Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Cześć dziewczyny 🤍🙌🏻 miejcie piękny dzień!
U mnie poranek bardzo szczęśliwy, zakończył się najdłuższy cykl w moim życiu (53 dni - o zgrozo 😱) i przyszła 🐒🤩.Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Cześć dziewczyny 🌼 u mnie piękna wiosenna pogoda 🥰
Tulę za biele 🫂 i wredne małpy.
Ja się trochę wyłączyłam na weekend, potrzebowałam oderwać trochę myśli od tego tygodnia. Niestety czeka mnie ciężki tydzień, ale od piątku już mi się zluzuje. 😥
Apka Ovu pokazuje mi owulacje na jutro, póki co żadnych objawów, oprócz ładnego śluzu. W sumie nawet nie wiem czy po odstawieniu AH mam normalnie owulacje 🤔. Niestety nie mam możliwości chodzić na monitoring i też nie wiem, czy chodząc na monitoring nie czułabym większej presji. Myślę że jeśli nie uda się w tym cyklu, to od następnego będę mierzyć temperaturę.
Miłego dnia wszystkim życzę 🌼
Śluz jest wystarczającym objawem, działajcieVienna lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
elektro96 wrote:Dzisiaj przyszła małpa…
Jestem wykończona… nie ukrywam, że po piątkowym plamieniu zatliła się we mnie nadzieja…
Czuję się dziś tragicznie…
Życzę Wam miłego dnia ☀️ -
Gregorka wrote:Też muszę się wybrać, bo jestem fanką Herberta i kroniki Diuny🤩 I Timothea Chalamet hah😚😍
To musisz koniecznie👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Gregorka wrote:Dziękuję,że pytasz dobrze🩷 jestem dobrej myśli🤗 jedynie wciąż mam plamienia,oby do jutra ustaly✊️ Stertę książek już przygotowałam i zamierzam wskoczyć do świata książek to jest moja oaza spokoju📚 🤗
Dziewczynki,jeśli macie do polecenia do czytania to chętnie przyjmę propozycje 🤩 -
Chochlik12 wrote:Cześć dziewczyny 🤍🙌🏻 miejcie piękny dzień!
U mnie poranek bardzo szczęśliwy, zakończył się najdłuższy cykl w moim życiu (53 dni - o zgrozo 😱) i przyszła 🐒🤩.Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@electro przykro mi 😪. Trzymaj się.
Ja czuję jakieś uszczypnięcia i już sobie wmawiam (chyba potrzebuje aby ktoś mi z liścia tutaj dał i może się obudzę z tego marzenia). Kurcze. Zawsze sobie mówię że nie będę się doszukiwała objawów ale zawsze to robię i potem jest zawód… dzisiaj 8dpo.
Ten cykl jest inny niż poprzednie, mniejszy ból piersi, ogólnie z objawów PMS to tylko delikatne ukłucia w podbrzuszu. Zastanawiam się czy to ta dieta czy o co chodzi… moje poprzednie PMSy były straszne… mdliło mnie przez dwa tygodnie, bóle głowy itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 10:32
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Amunicja wrote:Monk@
Pamiętam Cię jako siejącą wiruskami w 2022 na miesięcznych wątkach 😊 Życzę Ci żebyś lada chwila mogła wrócić do tej zaszczytnej funkcji 😊✊🏻🍀
No ja zawsze o tym marzyłam, żeby wysyłać wiruski. Nie zależało mi, żeby zobaczyć kreseczki przy moim nicku w pierwszym poście, ale na wysyłanie wirusków czekałam baaardzo 🥰 Mam nadzieję, że Ty niebawem też będziesz rozsyłać 🥰🫂Amunicja, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:A jaki gatunek lubisz? Ja jestem fanką literatury faktu i reportaży, może coś z tego bym mogła polecić
Ja uwielbiam czytać ale musi mnie recenzja książki zaciekawić 😉 choć ostatnio przeczytałam książki Pauliny Świst, uwielbiam trochę kryminałów z erotyką ale teraz poluję na książki o polskiej mafii, Masa itp 😊 muszę póki co sprzedać trochę mojej biblioteczki bo nie mam już miejsca na nowe a zawsze jak coś sprzedam to mam powód żeby kupić coś nowego 😇 -
Suzie wrote:A minęły 4 dni od owulacji? Bo po 4 dniach się uaktywnia.
Tak, jestem już 7 dpo -
magdalena321 wrote:Ja uwielbiam czytać ale musi mnie recenzja książki zaciekawić 😉 choć ostatnio przeczytałam książki Pauliny Świst, uwielbiam trochę kryminałów z erotyką ale teraz poluję na książki o polskiej mafii, Masa itp 😊 muszę póki co sprzedać trochę mojej biblioteczki bo nie mam już miejsca na nowe a zawsze jak coś sprzedam to mam powód żeby kupić coś nowego 😇
pp2018, magdalena321 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja dodatkowo sprawdzam ocenę na lubimyczytać z doświadczenia wiem, że poniżej 7 z dużym prawdopodobieństwem mi się nie spodoba. A że nie mam czasu sprawdzać, czy a nuż coś z tego będzie, to wolę sięgnąć po te, które mnie na pierwszy rzut oka zaciekawią + mają wyższe oceny
Ooo gdyby nie lubimyczytać to bym zginęła marnie. Mam w domu ponad 800 książek i gdyby nie to, że na bieżąco zaznaczam co czytam, co przeczytałam, a co czeka w kolejce to bym się pogubiła raz mi się zdarzyło, że wzięłam na wakacje książkę, która już przeczytałam i był bólSuzie lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Ooo gdyby nie lubimyczytać to bym zginęła marnie. Mam w domu ponad 800 książek i gdyby nie to, że na bieżąco zaznaczam co czytam, co przeczytałam, a co czeka w kolejce to bym się pogubiła raz mi się zdarzyło, że wzięłam na wakacje książkę, która już przeczytałam i był ból
Ja mam zasadę, że póki książki nie przeczytam to ona nie idzie na półkę. Dlatego mam na stoliku ogromny stos, który się nie kurczy 😂
Ale LC też mam i sobie chwale.Monk@, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:Ja mam zasadę, że póki książki nie przeczytam to ona nie idzie na półkę. Dlatego mam na stoliku ogromny stos, który się nie kurczy 😂
Ale LC też mam i sobie chwale.
A to ja mam taki pokój, gdzie są wyskładane książki pod ścianą ale mąż inwestował w moją pasję i kupował regały, więc układałam tak, żeby było "ładnie" i tak mi się wymieszały wtedy teraz mam taką kolejkę, że czytam książki wg regałów, żeby je "wyzerować" i wtedy się wezmę za tę stertę z osobnego pokoju
Poza tym ja mam taką głupią zasadę, że czytam książkę do końca nawet jak mi się nie podoba teraz odkąd jestem na forum to mam zdecydowanie mniej czasu na czytanie, ale ostatnio mnie tak ciągnie, więc chyba posprzątam dziś balkon i na razie z krzesłem będę wychodzić i czytać, na fotel jeszcze za wcześnieMonk@, pp2018 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Ooo gdyby nie lubimyczytać to bym zginęła marnie. Mam w domu ponad 800 książek i gdyby nie to, że na bieżąco zaznaczam co czytam, co przeczytałam, a co czeka w kolejce to bym się pogubiła raz mi się zdarzyło, że wzięłam na wakacje książkę, która już przeczytałam i był ból
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Znam to, też kiedyś na wyjazd wzięłam książkę którą już czytałam, ale byłam zła 🙈🙈🙈
Dlatego teraz korzystam z kindle i legimi i jakoś tak już się przyzwyczaiłam do nie-papierowego czytania 😅
W mojej bibliotece są darmowe kody na legimi, więc nawet nie muszę za to płacić, win-win 🤭Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Znam to, też kiedyś na wyjazd wzięłam książkę którą już czytałam, ale byłam zła 🙈🙈🙈
Dlatego teraz korzystam z kindle i legimi i jakoś tak już się przyzwyczaiłam do nie-papierowego czytania 😅
W mojej bibliotece są darmowe kody na legimi, więc nawet nie muszę za to płacić, win-win 🤭
W takiej sytuacji kupuje e-booki na telefon z "listy życzeń". W podróży poślubnej tak przeczytałam na plaży chyba ze 4 książki
Jestem jednak zwolennikiem papierowych książek, to moja miłość ale w razie kryzysu to i ebook wejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:08
notsobadd, Monk@, ellevv lubią tę wiadomość
notsobadd wrote:Znam to, też kiedyś na wyjazd wzięłam książkę którą już czytałam, ale byłam zła 🙈🙈🙈
W mojej bibliotece są darmowe kody na legimi, więc nawet nie muszę za to płacić, win-win 🤭