Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Wister12 wrote:Hej dziewczyny, mimo że nie uczestniczę za dużo w konwersacjach i na forum jestem od poprzedniego miesiąca, to zaglądam tu codziennie i serce mi pęka jak w pierwszym poście tego wątku widzę tak dużo 🩸…. Ściskam was mocno i trzymam kciuki że kiedyś nam wszystkim się uda ❤️ Ja niestety całą dzisiejszą noc przepłakałam bo 7 cykl starań nieudany… Musiałam się wyżalić, w najbliższym otoczeniu nie mam komu (oprócz męża), ponieważ wszystkie moje przyjaciółki albo są w ciąży, albo nie planują w ogóle dzieci i myślę że nie zrozumieją…
Wister, październik jest nasz 💖 wierzę w to bardzo mocno. Trzymaj się tam, rozumiem Twoje uczucia, co miesiąc jest to samo rozczarowanie. I człowiek próbuje sobie wytłumaczyć, że starania do roku to jeszcze “norma”, ale ja co miesiąc mam złudzenia, śledzę wątek na fioletowej stronie do którego mogłabym dołączyć i ten wątek zawsze kontynuuje beze mnie… wypłacz się i działaj dalej! Ja za każdym cyklem robię jakąś drobną zmianę - modyfikuje suple, jem ten czy inny polecany w momencie cyklu produkt i czuję chociaż jakąś sprawczosc w tym procesie, nad którym niestety mam małą kontrolę.Wister12 lubi tę wiadomość
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką 😕
6 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
15.09 MUCHa - ✅ -
8 dpo, a u mnie:
- uczucie "napływania" do piersi. Dziwne uczucie.
- naprzemienny ból jajników
- delikatne bóle miesiączkowe
Czyli oprócz naprzemiennego bólu jajników, to miesiąc jak co miesiąc.
Pytanie mam- bo istnieje przekonanie, ze w kolejnym cyklu po biochemicznej łatwiej jest zajść w ciążę bo organizm jest "rozhulany". Czy to się tyczy tylko pierwszego cyklu czy kilku kolejnych?👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Hej dziewczyny 🏵️ jako cichy podczytywacz chciałam podzielić się swoją historią w tym cyklu. Mielismy w chłopem intensywny miesiąc jak nie choroba małego to w pracy coś to jakieś imprezki rodzinne w weekend. Na starania o ciążę już skreslilam ten miesiąc z żalem w sercu. Przed okresem bóle piersi, plamienia i skurcze macicy nic nowego. Miałam sen w sobotę że zrobiłam 3 testy wszystkie pozytywne no poprostu pod to plamienie to jakbym dostała w twarz.. a tu nagle wszystko ucichło. I tak ucichło że wczoraj zrobiłam test i proszę nawet chłop był zdziwiony i mówił po co wyciągam stare testy z poprzedniej ciąży 🤣 załączam zdjęcie ku pokrzepieniu serc ❤️🥹https://ibb.co/zVnxC6dx
Mamacita, Kitkat, Luna11, Roma95, Wister12, Seabird, Maalwii, NatiHope, Malineczka, Hari, Ounai, Reja13, EVK, Takatam, Kaaamika lubią tę wiadomość
👩 27
🧡 29.08 II
❤️ 16.04.24 chłopczyk
Pcos -
Mam jutro wizytę u ginekologa w klinice - ale to będzie mój 4dc. Myślę czy iść jutro, czy przełożyć ją na jakieś 9dc by już coś było widać? Co byście zrobiły?
-
Polczi5 wrote:Hej dziewczyny 🏵️ jako cichy podczytywacz chciałam podzielić się swoją historią w tym cyklu. Mielismy w chłopem intensywny miesiąc jak nie choroba małego to w pracy coś to jakieś imprezki rodzinne w weekend. Na starania o ciążę już skreslilam ten miesiąc z żalem w sercu. Przed okresem bóle piersi, plamienia i skurcze macicy nic nowego. Miałam sen w sobotę że zrobiłam 3 testy wszystkie pozytywne no poprostu pod to plamienie to jakbym dostała w twarz.. a tu nagle wszystko ucichło. I tak ucichło że wczoraj zrobiłam test i proszę nawet chłop był zdziwiony i mówił po co wyciągam stare testy z poprzedniej ciąży 🤣 załączam zdjęcie ku pokrzepieniu serc ❤️🥹https://ibb.co/zVnxC6dx
O, to kreska już taka konkretna 🙂 ile dni po owulacji jesteś?👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Polczi5 wrote:Hej dziewczyny 🏵️ jako cichy podczytywacz chciałam podzielić się swoją historią w tym cyklu. Mielismy w chłopem intensywny miesiąc jak nie choroba małego to w pracy coś to jakieś imprezki rodzinne w weekend. Na starania o ciążę już skreslilam ten miesiąc z żalem w sercu. Przed okresem bóle piersi, plamienia i skurcze macicy nic nowego. Miałam sen w sobotę że zrobiłam 3 testy wszystkie pozytywne no poprostu pod to plamienie to jakbym dostała w twarz.. a tu nagle wszystko ucichło. I tak ucichło że wczoraj zrobiłam test i proszę nawet chłop był zdziwiony i mówił po co wyciągam stare testy z poprzedniej ciąży 🤣 załączam zdjęcie ku pokrzepieniu serc ❤️🥹https://ibb.co/zVnxC6dx
Gratuluję! ❤️ ojjjj, dajesz nadzieję.mam w sumie tak samo, tylko nie doszłam jeszcze do etapu pozytywnego testu 😂
Polczi5 lubi tę wiadomość
👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Ostatnie badanie USG 12 dc (14.07)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🧑 47
Ruch postępowy A+B 26,53% ↘️
Ruch całkowity A+B+C 38,78% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Gratulacje ❤ 🍀
U mnie 14 dpo, plamienia są dalej, @ nie ma. Ale robiłam test nawet wczoraj wieczorem i biel, także myślę, że w tym cyklu się jednak nie udało.Polczi5 lubi tę wiadomość
31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex -
Polczi5, kojarzę Cie z wątku sierpniowego 2023 😊 Gratulacje ❤️
i U Nas w tym miesiącu się udało 🤭😊Polczi5 lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Kitkat wrote:O, to kreska już taka konkretna 🙂 ile dni po owulacji jesteś?
Właśnie dostałam betę 933.3👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 14:59
Malineczka, Hari, Mamacita, stokroteczka25, Maalwii, Monia•, Kitkat, Locus, Paula. lubią tę wiadomość
👩 27
🧡 29.08 II
❤️ 16.04.24 chłopczyk
Pcos -
Kitkat wrote:8 dpo, a u mnie:
- uczucie "napływania" do piersi. Dziwne uczucie.
- naprzemienny ból jajników
- delikatne bóle miesiączkowe
Czyli oprócz naprzemiennego bólu jajników, to miesiąc jak co miesiąc.
Pytanie mam- bo istnieje przekonanie, ze w kolejnym cyklu po biochemicznej łatwiej jest zajść w ciążę bo organizm jest "rozhulany". Czy to się tyczy tylko pierwszego cyklu czy kilku kolejnych?
U mnie też jest około 8/9 dpo i szczerze mówiąc objawów brak. Jedynie mam powiększone sutki, ale biorę też duphaston. Plus od kilku dni jest mi zimno w różnych momentach dnia. Mój mąż rozebrałby się do rosołu bo jemu gorąco, a ja ubrana na długi rękaw mówię że mi zimno. Tak po za tym żadnych objawów więc nie spodziewam się raczej cudu. Musze zrobić test w piątek.
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Polczi5 wrote:Owulację jak sama dobrze czułam po sobie miałam 5/6 września🙂
Właśnie dostałam betę 933.3👀
Pięknie, gratulacjePolczi5 lubi tę wiadomość
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Czesc dziewczyny, byłam z Wami w czerwcowym wątku, ale jednak łatwiej mi podczytywać i kibicować z ukrycia, jednak teraz chce dać trochę nadzieji starającym sie. Mój 6 cykl staran, miał być ostatnim, po nim plan zmiany pracy no i mam dwójkę maluchów. Poza tym kończę w grudniu 40 lat. Dziewczyny, wczoraj 9dpo biel wizzira z porannego moczu, dziś 10dpo rano biel wizzira, jednak kolo 11h coś nie dawało spokoju i juz pojawił sie bladzioch na dwóch różnych testach 🥰 to co było inne w tym cyklu to używałam żelu intymnego prefert i dopochwowe globulki feminum pregna. U mnie olej z wiesiołka to lipa. Powodzenia, bhcg moze pojawić sie w każdej chwili 😄
https://zapodaj.net/plik-dpmBXhsCAS
Luna11, Remedios, Maalwii, Polczi5, Monia•, NatiHope, Klaudia k, Locus, Reja13, Seabird, Paula., Kaaamika lubią tę wiadomość
-
Marta.R. wrote:Czesc dziewczyny, byłam z Wami w czerwcowym wątku, ale jednak łatwiej mi podczytywać i kibicować z ukrycia, jednak teraz chce dać trochę nadzieji starającym sie. Mój 6 cykl staran, miał być ostatnim, po nim plan zmiany pracy no i mam dwójkę maluchów. Poza tym kończę w grudniu 40 lat. Dziewczyny, wczoraj 9dpo biel wizzira z porannego moczu, dziś 10dpo rano biel wizzira, jednak kolo 11h coś nie dawało spokoju i juz pojawił sie bladzioch na dwóch różnych testach 🥰 to co było inne w tym cyklu to używałam żelu intymnego prefert i dopochwowe globulki feminum pregna. U mnie olej z wiesiołka to lipa. Powodzenia, bhcg moze pojawić sie w każdej chwili 😄
Gratulacje! 🧡🥳👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Marta.R. wrote:Czesc dziewczyny, byłam z Wami w czerwcowym wątku, ale jednak łatwiej mi podczytywać i kibicować z ukrycia, jednak teraz chce dać trochę nadzieji starającym sie. Mój 6 cykl staran, miał być ostatnim, po nim plan zmiany pracy no i mam dwójkę maluchów. Poza tym kończę w grudniu 40 lat. Dziewczyny, wczoraj 9dpo biel wizzira z porannego moczu, dziś 10dpo rano biel wizzira, jednak kolo 11h coś nie dawało spokoju i juz pojawił sie bladzioch na dwóch różnych testach 🥰 to co było inne w tym cyklu to używałam żelu intymnego prefert i dopochwowe globulki feminum pregna. U mnie olej z wiesiołka to lipa. Powodzenia, bhcg moze pojawić sie w każdej chwili 😄
Wow, wspaniale, gratulacje 😍🍀🤞👩❤️👨 33&34
⏳ starania od 04.2025
PCOS
🔜 październik 2025 - aromek
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Gratulacje dziewczyny 💗👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
-
Wister12 wrote:Hej dziewczyny, mimo że nie uczestniczę za dużo w konwersacjach i na forum jestem od poprzedniego miesiąca, to zaglądam tu codziennie i serce mi pęka jak w pierwszym poście tego wątku widzę tak dużo 🩸…. Ściskam was mocno i trzymam kciuki że kiedyś nam wszystkim się uda ❤️ Ja niestety całą dzisiejszą noc przepłakałam bo 7 cykl starań nieudany… Musiałam się wyżalić, w najbliższym otoczeniu nie mam komu (oprócz męża), ponieważ wszystkie moje przyjaciółki albo są w ciąży, albo nie planują w ogóle dzieci i myślę że nie zrozumieją…
Hej! Mamy podobny czas starań co Wy, my niby od lutego, ale w międzyczasie 2 miesiące były bez. Ja też nie mam komu się wyżalić, mimo że mam bliskie mi osoby, ale chyba nie jestem w stanie o tym tak otwarcie mówić jeszcze. Tym bardziej że po drodze miałam biochem i to mnie na jakiś czas mocno złamało.
Chciałabym Ci napisać, że tu jest dobre miejsce dla takich jak my, ale sama nie wiem. Jedne dziewczyny udzielają się regularnie, można się wczuć w ich sytuację, ale co jakiś czas wpada ktoś, żeby pochwalić się testem i znika - jak np. dziś. Dlatego ja się zastanawiam od pewnego czasu czy nie opuścić tego wątku i znaleźć inne miejsce, bo jednak na takim forum to nie zawsze jest łatwo i przyjemnieKitkat, Seabird, EVK, Luna11 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Mika1992 wrote:Hej! Mamy podobny czas starań co Wy, my niby od lutego, ale w międzyczasie 2 miesiące były bez. Ja też nie mam komu się wyżalić, mimo że mam bliskie mi osoby, ale chyba nie jestem w stanie o tym tak otwarcie mówić jeszcze. Tym bardziej że po drodze miałam biochem i to mnie na jakiś czas mocno złamało.
Chciałabym Ci napisać, że tu jest dobre miejsce dla takich jak my, ale sama nie wiem. Jedne dziewczyny udzielają się regularnie, można się wczuć w ich sytuację, ale co jakiś czas wpada ktoś, żeby pochwalić się testem i znika - jak np. dziś. Dlatego ja się zastanawiam od pewnego czasu czy nie opuścić tego wątku i znaleźć inne miejsce, bo jednak na takim forum to nie zawsze jest łatwo i przyjemnie
Oj, a ja właśnie podglądam co u Ciebie i kilku innych dziewczyn, bo właśnie mamy podobny czas starań i jakoś tak razem raźniej.
Chociaż mam tak, że raz chcę się udzielać, a czasem myślę, że dla mojej głowy lepiej nie pisać. A potem i tak wchodzę i czytam, więc wychodzi na jedno. 😂Mika1992, Remedios, Seabird lubią tę wiadomość
👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Luna11 wrote:Oj, a ja właśnie podglądam co u Ciebie i kilku innych dziewczyn, bo właśnie mamy podobny czas starań i jakoś tak razem raźniej.
Chociaż mam tak, że raz chcę się udzielać, a czasem myślę, że dla mojej głowy lepiej nie pisać. A potem i tak wchodzę i czytam, więc wychodzi na jedno. 😂
Dzięki Luna ❤️ Oj znam to, też mam dni że mi się nie chce pisać, ale właśnie są tu osoby, którym cały czas chce się dopingować i trzymać kciuki. I wchodzę, czytam..elodie_08, Luna11 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Gratulacje 🙌
Malineczka wrote:U mnie też jest około 8/9 dpo i szczerze mówiąc objawów brak. Jedynie mam powiększone sutki, ale biorę też duphaston. Plus od kilku dni jest mi zimno w różnych momentach dnia. Mój mąż rozebrałby się do rosołu bo jemu gorąco, a ja ubrana na długi rękaw mówię że mi zimno. Tak po za tym żadnych objawów więc nie spodziewam się raczej cudu. Musze zrobić test w piątek.
Przy podobnych objawach doszłam najdalej do 11 dpo, także jeszcze 3 dni i odstawiam proga i heja od nowa 🥲🥴👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
08.2025 ❌
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 87) , DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
09.2025 DHEA, acard, encorton, p-q, prog, estradiol
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu