X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
Odpowiedz

Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹

Oceń ten wątek:
  • Remedios Ekspertka

Wysłany: 23 września, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 wrote:
    Hej dziewczyny, mimo że nie uczestniczę za dużo w konwersacjach i na forum jestem od poprzedniego miesiąca, to zaglądam tu codziennie i serce mi pęka jak w pierwszym poście tego wątku widzę tak dużo 🩸…. Ściskam was mocno i trzymam kciuki że kiedyś nam wszystkim się uda ❤️ Ja niestety całą dzisiejszą noc przepłakałam bo 7 cykl starań nieudany… Musiałam się wyżalić, w najbliższym otoczeniu nie mam komu (oprócz męża), ponieważ wszystkie moje przyjaciółki albo są w ciąży, albo nie planują w ogóle dzieci i myślę że nie zrozumieją…

Wister, październik jest nasz 💖 wierzę w to bardzo mocno. Trzymaj się tam, rozumiem Twoje uczucia, co miesiąc jest to samo rozczarowanie. I człowiek próbuje sobie wytłumaczyć, że starania do roku to jeszcze “norma”, ale ja co miesiąc mam złudzenia, śledzę wątek na fioletowej stronie do którego mogłabym dołączyć i ten wątek zawsze kontynuuje beze mnie… wypłacz się i działaj dalej! Ja za każdym cyklem robię jakąś drobną zmianę - modyfikuje suple, jem ten czy inny polecany w momencie cyklu produkt i czuję chociaż jakąś sprawczosc w tym procesie, nad którym niestety mam małą kontrolę.

Wister12 lubi tę wiadomość

29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką 😕
    6 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
    8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
    15.09 MUCHa - ✅
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 23 września, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dpo, a u mnie:
    - uczucie "napływania" do piersi. Dziwne uczucie.
    - naprzemienny ból jajników
    - delikatne bóle miesiączkowe

Czyli oprócz naprzemiennego bólu jajników, to miesiąc jak co miesiąc.

Pytanie mam- bo istnieje przekonanie, ze w kolejnym cyklu po biochemicznej łatwiej jest zajść w ciążę bo organizm jest "rozhulany". Czy to się tyczy tylko pierwszego cyklu czy kilku kolejnych?

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🏵️ jako cichy podczytywacz chciałam podzielić się swoją historią w tym cyklu. Mielismy w chłopem intensywny miesiąc jak nie choroba małego to w pracy coś to jakieś imprezki rodzinne w weekend. Na starania o ciążę już skreslilam ten miesiąc z żalem w sercu. Przed okresem bóle piersi, plamienia i skurcze macicy nic nowego. Miałam sen w sobotę że zrobiłam 3 testy wszystkie pozytywne no poprostu pod to plamienie to jakbym dostała w twarz.. a tu nagle wszystko ucichło. I tak ucichło że wczoraj zrobiłam test i proszę nawet chłop był zdziwiony i mówił po co wyciągam stare testy z poprzedniej ciąży 🤣 załączam zdjęcie ku pokrzepieniu serc ❤️🥹https://ibb.co/zVnxC6dx

Mamacita, Kitkat, Luna11, Roma95, Wister12, Seabird, Maalwii, NatiHope, Malineczka, Hari, Ounai, Reja13, EVK, Takatam, Kaaamika lubią tę wiadomość

👩 27
    🧡 29.08 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Pcos
  • CzekającNaNumer2 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jutro wizytę u ginekologa w klinice - ale to będzie mój 4dc. Myślę czy iść jutro, czy przełożyć ją na jakieś 9dc by już coś było widać? Co byście zrobiły?

202107055365.png

2-6 dc Lametta 1x2.5mg
    9 dc 30.08 I monitoring pęcherzyk 15mm
    12 dc 02.09 II monitoring pęcherzyk 25mm + zastrzyk Ovitrelle
    15 dc 06.09 III monitoring - owulacja potwierdzona
    14 dpo 17.09 - test negatywny
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 23 września, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5 wrote:
    Hej dziewczyny 🏵️ jako cichy podczytywacz chciałam podzielić się swoją historią w tym cyklu. Mielismy w chłopem intensywny miesiąc jak nie choroba małego to w pracy coś to jakieś imprezki rodzinne w weekend. Na starania o ciążę już skreslilam ten miesiąc z żalem w sercu. Przed okresem bóle piersi, plamienia i skurcze macicy nic nowego. Miałam sen w sobotę że zrobiłam 3 testy wszystkie pozytywne no poprostu pod to plamienie to jakbym dostała w twarz.. a tu nagle wszystko ucichło. I tak ucichło że wczoraj zrobiłam test i proszę nawet chłop był zdziwiony i mówił po co wyciągam stare testy z poprzedniej ciąży 🤣 załączam zdjęcie ku pokrzepieniu serc ❤️🥹https://ibb.co/zVnxC6dx

O, to kreska już taka konkretna 🙂 ile dni po owulacji jesteś?

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • Luna11 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5 wrote:

Gratuluję! ❤️ ojjjj, dajesz nadzieję. :) mam w sumie tak samo, tylko nie doszłam jeszcze do etapu pozytywnego testu 😂

Polczi5 lubi tę wiadomość

👧 27
    TSH 1,620 µU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0 pg/ml

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

Ostatnie badanie USG 12 dc (14.07)
    Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
    + Feminum Pregna i FertilSafe Plus

🧑 47
    Ruch postępowy A+B 26,53% ↘️
    Ruch całkowity A+B+C 38,78% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

💊 Fertistim dla mężczyzn

9 cs
  • Seabird Koleżanka

Wysłany: 23 września, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5 wrote:

Gratulacje ❤ 🍀

U mnie 14 dpo, plamienia są dalej, @ nie ma. Ale robiłam test nawet wczoraj wieczorem i biel, także myślę, że w tym cyklu się jednak nie udało.

31👩🏼& 36👨

8cs ⏳

Mięśniaki 📌
    Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
    Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
    Ferrytyna 14,86 📌
    Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex
  • Natt.yo. Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5, kojarzę Cie z wątku sierpniowego 2023 😊 Gratulacje ❤️
    i U Nas w tym miesiącu się udało 🤭😊

👩- 24lat 🧑- 27lat
    - endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
    - 20.08.2022 💒
    - starania od września 2022

- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
    - 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
    - 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️

- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙

age.png
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    O, to kreska już taka konkretna 🙂 ile dni po owulacji jesteś?
    Owulację jak sama dobrze czułam po sobie miałam 5/6 września🙂
    Właśnie dostałam betę 933.3👀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 14:59

Malineczka, Hari, Mamacita, stokroteczka25, Maalwii, Monia•, Kitkat, Locus, Paula. lubią tę wiadomość

👩 27
    🧡 29.08 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Pcos
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt.yo. wrote:
    Polczi5, kojarzę Cie z wątku sierpniowego 2023 😊 Gratulacje ❤️
    i U Nas w tym miesiącu się udało 🤭😊

Gratulacje dla ciebie również ❤️

Natt.yo. lubi tę wiadomość

👩 27
    🧡 29.08 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Pcos
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 23 września, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    8 dpo, a u mnie:
    - uczucie "napływania" do piersi. Dziwne uczucie.
    - naprzemienny ból jajników
    - delikatne bóle miesiączkowe

Czyli oprócz naprzemiennego bólu jajników, to miesiąc jak co miesiąc.

Pytanie mam- bo istnieje przekonanie, ze w kolejnym cyklu po biochemicznej łatwiej jest zajść w ciążę bo organizm jest "rozhulany". Czy to się tyczy tylko pierwszego cyklu czy kilku kolejnych?

U mnie też jest około 8/9 dpo i szczerze mówiąc objawów brak. Jedynie mam powiększone sutki, ale biorę też duphaston. Plus od kilku dni jest mi zimno w różnych momentach dnia. Mój mąż rozebrałby się do rosołu bo jemu gorąco, a ja ubrana na długi rękaw mówię że mi zimno. Tak po za tym żadnych objawów więc nie spodziewam się raczej cudu. Musze zrobić test w piątek.

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- kolejny cykl luźny bez starań
    - inseminacja???
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 23 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5 wrote:
    Owulację jak sama dobrze czułam po sobie miałam 5/6 września🙂
    Właśnie dostałam betę 933.3👀

Pięknie, gratulacje :)

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- kolejny cykl luźny bez starań
    - inseminacja???
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 23 września, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, byłam z Wami w czerwcowym wątku, ale jednak łatwiej mi podczytywać i kibicować z ukrycia, jednak teraz chce dać trochę nadzieji starającym sie. Mój 6 cykl staran, miał być ostatnim, po nim plan zmiany pracy no i mam dwójkę maluchów. Poza tym kończę w grudniu 40 lat. Dziewczyny, wczoraj 9dpo biel wizzira z porannego moczu, dziś 10dpo rano biel wizzira, jednak kolo 11h coś nie dawało spokoju i juz pojawił sie bladzioch na dwóch różnych testach 🥰 to co było inne w tym cyklu to używałam żelu intymnego prefert i dopochwowe globulki feminum pregna. U mnie olej z wiesiołka to lipa. Powodzenia, bhcg moze pojawić sie w każdej chwili 😄
    fec2df6614695.jpghttps://zapodaj.net/plik-dpmBXhsCAS

Luna11, Remedios, Maalwii, Polczi5, Monia•, NatiHope, Klaudia k, Locus, Reja13, Seabird, Paula., Kaaamika lubią tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980

Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • Luna11 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.R. wrote:
    Czesc dziewczyny, byłam z Wami w czerwcowym wątku, ale jednak łatwiej mi podczytywać i kibicować z ukrycia, jednak teraz chce dać trochę nadzieji starającym sie. Mój 6 cykl staran, miał być ostatnim, po nim plan zmiany pracy no i mam dwójkę maluchów. Poza tym kończę w grudniu 40 lat. Dziewczyny, wczoraj 9dpo biel wizzira z porannego moczu, dziś 10dpo rano biel wizzira, jednak kolo 11h coś nie dawało spokoju i juz pojawił sie bladzioch na dwóch różnych testach 🥰 to co było inne w tym cyklu to używałam żelu intymnego prefert i dopochwowe globulki feminum pregna. U mnie olej z wiesiołka to lipa. Powodzenia, bhcg moze pojawić sie w każdej chwili 😄

Gratulacje! 🧡🥳

👧 27
    TSH 1,620 µU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0 pg/ml

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

💊 Fertistim dla mężczyzn

9 cs
  • stokroteczka25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.R. wrote:

Wow, wspaniale, gratulacje 😍🍀🤞

👩‍❤️‍👨 33&34
    ⏳ starania od 04.2025

PCOS

🔜 październik 2025 - aromek

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 23 września, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny 💗

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️

age.png
  • Mika1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 wrote:
    Hej dziewczyny, mimo że nie uczestniczę za dużo w konwersacjach i na forum jestem od poprzedniego miesiąca, to zaglądam tu codziennie i serce mi pęka jak w pierwszym poście tego wątku widzę tak dużo 🩸…. Ściskam was mocno i trzymam kciuki że kiedyś nam wszystkim się uda ❤️ Ja niestety całą dzisiejszą noc przepłakałam bo 7 cykl starań nieudany… Musiałam się wyżalić, w najbliższym otoczeniu nie mam komu (oprócz męża), ponieważ wszystkie moje przyjaciółki albo są w ciąży, albo nie planują w ogóle dzieci i myślę że nie zrozumieją…

Hej! Mamy podobny czas starań co Wy, my niby od lutego, ale w międzyczasie 2 miesiące były bez. Ja też nie mam komu się wyżalić, mimo że mam bliskie mi osoby, ale chyba nie jestem w stanie o tym tak otwarcie mówić jeszcze. Tym bardziej że po drodze miałam biochem i to mnie na jakiś czas mocno złamało.

Chciałabym Ci napisać, że tu jest dobre miejsce dla takich jak my, ale sama nie wiem. Jedne dziewczyny udzielają się regularnie, można się wczuć w ich sytuację, ale co jakiś czas wpada ktoś, żeby pochwalić się testem i znika - jak np. dziś. Dlatego ja się zastanawiam od pewnego czasu czy nie opuścić tego wątku i znaleźć inne miejsce, bo jednak na takim forum to nie zawsze jest łatwo i przyjemnie :)

Kitkat, Seabird, EVK, Luna11 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Luna11 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Hej! Mamy podobny czas starań co Wy, my niby od lutego, ale w międzyczasie 2 miesiące były bez. Ja też nie mam komu się wyżalić, mimo że mam bliskie mi osoby, ale chyba nie jestem w stanie o tym tak otwarcie mówić jeszcze. Tym bardziej że po drodze miałam biochem i to mnie na jakiś czas mocno złamało.

Chciałabym Ci napisać, że tu jest dobre miejsce dla takich jak my, ale sama nie wiem. Jedne dziewczyny udzielają się regularnie, można się wczuć w ich sytuację, ale co jakiś czas wpada ktoś, żeby pochwalić się testem i znika - jak np. dziś. Dlatego ja się zastanawiam od pewnego czasu czy nie opuścić tego wątku i znaleźć inne miejsce, bo jednak na takim forum to nie zawsze jest łatwo i przyjemnie :)

Oj, a ja właśnie podglądam co u Ciebie i kilku innych dziewczyn, bo właśnie mamy podobny czas starań i jakoś tak razem raźniej.

Chociaż mam tak, że raz chcę się udzielać, a czasem myślę, że dla mojej głowy lepiej nie pisać. A potem i tak wchodzę i czytam, więc wychodzi na jedno. 😂

Mika1992, Remedios, Seabird lubią tę wiadomość

👧 27
    TSH 1,620 µU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0 pg/ml

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

💊 Fertistim dla mężczyzn

9 cs
  • Mika1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Oj, a ja właśnie podglądam co u Ciebie i kilku innych dziewczyn, bo właśnie mamy podobny czas starań i jakoś tak razem raźniej.

Chociaż mam tak, że raz chcę się udzielać, a czasem myślę, że dla mojej głowy lepiej nie pisać. A potem i tak wchodzę i czytam, więc wychodzi na jedno. 😂

Dzięki Luna ❤️ Oj znam to, też mam dni że mi się nie chce pisać, ale właśnie są tu osoby, którym cały czas chce się dopingować i trzymać kciuki. I wchodzę, czytam.. :)

elodie_08, Luna11 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 23 września, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 🙌

Malineczka wrote:
    U mnie też jest około 8/9 dpo i szczerze mówiąc objawów brak. Jedynie mam powiększone sutki, ale biorę też duphaston. Plus od kilku dni jest mi zimno w różnych momentach dnia. Mój mąż rozebrałby się do rosołu bo jemu gorąco, a ja ubrana na długi rękaw mówię że mi zimno. Tak po za tym żadnych objawów więc nie spodziewam się raczej cudu. Musze zrobić test w piątek.
    Ja jestem w 7 dpo mam subtelne nudności, piersi mnie bolą od dotyku koszulki i miętosi mnie w brzuchu cały dzień.
    Przy podobnych objawach doszłam najdalej do 11 dpo, także jeszcze 3 dni i odstawiam proga i heja od nowa 🥲🥴

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025
    08.2025 ❌

Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 87) , DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
    09.2025 DHEA, acard, encorton, p-q, prog, estradiol

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ