Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Seabird wrote:To brzmi obiecująco, u mnie jak już pojawia się plamienia to w ciągu 2 dni dostaję okres, nie ma żadnej przerwy
Mam podobny plan na nowy cykl - feminum pregna, bo mam ogólnie problem z nawilżeniem plus ta no spa jeśli bóle po owulacji wrócą. Mąż planuje tez zbadać nasienie, bo do tej pory szukaliśmy przyczyn tylko u mnie.
Jeszcze nigdy nie było tak blisko. Dla mnie plamienia to nowość. Nie mialam ich w ogóle przed rozpoczęciem starań. A w tym roku pojawiły się w 12, 16 dniu cyklu w kwietniu i lipcu. No i podbarwiony kremowy śluz w sierpniu, ale w ciagu kilku godzin przeszedł w okres.
Co chwilę chodzę do łazienki, żeby upewnić się, że krwawienie się nie zaczęło. 🥲
Powodzenia! 🤞🏻 Feminum Pregna wydaje się być w porządku. U nas jest trochę problem z ruchliwością i podobno na to pomaga.
________
Dostałam okres, alarm odwołany. 🫡 Dziękuję za wsparcie i zainteresownie, Dziewczyny. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37
👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Ostatnie badanie USG 12 dc (14.07)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🧑 47
Ruch postępowy A+B 26,53% ↘️
Ruch całkowity A+B+C 38,78% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Gosia98765 wrote:Liczę że to minie, jeśli to okresowe nigdy nie miałam aż takiego bólu. Od 3 dni wychodzą cienie na teście, ale ta kreska jakoś nie ciemnieje.
*Julia*, Claudii, Kitkat, Gnom lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 09.25 8 cykl stymulowany -
Mika1992 wrote:Dziękuję dziewczyny! Wczoraj nie chciał o tym rozmawiać i szukał w internecie co może z tym zrobić. Ale no jak typowy facet - milczał. Czekam aż wróci z pracy, żeby go jakoś wesprzeć i pomyśleć nad rozwiązaniami
Wogole jak stwierdził że potrzebuje te tabletki to mi powiedział ze musi coś brać na wspomaganie. Zaproponowałam mu żeby sobie zamówił na allegro czy coś, a on że nie bo nie ufa jak to przechowują ci sprzedawcy z Internetu i że z apteki woli. Ale uwaga on nie pójdzie do apteki, bo się wstydzi i musiałam ostatecznie ja iść i mu kupić.😅K 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, JP -liczne pcomy
————————————————
5cs
Aktualnie: Stymulacja lametta: 1x1
7dc:
JP pęcherzyk 11mm
JL pęcherzyk 11 mm
10dc:
JP: pęcherzyk 15mm
JL: pęcherzyk 16mm -
Gosia98765 wrote:Hej hej u mnie od 3 dni cienie wychodzą na teście. Liczę, że zobacze w końcu dwie grube krechy 🍀✊️
https://zapodaj.net/plik-dyXKwJJZRz
https://zapodaj.net/plik-ALyZpLPppjSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Gosia98765 wrote:Laski mam ból podbrzusza i lewej strony., nachodzące silne skurcze w podbrzuszu idące w dół i na lewą stronę. Nie wiem co się dzieje, ledwo chodzę. Jutro powinna byc @.. wolnego w pracy nie dostanę, nie wiem co robic.
Gosiu, zgadzam się z White przy takich objawach pojechałabym na izbę i zrobiłabym betę.
Jeżeli byłaby to ciąża pozamaciczna to ważne jest szybkie działanie. Takiego bólu nie możesz lekceważyć.
Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było to 🤞🏼 daj koniecznie znać co zadecydujesz i jak się będziesz czuła później.
PS. Idź do lekarza to dostaniesz wolne w pracy, czyli l4. Zdrowie najważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:14
Kitkat, ater lubią tę wiadomość
Aktualnie: przerwa w staraniach na czas leczenia dermatologicznego ⛔️
🔜 wrzesień- wizyta w klinice leczenia niepłodności
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
*Julia* wrote:Ounai, Mika1992 i reszta dziewczyn, proponuję wątek po fioletowej stronie mocy Czerwiec 2026 😇 🤭
Też budujemy dom, w końcu nowe progi nowe nogi 😄
Malineczka, bardzo dobrze robicie. Nas przed dziecmi nie stac bylo na takie dalekie wojaże, chyba musimy odczekać aż dorosną, bo teraz dla 4 osob nawet Egipt to duzy koszt. Z dłuzszych podrozy jesli nie bede w ciazy to w przyszlym roku planujemy USA, ale to tez dla nas ciut taniej bo noclegi w Chicago i NY mamy za free
Gosia nie chce Cie straszyc ale jesli masz cienie od dluzszego czasu ktore nie ciemnieja i ostry bol to moze byc cp. Jesli bardzo boli to jedz na ip ginekologiczna. Zrobia bete i zobacza co sie dzieje. A jak nie chcesz jechac to idz przynajmniej do lab bete zbadac i zobaczysz czy to ciaza czy nie. Mi gin mowila ze kiedys dziewczynie pekl jajowod przy beta hcg 15. A objawem jeat wlasnie nagly, ostry bol.
Reja ja mam kilka rzeczy od naoko i powiem tak. Printy maja obledne i kurtke zimowa chyba tez od nich wezme, ale jakosc maja slaba. Plaszcz skulkowal sie po 1 sezonie. Co do moich wpisow to troche odpuscilam bo mialam wrazenie ze wszyscy wlasnie chca walkowac tylko tematy staraczkowe. I pomyslalam ze co ja tak bede sie ciagle wtryniać z jakimiś innymi tematami.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
A dziewczyny jaka akcja. Stwierdzilam, ze skoro jade na budowe to sobie qezme jakiegos kwiatka juz. Ledwo upchnelam olbrzyma do fabii (zajal 3 fotele), akoczylam po drodzie pozalatwiac kilka spraw, dojezdzam na budowe a tam... dziura w ziemi, koparka, budowlancy. Normalnie tak gleboko wykopali ze nie moglam wlezc do domu. A jeszcze kierownik budowy sie na nich drze "chlopaki, kwiatka trzeba wniesc, ruchy". Wysmial mnie jeszcze, ze jak nie robili podjazdu tp narzekalam a jak sie wzieli to znpwu niezadowolona jestem i ze nie da sie mi dogodzic
Ale przy okazji uzgodnilam wszystko z deweloperem i 3 pazdziernika sie przeprowadzamy. To bedzie tez ostatni dzien mojego cyklu, czyzby znak?
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Bardzo mi przykro
Ounai lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle -
Mika1992 wrote:Z kurtką nie pomogę, bo ja w sumie wolę płaszcze i czekam aż założę już swój
ale może zerknij na answear? Tam mogą się zdarzyć perełki
Czy Wasi Panowie mieli kiedyś problem z erekcją? U nas raz na jakiś czas zdarza się i np wczoraj tak było. Nie wiem, czy to dlatego że mój mąż się stresuję staraniami czy czym, ale mnie to podłamalo. Nie wiem jak mu pomócMika1992 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle -
Tak, w Naoko jak się trafi, dużo złego o dziale reklamacji słyszałam.
U nas od 2 dni wiszą witrynki w kuchni i myłam wczoraj szyby, gnałam do elektryka po papiery do obioru domu, jeszcze tylko kierownik budowy i składamy wszystko w urzędzie. Nie chcemy spać tam bez odbioru, bo wiecie różni są czasem sąsiedzi, a kary wysokie.
Ja mam w szafce nocnej globulki Feminum Pregna i nie użyłam ich we wrześniu, zapomniałam 😄 będę miała kiedyś porównanie czy działają lepiej niż olej z wiesiołka.
Ciekawe co u Kiki - jak nas podczytujesz to daj znać!35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
CzekającNaNumer2 wrote:Ja mogę założyć, jak zdecydujemy się na nazwę moje propozycje:
1. Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
2. Między staraniami a codziennością – miejsce na wszystko
3. Od starań do codziennych spraw – wątek dla każdego
Ja jestem za nr 1👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Klaudia k wrote:Mój sam stwierdził w końcu że bez tabletek nie da rady i musi wziąć coś na wspomaganie bo bez tego będzie kiepsko. Nawet mu tego nie musiałam proponować, jedynie sprawdziłam w necie a potem też mi gin potwierdziła że przy staraniach one nie są szkodliwe. W sensie nie działają negatywnie na plemniki. Chat gpt też mi mówił o terapiach tadlafilem, ale to by trzeba iść do urologa. Wtedy podobno można brać bodajże na zalecenie lekarza chyba 5mg tadalafilu codziennie i wtedy jest gotowość zawsze. I jest różnica między sildenafilem a tadalafilem. Sildenafil działa krócej ale można go brać codziennie a tadalafil ma dłuższe działanie ale znowuz nie można go brać codziennie.
Wogole jak stwierdził że potrzebuje te tabletki to mi powiedział ze musi coś brać na wspomaganie. Zaproponowałam mu żeby sobie zamówił na allegro czy coś, a on że nie bo nie ufa jak to przechowują ci sprzedawcy z Internetu i że z apteki woli. Ale uwaga on nie pójdzie do apteki, bo się wstydzi i musiałam ostatecznie ja iść i mu kupić.😅
Dobrze, że podszedł do tego tak dojrzałe i nie fochał się na wszystko dookoła. Zobaczymy, czy mój dzisiaj też podejdzie tak do tego 🙈 Ja w razie czego już nawet chce mu zaproponować że sama kupię w aptece, jeśli powiedzmy wstydziłby się to sam zrobić.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Ale mnie dzis kłuje macica po lewej stronie. Brajan za 3...2...1... 🤣
A co do nowego wątku ogólnego jestem jak najbardziej za! Ogólnie wszystkie 3 tytuły mnie sie podobają. Ciekawi mnie tez, czy któraś staraczka nie chciałaby np dołączyć do wątku na temat odchudzaniamnie by sie przydał 😅
-
Reja u nas wlasnie byl kb dzisiaj wypełniać papiery. Sąsiedzi na szczęscie u nas sami od dewelopera i tez spali przed odbiorami więc nic nam nie grozi
Mamy nawet jednego sasiada co 1,5 roku mieszkal zanim udalo sie odbiory zalatwic bo tak inspektor utrudniał
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Tak się wtrącając w lekko budowlany temat to właśnie z mężem robimy płot panelowy (dwa lata temu się wprowadziliśmy do domku 😊) i mieliśmy rozciągnięty sznurek na całą długość, a w rowie wbity pręt stalowy i na nim rolka sznurka zawieszona i ktoś odciął i ukradł nam sznurek razem z tym stalowym prętem 🤦🏼♀️🤣🤣
A niech się komuś przyda.. 🤣M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (4cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Są i ludzie, którzy całe życie mieszkają bez odbioru, ale teraz to kara sięga 50 000 zł 🤯
U nas ogrodzenie panelowe musimy z tyłu robić, bo boki nasi sąsiedzi pięknie zrobili. A w temacie kradzieży oby tylko takie się zdarzały! W naszym miasteczku były już takie grube - ekipy przebrane w ogrodniczki wyjmowali kulturalnie okno fix, godzina 13 biały dzień i cały dom obrobiony. Sąsiedzi myśleli że może remont czy coś 😳35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Locus wrote:Dzięki 🙏 Jutro robię morfologię to może przy okazji zrobię betę, w nocy lecę na długi weekend, więc nie ma opcji w późniejszym terminie. Jak wyjdzie 0,0 to raczej bez szans. Jak wrócę to zrobię sikańca i odstawię proga.
Ile po odstawieniu proga zaczyna Ci się okres? U mnie ostatnio było 5 dni. 🤔
U mnie zawsze po dwóch dniach.
Ostatnio w ogóle myślałam, że bez progesteronu nie miałabym szansy na ciążę. Miałam zawsze krótkie cykle - 25 dni i przychodziła @.
A teraz pozytywny test miałam dopiero 27 dnia cyklu... Jakbym go nie przeciągnęła progesteronem o te dwa dni, i @ by przyszlo jak zwykle to by nic z tego nie było. Nie umiem jakoś tego pojąć. Lekarze oczywiście mówili że 25 dniowe cykle mieszczą się w normie i się nie przejmować....✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄 Owulacja & cykl
Endometrium: 13 mm 🌸
Śluz płodny 🧻
Pęcherzyki pękają 🥚💥
Jajowody – drożne ✅
-
Reja13 wrote:Są i ludzie, którzy całe życie mieszkają bez odbioru, ale teraz to kara sięga 50 000 zł 🤯
U nas ogrodzenie panelowe musimy z tyłu robić, bo boki nasi sąsiedzi pięknie zrobili. A w temacie kradzieży oby tylko takie się zdarzały! W naszym miasteczku były już takie grube - ekipy przebrane w ogrodniczki wyjmowali kulturalnie okno fix, godzina 13 biały dzień i cały dom obrobiony. Sąsiedzi myśleli że może remont czy coś 😳
My odebraliśmy chyba pół roku po przeprowadzce 😉
Oo to spoko jeden odcinek to nie jest tak najgorzej finansowo, my akurat musimy z trzech stron
Pierwszy raz nam ukradli coś i to akurat ten sznurek i pręt 🙈😅 naprawdę?! Masakra to już byli fest przygotowani że nawet ubiór był 🙉 my mieszkamy na zadupiu więc nikt by się tego nie spodziewałM 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (4cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Luna11 wrote:Jeszcze nigdy nie było tak blisko. Dla mnie plamienia to nowość. Nie mialam ich w ogóle przed rozpoczęciem starań. A w tym roku pojawiły się w 12, 16 dniu cyklu w kwietniu i lipcu. No i podbarwiony kremowy śluz w sierpniu, ale w ciagu kilku godzin przeszedł w okres.
Co chwilę chodzę do łazienki, żeby upewnić się, że krwawienie się nie zaczęło. 🥲
Powodzenia! 🤞🏻 Feminum Pregna wydaje się być w porządku. U nas jest trochę problem z ruchliwością i podobno na to pomaga.
________
Dostałam okres, alarm odwołany. 🫡 Dziękuję za wsparcie i zainteresownie, Dziewczyny. ❤️
Przykro mi, doskonale rozumiem jak to jest się rozczarować kiedy objawy wskazywały na coś innego... 😒 masz jakiś plan na kolejny cykl, czy na razie potrzebujecie czasu żeby odreagować?31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex -
Dziewczyny, a w temacie płotów panelowych - planujecie jakiś żywopłot albo dodatkową osłonę? My myślimy o takich listwach/lamelach drewnianych, które wsadza się w panele (np od Chamar), ale czytałam że niekoniecznie sprawdza się przy wietrze.31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex