Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Znam to, też kiedyś na wyjazd wzięłam książkę którą już czytałam, ale byłam zła 🙈🙈🙈
    Dlatego teraz korzystam z kindle i legimi i jakoś tak już się przyzwyczaiłam do nie-papierowego czytania 😅
    W mojej bibliotece są darmowe kody na legimi, więc nawet nie muszę za to płacić, win-win 🤭
    Też jestem fanką legimi i czytników 😍 Kiedyś miałam Kindle, teraz się przerzuciłam na Pocketbook. Bardzo polecam czytniki. Super sprawa, szczególnie na wyjazdach 😄

notsobadd, pp2018, KejtKa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też jestem fanką legimi i czytników 😍 Kiedyś miałam Kindle, teraz się przerzuciłam na Pocketbook. Bardzo polecam czytniki. Super sprawa, szczególnie na wyjazdach 😄

Podzielam zdanie 😁 Podobno pocketbook lepiej działa z legimi, z kindlem jest trochę problem ale nie mam prawa marudzić, bo to prezent od męża 🤪

Vienna, pp2018 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak, ja badałam, co tam?
    Kiedy badałaś i jaki masz zakres referencyjny?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to ja mam taki pokój, gdzie są wyskładane książki pod ścianą :P ale mąż inwestował w moją pasję i kupował regały, więc układałam tak, żeby było "ładnie" i tak mi się wymieszały wtedy :P teraz mam taką kolejkę, że czytam książki wg regałów, żeby je "wyzerować" i wtedy się wezmę za tę stertę z osobnego pokoju :D

Poza tym ja mam taką głupią zasadę, że czytam książkę do końca nawet jak mi się nie podoba :P teraz odkąd jestem na forum to mam zdecydowanie mniej czasu na czytanie, ale ostatnio mnie tak ciągnie, więc chyba posprzątam dziś balkon i na razie z krzesłem będę wychodzić i czytać, na fotel jeszcze za wcześnie :P

Ja też zazwyczaj kończę, chyba że już naprawdę nie daje rady (ale zdarza się to może raz na rok). :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Legimi i czytnik też mam, przydaje się w podroży, tylko że przez legimi lista książek również rośnie zamiast się zmniejszać. :D Ja akurat mam inkbooka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:24

Vienna lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Podzielam zdanie 😁 Podobno pocketbook lepiej działa z legimi, z kindlem jest trochę problem ale nie mam prawa marudzić, bo to prezent od męża 🤪
    Tak, Pocketbook moim zdaniem jest wygodniejszy jeśli chodzi o współpracę z Legimi, dlatego się przerzuciłam 😅 Ale za to Kindle jest raczej mniej awaryjny. Mój stary Kindle ma już 14 lat i dalej działa 🤣

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Kiedy badałaś i jaki masz zakres referencyjny?

23.02 4,63-204 ng/ml

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Legimi i czytnik też mam, przydaje się w podroży, tylko że przez legimi lista książek również rośnie zamiast się zmniejszać. :D Ja akurat mam inkbooka.
    Mam tak samo 🤣 Czasami tak dla sportu sobie przeglądam biblioteke Legimi i cyk plus 20 pozycji do przeczytania 🤣

Monk@, Suzie, notsobadd lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    23.02 4,63-204 ng/ml
    Dziękuję. W sumie pewnie od konkretnej placówki i ich sprzętu zależy. Robiłam w grudniu, to widełki były 12-327, a dzisiaj są 6-67. Laboratorium, jednostka, sprzęt te same. No nic 🤷🏼‍♀️

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Mam tak samo 🤣 Czasami tak dla sportu sobie przeglądam biblioteke Legimi i cyk plus 20 pozycji do przeczytania 🤣
    #mamtaksamo

Vienna, Suzie, pp2018 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Cześć dziewczyny 🌼 u mnie piękna wiosenna pogoda 🥰

Tulę za biele 🫂 i wredne małpy.

Ja się trochę wyłączyłam na weekend, potrzebowałam oderwać trochę myśli od tego tygodnia. Niestety czeka mnie ciężki tydzień, ale od piątku już mi się zluzuje. 😥

Apka Ovu pokazuje mi owulacje na jutro, póki co żadnych objawów, oprócz ładnego śluzu. W sumie nawet nie wiem czy po odstawieniu AH mam normalnie owulacje 🤔. Niestety nie mam możliwości chodzić na monitoring i też nie wiem, czy chodząc na monitoring nie czułabym większej presji. Myślę że jeśli nie uda się w tym cyklu, to od następnego będę mierzyć temperaturę.

Miłego dnia wszystkim życzę 🌼

To jesteśmy w podobnej sytuacji 😄
    Z tym ,że mój cykl jak marazie, to płata mi figle
    18 stycznia miałam 🐒 i odstawiłam też AH, bo miałam ostatnią tabletkę w tym dniu i cykl trwał 30 dni , (podczas brania tabletek trwał 27,28).
    Miesiączka wystąpiła 17 lutego, ale była tak skąpa, że tylko rano po toalecie miałam zaróżowiony papier.
    No i dziś mam 17dc ,a ja już dostałam 🐒😃 , tylko że teraz to prawdziwy okres ,leję się 😅
    Teraz pytanie ile będzie trwał okres i cykl
    Plus taki, że załapię się w tym miesiącu na testowano

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziękuję. W sumie pewnie od konkretnej placówki i ich sprzętu zależy. Robiłam w grudniu, to widełki były 12-327, a dzisiaj są 6-67. Laboratorium, jednostka, sprzęt te same. No nic 🤷🏼‍♀️

No dziwne, zwłaszcza, że dość wąskie te widełki :)

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No dziwne, zwłaszcza, że dość wąskie te widełki :)
    No właśnie takie totalnie inne, aż się zaczęłam zastanawiać, czy to nie pomyłka. Może do nich zadzwonię jeszcze dla pewności 🤔

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    No właśnie takie totalnie inne, aż się zaczęłam zastanawiać, czy to nie pomyłka. Może do nich zadzwonię jeszcze dla pewności 🤔

Dla własnego spokoju możesz zadzwonić, bo nawet na ich stronie w opisach badania ferrytyny ten zakres jest sporo szerszy :)

Monk@ lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    To jesteśmy w podobnej sytuacji 😄
    Z tym ,że mój cykl jak marazie, to płata mi figle
    18 stycznia miałam 🐒 i odstawiłam też AH, bo miałam ostatnią tabletkę w tym dniu i cykl trwał 30 dni , (podczas brania tabletek trwał 27,28).
    Miesiączka wystąpiła 17 lutego, ale była tak skąpa, że tylko rano po toalecie miałam zaróżowiony papier.
    No i dziś mam 17dc ,a ja już dostałam 🐒😃 , tylko że teraz to prawdziwy okres ,leję się 😅
    Teraz pytanie ile będzie trwał okres i cykl
    Plus taki, że załapię się w tym miesiącu na testowano
    Kurcze, po odstawieniu AH mogą być takie jaja. Mój pierwszy cykl po odstawieniu trwał 33 dni i jeszcze przed okresem miałam 4 dni plamienia. Moje cykle sprzed brania AH wynosiły właśnie ok 32 więc myślałam że po prostu będę miała takie długie cykle.
    Ku mojemu zdziwieniu drugi cykl trwał tylko 26 🤣 W sumie wolałabym takie krótsze. A najbardziej to bym wolała oczywiście nie mieć okresu na jakieś 9 miesięcy 😅

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Kurcze, po odstawieniu AH mogą być takie jaja. Mój pierwszy cykl po odstawieniu trwał 33 dni i jeszcze przed okresem miałam 4 dni plamienia. Moje cykle sprzed brania AH wynosiły właśnie ok 32 więc myślałam że po prostu będę miała takie długie cykle.
    Ku mojemu zdziwieniu drugi cykl trwał tylko 26 🤣 W sumie wolałabym takie krótsze. A najbardziej to bym wolała oczywiście nie mieć okresu na jakieś 9 miesięcy 😅

To ja Ci powiem, że po odstawieniu też miałam cykle 26 dni, a potem wróciły do normy sprzed brania tabletek. :D

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Oo to to ja też bym wolala ,9 msc bez okresu i nie chodzić do pracy 😅😅

Vienna, pp2018, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To ja Ci powiem, że po odstawieniu też miałam cykle 26 dni, a potem wróciły do normy sprzed brania tabletek. :D
    Jestem przygotowana psychicznie, że może tak być i u mnie 🤣
    Ale trzymam kciuki, żebyśmy za niedługo wszystkie mogły przestać analizować cykle 🤣✊ 🤰

Suzie, pp2018 lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Oo to to ja też bym wolala ,9 msc bez okresu i nie chodzić do pracy 😅😅
    Już niedługo, wierzę w to 🥰

Majlen, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

• rolka355 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowałam w 24dc i biało. Cykle mam 25-28, czyli już powinno być widać. Raczej nie ma szans, żeby na tym etapie coś sie zmieniło?

preg.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ