X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rozumiem :) jeśli jesteś tydzień przed miesiączką to warto zbadać progesteron i estradiol. LH i FSH, prolaktynę zaleca się badać od 2 do 5 dc :) Trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre :)

Nie wiem 🙈 zrobiłam test tylko 8 albo 9 dc i potem już nic 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    za każdym razem wychodząc z rosmana/apteki bez reklamówki mając w rękach testy ciążowe i owu w drodze do auta odbywam spacer wstydu🤣
    właśnie się schowałam w aucie i musiałam się tym z wami od razu podzielić

Też się zawsze tak czułam, dlatego zaczęłam zamawiać przez neta :D wczoraj zajrzałam do mojej szafki wstydu i zaczęłam się zastanawiać, kiedy ja obsikam te wszystkie testy :/

NiedoszlaWielodzietna, pp2018, Rudylisek, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No przy swojej ilości tabletek się zastanawiam po co ja gotuje jak tym spokojnie idzie się najeść :D

Dziewczyny jakie macie plany na ten tydzień? :)

U mnie bez większych, idziemy dziś z mężem złożyć wnioski o paszport, a tak to cały tydzień bez większych planów :) za to w przyszłym będzie intensywniej, bo będę już wyczekiwać na wyniki z trombofolii i mam nadzieję, że wyniki dojdą przed moją wizytą u specjalisty od naczyń, którą mam 13 :P

Ja mam nadzieję na L4 🤣 po ostatnim stwierdziłam, że i tak nikt nie doceni tego, że tyram ledwo żywa więc… liczę na robienie niczego 🤣

Vienna, pp2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wybór mógł być tylko jeden, Diuna. :D

I jak wrażenia? Bo też się wybieram

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    I jak wrażenia? Bo też się wybieram

Fenomenalne kino, pragnę więcej i więcej :D

KejtKa lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻
    05/09 39+1, 3720g 😬
    📆 Kalendarz
    08/09 🏥
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też jestem fanką legimi i czytników 😍 Kiedyś miałam Kindle, teraz się przerzuciłam na Pocketbook. Bardzo polecam czytniki. Super sprawa, szczególnie na wyjazdach 😄

Też kocham legimi ❤️ z papierowych zbieram tylko ulubione serie, jakbym miała wszystko w papierze trzymać, to bym z torbami poszła i musiałabym jeden pokój na książki przeznaczyć 🤣

Prezesoowa, Suzie, Vienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle spóźnione dzień dobry! Wieczorem mnie czlonek rodziny lekko zdołował, już myślałam, że mam spokój od durnych pytań… wpadł w odwiedziny z moim małym kuzynem i ledwo co już pytanie kiedy my 🙄 to standardowo odpowiedziałam, że nie chce o tym rozmawiać, a ten dalej, a czemu nie chcesz? Nosz… na szczęście wbiła moja mama i zmieniła temat…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 14:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szafka wstydu ma jeden test… oby to był ten szczęśliwy.

Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…

Prezesoowa, Chochlik12, Gregorka, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też się zawsze tak czułam, dlatego zaczęłam zamawiać przez neta :D wczoraj zajrzałam do mojej szafki wstydu i zaczęłam się zastanawiać, kiedy ja obsikam te wszystkie testy :/

Ja zrobiłam ostatnio zakupy przez neta i mam chyba z 6 testów, każdy inny 😁. A w testy owu też jestem zaopatrzona i to w jakieś beznadziejne i próbuje je teraz zużyć żeby wypróbować inne.

Starania od 2018 r.
    31 tc 💗 👼
    8 tc 💔👼
    5 tc 💔👼
  • Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Moja szafka wstydu ma jeden test… oby to był ten szczęśliwy.

Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…
    Ja się źle z tym czułam jak kupowałam stacjonarnie, ale chociaż w rossmannie są kasy samoobsługowe więc szybko można zapłacić i schować do torebki 😉

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 2018 r.
    31 tc 💗 👼
    8 tc 💔👼
    5 tc 💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W ogóle spóźnione dzień dobry! Wieczorem mnie czlonek rodziny lekko zdołował, już myślałam, że mam spokój od durnych pytań… wpadł w odwiedziny z moim małym kuzynem i ledwo co już pytanie kiedy my 🙄 to standardowo odpowiedziałam, że nie chce o tym rozmawiać, a ten dalej, a czemu nie chcesz? Nosz… na szczęście wbiła moja mama i zmieniła temat…

Nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, jeszcze to dopytywanie...

A L4 zazdroszczę :P sama bym chętnie skorzystała, ale biorąc pod uwagę sporą podwyżkę po nowym roku i fakt, że w 99% podjęliśmy decyzję o budowie i to bez kredytu to nie mogę sobie teraz pozwolić na utratę sporej części wynagrodzenia :(

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo jestem molem, chętnie coś podpowiem, ale z jakiej kategorii? Co lubisz czytać?
    W sumie to każdy gatunek😊 może nie jestem jakąś fanką typowych romansideł😅 fanatyska, kryminały, obyczajowe,wojenne🤩 ostatnio biografii trochę przewertowałam 😁
    Kochana czekam na tytuły 🤩📚❤️

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    za każdym razem wychodząc z rosmana/apteki bez reklamówki mając w rękach testy ciążowe i owu w drodze do auta odbywam spacer wstydu🤣
    właśnie się schowałam w aucie i musiałam się tym z wami od razu podzielić
    Ja też tak zawsze miałam 🙈 najgorzej jak nie miałam miejsca w torebce i musiałam iść z nimi trzymając je w ręku haha 😅 nie wiem dlaczego to dla nas takie stresujące 🙈 może u mnie to przez ilość np 2/3 🤪 i też czułam ze wszyscy się patrzą 😁

kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, jeszcze to dopytywanie...

A L4 zazdroszczę :P sama bym chętnie skorzystała, ale biorąc pod uwagę sporą podwyżkę po nowym roku i fakt, że w 99% podjęliśmy decyzję o budowie i to bez kredytu to nie mogę sobie teraz pozwolić na utratę sporej części wynagrodzenia :(

No, ja liczę, że mi je dadzą 🤣 odkąd zaczęłam pracę w tej firmie 5 lat temu tylko raz byłam na L4 i to tylko 3 dni więc 😅 ja na podwyżkę nie liczę, bo już nawet inflacyjnych poskąpili mimo rekordowych zysków i są tylko uznaniowe, które tutaj zależą od niewiadomo czego więc to walę. Prędzej czy później i tak się mnie pozbędą, a nie mam mocy poświęcać się ku chwale korporacji.

No to pytanie… serio brak mi słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 14:26

pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też tak zawsze miałam 🙈 najgorzej jak nie miałam miejsca w torebce i musiałam iść z nimi trzymając je w ręku haha 😅 nie wiem dlaczego to dla nas takie stresujące 🙈 może u mnie to przez ilość np 2/3 🤪 i też czułam ze wszyscy się patrzą 😁

Mnie też to zawsze jakoś stresuje. Mam wrażenie, że jest we mnie strach przed oceną innych odnośnie nastoletniej ciąży… 🤣 szkoda, że PESEL już nieco większy, ale strach pozostał, haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 14:26

pp2018, notsobadd, elektro96, Pati2804, kopytko lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie dla mnie to stresujące bo nie chce, aby ktoś się dowiedział że się staramy.

Mój mąż ma wyluzowane podejście do tematu i go to wcale nie stresuje… kupuje mi czasami i 5 testów na raz i dumnie z nimi kroczy przez Rossmana…

pp2018, Miś, Prezesoowa, Pati2804, Chochlik12, kopytko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    W sumie to każdy gatunek😊 może nie jestem jakąś fanką typowych romansideł😅 fanatyska, kryminały, obyczajowe,wojenne🤩 ostatnio biografii trochę przewertowałam 😁
    Kochana czekam na tytuły 🤩📚❤️

To jeśli tak to polecam całą serię J. D. Baker Sam Porter, zaczyna się od książki Czwarta małpa; serię o Davidzie Hunterze o chemii śmierci Simona Becketta.

Jeśli lubisz coś w stylu thrillerów politycznych to uwielbiam Fredricka Forsyth'a. Z dramatów/ kryminałów Tess Geritsen.

Z takich na podstawie prawdziwych wydarzeń polecam "Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny" Luke Dittrich; "Trzecia Rzesza na haju. Narkotyki w hitlerowskich Niemczech" Norman Ohler albo "Profil mordercy" Paul Britton - książka dzięki której dostałam pracę, do której ostatecznie nie poszłam :D

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati bierz zwolnienie. Super pomysł!

Ja ogólnie w dwóch zdrowych ciążach pracowałam do końca (ostatni dzień w pracy piątek, poród sobota). Po dwóch poronieniach obiecałam sobie że jak tylko się dowiem o ciąży to lecę po zwolnienie. Nie mogę się wtedy stresować i tyle. Myślę, że w drugim trymestrze wróciłabym do pracy, jakbym się dobrze czuła, ale u mnie nie ma dźwigania. Praca siedząca…Jakbym pracowała z ludźmi/dziećmi lub fizycznie to nie zastanawiałabym się ani sekundy.

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No, ja liczę, że mi je dadzą 🤣 odkąd zaczęłam pracę w tej firmie 5 lat temu tylko raz byłam na L4 i to tylko 3 dni więc 😅 ja na podwyżkę nie liczę, bo już nawet inflacyjnych poskąpili mimo rekordowych zysków i są tylko uznaniowe, które tutaj zależą od niewiadomo czego więc to walę. Prędzej czy później i tak się mnie pozbędą, a nie mam mocy poświęcać się ku chwale korporacji.

No to pytanie… serio brak mi słów

Oczywiście, trzeba dbać przede wszystkim o siebie. Praca to tylko praca. Kiedyś też byłam taka, że szkoda mi było iść na chorobowe, a potem mi się jeszcze za coś obrywało, więc dziękuję teraz jak potrzebuję to idę :)

NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    No w sumie dla mnie to stresujące bo nie chce, aby ktoś się dowiedział że się staramy.

Mój mąż ma wyluzowane podejście do tematu i go to wcale nie stresuje… kupuje mi czasami i 5 testów na raz i dumnie z nimi kroczy przez Rossmana…

Moj mąż ostatnio studiuje chyba biologię, bo ogląda filmiki jak dochodzi do zapłodnienia, co robią plemniki itp. 😄 A jego pytania mnie zaskakują 😆.

NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 2018 r.
    31 tc 💗 👼
    8 tc 💔👼
    5 tc 💔👼
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ