Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:No w sumie dla mnie to stresujące bo nie chce, aby ktoś się dowiedział że się staramy.
Mój mąż ma wyluzowane podejście do tematu i go to wcale nie stresuje… kupuje mi czasami i 5 testów na raz i dumnie z nimi kroczy przez Rossmana… -
Miś wrote:Moj mąż ostatnio studiuje chyba biologię, bo ogląda filmiki jak dochodzi do zapłodnienia, co robią plemniki itp. 😄 A jego pytania mnie zaskakują 😆.
Haha, a o co pyta?
Mój to ma swoje teorie, bo ostatnio go przyłapałam na kąpieli w zbyt gorącej wodzie to się śmiejąc tłumaczył, że on właśnie w wannie czyta co musi jeść na mocne plemniki, a tą ciepłą wodą chce wytłuc te słabe, bo są nam niepotrzebne... chciałam być zła, ale nie potrafiłamnotsobadd, KejtKa, Vienna, NiedoszlaWielodzietna, pp2018, Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, Zaczarowan, Malamia, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Co do NAC (dopiero czytam) to zanim wylądowałam na forum to taki mały research zrobiłam.
NAC (kobiety) 600mg cały cykl *lub*
NAC (kobiety) 1800mg 3-7dc
polecany Miovelia NAC, dobry na owulacje i jajeczkanotsobadd, Platynova55, pp2018 lubią tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Co do NAC (dopiero czytam) to zanim wylądowałam na forum to taki mały research zrobiłam.
NAC (kobiety) 600mg cały cykl *lub*
NAC (kobiety) 1800mg 3-7dc
polecany Miovelia NAC, dobry na owulacje i jajeczka
A ja tylko dodam, bo dowiedziałam się dzięki @Prezesoowa, że NAC 3-7 dc jest zalecane brać przy cyklach stymulowanych, jeśli nie są stymulowane to przez cały cykl 600 mg 😁ellevv, Platynova55, KejtKa, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:Ooo gdyby nie lubimyczytać to bym zginęła marnie. Mam w domu ponad 800 książek i gdyby nie to, że na bieżąco zaznaczam co czytam, co przeczytałam, a co czeka w kolejce to bym się pogubiła raz mi się zdarzyło, że wzięłam na wakacje książkę, która już przeczytałam i był ból
Dlatego mam osobną półkę na "nieprzeczytane" choć w tym roku słabo bo ani jednej nie przeczytałam i trochę mi z tego powodu smutno ale mam nadzieję że jak się trochę wszystko unormuje to znowu zacznę 😇Prezesoowa lubi tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Mam wynik beta hcg 95,8 😊
notsobadd, ellevv, elektro96, Nieprzejrzysta, Platynova55, Zamieszana93, Fermina, KejtKa, NiedoszlaWielodzietna, LaBellePerle, Monk@, pp2018, Daga121222, Prezesoowa, Leśneintro, Sosenka93, Miś, rolka355, Gregorka, CoffeeDream, Malinowysorbet, luśka, Eniana, kopytko, ezra, bonmer, Suzie, Nusia28, Malamia, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Mam wynik beta hcg 95,8 😊
Cudownie, rośnijcie zdrowo razem z kropkiem 🥰Pati2804, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, pp2018 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Super, Pati! ❤️ Spokoju!
Pati2804, pp2018 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96, LaBellePerle, pp2018, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, spojrzycie na wyniki? Chyba jakoś super nie jest ☹️ dzisiaj 5dc.
https://zapodaj.net/plik-aRG0OeN0Ct
https://zapodaj.net/plik-7mxoK1jErq
https://zapodaj.net/plik-C9f6AHQHw1Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
-
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, ze te polipy to sobie same pójdą Taki cykl na ludzie to zazwyczaj zwiastun czegoś dobrego 🤞
Potwierdzam! 😄 Ja z polipami chodziłam 3 miesiące, tydzień przed histero pozytywny test 😉 Trzymam kciuki! 😉Kaja8906, pp2018, Prezesoowa, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
U mnie można już wpisać 🐒 Przynajmniej przyszła na czas 😊
Zaczynamy nowy cykl! 😊
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Pati2804 wrote:Mam wynik beta hcg 95,8 😊
Ale wspaniała wiadomość! Niech sobie teraz maluch rośnie spokojnie!Pati2804 lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Dziewczyny 21,62 ng/ml 7 dpo to dobry wynik?
Myślę, że nawet bardzo dobry ☺️san95, pp2018 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Napisałam całą wiadomosc o tym jak dziś skradałam się po dwa kolejne testy jak tajny agent wywiadu między rossmannowskimi półkami, rozglądając się na boki czy nikt nie patrzy ale mi się nie wyslala.
Flo mi powiedzialo rano, że dziś może nastąpić zagnieżdżenie i bol podbrzusza zamienił się w mordercze kłucie jajnika przez 2 godziny i teraz pytanie, czy mój umysł ma aż taką siłę autosugestii (dopuszczam taką mozliwość), czy jednak coś się dzieje. Szalona ta głowa.
pp2018, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Kornelaa wrote:Potwierdzam! 😄 Ja z polipami chodziłam 3 miesiące, tydzień przed histero pozytywny test 😉 Trzymam kciuki! 😉
O fajnie lekarz powiedzial ze nie ma przeciwskazan jedynie jakby zarodek zagniezdzil sie blisko polipa to moglaby byc wieksza szansa na poronienie. Za tydzien mam isc na badanie proga 7dpo i zobaczymy. Poki co mam luz, oby tak zostalo do konca bo ostatnie 2 cykle mnie niezle rozjechaly psychicznie. Idzie wiosna to tez wiecej rzeczy do robienia a mniej do myslenia i analizowania fałszywych objawow 😏🤔Gregorka lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Dziewczyny 21,62 ng/ml 7 dpo to dobry wynik?
Pewnie, ja tyle miałam w 7 dpo w szczęśliwym cyklusan95, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Haha, a o co pyta?
Mój to ma swoje teorie, bo ostatnio go przyłapałam na kąpieli w zbyt gorącej wodzie to się śmiejąc tłumaczył, że on właśnie w wannie czyta co musi jeść na mocne plemniki, a tą ciepłą wodą chce wytłuc te słabe, bo są nam niepotrzebne... chciałam być zła, ale nie potrafiłam
Moj pytał ostatnio o śluz. Widzę że się naczytał i teraz zaczyna analizę, co kiedy gdzie no i właśnie łącznie z tym co jeść. Bardzo to doceniam🧡 😀. Coś czuje że za chwilę będzie w tym ekspertem.Monk@, pp2018, Fermina, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany