Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna11, jak sytuacja u Ciebie? 🤞
Luna11 lubi tę wiadomość
31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex -
CzekającNaNumer2 wrote:Jestem za takim wątkiem!
Ounai, Mika1992 i reszta dziewczyn, proponuję wątek po fioletowej stronie mocy Czerwiec 2026 😇 🤭
Też budujemy dom, w końcu nowe progi nowe nogi 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:14
Mika1992, Kaaamika, Paula. lubią tę wiadomość
12.24 biochem 😞
06.25 9t/11t 💔 -
Też słyszałam od ginekolog o stosunku co 2 dni w okresie płodnym.
Z kurtek widziałam, że Reserved poszło w jakąś kolekcję premium - rzuciły mi się w oczy swetry z wełną. Jeszcze mam z tyłu głowy polskie marki: Tova, Wasalaa, Naoko, Big Star?
ja z kolei szukam fajnej bluzy polarowej, ale nie za 600 zł 🫣 warto też poszperać oprócz Zalando i Modivo na Allegro + Answear i Asos może.
Też zauważyłam, że wrześniowy wątek jest trochę "inny", a jestem na miesięcznych od maja chyba. Żaden temat poza staraczkowym nie jest pociągnięty, mocno wałkujemy temat starań, wiadomo dochodzą nowe osoby i te same pytania.
Ounai w pewnym momencie pomyślałam gdzie są te wpisy Twoje, które pozwolą trochę odetchnąć! bo kilka dni milczałaś 😉 podpinam się pod wątek plotkarski jak utworzymy 😀Mika1992, Mamacita, Kaaamika, Ounai lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
*Julia* wrote:Ounai, Mika1992 i reszta dziewczyn, proponuję wątek po fioletowej stronie mocy Czerwiec 2026 😇 🤭
Też budujemy dom, w końcu nowe progi nowe nogi 😄
Haha, no mam nadzieję, że się tam spotkamy za kilka tygodni 😅*Julia*, CzekającNaNumer2 lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Seabird wrote:Luna11, jak sytuacja u Ciebie? 🤞
Dziękuję, że pytasz. To bardzo miłe. ❤️
Rano test negatywny, ale od plamienia minęło już 30 h. Nie dostałam okresu. 🤞🏻
A to był dla mnie cykl eksperymentalny - pierwszy raz feminum pregna, nospa 7-9 dpo, przez plecy jestem wyłączona z treningów muay thai, więc grzecznie siedziałam w domu. Oby, oby.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:34
Mamacita lubi tę wiadomość
👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Ostatnie badanie USG 12 dc (14.07)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🧑 47
Ruch postępowy A+B 26,53% ↘️
Ruch całkowity A+B+C 38,78% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Reja13 wrote:
Też zauważyłam, że wrześniowy wątek jest trochę "inny", a jestem na miesięcznych od maja chyba. Żaden temat poza staraczkowym nie jest pociągnięty, mocno wałkujemy temat starań, wiadomo dochodzą nowe osoby i te same pytania.
Ounai w pewnym momencie pomyślałam gdzie są te wpisy Twoje, które pozwolą trochę odetchnąć! bo kilka dni milczałaś 😉 podpinam się pod wątek plotkarski jak utworzymy 😀
I coraz mniej osób na wątku, które mogą odpowiedzieć, bo to przeszły, znają się. Myślę, że właśnie @Ounai chciała też poruszać jakieś inne tematy, co pomaga, że człowiek nie skupia się 24h tylko na jednym temacie.
@*Julia* - to jest plan idealny*Julia*, Kaaamika, CzekającNaNumer2 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Klaudia k wrote:Problem z erekcja to u nas normalność. Polecam maxigra go albo inne tabletki. Nie są szkodliwe na plemniki. Bez maxigry mój mąż może ale tylko po długiej abstynencji. A tak to musi zapobiegawczo brać. A nawet czasami po maxigrze nic nie pójdzie, on twierdzi że musi mieć czas na regenerację wiec u nas seks codziennie to odpada.co drugi dzień no to jest jeszcze w miarę.
To samo chciałam napisać, u nas był przez chwilę problem (ostatecznie mąż stwierdził, że to po tabletkach, które dostał na przepływ krwi od urologa) i jak powiedzieliśmy o tym ginekologowi to stwierdził, że to nic nadzwyczajnego i ma pełno takich par, bo po prostu presja dni płodnych przytłacza i sam polecił np Maxigra Max. Ostatecznie obyło się bez, ale na pewno nie jesteście w tym sami ☺️ Najważniejsze, żeby mąż chciał coś z tym zrobić, bo nie ma się czego wstydzić.Mika1992 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 cykl: encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia 💉 - podejrzenie zapalenia endometrium ❌
10 cykl ⌛
29.09 wizyta kwalifikacyjna do IVF ⌛ -
Claudii wrote:To samo chciałam napisać, u nas był przez chwilę problem (ostatecznie mąż stwierdził, że to po tabletkach, które dostał na przepływ krwi od urologa) i jak powiedzieliśmy o tym ginekologowi to stwierdził, że to nic nadzwyczajnego i ma pełno takich par, bo po prostu presja dni płodnych przytłacza i sam polecił np Maxigra Max. Ostatecznie obyło się bez, ale na pewno nie jesteście w tym sami ☺️ Najważniejsze, żeby mąż chciał coś z tym zrobić, bo nie ma się czego wstydzić.
Dziękuję dziewczyny! Wczoraj nie chciał o tym rozmawiać i szukał w internecie co może z tym zrobić. Ale no jak typowy facet - milczał. Czekam aż wróci z pracy, żeby go jakoś wesprzeć i pomyśleć nad rozwiązaniami👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Luna11 wrote:Dziękuję, że pytasz. To bardzo miłe. ❤️
A to był dla mnie cykl eksperymentalny - pierwszy raz feminum pregna, nospa 7-9 dpo, przez plecy jestem wyłączona z treningów muay thai, więc grzecznie siedziałam w domu. Oby, oby.
Ja wczoraj zamówiłam te globulki feminum pregna. A ty jakie masz co do nich odczucia?👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Mika1992 wrote:Dziękuję dziewczyny! Wczoraj nie chciał o tym rozmawiać i szukał w internecie co może z tym zrobić. Ale no jak typowy facet - milczał. Czekam aż wróci z pracy, żeby go jakoś wesprzeć i pomyśleć nad rozwiązaniami
No niestety dla mezszczyny to w większości przypadków ujma na honorze i nie chcą o tym rozmawiać, a w swojej głowie się przejmują i przez to jest błędne koło, bo zamiast lepiej to jest jeszcze gorzej. Trzymam kciuki, oby pomogło!Mika1992 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 cykl: encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia 💉 - podejrzenie zapalenia endometrium ❌
10 cykl ⌛
29.09 wizyta kwalifikacyjna do IVF ⌛ -
Mika1992 wrote:Ja wczoraj zamówiłam te globulki feminum pregna. A ty jakie masz co do nich odczucia?
Jestem zadowolona. Miałam poczucie większego nawilżenia. Ale z drugiej strony trudno było ocenić, kiedy mam śluz płodny. Myślę, że mimo wszystko korzyści jest więcej.Mika1992 lubi tę wiadomość
👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Gosia98765 wrote:Laski mam ból podbrzusza i lewej strony., nachodzące silne skurcze w podbrzuszu idące w dół i na lewą stronę. Nie wiem co się dzieje, ledwo chodzę. Jutro powinna byc @.. wolnego w pracy nie dostanę, nie wiem co robic.
A nie ma szans na zwolnienie lekarskie, skoro tak się czujesz?👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Gosia98765 wrote:Liczę że to minie, jeśli to okresowe nigdy nie miałam aż takiego bólu. Od 3 dni wychodzą cienie na teście, ale ta kreska jakoś nie ciemnieje.
Skoro wychodzą ci cienie to może idź jutro na betę jak nie dostaniesz @? Mi taka ciemniejsza wyszła dopiero dwa dni po planowanym okresie, ale wiesz jak to testy, prawdę powie ci beta. A na takie bóle to nie jestem w stanie nic poradzić, może termofor?👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Luna11 wrote:Dziękuję, że pytasz. To bardzo miłe. ❤️
A to był dla mnie cykl eksperymentalny - pierwszy raz feminum pregna, nospa 7-9 dpo, przez plecy jestem wyłączona z treningów muay thai, więc grzecznie siedziałam w domu. Oby, oby.
To brzmi obiecująco, u mnie jak już pojawia się plamienia to w ciągu 2 dni dostaję okres, nie ma żadnej przerwy
Mam podobny plan na nowy cykl - feminum pregna, bo mam ogólnie problem z nawilżeniem plus ta no spa jeśli bóle po owulacji wrócą. Mąż planuje tez zbadać nasienie, bo do tej pory szukaliśmy przyczyn tylko u mnie.Luna11 lubi tę wiadomość
31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex -
Ssilvia wrote:Taka moja mała wskazówka. Odstawianie proga 11 dpo według mnie to za wcześnie. Nawet jakby u ciebie coś się zaczęło dziać to spowodujesz nagły spadek progesteronu i przyjscie @ nawet mimo implantacji.
Wiesz jak dużo kobiet ma pozytywne testy dopiero 12,13 lub 14dpo?
Ja też brałam proga i jak miałam negatywny test chciałam jak najszybciej żeby zaczął się nowy cykl, ale naprawdę warto te 2-3 dni pobrać dłużej.
Ja zrobiłam 10dpo najczulszy test i kompletnie zero. Ale coś mnie podkusilo żeby jeszcze brać progesteron. Poprawiłam test 12dpo po poludniu i na najczulszym ledwo widoczna kreseczka. Jak bym odstawiła proga 11 dpo to już by było po wszystkim.
Dzięki 🙏 Jutro robię morfologię to może przy okazji zrobię betę, w nocy lecę na długi weekend, więc nie ma opcji w późniejszym terminie. Jak wyjdzie 0,0 to raczej bez szans. Jak wrócę to zrobię sikańca i odstawię proga.
Ile po odstawieniu proga zaczyna Ci się okres? U mnie ostatnio było 5 dni. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:24
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
08.2025 ❌
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 87) , DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
09.2025 DHEA, acard, encorton, p-q, prog, estradiol
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Ja mogę założyć, jak zdecydujemy się na nazwę moje propozycje:
1. Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
2. Między staraniami a codziennością – miejsce na wszystko
3. Od starań do codziennych spraw – wątek dla każdegoOunai, Mamacita, Mika1992 lubią tę wiadomość