Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rozumiem :) jeśli jesteś tydzień przed miesiączką to warto zbadać progesteron i estradiol. LH i FSH, prolaktynę zaleca się badać od 2 do 5 dc :) Trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre :)

Nie wiem 🙈 zrobiłam test tylko 8 albo 9 dc i potem już nic 😅

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    za każdym razem wychodząc z rosmana/apteki bez reklamówki mając w rękach testy ciążowe i owu w drodze do auta odbywam spacer wstydu🤣
    właśnie się schowałam w aucie i musiałam się tym z wami od razu podzielić

Też się zawsze tak czułam, dlatego zaczęłam zamawiać przez neta :D wczoraj zajrzałam do mojej szafki wstydu i zaczęłam się zastanawiać, kiedy ja obsikam te wszystkie testy :/

NiedoszlaWielodzietna, pp2018, Rudylisek, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No przy swojej ilości tabletek się zastanawiam po co ja gotuje jak tym spokojnie idzie się najeść :D

Dziewczyny jakie macie plany na ten tydzień? :)

U mnie bez większych, idziemy dziś z mężem złożyć wnioski o paszport, a tak to cały tydzień bez większych planów :) za to w przyszłym będzie intensywniej, bo będę już wyczekiwać na wyniki z trombofolii i mam nadzieję, że wyniki dojdą przed moją wizytą u specjalisty od naczyń, którą mam 13 :P

Ja mam nadzieję na L4 🤣 po ostatnim stwierdziłam, że i tak nikt nie doceni tego, że tyram ledwo żywa więc… liczę na robienie niczego 🤣

Vienna, pp2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wybór mógł być tylko jeden, Diuna. :D

I jak wrażenia? Bo też się wybieram

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    I jak wrażenia? Bo też się wybieram

Fenomenalne kino, pragnę więcej i więcej :D

KejtKa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też jestem fanką legimi i czytników 😍 Kiedyś miałam Kindle, teraz się przerzuciłam na Pocketbook. Bardzo polecam czytniki. Super sprawa, szczególnie na wyjazdach 😄

Też kocham legimi ❤️ z papierowych zbieram tylko ulubione serie, jakbym miała wszystko w papierze trzymać, to bym z torbami poszła i musiałabym jeden pokój na książki przeznaczyć 🤣

Prezesoowa, Suzie, Vienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle spóźnione dzień dobry! Wieczorem mnie czlonek rodziny lekko zdołował, już myślałam, że mam spokój od durnych pytań… wpadł w odwiedziny z moim małym kuzynem i ledwo co już pytanie kiedy my 🙄 to standardowo odpowiedziałam, że nie chce o tym rozmawiać, a ten dalej, a czemu nie chcesz? Nosz… na szczęście wbiła moja mama i zmieniła temat…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:02

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szafka wstydu ma jeden test… oby to był ten szczęśliwy.

Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…

Prezesoowa, Chochlik12, Gregorka, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też się zawsze tak czułam, dlatego zaczęłam zamawiać przez neta :D wczoraj zajrzałam do mojej szafki wstydu i zaczęłam się zastanawiać, kiedy ja obsikam te wszystkie testy :/

Ja zrobiłam ostatnio zakupy przez neta i mam chyba z 6 testów, każdy inny 😁. A w testy owu też jestem zaopatrzona i to w jakieś beznadziejne i próbuje je teraz zużyć żeby wypróbować inne.

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Moja szafka wstydu ma jeden test… oby to był ten szczęśliwy.

Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…
    Ja się źle z tym czułam jak kupowałam stacjonarnie, ale chociaż w rossmannie są kasy samoobsługowe więc szybko można zapłacić i schować do torebki 😉

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W ogóle spóźnione dzień dobry! Wieczorem mnie czlonek rodziny lekko zdołował, już myślałam, że mam spokój od durnych pytań… wpadł w odwiedziny z moim małym kuzynem i ledwo co już pytanie kiedy my 🙄 to standardowo odpowiedziałam, że nie chce o tym rozmawiać, a ten dalej, a czemu nie chcesz? Nosz… na szczęście wbiła moja mama i zmieniła temat…

Nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, jeszcze to dopytywanie...

A L4 zazdroszczę :P sama bym chętnie skorzystała, ale biorąc pod uwagę sporą podwyżkę po nowym roku i fakt, że w 99% podjęliśmy decyzję o budowie i to bez kredytu to nie mogę sobie teraz pozwolić na utratę sporej części wynagrodzenia :(

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo jestem molem, chętnie coś podpowiem, ale z jakiej kategorii? Co lubisz czytać?
    W sumie to każdy gatunek😊 może nie jestem jakąś fanką typowych romansideł😅 fanatyska, kryminały, obyczajowe,wojenne🤩 ostatnio biografii trochę przewertowałam 😁
    Kochana czekam na tytuły 🤩📚❤️

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    za każdym razem wychodząc z rosmana/apteki bez reklamówki mając w rękach testy ciążowe i owu w drodze do auta odbywam spacer wstydu🤣
    właśnie się schowałam w aucie i musiałam się tym z wami od razu podzielić
    Ja też tak zawsze miałam 🙈 najgorzej jak nie miałam miejsca w torebce i musiałam iść z nimi trzymając je w ręku haha 😅 nie wiem dlaczego to dla nas takie stresujące 🙈 może u mnie to przez ilość np 2/3 🤪 i też czułam ze wszyscy się patrzą 😁

kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, jeszcze to dopytywanie...

A L4 zazdroszczę :P sama bym chętnie skorzystała, ale biorąc pod uwagę sporą podwyżkę po nowym roku i fakt, że w 99% podjęliśmy decyzję o budowie i to bez kredytu to nie mogę sobie teraz pozwolić na utratę sporej części wynagrodzenia :(

No, ja liczę, że mi je dadzą 🤣 odkąd zaczęłam pracę w tej firmie 5 lat temu tylko raz byłam na L4 i to tylko 3 dni więc 😅 ja na podwyżkę nie liczę, bo już nawet inflacyjnych poskąpili mimo rekordowych zysków i są tylko uznaniowe, które tutaj zależą od niewiadomo czego więc to walę. Prędzej czy później i tak się mnie pozbędą, a nie mam mocy poświęcać się ku chwale korporacji.

No to pytanie… serio brak mi słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:26

pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też tak zawsze miałam 🙈 najgorzej jak nie miałam miejsca w torebce i musiałam iść z nimi trzymając je w ręku haha 😅 nie wiem dlaczego to dla nas takie stresujące 🙈 może u mnie to przez ilość np 2/3 🤪 i też czułam ze wszyscy się patrzą 😁

Mnie też to zawsze jakoś stresuje. Mam wrażenie, że jest we mnie strach przed oceną innych odnośnie nastoletniej ciąży… 🤣 szkoda, że PESEL już nieco większy, ale strach pozostał, haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:26

pp2018, notsobadd, elektro96, Pati2804, kopytko lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia

Wysłany: 4 marca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie dla mnie to stresujące bo nie chce, aby ktoś się dowiedział że się staramy.

Mój mąż ma wyluzowane podejście do tematu i go to wcale nie stresuje… kupuje mi czasami i 5 testów na raz i dumnie z nimi kroczy przez Rossmana…

pp2018, Miś, Prezesoowa, Pati2804, Chochlik12, kopytko lubią tę wiadomość

4 x 💔

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    W sumie to każdy gatunek😊 może nie jestem jakąś fanką typowych romansideł😅 fanatyska, kryminały, obyczajowe,wojenne🤩 ostatnio biografii trochę przewertowałam 😁
    Kochana czekam na tytuły 🤩📚❤️

To jeśli tak to polecam całą serię J. D. Baker Sam Porter, zaczyna się od książki Czwarta małpa; serię o Davidzie Hunterze o chemii śmierci Simona Becketta.

Jeśli lubisz coś w stylu thrillerów politycznych to uwielbiam Fredricka Forsyth'a. Z dramatów/ kryminałów Tess Geritsen.

Z takich na podstawie prawdziwych wydarzeń polecam "Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny" Luke Dittrich; "Trzecia Rzesza na haju. Narkotyki w hitlerowskich Niemczech" Norman Ohler albo "Profil mordercy" Paul Britton - książka dzięki której dostałam pracę, do której ostatecznie nie poszłam :D

Gregorka lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 marca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati bierz zwolnienie. Super pomysł!

Ja ogólnie w dwóch zdrowych ciążach pracowałam do końca (ostatni dzień w pracy piątek, poród sobota). Po dwóch poronieniach obiecałam sobie że jak tylko się dowiem o ciąży to lecę po zwolnienie. Nie mogę się wtedy stresować i tyle. Myślę, że w drugim trymestrze wróciłabym do pracy, jakbym się dobrze czuła, ale u mnie nie ma dźwigania. Praca siedząca…Jakbym pracowała z ludźmi/dziećmi lub fizycznie to nie zastanawiałabym się ani sekundy.

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

4 x 💔

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No, ja liczę, że mi je dadzą 🤣 odkąd zaczęłam pracę w tej firmie 5 lat temu tylko raz byłam na L4 i to tylko 3 dni więc 😅 ja na podwyżkę nie liczę, bo już nawet inflacyjnych poskąpili mimo rekordowych zysków i są tylko uznaniowe, które tutaj zależą od niewiadomo czego więc to walę. Prędzej czy później i tak się mnie pozbędą, a nie mam mocy poświęcać się ku chwale korporacji.

No to pytanie… serio brak mi słów

Oczywiście, trzeba dbać przede wszystkim o siebie. Praca to tylko praca. Kiedyś też byłam taka, że szkoda mi było iść na chorobowe, a potem mi się jeszcze za coś obrywało, więc dziękuję teraz jak potrzebuję to idę :)

NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    No w sumie dla mnie to stresujące bo nie chce, aby ktoś się dowiedział że się staramy.

Mój mąż ma wyluzowane podejście do tematu i go to wcale nie stresuje… kupuje mi czasami i 5 testów na raz i dumnie z nimi kroczy przez Rossmana…

Moj mąż ostatnio studiuje chyba biologię, bo ogląda filmiki jak dochodzi do zapłodnienia, co robią plemniki itp. 😄 A jego pytania mnie zaskakują 😆.

NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

starania od 8/2023

Olej lniany
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ