzieć 😪 a zlecił jeszcze jakieś badania? Badalas estriadol 7dpo?

Nie badałam, bo do tego najpierw musiałabym mieć owu 🤪 Od czasu kiedy monitoruje miałam raz, swoją naturalną, nie zbadałam, potem cykl bezowulacyjny a teraz taki krzak.

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam jeszcze trochę pomarudzić, bo się uduszę.
    Mam dzisiaj w głowie myśli jak taki rozkapryszony dzieciak. Mam ochotę wlać w siebie butelkę wina, spalić te wszystkie świeżo nabyte fajki i wziąć jutro urlop na żądanie od całego świata 😂
    Nie wiem czemu dzisiaj się czuję jaka wstrząśnięta, może już te starania i wszystkie wyrzeczenia bez efektów mnie dobiły 🥹
    Przepraszam, że Wam tak marudzę ale jakoś nie mogę dziś rozmawiać z mężem.

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tata na razie bez zmian. Mąż mnie tylko dodatkowo wkurwił, bo się wepchał, że pojedzie ze mną i cały czas siedział z nosem w telefonie. Cały czas miałam chęć wylać mu na głowę słoik z moczem :/

Ja biorę jod ze Swansowa, ale niestety kupiłam Kelp zanim się doczytałam, że to nie najlepszy wybór.

Raaany, chłop już chyba resztę instynktu samozachowawczego stracił 🙄

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Oto i one 😁

IMG-0294.jpg
    Cudne buciki! Bardzo mi się podobają. Mój styl 🥰

KejtKa lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jestem za :)

Pamiętaj o wierszyku Ferminy w pierwszym poście:

Między żurkiem a sernikiem
    Stary biegnie już z okrzykiem:
    Ciotki, babcie, wszyscy z drogi!
    Żono moja, rozłóż nogi!

Będę skakał jak zajączek,
    Nie umęczysz sobie rączek,
    Żeby zimą i wśród zasp
    Nasz maluszek znalazł nas.

<3 <3 <3

Zapisałam. Info z pierwszego postu również skopiować? Leki testy...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

My byliśmy parę dni na Korfu - piękna ♥️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Prezesoowa,.doczytałam, że nie jest on polecany kobietom w ciąży 🙄🙄🙄 Ale jak wcześniej wertowałam Internet, to nie znalazłam takiej informacji.

Polecisz jakiś preparat?

widzę, że aliness ma jodek potasu, tylko tabletki trzeba łamać na pół jeśli by Ci to nie przeszkadzało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Strasznie mi przykro 🥺 wiem, że to musi być dla Ciebie mega ciężkie, pozwól sobie na te emocje, które Tobą targają. Przytulam 🫂

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ