Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Gratulacje! Piękna beta 🥰🥰🥰
Który to dpo?
Dziękuję ❤️❤️❤️
Nie wiem szczerze mówiąc, według 2 lekarzy owulacji nie ma, nie było i pewnie nie będzie (chyba, że ze stymulacją). Przez te 2 tygodnie wylałam morze łez z powodu tego lufa, dopiero jak przez 7 dni od odstawienia Duphastonu nie dostałam miesiączki, to ośmieliłam się pomyśleć, że może jednak warto zrobić test.Monk@, Speranza :), Prezesoowa, Rahia, CoffeeDream, elektro96, Rachelka23, pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
-
Rudylisek wrote:Dziękuję ❤️❤️❤️
Nie wiem szczerze mówiąc, według 2 lekarzy owulacji nie ma, nie było i pewnie nie będzie (chyba, że ze stymulacją). Przez te 2 tygodnie wylałam morze łez z powodu tego lufa, dopiero jak przez 7 dni od odstawienia Duphastonu nie dostałam miesiączki, to ośmieliłam się pomyśleć, że może jednak warto zrobić test.
Jeju, ale historia 🥺 Jak widać, zawsze jest jakaś szansa ♥️CoffeeDream, Rudylisek lubią tę wiadomość
-
Kochane, życzę wszystkim spokojnych, uduchowionych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych ♥️
Duzo dobrego jedzenia, zero krępujących pytań i resetu od rzeczywistości 🥰Anonim1992, CoffeeDream, Rachelka23, elektro96, monii00, Majuna, Prezesoowa, Rudylisek, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Rudylisku potwierdzasz moja teorie że jak ma być ciąża to będzie ❤️❤️ rośniejcie zdrowo.
Ja właśnie upieklam biszkopt na tort dla synka pochwalę się w poniedziałek na wspólnym bo tu podejrzewam że już nikogo nie będzieelektro96, monii00, Rudylisek lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za ten marcowy wątek, cudnie tu z Wami było.
Prezesoowa byłas wspaniała prowadząca, bardzo dziękuję za wszystko
Wszystkim Wam życzę radosnych i błogosławionych Świąt Wielkanocnych ♥️🌷🐣CoffeeDream, monii00, Rudylisek, Majuna, Prezesoowa, Platynova55 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja również powolutku się żegnam i dziękuję za wspólnie spędzony miesiąc! Dzięki Wam minął szybciej i przede wszystkim bezboleśnie 😊
Życzę Wam pięknych Świąt Wielkanocnych spędzonych w gronie rodzinnym, w zdrowiu i spokoju!
Wszystkiego, co najlepsze dla Was, kochane Brzuchatki! 🥰CoffeeDream, Rudylisek, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Nie wiem szczerze mówiąc, według 2 lekarzy owulacji nie ma, nie było i pewnie nie będzie (chyba, że ze stymulacją). Przez te 2 tygodnie wylałam morze łez z powodu tego lufa, dopiero jak przez 7 dni od odstawienia Duphastonu nie dostałam miesiączki, to ośmieliłam się pomyśleć, że może jednak warto zrobić test.
Niesamowita historia 🥹 Szczere gratulacje i dużo zdrówka ♥️Rudylisek lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage -
@Prezesoowa mogę oczywiście.... tylko, że zanim to dojdzie.. i przesyłka 25 euro... no cóż zobaczymy... może akurat się uda...
Powiedz mi proszę jak sobie radzisz z io tarczycą a dietą i otyłością? Ja dzisiaj się obżarłam słodyczami ale ogólnie trzymam się dobrze i tyje
@zimozielona przykro mi łączę się w bólu u mnie też biel..... 13dpo ale nie mam pewności czy owu wtedy była.... ale szanse zerowe🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Witam w tą piękną niedzielę wielkanocną 😊
U mnie nie będzie zajączkowego cudu.
13 DPO-BIEL. Raczej już nie mam nadziei. Zaczyna mnie tylko stresować ten rozciągliwy śluz... Wczoraj miałam go więcej.
Milej niedzieli! 😊😘-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Dzień dobry 🌼
U mnie też biało, 12dpo , nie wiem czy sprawdzać dalej, chyba tylko wtedy ,gdy mi się 🐒 będzie spóźniać.
Mocno zdradliwe są te objawyStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dzien dobry, równiez dołączał do teamu białego testu. Do mnie zajączek tez nie przyszedł 😆
Dziękuję wam za marcowy klimat i życzę wesołych świąt 😊Speranza :) lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Majlen wrote:Dzień dobry 🌼
U mnie też biało, 12dpo , nie wiem czy sprawdzać dalej, chyba tylko wtedy ,gdy mi się 🐒 będzie spóźniać.
Mocno zdradliwe są te objawy-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:Też się właśnie zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek zrobić betę i będzie wszystko jasne 🙃
Uruchomił mi się detektor ciąży i mi pokazuje, że prawdopodobieństwo pozytywnego testu wynosi 68%Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
🫂🫂 I dołączam do team white 😔
Speranza :) lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
U mnie również biel 12dpo + temperatura już spada, więc nie liczę na cud. Czekam już na @.
Dziękuję Dziewczyny za marcowy wątek 🩷 Był tu ogrom wsparcia! Teraz czas na kwiecień. Wierzę mocno w ten miesiąc 🍀
Trzymam kciuki za marcowe brzuszki 🤞 nudnej ciąży życzę 😊
Tymczasem uciekam na kwietniowy wątek. Już czas 😆
I jeszcze raz Wesołych Świąt! 🐰🐣🐰Speranza :) lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Ja też jednak powtórzyłam dla formalności. Biało, więc się żegnam.
Życzę Wam wesołych świąt w gronie najbliższych oraz odpoczynku. 🌸
Dziękuję za marcowy wątek, Prezesowa była świetnym prowadzącym, a do nas dołączyli niesamowite dziewczyny. Do zobaczenia!Prezesoowa, CoffeeDream, Rudylisek lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Dziewczyny, kwiecień będzie nasz! 💪🏼 mam nadzieję, że świąteczne jedzonko wynagrodzi Wam te białe testy 🫂
Prezesowa, byłaś świetną prowadzącą, dzięki za ten wątek 🥰Prezesoowa, Rachelka23, CoffeeDream lubią tę wiadomość