Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • san95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Myślę, że nawet bardzo dobry ☺️
    Może to znak, bo takiego nie miałam nigdy 🙈

notsobadd, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• san95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Pewnie, ja tyle miałam w 7 dpo w szczęśliwym cyklu :)
    Ajjj teraz będzie się we mnie nadzieja tliła 🤭

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Napisałam całą wiadomosc o tym jak dziś skradałam się po dwa kolejne testy jak tajny agent wywiadu między rossmannowskimi półkami, rozglądając się na boki czy nikt nie patrzy ale mi się nie wyslala. ;)

Flo mi powiedzialo rano, że dziś może nastąpić zagnieżdżenie i bol podbrzusza zamienił się w mordercze kłucie jajnika przez 2 godziny i teraz pytanie, czy mój umysł ma aż taką siłę autosugestii (dopuszczam taką mozliwość), czy jednak coś się dzieje. Szalona ta głowa.

Dzieje się. Statytycznie któraś z nas zobaczy w tym miesiącu dwie kreseczki, więc jest duża szansa że to będziesz Ty! 😉 trzymam kciuki.

Ja dziś mam etap wmawiania sobie jakichkolwiek objawów owu i też nieźle mi idzie, tzn. jakieś zauważyłam.

pp2018, Fermina, Kornelaa, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Co do NAC (dopiero czytam) to zanim wylądowałam na forum to taki mały research zrobiłam.

NAC (kobiety) 600mg cały cykl *lub*
    NAC (kobiety) 1800mg 3-7dc

polecany Miovelia NAC, dobry na owulacje i jajeczka

Miovelia akurat nie jest najbardziej opłacalnym preparatem, 15 kapsułek za 50 zł. Lepiej poszukać suplementu, który ma NAC 600 mg w jednej kapsułce, np. swanson za 100 kapsułek 600 mg każda kosztuje około 50 zł :)

pp2018 lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A ja tylko dodam, bo dowiedziałam się dzięki @Prezesoowa, że NAC 3-7 dc jest zalecane brać przy cyklach stymulowanych, jeśli nie są stymulowane to przez cały cykl 600 mg 😁

Trzeba zaznaczyć, ze przy stymulacji cytrynianem klomifenu czyli np. Clostilbegytem :)

notsobadd lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Dzieje się. Statytycznie któraś z nas zobaczy w tym miesiącu dwie kreseczki, więc jest duża szansa że to będziesz Ty! 😉 trzymam kciuki.

Ja dziś mam etap wmawiania sobie jakichkolwiek objawów owu i też nieźle mi idzie, tzn. jakieś zauważyłam.
    Ja też dziś mam ten etap. Najlepsze, że apka mi co chwilę zmienia dzień owulacji. Miałam mieć jutro, teraz mi pokazuje, że była wczoraj 🤣
    No nic najważniejsze że podziałane było, dziś jeszcze poprawimy ❤️. I pozostanie tylko czekać na testowanie 😅

pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Trzeba zaznaczyć, ze przy stymulacji cytrynianem klomifenu czyli np. Clostilbegytem :)

o to to, Dobrze, że jesteś i czuwasz! 🤓

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ja też dziś mam ten etap. Najlepsze, że apka mi co chwilę zmienia dzień owulacji. Miałam mieć jutro, teraz mi pokazuje, że była wczoraj 🤣
    No nic najważniejsze że podziałane było, dziś jeszcze poprawimy ❤️. I pozostanie tylko czekać na testowanie 😅

Widzę że jesteś wpisana na testowanie na 20.03. Ja podeszłam bardzo optymistycznie bo wpisałam się na 14.03 😄. Ale mam dużo testów to co mi szkodzi. Chciałam wiedzieć przed weekendem a pewnie nic nie będę wiedzieć.

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Miś Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Hej dziewczyny, spojrzycie na wyniki? Chyba jakoś super nie jest ☹️ dzisiaj 5dc.
    https://zapodaj.net/plik-aRG0OeN0Ct
    https://zapodaj.net/plik-7mxoK1jErq
    https://zapodaj.net/plik-C9f6AHQHw1

Prolaktyne masz trochę podwyższoną, ale ja kiedyś miałam podwyższoną parę razy niż max.norma, więc wg mnie nie jest źle. Zwłaszcza że prolaktyna to taka skokowa jest. Zależy jak się wyśpisz, czy się przed badaniem stresujesz. Ja raz miała bardzo wysoką, raz w normie.

Reszta wg mnie jest ok, ale niech się resztą dziewczyn wypowie bo nie chce czegoś namieszać.

Rudylisek lubi tę wiadomość

starania od 8/2023

Olej lniany
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Hej dziewczyny, spojrzycie na wyniki? Chyba jakoś super nie jest ☹️ dzisiaj 5dc.
    https://zapodaj.net/plik-aRG0OeN0Ct
    https://zapodaj.net/plik-7mxoK1jErq
    https://zapodaj.net/plik-C9f6AHQHw1

FT3 ciut za nisko, powinno być min. 50% normy - sprawdzałaś wit. B12, kwas foliowy, ferrytynę? często gęsto ft3 jest za niskie przy niedoborach

Masz bardzo wysoki estradiol - w tej fazie cyklu powinien być optymalnie do 50, prolaktyna też przekroczona pilnowałaś powstrzymania się od seksu, wysiłku fizycznego, stresu, odpoczęłaś przed badaniem czy na pobranie weszłaś z marszu?

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a myślicie że przyjmowanie NAC 1dc-do owulacji 600mg a pomiędzy 3-7dc 1800 może jakoś zaszkodzić? Czy to już byłoby przekombinowanie?

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Może to znak, bo takiego nie miałam nigdy 🙈
    Trzymam kciuki w takim razie 😊✊ a jakieś objawy są?😘 😊

san95 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej, a myślicie że przyjmowanie NAC 1dc-do owulacji 600mg a pomiędzy 3-7dc 1800 może jakoś zaszkodzić? Czy to już byłoby przekombinowanie?

Jeżeli chodzi o NAC to są różne sposoby: można przyjmować cały cykl, a 3-7 dc po 1800 mg. Można cały cykl 1800 mg, można cały cykl 1200 mg, można cały cykl 600 mg. Nie widziałam nigdzie info, żeby stosowanie NAC tylko do owulacji miało uzasadnienie, ale zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Nie wiem nic o dawkach wyższych jak 1800 ale ja przyjmowałam 600 cały cykl codziennie

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Trochę Was śledzę tu ostatnio po cichu, jakoś nie mam nic mądrego do powiedzenia. 🙈 i tak chyba złapałam swój lekko gorszy czas. Z biegiem czasu po piątkowej wizycie czuję się, że lekarz chciał pójść na skróty kierując na inseminację, nie szukając przyczyny. A jak sam powiedział - zdrowi ludzie. Postanowiliśmy, że spróbujemy jeszcze u innego lekarza. Jak będę w zgodzie sama ze sobą, że wykorzystałam wszystkie opcje, to wtedy zgodzę się z lekarzem, u którego byliśmy w piątek. 😊

Tulę Was za wszystkie małpy i biele 🫂 Nowy cykl - nowa szansa.

@Pati2804 gratuluję! To się dzieje!

Co do NAC ja piję cały cykl 600mg, a teraz powoli zwiększam sobie dawkę w 3-7 dc (nie chciałam od razu szaleć z 1800, bo się bałam że coś namieszam) 🧐

Jak mija wieczór?🤩

Prezesoowa, Platynova55, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, notsobadd, pp2018 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Rudylisek Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Ja tak biorę. Na razie nie zauważyłam żadnej różnicy, chociaż to dopiero 2 cykl

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    02.04 beta 3504, prog 35,5
    04.04 beta 6922, prog 34,3
    08.04 beta 22092
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
    21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼

💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane

Rośnij kruszynko 🍀

preg.png
  • san95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Trzymam kciuki w takim razie 😊✊ a jakieś objawy są?😘 😊
    Od 1 dnia po owulacji ból sutków i prawego jajnika, z którego była owulacja. Dziś 7 dpo wracając z laba poczułam potworny ból jajnika mieszany z bólami miesiączkowymi. Normalnie jakby mi ktoś szpilkę w niego wbijał. Pierwsza myśl; jak to nie wgryzający się zarodek to ja nie wiem co 🫣 a tak poza tym mega senność po posiłkach i wzdęty brzuch, ale tak mam zawsze przed miesiączką. Jeszcze 4/5 dni i powinna być. Zobaczymy 🙈😘

Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, pp2018 lubią tę wiadomość

• Rudylisek Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    FT3 ciut za nisko, powinno być min. 50% normy - sprawdzałaś wit. B12, kwas foliowy, ferrytynę? często gęsto ft3 jest za niskie przy niedoborach

Masz bardzo wysoki estradiol - w tej fazie cyklu powinien być optymalnie do 50, prolaktyna też przekroczona pilnowałaś powstrzymania się od seksu, wysiłku fizycznego, stresu, odpoczęłaś przed badaniem czy na pobranie weszłaś z marszu?

Nie weszłam z marszu. Jedyną rzeczą, z którą było ciężko powalczyć to stres. Robiłam tylko te badania.
    Dziękuję za interpretację 🌷🌷🌷

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    02.04 beta 3504, prog 35,5
    04.04 beta 6922, prog 34,3
    08.04 beta 22092
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
    21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼

💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane

Rośnij kruszynko 🍀

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Dziewczyny 21,62 ng/ml 7 dpo to dobry wynik?
    Bardzo ładny wynik 😊 trzymam kciuki 🤗✊️

pp2018 lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To jeśli tak to polecam całą serię J. D. Baker Sam Porter, zaczyna się od książki Czwarta małpa; serię o Davidzie Hunterze o chemii śmierci Simona Becketta.

Jeśli lubisz coś w stylu thrillerów politycznych to uwielbiam Fredricka Forsyth'a. Z dramatów/ kryminałów Tess Geritsen.

Z takich na podstawie prawdziwych wydarzeń polecam "Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny" Luke Dittrich; "Trzecia Rzesza na haju. Narkotyki w hitlerowskich Niemczech" Norman Ohler albo "Profil mordercy" Paul Britton - książka dzięki której dostałam pracę, do której ostatecznie nie poszłam :D
    Dziękuję! T. Geritsen mam większość w wersji papierowych,ma świetne pióro trzymajce w napięciu, nie kojarzę tytułów na podstawie prawdziwych wydarzeń,ale na pewno je przeczytam ❤️🤩 jesteś,niesamowita! Dziękuję za polecajki 😘❤️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ