Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Znam to, też kiedyś na wyjazd wzięłam książkę którą już czytałam, ale byłam zła 🙈🙈🙈
Dlatego teraz korzystam z kindle i legimi i jakoś tak już się przyzwyczaiłam do nie-papierowego czytania 😅
W mojej bibliotece są darmowe kody na legimi, więc nawet nie muszę za to płacić, win-win 🤭notsobadd, pp2018, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Też jestem fanką legimi i czytników 😍 Kiedyś miałam Kindle, teraz się przerzuciłam na Pocketbook. Bardzo polecam czytniki. Super sprawa, szczególnie na wyjazdach 😄
Podzielam zdanie 😁 Podobno pocketbook lepiej działa z legimi, z kindlem jest trochę problem ale nie mam prawa marudzić, bo to prezent od męża 🤪Vienna, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:A to ja mam taki pokój, gdzie są wyskładane książki pod ścianą ale mąż inwestował w moją pasję i kupował regały, więc układałam tak, żeby było "ładnie" i tak mi się wymieszały wtedy teraz mam taką kolejkę, że czytam książki wg regałów, żeby je "wyzerować" i wtedy się wezmę za tę stertę z osobnego pokoju
Poza tym ja mam taką głupią zasadę, że czytam książkę do końca nawet jak mi się nie podoba teraz odkąd jestem na forum to mam zdecydowanie mniej czasu na czytanie, ale ostatnio mnie tak ciągnie, więc chyba posprzątam dziś balkon i na razie z krzesłem będę wychodzić i czytać, na fotel jeszcze za wcześnie
Ja też zazwyczaj kończę, chyba że już naprawdę nie daje rady (ale zdarza się to może raz na rok).👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Vienna wrote:Też jestem fanką legimi i czytników 😍 Kiedyś miałam Kindle, teraz się przerzuciłam na Pocketbook. Bardzo polecam czytniki. Super sprawa, szczególnie na wyjazdach 😄
Legimi i czytnik też mam, przydaje się w podroży, tylko że przez legimi lista książek również rośnie zamiast się zmniejszać. Ja akurat mam inkbooka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:24
Vienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
notsobadd wrote:Podzielam zdanie 😁 Podobno pocketbook lepiej działa z legimi, z kindlem jest trochę problem ale nie mam prawa marudzić, bo to prezent od męża 🤪
-
Suzie wrote:Legimi i czytnik też mam, przydaje się w podroży, tylko że przez legimi lista książek również rośnie zamiast się zmniejszać. Ja akurat mam inkbooka.
Monk@, Suzie, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:23.02 4,63-204 ng/ml
-
Vienna wrote:Cześć dziewczyny 🌼 u mnie piękna wiosenna pogoda 🥰
Tulę za biele 🫂 i wredne małpy.
Ja się trochę wyłączyłam na weekend, potrzebowałam oderwać trochę myśli od tego tygodnia. Niestety czeka mnie ciężki tydzień, ale od piątku już mi się zluzuje. 😥
Apka Ovu pokazuje mi owulacje na jutro, póki co żadnych objawów, oprócz ładnego śluzu. W sumie nawet nie wiem czy po odstawieniu AH mam normalnie owulacje 🤔. Niestety nie mam możliwości chodzić na monitoring i też nie wiem, czy chodząc na monitoring nie czułabym większej presji. Myślę że jeśli nie uda się w tym cyklu, to od następnego będę mierzyć temperaturę.
Miłego dnia wszystkim życzę 🌼
To jesteśmy w podobnej sytuacji 😄
Z tym ,że mój cykl jak marazie, to płata mi figle
18 stycznia miałam 🐒 i odstawiłam też AH, bo miałam ostatnią tabletkę w tym dniu i cykl trwał 30 dni , (podczas brania tabletek trwał 27,28).
Miesiączka wystąpiła 17 lutego, ale była tak skąpa, że tylko rano po toalecie miałam zaróżowiony papier.
No i dziś mam 17dc ,a ja już dostałam 🐒😃 , tylko że teraz to prawdziwy okres ,leję się 😅
Teraz pytanie ile będzie trwał okres i cykl
Plus taki, że załapię się w tym miesiącu na testowanoStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Monk@ wrote:Dziękuję. W sumie pewnie od konkretnej placówki i ich sprzętu zależy. Robiłam w grudniu, to widełki były 12-327, a dzisiaj są 6-67. Laboratorium, jednostka, sprzęt te same. No nic 🤷🏼♀️
No dziwne, zwłaszcza, że dość wąskie te widełkiWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Monk@ wrote:No właśnie takie totalnie inne, aż się zaczęłam zastanawiać, czy to nie pomyłka. Może do nich zadzwonię jeszcze dla pewności 🤔
Dla własnego spokoju możesz zadzwonić, bo nawet na ich stronie w opisach badania ferrytyny ten zakres jest sporo szerszyMonk@ lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majlen wrote:To jesteśmy w podobnej sytuacji 😄
Z tym ,że mój cykl jak marazie, to płata mi figle
18 stycznia miałam 🐒 i odstawiłam też AH, bo miałam ostatnią tabletkę w tym dniu i cykl trwał 30 dni , (podczas brania tabletek trwał 27,28).
Miesiączka wystąpiła 17 lutego, ale była tak skąpa, że tylko rano po toalecie miałam zaróżowiony papier.
No i dziś mam 17dc ,a ja już dostałam 🐒😃 , tylko że teraz to prawdziwy okres ,leję się 😅
Teraz pytanie ile będzie trwał okres i cykl
Plus taki, że załapię się w tym miesiącu na testowano
Ku mojemu zdziwieniu drugi cykl trwał tylko 26 🤣 W sumie wolałabym takie krótsze. A najbardziej to bym wolała oczywiście nie mieć okresu na jakieś 9 miesięcy 😅Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Kurcze, po odstawieniu AH mogą być takie jaja. Mój pierwszy cykl po odstawieniu trwał 33 dni i jeszcze przed okresem miałam 4 dni plamienia. Moje cykle sprzed brania AH wynosiły właśnie ok 32 więc myślałam że po prostu będę miała takie długie cykle.
Ku mojemu zdziwieniu drugi cykl trwał tylko 26 🤣 W sumie wolałabym takie krótsze. A najbardziej to bym wolała oczywiście nie mieć okresu na jakieś 9 miesięcy 😅
To ja Ci powiem, że po odstawieniu też miałam cykle 26 dni, a potem wróciły do normy sprzed brania tabletek.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Vienna wrote:Kurcze, po odstawieniu AH mogą być takie jaja. Mój pierwszy cykl po odstawieniu trwał 33 dni i jeszcze przed okresem miałam 4 dni plamienia. Moje cykle sprzed brania AH wynosiły właśnie ok 32 więc myślałam że po prostu będę miała takie długie cykle.
Ku mojemu zdziwieniu drugi cykl trwał tylko 26 🤣 W sumie wolałabym takie krótsze. A najbardziej to bym wolała oczywiście nie mieć okresu na jakieś 9 miesięcy 😅Vienna, pp2018, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:To ja Ci powiem, że po odstawieniu też miałam cykle 26 dni, a potem wróciły do normy sprzed brania tabletek.
Ale trzymam kciuki, żebyśmy za niedługo wszystkie mogły przestać analizować cykle 🤣✊ 🤰Suzie, pp2018 lubią tę wiadomość