Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny. Odważę się zapisać na testowanie na 15 września w dniu spodziewanej @. Czytałam Was w sierpniu. Jestem już po owu, złapało mnie przeziębienie, a wraz z nim większa nadzieja, że może się udać.
Ounai, ŚWIEŻYNKA97, Takatam, Paula. lubią tę wiadomość
👩🏻 30 🧔🏻31
Starania z przerwą od 2022
Hashimoto, pai hetero, przeleczona chlamydia, wyrównany niedobór witaminy D
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność -
Gratulacje Defaultowa, ale mas malutką kruszynkę.
W kwestii stolarzy to nawet nie bede mowic ile nas to juz kosztowalo a zrobilismy na razie kuchnie i jedna lazienke i mamy zamowione 2 lazienki. A przed nami wiatrolap, salon, biuro, garderoba i pralniaSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Monia• wrote:Ale wam zazdroszczę że jesteście już na takim etapie, my w przyszłym roku się będziemy budować bo mamy problem z dojazdem. Dojazd mamy od zawsze ale droga jest prywatna a wspolwłaścicielem jest moja zmarła prababcia… i w gminie robią z tego ogromny problem, mówią że musi ona podpisać zgodę … no ale jak jak jej nie ma?! Porąbani są , sprawa toczy się w sądzie od 2 lat i nasz adwokat powiedział że w przyszłym roku już będzie decyzja i nie ma opcji że negatywna. W końcu ten koszmar się skończy i zacznie drugi z budową 🤣
To faktycznie macie nieciekawie, ale wierzę, że szybko się Wam wszystko rozwiąże. Jedyne co ja mogę podpowiedzieć już do urządzania, żeby się nie pozabijać warto iść na kompromisy.🤣 Ja miałam dużo innych planów na wygląd naszego domu, ale dużo rzeczy odpuściłam, bo mąż nie był do końca przekonany. Pozwoliłam mu część wybrać.🤣 I powiem Wam, że wygląda naprawdę super. Wybrał panele na górze, drzwi, ja do tego dobrałam szczegóły jak klamki, listwy i naprawdę super to wszystko się zgrywa razem. Z kolei mąż pozwolił mi 'go big' jeśli chodzi o łazienki. Mamy w jednej duże kwiatowe płytki i każdy kto już widział to zachwyca się tą łazienką. W drugiej mamy liście palmy i płytka ma taki efekt 3D i mąż zawsze się zachwyca jak one się ładnie błyszczą i odbijają światło, jak się włączy światło. Chyba się już trochę nauczyłam odpuszczać w tej kwestii. A powiem, że jest ciężko, bo lubię mieć wszystko zaplanowane i jestem perfekcjonistką.
Ounai wrote:Gratulacje Defaultowa, ale mas malutką kruszynkę.
W kwestii stolarzy to nawet nie bede mowic ile nas to juz kosztowalo a zrobilismy na razie kuchnie i jedna lazienke i mamy zamowione 2 lazienki. A przed nami wiatrolap, salon, biuro, garderoba i pralnia
To prawda, kruszynka jest, obym tylko tym razem pojawiło się serduszko i ciąża przebiegła pomyślnie. Do trzech razy sztuka. 🤞🏻 Ale nie powiem, mam już na oku tapetę do pokoju dziecięcego.😅
My zabudowy w kuchni czy wiatrołapie też planujemy u stolarza. Ale kiedy to nadejdzie to nie mam pojęcia. Chcemy na razie kupić kanapę i szafę, zaczątek garderoby, żeby mieć na start. No i biurko dla męża. Mój tata uparł się i za każdym razem nam każe robić schody, na które aktualnie nie mamy kasy. Rozważamy mały kredyt na to, to wtedy afera, żebyśmy w spiralę kredytów nie weszli. I weź bądź tu mądry.😅Monia• lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Ounai wrote:Mi opadają z każdą kolejną. Zmieniliśmy stolarza bo miało być taniej a nie jest. Wyglada na to, ze mozemy obciac koszty jedynie na materiałach. Miala byc plyta fornera, zeby ciac cene zmienilismy na eggera. A teraz maz chce zmienic na kronospan a ja nie mam juz sił szukać, bo ja nie umiem zrobić tego "na pałę". Tylko chcę dobrać idealny odcień i kolor. Wiec ja musze zobaczyc ten probnik na zywo i dopiero wtedy moge dobierac. A maz chcialby tanio i na jutro
U mnie w Leroy Merlin były próbki eggera, a najlepiej sobie wypożyczyć do domu i zobaczyć jak wygląda w danym świetle, bo nieraz wpada w róż, albo w szarość (szukaliśmy beżu).
Jest też aplikacja eggera i tam spoko można sobie porównać kolory i dopasować do siebie. Na stronie też można obejrzeć ich dekory.
My finalnie po wszystkim wybralibyśmy dla dolnych szafek zwykła płytę w strukturze drewna. (Mamy jasny akryl w kolorze kości słoniowej w połysku i strasznie się brudzi, wzięliśmy jednak akryl bo niby trwalszy, w porównaniu do zwykłej płyty musieliśmy dopłacić jakieś 3 tys. dla naszej małej kuchni 2,6x2,1. Z minusów to akryl zamawiali pod nasze zamówienie - a płytę mielibyśmy od ręki).
Blat mamy natomiast eggera dąb koniakowy (piękny i to był nasz pierwszy wybór, od razu się spodobał).
Powodzenia, kuchnia będzie z Wami na lata, nie ma co się spieszyć. -
Monia, z budowami chyba tak zawsze jest. My szukalismy dzialki/domu 3 lata. Albo dzialki byly na zadupiu, albo kosztowaly 400tys. W koncu znalezlismy domy od dewelopera, ktory porzadnie buduje, ale na chwile obecna mamy juz 8 miesiecy obsuwy z odbiorem a bedzie jeszcze wiecej.
Monia• lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Lipsy wrote:Cześć Dziewczyny. Odważę się zapisać na testowanie na 15 września w dniu spodziewanej @. Czytałam Was w sierpniu. Jestem już po owu, złapało mnie przeziębienie, a wraz z nim większa nadzieja, że może się udać.
Lipsy lubi tę wiadomość
-
KurtynaMileczenia wrote:Mnie też złapało dwudniowe przeziębienie 5dpo, więc trzymam kciuki! ❤️ bolały mnie kości, czułam się jak na grypę i byłam straaaasznie zmęczona
Właśnie wiele razy już słyszałam, że choroba pomaga w zajściu w ciążę.
Bardzo Ci gratuluję ❤️ długo Cię trzymało to złe samopoczucie? U mnie takie rozbicie jak na grypę, ból kości, katar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 09:58
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
👩🏻 30 🧔🏻31
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność -
Dzisiaj według jednego kalendarzyka owu, według drugiego jutro. W tym miesiącu odpuściłam testy bo myślałam że mojego nie będzie a tu niespodzianka - on w domu a ja wyjechałam do mamy ale jutro wracam to może coś podziałamy jeżeli da radę.
Dzisiaj mam tez wizytę u gina. Zobaczymy co z tej wizyty wyjdzie. Specjalnie umówiłam wizytę na termin owu żeby sprawdzić czy wgl je mam.KurtynaMileczenia, Paula. lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Monia, z budowami chyba tak zawsze jest. My szukalismy dzialki/domu 3 lata. Albo dzialki byly na zadupiu, albo kosztowaly 400tys. W koncu znalezlismy domy od dewelopera, ktory porzadnie buduje, ale na chwile obecna mamy juz 8 miesiecy obsuwy z odbiorem a bedzie jeszcze wiecej.
U nas to samo z działkami, ceny 150 zł za metr. Nie uśmiecha mi się wydawać 300 tys. za działkę bo gdzie reszta… Niby fajnie mieć swój kawałek terenu, ale te ceny u nas na zadupiu to jak pod Warszawą już (mieszkamy 100km od) Szukamy i zastanawiamy się czy działka i budowa domu, czy większe mieszkanie w bloku. Ale teraz na całość to chyba z milion złotych potrzeba. Na razie mieścimy się we dwójkę i czekamy na nasz mały cud, wtedy trzeba będzie prędzej podjąć decyzję.Sarka94, Monia• lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam monitoring, ciekawe jak wygląda sytuacja od soboty.
Ounai, Takatam, Paula. lubią tę wiadomość
-
Ceny mieszkań teraz również przerażają. Na takie średnie mieszkanie trzeba wydać około 500 tyś. Nie mówiąc o urządzeniu.
CzekającNaNumer2 o której masz monitoring?👩🏻 30 🧔🏻31
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność -
Lipsy wrote:Właśnie wiele razy już słyszałam, że choroba pomaga w zajściu w ciążę.
Bardzo Ci gratuluję ❤️ długo Cię trzymało to złe samopoczucie? U mnie takie rozbicie jak na grypę, ból kości, katar.myślałam, że to jakaś jednodniowa wirusowka
Lipsy lubi tę wiadomość
-
KurtynaMileczenia wrote:Właśnie dziwne to było, w niedzielę przed południem miałam dużą ochotę na drzemkę, pomimo tego, że długo spałam. Jak się obudziłam to czułam się tak, jakbym miała grypę, w poniedziałek po 24 godzinach zaczęło puszczać i wieczorem już przeszło wcale
myślałam, że to jakaś jednodniowa wirusowka
I z jednodniowej wirusówki zrobiła się 9 miesięczna
ŚWIEŻYNKA97, KurtynaMileczenia, Paula. lubią tę wiadomość
👩🏻 30 🧔🏻31
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność -
Defaultowa, osobiscie uwazam, ze kredyty sa zle i dobre. Nie popieram kredytu konsumenckiego. Za to uwazam ze kredyt hipoteczny nie jest zly. Np moj przypadek. Wzielismy lredyt hipoteczny 7 lat temu. Oprocentowanie wynosilo w najlepszym okresie 4%, w najgorszym 9%. Czyli dokladamy zalozmy te maksymalne 9% do cen mateeialow wykonczeniowych. Nawet sumujac te % mamy za 7 lat 27% (mozemy zaokraglic do 30%). Natomiast ceny materialow wzrosly o 200% w ciagu tych 7 lat, wiec nadal dzieki kredytowi jestesmy do przodu. Nie mowiac juz o tym, ze kredyt nie pochlania naszych wszystkich dochodow wiec czesc pieniedzy oprocz splaty kredytu przeznaczamy na wakacje, nowy dom, zabezpieczenie finansowe, oszczednpsci i inwestycje. Gdybym nie wziela kredytu nadal wszystkie pieniadze by szly na wykonczeniowke.
Lipsy, u nas mimo ze nie mieszkamy w duzym miescie mieszkanie 60m2 to ok 700 tys. 7 lat temu to bylo 350tys
Milunia, zalezy gdzie i jakie ale obecnie za 1m2 wykonczeniowki liczy sie 4 tys, 7 lat temu ten sam standard kosztowal 2tys za 1m2.
Ja dzis oczywoscie siknelam i juz nie bylo cienia po czasie, wiec w sumie nie wiem o co chodzilo z tamtymi. Moze cos sie kluło i nie wykluło? Córka przyszła do mnie w nocy, przytuliła sie i pomyślałam, że chyba za mało doceniam to co mam. Więc żeby już odgonić te mysli odprowadziłam ją do przedszkola, odwiozłam syna do szkoły i pojechałam na budowę sprzątać te walające sie styropiany i kartony.
Btw, maz stwierdzil ze jak ma sluchac mojego placzu to on ma w dupie i mam zamawiac te lazienki tak jak zaprojektowalam
Defaultowa, moze sie poxhwalisz jakimis foteczkami z budowy, pokchwal sie co tam ten maz nawybierałLipsy, Default.owa lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Biochemiczka wrote:Tule za trudny sierpień 🫂 też w sierpniu pochowałam teścia po krótkiej intensywnej chorobie, a teściowej nie zdążyłam poznać…
Przeżyłaś duży stres w tym cyklu więc mogło się trochę rozregulować ale z drugiej strony ktoś wcześniej pisał że miał testy białe do 8tc, może pójdź na betę i proga z krwi, żeby mieć pewność. Co do diagnostyki to chyba zależy co chcesz robić. Hormony to w konkretnym dniu cyklu, ale tarczycę, witaminy itp raczej dowolnie. Ja akurat diagnozuje się pod kątem genetycznym i immunologicznym więc mam rozpiskę co kiedy mogę zrobić po poronieniu
Prawdopodobnie jutro przed pracą skoczę na betę, żeby potwierdzić jej brak i umówię się już do gina.
Mam w planach zrobić pełen przegląd - morfologia, komplet tarczycowy, wit D, wit B, żelazo+ferrytyna, progesteron, prolaktyna, estradiol, LH, FSH i AMH (nigdy rezerwy nie oznaczałam).
Plus mam skierowanie na USG tarczycy.
Od tygodnia piję Fertistim w nowej odsłonie i nie ukrywam, pokładam w nim duże nadzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 11:31
Ona 28
Kwas foliowy 400ug
Witamina b complex b-50 methyl
Witamina d3
Letrox 25
On 32
Fertistim
Starania od 4/2025 -
Nie wiem czy bawiłabym się w AMH, długo się staracie? Ja nie badałam bo zachodzę w 2-4cs (tylko nie utrzymuje) więc zakładam że jest ok. A to badanie chyba też potrafi płatać figle i dawać dziwne wyniki jak jest źle zrobione. Niech mnie grupowy ekspert poprawi jeżeli pisze głupoty
USG zawsze warto zrobić, pamiętaj też o piersiach
Możesz od razu dorzucić inne badania (tarczyca, witaminy, morfologie, żelazo i ferrytyne), bo jak beta jednak wyjdzie dodatnia (a mocno będę za to trzymać kciuki) to przyda się do lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 12:00
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36.6%
❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
❓KIR Bx; brak 2DS3
❓ana1 + (1:80)
✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
✅ HLA-C1
✅ B12 448 pg/ml 08.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ anxa5
❔Zespół antyfosfolipidowy
❔Kariotyp
❔biopsja cd56, cd138
Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ ❔
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔ Morfologia nasienia
❔ Fragmentacja DNA -
Lipsy wrote:Ceny mieszkań teraz również przerażają. Na takie średnie mieszkanie trzeba wydać około 500 tyś. Nie mówiąc o urządzeniu.
CzekającNaNumer2 o której masz monitoring?
Jak dojadę z pracy, coś koło 19:30 🤣Lipsy, Velaria lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Defaultowa, osobiscie uwazam, ze kredyty sa zle i dobre. Nie popieram kredytu konsumenckiego. Za to uwazam ze kredyt hipoteczny nie jest zly. Np moj przypadek. Wzielismy lredyt hipoteczny 7 lat temu. Oprocentowanie wynosilo w najlepszym okresie 4%, w najgorszym 9%. Czyli dokladamy zalozmy te maksymalne 9% do cen mateeialow wykonczeniowych. Nawet sumujac te % mamy za 7 lat 27% (mozemy zaokraglic do 30%). Natomiast ceny materialow wzrosly o 200% w ciagu tych 7 lat, wiec nadal dzieki kredytowi jestesmy do przodu. Nie mowiac juz o tym, ze kredyt nie pochlania naszych wszystkich dochodow wiec czesc pieniedzy oprocz splaty kredytu przeznaczamy na wakacje, nowy dom, zabezpieczenie finansowe, oszczednpsci i inwestycje. Gdybym nie wziela kredytu nadal wszystkie pieniadze by szly na wykonczeniowke.
Lipsy, u nas mimo ze nie mieszkamy w duzym miescie mieszkanie 60m2 to ok 700 tys. 7 lat temu to bylo 350tys
Milunia, zalezy gdzie i jakie ale obecnie za 1m2 wykonczeniowki liczy sie 4 tys, 7 lat temu ten sam standard kosztowal 2tys za 1m2.
Ja dzis oczywoscie siknelam i juz nie bylo cienia po czasie, wiec w sumie nie wiem o co chodzilo z tamtymi. Moze cos sie kluło i nie wykluło? Córka przyszła do mnie w nocy, przytuliła sie i pomyślałam, że chyba za mało doceniam to co mam. Więc żeby już odgonić te mysli odprowadziłam ją do przedszkola, odwiozłam syna do szkoły i pojechałam na budowę sprzątać te walające sie styropiany i kartony.
Btw, maz stwierdzil ze jak ma sluchac mojego placzu to on ma w dupie i mam zamawiac te lazienki tak jak zaprojektowalam
Defaultowa, moze sie poxhwalisz jakimis foteczkami z budowy, pokchwal sie co tam ten maz nawybierał
Ja też uważam, że do wszystkiego trzeba podchodzić z głową. My się załapaliśmy na ten kredyt 2%, więc jakbyśmy pana Boga za nogi złapali.
A proszę bardzo, chętnie się pochwalę.
Mąż wybierał panele i drzwi:
https://zapodaj.net/plik-GPOhtr7arS
Tutaj nam rośnie nasza dolna dżungla, uparliśmy się wcisnąć tam prysznic, bo na górze chcieliśmy wannę:
https://zapodaj.net/plik-K9JnvzqFjJ
Tu moja górna, babska łazienka:
https://zapodaj.net/plik-NlR6IAEMNa
I płytki kuchenne, tutaj też poszłam z mężem na kompromis. Miały być inne, też taka mozaika, ale mąż wybrał te. Jak widać, u nas kolorowo.🤣
https://zapodaj.net/plik-6T4inVbIHV
Lipsy, Velaria, Amelia96, Sarka94, Ounai, Mamacita, Promyczek39 lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Myślę podobnie jak Ounai jeśli chodzi o kredyt hipoteczny. Podejrzewam, że bez kredytu nie mielibyśmy szans na mały dom. Zawsze jest opcja wcześniejszej spłaty jeśli poprawi się sytuacja finansowa. Biorąc kredyt można szybciej cieszyć się wymarzonym domem. Gorszych scenariuszy staram się nie zakładać.
Onuai mi nigdy nie wyszedł cień. Możliwe, że u Ciebie próbowało się coś wykluć. Strasznie mi przykro, że jednak nie wyszło. Polubiłam za docenianie tego co się ma i za łazienki👩🏻 30 🧔🏻31
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność -
Default.owa ładnie tam masz
ciekawe płytki w kuchni, już by się chciało zobaczyć efekt końcowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 12:18
👩🏻 30 🧔🏻31
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność