Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina wrote:Napisałam całą wiadomosc o tym jak dziś skradałam się po dwa kolejne testy jak tajny agent wywiadu między rossmannowskimi półkami, rozglądając się na boki czy nikt nie patrzy ale mi się nie wyslala.
Flo mi powiedzialo rano, że dziś może nastąpić zagnieżdżenie i bol podbrzusza zamienił się w mordercze kłucie jajnika przez 2 godziny i teraz pytanie, czy mój umysł ma aż taką siłę autosugestii (dopuszczam taką mozliwość), czy jednak coś się dzieje. Szalona ta głowa.
Dzieje się. Statytycznie któraś z nas zobaczy w tym miesiącu dwie kreseczki, więc jest duża szansa że to będziesz Ty! 😉 trzymam kciuki.
Ja dziś mam etap wmawiania sobie jakichkolwiek objawów owu i też nieźle mi idzie, tzn. jakieś zauważyłam.pp2018, Fermina, Kornelaa, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
ellevv wrote:Co do NAC (dopiero czytam) to zanim wylądowałam na forum to taki mały research zrobiłam.
NAC (kobiety) 600mg cały cykl *lub*
NAC (kobiety) 1800mg 3-7dc
polecany Miovelia NAC, dobry na owulacje i jajeczka
Miovelia akurat nie jest najbardziej opłacalnym preparatem, 15 kapsułek za 50 zł. Lepiej poszukać suplementu, który ma NAC 600 mg w jednej kapsułce, np. swanson za 100 kapsułek 600 mg każda kosztuje około 50 złpp2018 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
notsobadd wrote:A ja tylko dodam, bo dowiedziałam się dzięki @Prezesoowa, że NAC 3-7 dc jest zalecane brać przy cyklach stymulowanych, jeśli nie są stymulowane to przez cały cykl 600 mg 😁
Trzeba zaznaczyć, ze przy stymulacji cytrynianem klomifenu czyli np. Clostilbegytemnotsobadd lubi tę wiadomość
Miś wrote:Dzieje się. Statytycznie któraś z nas zobaczy w tym miesiącu dwie kreseczki, więc jest duża szansa że to będziesz Ty! 😉 trzymam kciuki.
Ja dziś mam etap wmawiania sobie jakichkolwiek objawów owu i też nieźle mi idzie, tzn. jakieś zauważyłam.
No nic najważniejsze że podziałane było, dziś jeszcze poprawimy ❤️. I pozostanie tylko czekać na testowanie 😅pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Trzeba zaznaczyć, ze przy stymulacji cytrynianem klomifenu czyli np. Clostilbegytem
o to to, Dobrze, że jesteś i czuwasz! 🤓Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Vienna wrote:Ja też dziś mam ten etap. Najlepsze, że apka mi co chwilę zmienia dzień owulacji. Miałam mieć jutro, teraz mi pokazuje, że była wczoraj 🤣
No nic najważniejsze że podziałane było, dziś jeszcze poprawimy ❤️. I pozostanie tylko czekać na testowanie 😅
Widzę że jesteś wpisana na testowanie na 20.03. Ja podeszłam bardzo optymistycznie bo wpisałam się na 14.03 😄. Ale mam dużo testów to co mi szkodzi. Chciałam wiedzieć przed weekendem a pewnie nic nie będę wiedzieć.starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Rudylisek wrote:Hej dziewczyny, spojrzycie na wyniki? Chyba jakoś super nie jest ☹️ dzisiaj 5dc.
https://zapodaj.net/plik-aRG0OeN0Ct
https://zapodaj.net/plik-7mxoK1jErq
https://zapodaj.net/plik-C9f6AHQHw1
Prolaktyne masz trochę podwyższoną, ale ja kiedyś miałam podwyższoną parę razy niż max.norma, więc wg mnie nie jest źle. Zwłaszcza że prolaktyna to taka skokowa jest. Zależy jak się wyśpisz, czy się przed badaniem stresujesz. Ja raz miała bardzo wysoką, raz w normie.
Reszta wg mnie jest ok, ale niech się resztą dziewczyn wypowie bo nie chce czegoś namieszać.Rudylisek lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Olej lniany -
Rudylisek wrote:Hej dziewczyny, spojrzycie na wyniki? Chyba jakoś super nie jest ☹️ dzisiaj 5dc.
https://zapodaj.net/plik-aRG0OeN0Ct
https://zapodaj.net/plik-7mxoK1jErq
https://zapodaj.net/plik-C9f6AHQHw1
FT3 ciut za nisko, powinno być min. 50% normy - sprawdzałaś wit. B12, kwas foliowy, ferrytynę? często gęsto ft3 jest za niskie przy niedoborach
Masz bardzo wysoki estradiol - w tej fazie cyklu powinien być optymalnie do 50, prolaktyna też przekroczona pilnowałaś powstrzymania się od seksu, wysiłku fizycznego, stresu, odpoczęłaś przed badaniem czy na pobranie weszłaś z marszu?
san95 wrote:Może to znak, bo takiego nie miałam nigdy 🙈
san95 lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Hej, a myślicie że przyjmowanie NAC 1dc-do owulacji 600mg a pomiędzy 3-7dc 1800 może jakoś zaszkodzić? Czy to już byłoby przekombinowanie?
Jeżeli chodzi o NAC to są różne sposoby: można przyjmować cały cykl, a 3-7 dc po 1800 mg. Można cały cykl 1800 mg, można cały cykl 1200 mg, można cały cykl 600 mg. Nie widziałam nigdzie info, żeby stosowanie NAC tylko do owulacji miało uzasadnienie, ale zaszkodzić pewnie nie zaszkodziWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zimozielona wrote:Hej, a myślicie że przyjmowanie NAC 1dc-do owulacji 600mg a pomiędzy 3-7dc 1800 może jakoś zaszkodzić? Czy to już byłoby przekombinowanie?
-
Hej dziewczyny!
Trochę Was śledzę tu ostatnio po cichu, jakoś nie mam nic mądrego do powiedzenia. 🙈 i tak chyba złapałam swój lekko gorszy czas. Z biegiem czasu po piątkowej wizycie czuję się, że lekarz chciał pójść na skróty kierując na inseminację, nie szukając przyczyny. A jak sam powiedział - zdrowi ludzie. Postanowiliśmy, że spróbujemy jeszcze u innego lekarza. Jak będę w zgodzie sama ze sobą, że wykorzystałam wszystkie opcje, to wtedy zgodzę się z lekarzem, u którego byliśmy w piątek. 😊
Tulę Was za wszystkie małpy i biele 🫂 Nowy cykl - nowa szansa.
@Pati2804 gratuluję! To się dzieje!
Co do NAC ja piję cały cykl 600mg, a teraz powoli zwiększam sobie dawkę w 3-7 dc (nie chciałam od razu szaleć z 1800, bo się bałam że coś namieszam) 🧐
Jak mija wieczór?🤩
Prezesoowa, Platynova55, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, notsobadd, pp2018 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Ja tak biorę. Na razie nie zauważyłam żadnej różnicy, chociaż to dopiero 2 cyklMama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
-
Pati2804 wrote:Trzymam kciuki w takim razie 😊✊ a jakieś objawy są?😘 😊
Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:FT3 ciut za nisko, powinno być min. 50% normy - sprawdzałaś wit. B12, kwas foliowy, ferrytynę? często gęsto ft3 jest za niskie przy niedoborach
Masz bardzo wysoki estradiol - w tej fazie cyklu powinien być optymalnie do 50, prolaktyna też przekroczona pilnowałaś powstrzymania się od seksu, wysiłku fizycznego, stresu, odpoczęłaś przed badaniem czy na pobranie weszłaś z marszu?
Nie weszłam z marszu. Jedyną rzeczą, z którą było ciężko powalczyć to stres. Robiłam tylko te badania.
Dziękuję za interpretację 🌷🌷🌷
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
-
Prezesoowa wrote:To jeśli tak to polecam całą serię J. D. Baker Sam Porter, zaczyna się od książki Czwarta małpa; serię o Davidzie Hunterze o chemii śmierci Simona Becketta.
Jeśli lubisz coś w stylu thrillerów politycznych to uwielbiam Fredricka Forsyth'a. Z dramatów/ kryminałów Tess Geritsen.
Z takich na podstawie prawdziwych wydarzeń polecam "Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny" Luke Dittrich; "Trzecia Rzesza na haju. Narkotyki w hitlerowskich Niemczech" Norman Ohler albo "Profil mordercy" Paul Britton - książka dzięki której dostałam pracę, do której ostatecznie nie poszłamPrezesoowa lubi tę wiadomość