Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cześć dziewczyny 🤍🙌🏻 miejcie piękny dzień!

U mnie poranek bardzo szczęśliwy, zakończył się najdłuższy cykl w moim życiu (53 dni - o zgrozo 😱) i przyszła 🐒🤩.
    Super🩷🤩 przeciągnął Cię ten cykl😵ale najważniejsze,że rozpoczynasz z początkiem marca nowy cykl🤗 trzymam kciuki,żeby to był ten szczęśliwy 🍀🤗

Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Cześć dziewczyny 🌼 u mnie piękna wiosenna pogoda 🥰

Tulę za biele 🫂 i wredne małpy.

Ja się trochę wyłączyłam na weekend, potrzebowałam oderwać trochę myśli od tego tygodnia. Niestety czeka mnie ciężki tydzień, ale od piątku już mi się zluzuje. 😥

Apka Ovu pokazuje mi owulacje na jutro, póki co żadnych objawów, oprócz ładnego śluzu. W sumie nawet nie wiem czy po odstawieniu AH mam normalnie owulacje 🤔. Niestety nie mam możliwości chodzić na monitoring i też nie wiem, czy chodząc na monitoring nie czułabym większej presji. Myślę że jeśli nie uda się w tym cyklu, to od następnego będę mierzyć temperaturę.

Miłego dnia wszystkim życzę 🌼

Śluz jest wystarczającym objawem, działajcie :)

Vienna lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dzisiaj przyszła małpa…
    Jestem wykończona… nie ukrywam, że po piątkowym plamieniu zatliła się we mnie nadzieja…
    Czuję się dziś tragicznie…

Życzę Wam miłego dnia ☀️
    Przytulam wirtualnie 🫂 oby dzień szybko Ci minął, a jutro był lepszy ❤️

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Też muszę się wybrać, bo jestem fanką Herberta i kroniki Diuny🤩 I Timothea Chalamet hah😚😍

To musisz koniecznie :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziękuję,że pytasz dobrze🩷 jestem dobrej myśli🤗 jedynie wciąż mam plamienia,oby do jutra ustaly✊️ Stertę książek już przygotowałam i zamierzam wskoczyć do świata książek to jest moja oaza spokoju📚 🤗
    Dziewczynki,jeśli macie do polecenia do czytania to chętnie przyjmę propozycje 🤩
    A jaki gatunek lubisz? Ja jestem fanką literatury faktu i reportaży, może coś z tego bym mogła polecić :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cześć dziewczyny 🤍🙌🏻 miejcie piękny dzień!

U mnie poranek bardzo szczęśliwy, zakończył się najdłuższy cykl w moim życiu (53 dni - o zgrozo 😱) i przyszła 🐒🤩.
    Oby to już ostatnia w tym roku 🤩

Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @electro przykro mi 😪. Trzymaj się.

Ja czuję jakieś uszczypnięcia i już sobie wmawiam (chyba potrzebuje aby ktoś mi z liścia tutaj dał :P i może się obudzę z tego marzenia). Kurcze. Zawsze sobie mówię że nie będę się doszukiwała objawów ale zawsze to robię i potem jest zawód… dzisiaj 8dpo.

Ten cykl jest inny niż poprzednie, mniejszy ból piersi, ogólnie z objawów PMS to tylko delikatne ukłucia w podbrzuszu. Zastanawiam się czy to ta dieta czy o co chodzi… moje poprzednie PMSy były straszne… mdliło mnie przez dwa tygodnie, bóle głowy itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 10:32

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Monk@
    Pamiętam Cię jako siejącą wiruskami w 2022 na miesięcznych wątkach 😊 Życzę Ci żebyś lada chwila mogła wrócić do tej zaszczytnej funkcji 😊✊🏻🍀
    Dziękuję, kochana ❤️
    No ja zawsze o tym marzyłam, żeby wysyłać wiruski. Nie zależało mi, żeby zobaczyć kreseczki przy moim nicku w pierwszym poście, ale na wysyłanie wirusków czekałam baaardzo 🥰 Mam nadzieję, że Ty niebawem też będziesz rozsyłać 🥰🫂

Amunicja, Zbuntowana lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A jaki gatunek lubisz? Ja jestem fanką literatury faktu i reportaży, może coś z tego bym mogła polecić :)

Ja uwielbiam czytać ale musi mnie recenzja książki zaciekawić 😉 choć ostatnio przeczytałam książki Pauliny Świst, uwielbiam trochę kryminałów z erotyką ale teraz poluję na książki o polskiej mafii, Masa itp 😊 muszę póki co sprzedać trochę mojej biblioteczki bo nie mam już miejsca na nowe a zawsze jak coś sprzedam to mam powód żeby kupić coś nowego 😇

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A minęły 4 dni od owulacji? Bo po 4 dniach się uaktywnia.

Tak, jestem już 7 dpo

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja uwielbiam czytać ale musi mnie recenzja książki zaciekawić 😉 choć ostatnio przeczytałam książki Pauliny Świst, uwielbiam trochę kryminałów z erotyką ale teraz poluję na książki o polskiej mafii, Masa itp 😊 muszę póki co sprzedać trochę mojej biblioteczki bo nie mam już miejsca na nowe a zawsze jak coś sprzedam to mam powód żeby kupić coś nowego 😇
    Ja dodatkowo sprawdzam ocenę na lubimyczytać :) z doświadczenia wiem, że poniżej 7 z dużym prawdopodobieństwem mi się nie spodoba. A że nie mam czasu sprawdzać, czy a nuż coś z tego będzie, to wolę sięgnąć po te, które mnie na pierwszy rzut oka zaciekawią + mają wyższe oceny :)

pp2018, magdalena321 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ja dodatkowo sprawdzam ocenę na lubimyczytać :) z doświadczenia wiem, że poniżej 7 z dużym prawdopodobieństwem mi się nie spodoba. A że nie mam czasu sprawdzać, czy a nuż coś z tego będzie, to wolę sięgnąć po te, które mnie na pierwszy rzut oka zaciekawią + mają wyższe oceny :)

Ooo gdyby nie lubimyczytać to bym zginęła marnie. Mam w domu ponad 800 książek i gdyby nie to, że na bieżąco zaznaczam co czytam, co przeczytałam, a co czeka w kolejce to bym się pogubiła :D raz mi się zdarzyło, że wzięłam na wakacje książkę, która już przeczytałam i był ból :P

Suzie lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo gdyby nie lubimyczytać to bym zginęła marnie. Mam w domu ponad 800 książek i gdyby nie to, że na bieżąco zaznaczam co czytam, co przeczytałam, a co czeka w kolejce to bym się pogubiła :D raz mi się zdarzyło, że wzięłam na wakacje książkę, która już przeczytałam i był ból :P

Ja mam zasadę, że póki książki nie przeczytam to ona nie idzie na półkę. Dlatego mam na stoliku ogromny stos, który się nie kurczy 😂

Ale LC też mam i sobie chwale. :D

Monk@, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam zasadę, że póki książki nie przeczytam to ona nie idzie na półkę. Dlatego mam na stoliku ogromny stos, który się nie kurczy 😂

Ale LC też mam i sobie chwale. :D

A to ja mam taki pokój, gdzie są wyskładane książki pod ścianą :P ale mąż inwestował w moją pasję i kupował regały, więc układałam tak, żeby było "ładnie" i tak mi się wymieszały wtedy :P teraz mam taką kolejkę, że czytam książki wg regałów, żeby je "wyzerować" i wtedy się wezmę za tę stertę z osobnego pokoju :D

Poza tym ja mam taką głupią zasadę, że czytam książkę do końca nawet jak mi się nie podoba :P teraz odkąd jestem na forum to mam zdecydowanie mniej czasu na czytanie, ale ostatnio mnie tak ciągnie, więc chyba posprzątam dziś balkon i na razie z krzesłem będę wychodzić i czytać, na fotel jeszcze za wcześnie :P

Monk@, pp2018 lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to ja w zeszłym tygodniu wypożyczyłam z biblioteki książkę, którą już raz czytałam 😅 w środę będę w okolicy, to oddam, ale na wakcjach kiepsko, jak nie miałaś innej 😵 w tej sytuacji czytnik wygrywa 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Znam to, też kiedyś na wyjazd wzięłam książkę którą już czytałam, ale byłam zła 🙈🙈🙈
    Dlatego teraz korzystam z kindle i legimi i jakoś tak już się przyzwyczaiłam do nie-papierowego czytania 😅
    W mojej bibliotece są darmowe kody na legimi, więc nawet nie muszę za to płacić, win-win 🤭

Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Znam to, też kiedyś na wyjazd wzięłam książkę którą już czytałam, ale byłam zła 🙈🙈🙈
    Dlatego teraz korzystam z kindle i legimi i jakoś tak już się przyzwyczaiłam do nie-papierowego czytania 😅
    W mojej bibliotece są darmowe kody na legimi, więc nawet nie muszę za to płacić, win-win 🤭

W takiej sytuacji kupuje e-booki na telefon z "listy życzeń". W podróży poślubnej tak przeczytałam na plaży chyba ze 4 książki :D

Jestem jednak zwolennikiem papierowych książek, to moja miłość <3 ale w razie kryzysu to i ebook wejdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:08

notsobadd, Monk@, ellevv lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W mojej też są, ale nigdy nie udało mi się załapać. Ja kupiłam rok temu czytnik za jakieś 700 zł, z bajerami, podświetleniem, w nocy przy karmieniu będę czytać. I co? Dzieć mi zdeptał, reklamacja odrzucona i tyle w temacie. Szkoda mi inwestować, bo może się skończyć podobnie. Z Legimi korzystam w telefonie. Wolę zwykłą książkę, niż telefon, ale czy przy usypianiu czy na spacerze, jak syn śpi, to telefon ratuje życie. I tak czytam sobie równolegle tak i tak ;)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, któraś badała ferrytynę w diagnostyce ostatnio?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Laski, któraś badała ferrytynę w diagnostyce ostatnio?

Tak, ja badałam, co tam?

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ