X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim😁
    melduje biel, piersi chce mi rozsadzic, dopadł mnie taki trądzik jak chyba nigdy , ale wierzę w same pozytywy z uwagi na okolicznosci zbliżającego się dnia kobiet u mnie raczej się nie zmieni ale za pozostałe z was trzymam kciuki do 8.03 zazywam progesteron w związku z zaleceniem lekarki ale czuję że jak w zeszłym miesiącu dostanę planowo w 28dc tj.w 6.03 także tak organizm leci w kulki z nami 🤣

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedyś był ma ovu detektor oznak ciąży. Usunęli go czy to mnie on się nie wyświetlił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 08:07

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, kiedyś był ma ovu detektor oznak ciąży. Usunęli go czy to mnie on się nie wyświetlił?
    A to nie jest w płatnej wersji?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Dzień dobry wszystkim, pięknego dnia! ☀️
    Ja czekam na okres, powinien pojawić się jutro lub w środę, chcę żeby zaczął się już nowy cykl i żebym mogła się na nim skupić, tym razem będziemy próbować z Lamettą. Chcę też wrzucić w tym miesiącu do suplementacji NAC, kiedyś brałam, ale ostatnio jakoś to odpuściłam. Jakie dawki NAC stosujecie?

Ja stosuję 600 mg cały cykl.

Tak ogólnie to widziałam info, że NAC w takich dawkach będzie wycofywany, bo się okazało, że powyżej 200 mg ma właściwości lecznicze i albo będą przechodzić badania jak dla leku, albo będą sprzedawać w dawkach 200 mg...

Platynova55 lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Cześć marcowa ekipo 🙂
    Przychodzę Wam pokibicować i uszczknąć trochę z tego klimatu comiesięcznych oczekiwań, który gdzieś zatraciłam jako dinozaur pokryty grubą łuską dwuletnich starań 😉
    W marcu prawdopodobnie czeka mnie kriotransfer.
    Życzę Wam wszystkim żebyście już na tym wątku zostały, najdalej na kwietniowym ✊🏻
    Forum jest wspaniałe, ale z perspektywy skutecznych starań i oczekiwania na narodziny musi być jeszcze lepszym miejscem 😊
    Dużo miłości i radości w marcu dla Was wszystkich, drogie Kobietki ❤️🍀
    No hej, Tobie też pięknego marca i mocne kciuki 🤞🏼❤️

Amunicja, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Cześć wszystkim😁
    melduje biel, piersi chce mi rozsadzic, dopadł mnie taki trądzik jak chyba nigdy , ale wierzę w same pozytywy z uwagi na okolicznosci zbliżającego się dnia kobiet u mnie raczej się nie zmieni ale za pozostałe z was trzymam kciuki do 8.03 zazywam progesteron w związku z zaleceniem lekarki ale czuję że jak w zeszłym miesiącu dostanę planowo w 28dc tj.w 6.03 także tak organizm leci w kulki z nami 🤣

Będziesz jeszcze powtarzać test, zanim odstawisz proga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:

Detektor jest tylko w wersji premium :)

Gregorka lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Będziesz jeszcze powtarzać test, zanim odstawisz proga?

Myślę że jeśli nie dostanę 🐒🐒🐒 to tak jeśli będzie to wiadomo bez sensu 😁

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja stosuję 600 mg cały cykl.

Tak ogólnie to widziałam info, że NAC w takich dawkach będzie wycofywany, bo się okazało, że powyżej 200 mg ma właściwości lecznicze i albo będą przechodzić badania jak dla leku, albo będą sprzedawać w dawkach 200 mg...
    Ja właśnie miałam wcześniej po 500 mg w tabletce, teraz mam chyba 250, a podobno powinno się brać nawet ok. 1800 mg dziennie, więc trochę się tych tabletek najem 🤣

pp2018 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia💐

Prezesoowa, pp2018, NiedoszlaWielodzietna, Fermina, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja właśnie miałam wcześniej po 500 mg w tabletce, teraz mam chyba 250, a podobno powinno się brać nawet ok. 1800 mg dziennie, więc trochę się tych tabletek najem 🤣

No przy swojej ilości tabletek się zastanawiam po co ja gotuje jak tym spokojnie idzie się najeść :D

Dziewczyny jakie macie plany na ten tydzień? :)

U mnie bez większych, idziemy dziś z mężem złożyć wnioski o paszport, a tak to cały tydzień bez większych planów :) za to w przyszłym będzie intensywniej, bo będę już wyczekiwać na wyniki z trombofolii i mam nadzieję, że wyniki dojdą przed moją wizytą u specjalisty od naczyń, którą mam 13 :P

pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🩷
    Mi dziś mój cykl zrobił psikusa 🙄, wczoraj miałam 17dc i lekkie plamienie, a dziś zalało mnie 🐒...ból menstruacyjny max
    18go stycznia odstawiłam AH, teraz ciekawe kiedy mi się to wyreguluje 🤔
    17 luty miałam 🐒,aczkolwiek ciężko to nazwać okresem, bo to krwawienie było tak słabe, że tylko z porannej toalety miałam różowy papier, a później czysto i tylko boleści menstruacyjne.
    No, a dziś to już tak na poważnie 🐒😬

Miłego dnia wszystkim 😘😘😘

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek🤗
    Ja od dzisiaj mam już wolne😊 jutro histero i drożność, powinnam mieć 2tyg lub 3 zwolnienia,zależy ile znajdą tych polipow, na pewno są 3. Cały czas zmieniali mi godzinki,ale do kliniki mam bardzo blisko,więc nie robiło to żadnej różnicy i zatrzymało się,ze musze byc na 8:50, tak że proszę o kciukaski na jutro✊️🩷
    Tule za biele 🥺🫂❤️ i trzymam za testujące-niech moc kreseczek⏸️ będzie z Wami🤗✊️
    Pięknego poniedziałku ❤️💚💛💜🩵

P.S.Dziękuję za kciuki za męża drużynę w hokeja🏒wygrali cały turniej 💪,a G został najlepszym zawodnikiem meczów 🏆

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dziś u mnie lepiej. Więc zjazd hormonalny.
    Słuchajcie - czy badania z etapu I, myślicie że można zrobić zamiast w 3dc to w 4dc? Wyjeżdżam i nie będę miała jak:/

preg.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@
    Pamiętam Cię jako siejącą wiruskami w 2022 na miesięcznych wątkach 😊 Życzę Ci żebyś lada chwila mogła wrócić do tej zaszczytnej funkcji 😊✊🏻🍀

Monk@, pp2018 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No przy swojej ilości tabletek się zastanawiam po co ja gotuje jak tym spokojnie idzie się najeść :D

Dziewczyny jakie macie plany na ten tydzień? :)
    U mnie bez większych, idziemy dziś z mężem złożyć wnioski o paszport, a tak to cały tydzień bez większych planów :) za to w przyszłym będzie intensywniej, bo będę już wyczekiwać na wyniki z trombofolii i mam nadzieję, że wyniki dojdą przed moją wizytą u specjalisty od naczyń, którą mam 13 :P
    Trzymam kciuki za wyniki :)
    Ja mam na ten tydzień dużo pracy i liczę że szybko mi zleci :) Do złożenia wniosku o paszport też się zbieram od chyba pół roku, muszę się w końcu zmobilizować, bo wakacje coraz bliżej, a nie chcę żeby to mnie ograniczało. Przerażają mnie tylko te kolejki w urzędzie :P

pp2018 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Cześć dziewczyny 🩷
    Mi dziś mój cykl zrobił psikusa 🙄, wczoraj miałam 17dc i lekkie plamienie, a dziś zalało mnie 🐒...ból menstruacyjny max
    18go stycznia odstawiłam AH, teraz ciekawe kiedy mi się to wyreguluje 🤔
    17 luty miałam 🐒,aczkolwiek ciężko to nazwać okresem, bo to krwawienie było tak słabe, że tylko z porannej toalety miałam różowy papier, a później czysto i tylko boleści menstruacyjne.
    No, a dziś to już tak na poważnie 🐒😬

Miłego dnia wszystkim 😘😘😘

Przytulam :* organizm widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu, żeby się dostosować :)

Majlen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień doberek🤗
    Ja od dzisiaj mam już wolne😊 jutro histero i drożność, powinnam mieć 2tyg lub 3 zwolnienia,zależy ile znajdą tych polipow, na pewno są 3. Cały czas zmieniali mi godzinki,ale do kliniki mam bardzo blisko,więc nie robiło to żadnej różnicy i zatrzymało się,ze musze byc na 8:50, tak że proszę o kciukaski na jutro✊️🩷
    Tule za biele 🥺🫂❤️ i trzymam za testujące-niech moc kreseczek⏸️ będzie z Wami🤗✊️
    Pięknego poniedziałku ❤️💚💛💜🩵

P.S.Dziękuję za kciuki za męża drużynę w hokeja🏒wygrali cały turniej 💪,a G został najlepszym zawodnikiem meczów 🏆

Gratulacje dla męża! Ekstra :D

A jak się czujesz przed badaniami? Jak nastawienie? Kciuki oczywiście są już ✊️

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Cześć dziewczyny,

Dziś u mnie lepiej. Więc zjazd hormonalny.
    Słuchajcie - czy badania z etapu I, myślicie że można zrobić zamiast w 3dc to w 4dc? Wyjeżdżam i nie będę miała jak:/

Do 5dc możesz spokojnie zrobić :)

Monk@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Trzymam kciuki za wyniki :)
    Ja mam na ten tydzień dużo pracy i liczę że szybko mi zleci :) Do złożenia wniosku o paszport też się zbieram od chyba pół roku, muszę się w końcu zmobilizować, bo wakacje coraz bliżej, a nie chcę żeby to mnie ograniczało. Przerażają mnie tylko te kolejki w urzędzie :P

No my właśnie mamy nadzieję, ze nie będzie takiej tragedii dziś w urzędzie, ale znając szczęście mojego męża to pewnie nas nie przyjmą :P jakby się nam udało wyrobić w miarę te paszporty to jeszcze zaraz po Wielkanocy chcielibyśmy gdzieś wyskoczyć :)

Platynova55, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ