Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulaG wrote:Ja miałam dwa testy z polski to zrobiłam 8 i 10 dpo jakoś... no cóż. Chciałam rodzić na wiosnę wiec widocznie to nie ten czas
Ja chciałabym rodzic na świeta, także jakby co to pogodzę się z tym, że to nie ten cykl 😅 -
@Monka co do alko to wiem, niemniej zawsze raczej czekam do @ i staram się unikać po owu. Akurat alkoholu do życia nie potrzebuje. Z przyjaciółką ostatnio wyszłam we wrześniu i nie pogardziłabym jednym drinkiem.
No ale test zrobię tak na wszelki wypadek… Bar do którego idziemy na fajne bezalkoholowe drinki też więc co by się nie zadziało to fajnie spędzę czas.
Powiem Wam, że przy ostatnim poronieniu wypiłam lampkę wina przed pozytywnym testem i nie umiem sobie przestać tego wypominać. Prawdopodobnie jedno z drugim nie ma związku, ale jednak ciężko jakoś się tej myśli pozbyć z głowy. Poronienie było kilka tygodni po incydencie, było serduszko itd. No, ale poczucie winy zostało…Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Chmurka21 wrote:Oo, a coś robiliście, w celu poprawy? U nas niestety 0 procent i ilość i ruchliwość tez kiepska
@Monk@
Pewnie masz racje. Ale wiesz jak jest. Najpierw te niepowodzenia, potem taki cios.
Zamówiłam właśnie wszystkie suple z pamiętnika @siesiepy, bo tam poprawa wyglądała naprawdę imponująco. Oby coś pomogło ✊
Trzymam kciuki za testujące! 😍
Mąż od listopada bierze Tenfertil i olej z czarnuszki w kapsułkach. W kwietniu mamy powtórzyć badanie nasienia no i mam nadzieję że wynik nie będzie gorszy niż w styczniu…bo jednak marzec to już 10 miesiąc starań i nadal nic ale u nas jest też duża ilość plemników i to trochę ratuje sytuacjęChmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Smerfetkaa wrote:Właśnie ja tą najgorszą myśl mam obecnie wiesz 🥹 chciałabym aby w końcu u mnie zaświeciło słońce tez, bo pragnienie bycia mamą stało się tak silne… 🥹
Nie lubię tych emocji, wiem jakie Ci towarzyszą. Mam nadzieję że niedługo będziemy miały inne emocje… pozytywne!!!mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Nowa2024 wrote:Mąż od listopada bierze Tenfertil i olej z czarnuszki w kapsułkach. W kwietniu mamy powtórzyć badanie nasienia no i mam nadzieję że wynik nie będzie gorszy niż w styczniu…bo jednak marzec to już 10 miesiąc starań i nadal nic ale u nas jest też duża ilość plemników i to trochę ratuje sytuację
Trzymam kciuki.
No u nas tez już 10cykl, ale na badania maz dopiero teraz dał się namówić. No i stres uzasadniony.
Choć czytałam w internecie, ze jeden gorszy wynik, to jeszcze nie diagnoza, ze trzeba powtórzyć i sprawdzić.
Fakt, duża ilość plemników to już jakiś punkt zaczepienia. U nas na razie nie ma żadnego 😨 ale staram się myśleć pozytywnie mimo wszystko.👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Monk@ wrote:Wiem, u nas było podobnie, kiepskie wyniki męża mnie też załamały, zrobiłam sobie przerwę od forum, liczenia dni plodnych. I zaszłam w ciążę, zanim jakiekolwiek suple zdążyły zadziałać.
Trzymam kciuki 🤞🏼
Ooo; dzięki 🥰
Tez myśle nad odpuszczeniem forum, bo na razie te starania to takie raczej zawieszone będą.
Ale teraz tez mam w Was dużo wsparcia, w tej trudnej sytuacji.Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
@LaBellePerle jak wyjdzie to biorę i listopad ale powiem Wam szczerze że nie obrażę się jak nie wyjdzie. Jakoś świąteczny termin bardziej mi się podoba… no ale jak miałabym luksus wybierania w którym miesiącu urodzę to dawno byłabym w upragnionej ciąży więc biorę co dają
Co do opuszczenia forum to ja w tym miesiącu zmniejszyłam częstotliwość czytania. Mi jednak to forum pomaga - szczególnie jak dostaję okres, to jednak dziewczyny tutaj rozumieją jak to boli… 😫 i jakoś mi lżej.
Co do monitorowania to ja tego nie robię, nie mam czasu ani ochoty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:23
Chmurka21, LaBellePerle lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
Cześć marcowa ekipo 🙂
Przychodzę Wam pokibicować i uszczknąć trochę z tego klimatu comiesięcznych oczekiwań, który gdzieś zatraciłam jako dinozaur pokryty grubą łuską dwuletnich starań 😉
W marcu prawdopodobnie czeka mnie kriotransfer.
Życzę Wam wszystkim żebyście już na tym wątku zostały, najdalej na kwietniowym ✊🏻
Forum jest wspaniałe, ale z perspektywy skutecznych starań i oczekiwania na narodziny musi być jeszcze lepszym miejscem 😊
Dużo miłości i radości w marcu dla Was wszystkich, drogie Kobietki ❤️🍀Chmurka21, LaBellePerle, Nieprzejrzysta, Prezesoowa, Leśneintro, NiedoszlaWielodzietna, pp2018, Majuna, Monk@, KejtKa, Malamia, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Dzień dobry, u mnie też biało gdyby miało coś być, to chociaż cień by już był Prezesowa, wpisz mi proszę biel, teraz czekam na 🐒 i moje wyczekane majtki menstruacyjne 🤩
Udanego tygodnia 🥰Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Udanego dnia! Czuję, że to będzie dobry tydzień 🤞🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 09:59
Prezesoowa, pp2018, Chmurka21, Pati2804, Malamia, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Hej dziewczyny, nie było mnie, bo chciałam weekendowego resetu. Spacerowałam, byłam w kinie, drugi dzień z rzędu zrobiłam 10k kroków. Dzisiaj znowu chce to osiągnąć.
Niestety przez tydzień jestem sama, bo mąż wyjechał, a na dodatek czekają mnie wiadomości z sprawie TK bliskiej rodziny (od paru lat poważnie choruje, nowotwór te sprawy, ale nie musicie mi współczuć, przywykliśmy już do tego, a sam chory czuje się całkiem ok, po prostu trochę stresu mnie czeka).
Miłego tygodnia i niech się posypią kreski 🩷Prezesoowa, Leśneintro, pp2018, Chmurka21, Pati2804, Malinowysorbet, Alesiamum, Zbuntowana, PaulaG lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Amunicja wrote:Cześć marcowa ekipo 🙂
Przychodzę Wam pokibicować i uszczknąć trochę z tego klimatu comiesięcznych oczekiwań, który gdzieś zatraciłam jako dinozaur pokryty grubą łuską dwuletnich starań 😉
W marcu prawdopodobnie czeka mnie kriotransfer.
Życzę Wam wszystkim żebyście już na tym wątku zostały, najdalej na kwietniowym ✊🏻
Forum jest wspaniałe, ale z perspektywy skutecznych starań i oczekiwania na narodziny musi być jeszcze lepszym miejscem 😊
Dużo miłości i radości w marcu dla Was wszystkich, drogie Kobietki ❤️🍀
Witamy Trzymam mocno ✊🏻 za transferAmunicja lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hejka dziewczyny 🙋🏻♀️
Wczoraj cały dzień odpoczywałam. Oprócz tego że zrobiłam obiad to nie zrobiłam nic 😅 oglądałam na kanapie netflixa i leżałam.
Dziś trzeba wrócić do żywych, dziecko pojechało do szkoły, muszę ogarnąć szafy i kupić nam coś na wiosnę od butów po kurtki i jakieś drobne pierdoły. Mam ochotę coś sobie kupić fajnego żeby poczuć się lepiej albo chociaż umówiłabym się znów na usta.. 💉😃
W tym tygodniu mamy do odebrania auto po ponad pół roku naprawy, nie pytajcie ile jest do zapłacenia.
Poza takimi codziennymi sprawami to od wczoraj wieczora pobolewa mnie podbrzusze, mocniej jajnik z lewej strony. Myślę sobie czyżby owulacja teraz? Ale dziś 18dc, wątpię żeby była teraz 🧐 -
Dziewczyny nie ma @ wiec jest nadzieja to chyba motto tego forum moje to dawać nadzieje innym ale sobie nie zostawiać żadnej.
Wiec u mnie wszystkie objawy na okres chyba nie miałam ich aż tylu, typowe wkur.. na wszystko i o wszystko i tego objawu noe nawidzę najbardziej do tego ból brzucha, dwie zmiany skórne, książkowe objawy...
14 mam wizytę z usg - kontrola mięśniaków. Miałam być już po @ wiec jak ma przyjść to jiech przyjdzie żebym nie musiała przrkładać wizyt...
Dziewczyny życzę wam powodzenia i jak najmniejszej ilości chwil zwątpienia. Jesteśmy kobietami to normalne że dopadają nas wątpliwości, mamy emocje wiec to normalne że płaczemy, jesteśmy ludźmi wiec to normalne że boli...
Kciuki za ten tydzieńPrezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Dzień dobry w ten słoneczny poniedziałek
Mam podobnie jak @Liyss🧚🏻 i mam przeczucie, że to będzie dla nas dobry tydzień. A na koniec tygodnia jeszcze nas czeka jackpot, bo nie dość, że piątek to jeszcze Dzień Kobiet 🌷
Dzisiaj czekamy jeszcze na test @drewkowa94, może odezwie się też @rolka355 co do sobotniego testowania
Przytulam Was mocno za wszystkie biele i kiepskie wiadomości :*
@Suzie rozumiem doskonale A na czym byłaś w kinie ?
Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry,
Miłego dnia dziewczyny. Tule za biele, cały czas trzymam kciuki za Was.
Dzisiaj powitało nas ładne słoneczko ☀️ już czuć wiosnę, aż lepiej się wstaje. Pysznej kawusi życzę ☕️pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
Dzień dobry wszystkim, pięknego dnia! ☀️
Ja czekam na okres, powinien pojawić się jutro lub w środę, chcę żeby zaczął się już nowy cykl i żebym mogła się na nim skupić, tym razem będziemy próbować z Lamettą. Chcę też wrzucić w tym miesiącu do suplementacji NAC, kiedyś brałam, ale ostatnio jakoś to odpuściłam. Jakie dawki NAC stosujecie?starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Cześć cześć! U mnie dziś spadek temperatury z 37,01 na 36,95, ale to dopiero 24 dc, więc trochę za wcześnie na @. Zobaczymy..., choć poddenerwowanie i ból piersi jest jak przed @. Niech ten tydzień będzie dla nas szczęśliwy bez względu na wszystko.
Życzę udanego poniedziałku!Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25