Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Ja miałam dwa testy z polski to zrobiłam 8 i 10 dpo jakoś... no cóż. Chciałam rodzić na wiosnę wiec widocznie to nie ten czas

Ja chciałabym rodzic na świeta, także jakby co to pogodzę się z tym, że to nie ten cykl 😅

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Monka co do alko to wiem, niemniej zawsze raczej czekam do @ i staram się unikać po owu. Akurat alkoholu do życia nie potrzebuje. Z przyjaciółką ostatnio wyszłam we wrześniu i nie pogardziłabym jednym drinkiem.

No ale test zrobię tak na wszelki wypadek… Bar do którego idziemy na fajne bezalkoholowe drinki też więc co by się nie zadziało to fajnie spędzę czas.

Powiem Wam, że przy ostatnim poronieniu wypiłam lampkę wina przed pozytywnym testem i nie umiem sobie przestać tego wypominać. Prawdopodobnie jedno z drugim nie ma związku, ale jednak ciężko jakoś się tej myśli pozbyć z głowy. Poronienie było kilka tygodni po incydencie, było serduszko itd. No, ale poczucie winy zostało…

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Oo, a coś robiliście, w celu poprawy? U nas niestety 0 procent :/ i ilość i ruchliwość tez kiepska :/

@Monk@
    Pewnie masz racje. Ale wiesz jak jest. Najpierw te niepowodzenia, potem taki cios.

Zamówiłam właśnie wszystkie suple z pamiętnika @siesiepy, bo tam poprawa wyglądała naprawdę imponująco. Oby coś pomogło ✊

Trzymam kciuki za testujące! 😍

Mąż od listopada bierze Tenfertil i olej z czarnuszki w kapsułkach. W kwietniu mamy powtórzyć badanie nasienia no i mam nadzieję że wynik nie będzie gorszy niż w styczniu…bo jednak marzec to już 10 miesiąc starań i nadal nic ale u nas jest też duża ilość plemników i to trochę ratuje sytuację

Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 marca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Właśnie ja tą najgorszą myśl mam obecnie wiesz 🥹 chciałabym aby w końcu u mnie zaświeciło słońce tez, bo pragnienie bycia mamą stało się tak silne… 🥹
    Nie lubię tych emocji, wiem jakie Ci towarzyszą. Mam nadzieję że niedługo będziemy miały inne emocje… pozytywne!!!
    Beza.... wiesz chyba masz racje .... u nas jedno i vardzo było trudno walczyć o pierwsze ale jest cud... chciałabym drugie ale też jest coraz gorzej... I w dzień urodziny dniu wczorajszym wieczorem dopadł mnie straszny żal i rozpacz.. z bólu i że zmęczenia zala noc chlupotalo mi w brzuchu potem straszny bol skarbuś sie obudził w noc... potem euadomo slodzuski ranj życzenia kwiatekz wręczył co tatuś kupił... a wieczorem due rozkleiłam jak dziecko..

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Mąż od listopada bierze Tenfertil i olej z czarnuszki w kapsułkach. W kwietniu mamy powtórzyć badanie nasienia no i mam nadzieję że wynik nie będzie gorszy niż w styczniu…bo jednak marzec to już 10 miesiąc starań i nadal nic ale u nas jest też duża ilość plemników i to trochę ratuje sytuację

Trzymam kciuki.
    No u nas tez już 10cykl, ale na badania maz dopiero teraz dał się namówić. No i stres uzasadniony.
    Choć czytałam w internecie, ze jeden gorszy wynik, to jeszcze nie diagnoza, ze trzeba powtórzyć i sprawdzić.
    Fakt, duża ilość plemników to już jakiś punkt zaczepienia. U nas na razie nie ma żadnego 😨 ale staram się myśleć pozytywnie mimo wszystko.

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Wiem, u nas było podobnie, kiepskie wyniki męża mnie też załamały, zrobiłam sobie przerwę od forum, liczenia dni plodnych. I zaszłam w ciążę, zanim jakiekolwiek suple zdążyły zadziałać.
    Trzymam kciuki 🤞🏼

Ooo; dzięki 🥰
    Tez myśle nad odpuszczeniem forum, bo na razie te starania to takie raczej zawieszone będą.
    Ale teraz tez mam w Was dużo wsparcia, w tej trudnej sytuacji.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!

Wysłany: 3 marca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LaBellePerle jak wyjdzie to biorę i listopad ale powiem Wam szczerze że nie obrażę się jak nie wyjdzie. Jakoś świąteczny termin bardziej mi się podoba… no ale jak miałabym luksus wybierania w którym miesiącu urodzę to dawno byłabym w upragnionej ciąży więc biorę co dają

Co do opuszczenia forum to ja w tym miesiącu zmniejszyłam częstotliwość czytania. Mi jednak to forum pomaga - szczególnie jak dostaję okres, to jednak dziewczyny tutaj rozumieją jak to boli… 😫 i jakoś mi lżej.

Co do monitorowania to ja tego nie robię, nie mam czasu ani ochoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:23

Chmurka21, LaBellePerle lubią tę wiadomość

4 x 💔

• Amunicja Autorytet

Wysłany: 4 marca, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć marcowa ekipo 🙂
    Przychodzę Wam pokibicować i uszczknąć trochę z tego klimatu comiesięcznych oczekiwań, który gdzieś zatraciłam jako dinozaur pokryty grubą łuską dwuletnich starań 😉
    W marcu prawdopodobnie czeka mnie kriotransfer.
    Życzę Wam wszystkim żebyście już na tym wątku zostały, najdalej na kwietniowym ✊🏻
    Forum jest wspaniałe, ale z perspektywy skutecznych starań i oczekiwania na narodziny musi być jeszcze lepszym miejscem 😊
    Dużo miłości i radości w marcu dla Was wszystkich, drogie Kobietki ❤️🍀

Chmurka21, LaBellePerle, Nieprzejrzysta, Prezesoowa, Leśneintro, NiedoszlaWielodzietna, pp2018, Majuna, Monk@, KejtKa, Malamia, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Udanego tygodnia 💕

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• luśka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Melduję, że u mnie biało. No nic, może testowanie jutro z Monk@ przyniesie nam szczęście ☺️

Miłego dnia!

Prezesoowa, pp2018, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie też biało :) gdyby miało coś być, to chociaż cień by już był ;) Prezesowa, wpisz mi proszę biel, teraz czekam na 🐒 i moje wyczekane majtki menstruacyjne 🤩

Udanego tygodnia 🥰

Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia! Czuję, że to będzie dobry tydzień 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 09:59

Prezesoowa, pp2018, Chmurka21, Pati2804, Malamia, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie, bo chciałam weekendowego resetu. Spacerowałam, byłam w kinie, drugi dzień z rzędu zrobiłam 10k kroków. Dzisiaj znowu chce to osiągnąć.

Niestety przez tydzień jestem sama, bo mąż wyjechał, a na dodatek czekają mnie wiadomości z sprawie TK bliskiej rodziny (od paru lat poważnie choruje, nowotwór te sprawy, ale nie musicie mi współczuć, przywykliśmy już do tego, a sam chory czuje się całkiem ok, po prostu trochę stresu mnie czeka).

Miłego tygodnia i niech się posypią kreski 🩷

Prezesoowa, Leśneintro, pp2018, Chmurka21, Pati2804, Malinowysorbet, Alesiamum, Zbuntowana, PaulaG lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Cześć marcowa ekipo 🙂
    Przychodzę Wam pokibicować i uszczknąć trochę z tego klimatu comiesięcznych oczekiwań, który gdzieś zatraciłam jako dinozaur pokryty grubą łuską dwuletnich starań 😉
    W marcu prawdopodobnie czeka mnie kriotransfer.
    Życzę Wam wszystkim żebyście już na tym wątku zostały, najdalej na kwietniowym ✊🏻
    Forum jest wspaniałe, ale z perspektywy skutecznych starań i oczekiwania na narodziny musi być jeszcze lepszym miejscem 😊
    Dużo miłości i radości w marcu dla Was wszystkich, drogie Kobietki ❤️🍀

Witamy :) Trzymam mocno ✊🏻 za transfer :)

Amunicja lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny 🙋🏻‍♀️
    Wczoraj cały dzień odpoczywałam. Oprócz tego że zrobiłam obiad to nie zrobiłam nic 😅 oglądałam na kanapie netflixa i leżałam.
    Dziś trzeba wrócić do żywych, dziecko pojechało do szkoły, muszę ogarnąć szafy i kupić nam coś na wiosnę od butów po kurtki i jakieś drobne pierdoły. Mam ochotę coś sobie kupić fajnego żeby poczuć się lepiej albo chociaż umówiłabym się znów na usta.. 💉😃
    W tym tygodniu mamy do odebrania auto po ponad pół roku naprawy, nie pytajcie ile jest do zapłacenia.

Poza takimi codziennymi sprawami to od wczoraj wieczora pobolewa mnie podbrzusze, mocniej jajnik z lewej strony. Myślę sobie czyżby owulacja teraz? Ale dziś 18dc, wątpię żeby była teraz 🧐

• Eniana Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma @ wiec jest nadzieja to chyba motto tego forum moje to dawać nadzieje innym ale sobie nie zostawiać żadnej.
    Wiec u mnie wszystkie objawy na okres chyba nie miałam ich aż tylu, typowe wkur.. na wszystko i o wszystko i tego objawu noe nawidzę najbardziej :/ do tego ból brzucha, dwie zmiany skórne, książkowe objawy...
    14 mam wizytę z usg - kontrola mięśniaków. Miałam być już po @ wiec jak ma przyjść to jiech przyjdzie żebym nie musiała przrkładać wizyt...
    Dziewczyny życzę wam powodzenia i jak najmniejszej ilości chwil zwątpienia. Jesteśmy kobietami to normalne że dopadają nas wątpliwości, mamy emocje wiec to normalne że płaczemy, jesteśmy ludźmi wiec to normalne że boli...
    Kciuki za ten tydzień <3

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten słoneczny poniedziałek :)

Mam podobnie jak @Liyss🧚🏻 i mam przeczucie, że to będzie dla nas dobry tydzień. A na koniec tygodnia jeszcze nas czeka jackpot, bo nie dość, że piątek to jeszcze Dzień Kobiet 🌷

Dzisiaj czekamy jeszcze na test @drewkowa94, może odezwie się też @rolka355 co do sobotniego testowania :)

Przytulam Was mocno za wszystkie biele i kiepskie wiadomości :*

@Suzie rozumiem doskonale :) A na czym byłaś w kinie ?

Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".

Wysłany: 4 marca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Miłego dnia dziewczyny. Tule za biele, cały czas trzymam kciuki za Was.

Dzisiaj powitało nas ładne słoneczko ☀️ już czuć wiosnę, aż lepiej się wstaje. Pysznej kawusi życzę :) ☕️

pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

4 x 💔

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, pięknego dnia! ☀️
    Ja czekam na okres, powinien pojawić się jutro lub w środę, chcę żeby zaczął się już nowy cykl i żebym mogła się na nim skupić, tym razem będziemy próbować z Lamettą. Chcę też wrzucić w tym miesiącu do suplementacji NAC, kiedyś brałam, ale ostatnio jakoś to odpuściłam. Jakie dawki NAC stosujecie?

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cześć! U mnie dziś spadek temperatury z 37,01 na 36,95, ale to dopiero 24 dc, więc trochę za wcześnie na @. Zobaczymy..., choć poddenerwowanie i ból piersi jest jak przed @. Niech ten tydzień będzie dla nas szczęśliwy bez względu na wszystko.

Życzę udanego poniedziałku!

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ