Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Rozumiem jeśli jesteś tydzień przed miesiączką to warto zbadać progesteron i estradiol. LH i FSH, prolaktynę zaleca się badać od 2 do 5 dc Trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre
Nie wiem 🙈 zrobiłam test tylko 8 albo 9 dc i potem już nic 😅 -
kopytko wrote:za każdym razem wychodząc z rosmana/apteki bez reklamówki mając w rękach testy ciążowe i owu w drodze do auta odbywam spacer wstydu🤣
właśnie się schowałam w aucie i musiałam się tym z wami od razu podzielić
Też się zawsze tak czułam, dlatego zaczęłam zamawiać przez neta wczoraj zajrzałam do mojej szafki wstydu i zaczęłam się zastanawiać, kiedy ja obsikam te wszystkie testyNiedoszlaWielodzietna, pp2018, Rudylisek, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:No przy swojej ilości tabletek się zastanawiam po co ja gotuje jak tym spokojnie idzie się najeść
Dziewczyny jakie macie plany na ten tydzień?
U mnie bez większych, idziemy dziś z mężem złożyć wnioski o paszport, a tak to cały tydzień bez większych planów za to w przyszłym będzie intensywniej, bo będę już wyczekiwać na wyniki z trombofolii i mam nadzieję, że wyniki dojdą przed moją wizytą u specjalisty od naczyń, którą mam 13
Ja mam nadzieję na L4 🤣 po ostatnim stwierdziłam, że i tak nikt nie doceni tego, że tyram ledwo żywa więc… liczę na robienie niczego 🤣
Vienna, pp2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KejtKa wrote:I jak wrażenia? Bo też się wybieram
Fenomenalne kino, pragnę więcej i więcej
KejtKa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualnyVienna wrote:Też jestem fanką legimi i czytników 😍 Kiedyś miałam Kindle, teraz się przerzuciłam na Pocketbook. Bardzo polecam czytniki. Super sprawa, szczególnie na wyjazdach 😄
Też kocham legimi ❤️ z papierowych zbieram tylko ulubione serie, jakbym miała wszystko w papierze trzymać, to bym z torbami poszła i musiałabym jeden pokój na książki przeznaczyć 🤣Prezesoowa, Suzie, Vienna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle spóźnione dzień dobry! Wieczorem mnie czlonek rodziny lekko zdołował, już myślałam, że mam spokój od durnych pytań… wpadł w odwiedziny z moim małym kuzynem i ledwo co już pytanie kiedy my 🙄 to standardowo odpowiedziałam, że nie chce o tym rozmawiać, a ten dalej, a czemu nie chcesz? Nosz… na szczęście wbiła moja mama i zmieniła temat…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:02
-
Moja szafka wstydu ma jeden test… oby to był ten szczęśliwy.
Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…Prezesoowa, Chochlik12, Gregorka, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Prezesoowa wrote:Też się zawsze tak czułam, dlatego zaczęłam zamawiać przez neta wczoraj zajrzałam do mojej szafki wstydu i zaczęłam się zastanawiać, kiedy ja obsikam te wszystkie testy
Ja zrobiłam ostatnio zakupy przez neta i mam chyba z 6 testów, każdy inny 😁. A w testy owu też jestem zaopatrzona i to w jakieś beznadziejne i próbuje je teraz zużyć żeby wypróbować inne.starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Moja szafka wstydu ma jeden test… oby to był ten szczęśliwy.
Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
KejtKa wrote:W ogóle spóźnione dzień dobry! Wieczorem mnie czlonek rodziny lekko zdołował, już myślałam, że mam spokój od durnych pytań… wpadł w odwiedziny z moim małym kuzynem i ledwo co już pytanie kiedy my 🙄 to standardowo odpowiedziałam, że nie chce o tym rozmawiać, a ten dalej, a czemu nie chcesz? Nosz… na szczęście wbiła moja mama i zmieniła temat…
Nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, jeszcze to dopytywanie...
A L4 zazdroszczę sama bym chętnie skorzystała, ale biorąc pod uwagę sporą podwyżkę po nowym roku i fakt, że w 99% podjęliśmy decyzję o budowie i to bez kredytu to nie mogę sobie teraz pozwolić na utratę sporej części wynagrodzeniaWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Ooo jestem molem, chętnie coś podpowiem, ale z jakiej kategorii? Co lubisz czytać?
Kochana czekam na tytuły 🤩📚❤️ -
kopytko wrote:za każdym razem wychodząc z rosmana/apteki bez reklamówki mając w rękach testy ciążowe i owu w drodze do auta odbywam spacer wstydu🤣
właśnie się schowałam w aucie i musiałam się tym z wami od razu podzielićkopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, jeszcze to dopytywanie...
A L4 zazdroszczę sama bym chętnie skorzystała, ale biorąc pod uwagę sporą podwyżkę po nowym roku i fakt, że w 99% podjęliśmy decyzję o budowie i to bez kredytu to nie mogę sobie teraz pozwolić na utratę sporej części wynagrodzenia
No, ja liczę, że mi je dadzą 🤣 odkąd zaczęłam pracę w tej firmie 5 lat temu tylko raz byłam na L4 i to tylko 3 dni więc 😅 ja na podwyżkę nie liczę, bo już nawet inflacyjnych poskąpili mimo rekordowych zysków i są tylko uznaniowe, które tutaj zależą od niewiadomo czego więc to walę. Prędzej czy później i tak się mnie pozbędą, a nie mam mocy poświęcać się ku chwale korporacji.
No to pytanie… serio brak mi słówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:26
pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja też tak zawsze miałam 🙈 najgorzej jak nie miałam miejsca w torebce i musiałam iść z nimi trzymając je w ręku haha 😅 nie wiem dlaczego to dla nas takie stresujące 🙈 może u mnie to przez ilość np 2/3 🤪 i też czułam ze wszyscy się patrzą 😁
Mnie też to zawsze jakoś stresuje. Mam wrażenie, że jest we mnie strach przed oceną innych odnośnie nastoletniej ciąży… 🤣 szkoda, że PESEL już nieco większy, ale strach pozostał, hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:26
pp2018, notsobadd, elektro96, Pati2804, kopytko lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
No w sumie dla mnie to stresujące bo nie chce, aby ktoś się dowiedział że się staramy.
Mój mąż ma wyluzowane podejście do tematu i go to wcale nie stresuje… kupuje mi czasami i 5 testów na raz i dumnie z nimi kroczy przez Rossmana…pp2018, Miś, Prezesoowa, Pati2804, Chochlik12, kopytko lubią tę wiadomość
4 x 💔
Gregorka wrote:W sumie to każdy gatunek😊 może nie jestem jakąś fanką typowych romansideł😅 fanatyska, kryminały, obyczajowe,wojenne🤩 ostatnio biografii trochę przewertowałam 😁
Kochana czekam na tytuły 🤩📚❤️
To jeśli tak to polecam całą serię J. D. Baker Sam Porter, zaczyna się od książki Czwarta małpa; serię o Davidzie Hunterze o chemii śmierci Simona Becketta.
Jeśli lubisz coś w stylu thrillerów politycznych to uwielbiam Fredricka Forsyth'a. Z dramatów/ kryminałów Tess Geritsen.
Z takich na podstawie prawdziwych wydarzeń polecam "Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny" Luke Dittrich; "Trzecia Rzesza na haju. Narkotyki w hitlerowskich Niemczech" Norman Ohler albo "Profil mordercy" Paul Britton - książka dzięki której dostałam pracę, do której ostatecznie nie poszłam
Gregorka lubi tę wiadomość
@Pati bierz zwolnienie. Super pomysł!
Ja ogólnie w dwóch zdrowych ciążach pracowałam do końca (ostatni dzień w pracy piątek, poród sobota). Po dwóch poronieniach obiecałam sobie że jak tylko się dowiem o ciąży to lecę po zwolnienie. Nie mogę się wtedy stresować i tyle. Myślę, że w drugim trymestrze wróciłabym do pracy, jakbym się dobrze czuła, ale u mnie nie ma dźwigania. Praca siedząca…Jakbym pracowała z ludźmi/dziećmi lub fizycznie to nie zastanawiałabym się ani sekundy.Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
4 x 💔
KejtKa wrote:No, ja liczę, że mi je dadzą 🤣 odkąd zaczęłam pracę w tej firmie 5 lat temu tylko raz byłam na L4 i to tylko 3 dni więc 😅 ja na podwyżkę nie liczę, bo już nawet inflacyjnych poskąpili mimo rekordowych zysków i są tylko uznaniowe, które tutaj zależą od niewiadomo czego więc to walę. Prędzej czy później i tak się mnie pozbędą, a nie mam mocy poświęcać się ku chwale korporacji.
No to pytanie… serio brak mi słów
Oczywiście, trzeba dbać przede wszystkim o siebie. Praca to tylko praca. Kiedyś też byłam taka, że szkoda mi było iść na chorobowe, a potem mi się jeszcze za coś obrywało, więc dziękuję teraz jak potrzebuję to idęNiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
NiedoszlaWielodzietna wrote:No w sumie dla mnie to stresujące bo nie chce, aby ktoś się dowiedział że się staramy.
Mój mąż ma wyluzowane podejście do tematu i go to wcale nie stresuje… kupuje mi czasami i 5 testów na raz i dumnie z nimi kroczy przez Rossmana…
Moj mąż ostatnio studiuje chyba biologię, bo ogląda filmiki jak dochodzi do zapłodnienia, co robią plemniki itp. 😄 A jego pytania mnie zaskakują 😆.NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Olej lniany