Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Wow kitkat ale niespodzianka! Co Cię skusiło żeby zatestować? Taaaaaaaaaka krecha i to z popołudniowego moczu! Gratki!!!! Na pewno jesteś 9dpo? Bo ta kreska jest naprawdę mega gruba jak na tak wczesny etap. Może bliźniaki? Albo trojaki?
Cały dzień mnie ciągnie na wymioty, to stwierdziłam że siknę 😅 Raczej na pewno, 3 września mialam okres i to taki intensywnie porządny. Ale na spokojnie do tego podchodzę po ostatniej biochemicznej 🙂Mika1992 lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Kitkat wrote:Laski... 9 dpo, z popołudniowego moczu 🥰
https://ibb.co/GvcsjYcx
Aaaa gratulacje!! Czyli 8 dpo też miałabyś krechę ❤️ (chyba zrobię jutro z porannego 🤪🤪🤪)
Ale super, czekamy na przyrosty bety 🤞
Odnośnie braku odbioru, to chyba ludzie przeciągają bo podatku się nie płaci 😜
My ogrodzenie planujemy panelowe na spokojnie, bo szeroka jest działka i nie chcemy pchać się w koszta. Też myślałam o takich 2 materiałowych paskach żeby przepleść. Jeśli chodzi o żywopłot, myślałam już o laurowiśni (przemarza nawet w 3 roku), cisie Wojtku (bardzo wolno rośnie) i ostatecznie chyba wezmę tuje szmaragdowe… nie jestem team tuja, ale myślę że będzie dobrym tłem dla innych krzewów 💁🏻♀️12.24 biochem 😞
06.25 9t/11t 💔 -
Ounai wrote:Paula, u nas nie wchodziłoby to w grę, mamy toksycznych rodziców i gdybyśmy mieszkali choćby po sąsiedzku to by nas wykończyli (a konkretniej nasze mamy bo ojcowie nie żyją). Dopiero jak się trochę odcięliśmy to zrozumieliśmy, że atmosfera w naszych domach była niezdrowa i że można żyć inaczej.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
11.2025 - może uda podejść sie do II transferu
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Kitkat wrote:Cześć! Ja po ostatnich przejściach nie planuję testować, będę was podglądać 🥰
Gratuluje ❣️Kitkat lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
11.2025 - może uda podejść sie do II transferu
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Kitkat wrote:Laski... 9 dpo, z popołudniowego moczu 🥰
https://ibb.co/GvcsjYcx
Gratulacje! ❤️❤️❤️Kitkat lubi tę wiadomość
👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Ostatnie badanie USG 12 dc (14.07)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🧑 47
Ruch postępowy A+B 26,53% ↘️
Ruch całkowity A+B+C 38,78% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Laski zrobiłam dziś test firmy Time4baby
I gołym okiem widzę cień
Cienia kreski mam nadzieję że to nie moja wyobraźnia 🤣 chciałam iść na wywołanie miesiączki,myślałam że spóźnia mi się miesiączka ,ale żadnych typowych objawów nie mam ,piersi mnie bolą lekko ,żadnych mdłości , lekkie kłucia w podbrzuszu raz na jakiś czas .no i robiłam progesteron 8 września i wynosił 0.146 nie wiem co o tym myśleć....jutro zrobię test z porannego moczu
Mam nadzieję że to jednak w końcu to ! -
KitKat mamy ten sam cykl od 3.09, na mój nie liczę, ale dla Ciebie kciuki!!!!! 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Kitkat lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
08.2025 ❌
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 87) , DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
09.2025 DHEA, acard, encorton, p-q, prog, estradiol
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Locus wrote:KitKat mamy ten sam cykl od 3.09, na mój nie liczę, ale dla Ciebie kciuki!!!!! 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Ja też nie liczyłam na ten cykl 🙂🤭👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
Roma95 wrote:O cholera, właśnie bylam w toalecie, mam plamienie 🫣 jasnoróżowa krew w małej ilości... czyżby implantacja? Ja nigdy nie miałam plamienia...
Trzymam kciuki żeby to było to 🥰Roma95 lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
Ja postanowiłam, że na betę pójdę dopiero we wtorek i we czwartek 🙂 na spokojnie, bo ostatnio ten wynik 15 ml w 11 dpo mocno mnie zestresował i wiadomo jak się skończyło 🫣 Więc luzuję i czekam na rozwój wypadków.
Z ciekawostek - moja córka urodziła sie na powszechny dzień dziecka, ten potencjalnych maluch urodzilby się pewnie na nasz polski dzień dziecka 🤭Ounai, Mika1992 lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
Kitkat wrote:Cały dzień mnie ciągnie na wymioty, to stwierdziłam że siknę 😅 Raczej na pewno, 3 września mialam okres i to taki intensywnie porządny. Ale na spokojnie do tego podchodzę po ostatniej biochemicznej 🙂
Kitkat lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
💊 magnez, inofem, koenzym q10, acard, witamina b12,
22.09 wizyta odnośnie polipa
Histeroskopia???
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucenie papierosów w toku 🙄 -
kindzaaaa wrote:Czyżby nospa pomogła? Gratulacje ❤️
Ha, w sumie potwierdzam dobroczynne działanie nospy 🤣👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
Ounai wrote:A dziewczyny jaka akcja. Stwierdzilam, ze skoro jade na budowe to sobie qezme jakiegos kwiatka juz. Ledwo upchnelam olbrzyma do fabii (zajal 3 fotele), akoczylam po drodzie pozalatwiac kilka spraw, dojezdzam na budowe a tam... dziura w ziemi, koparka, budowlancy. Normalnie tak gleboko wykopali ze nie moglam wlezc do domu. A jeszcze kierownik budowy sie na nich drze "chlopaki, kwiatka trzeba wniesc, ruchy". Wysmial mnie jeszcze, ze jak nie robili podjazdu tp narzekalam a jak sie wzieli to znpwu niezadowolona jestem i ze nie da sie mi dogodzic
Ale przy okazji uzgodnilam wszystko z deweloperem i 3 pazdziernika sie przeprowadzamy. To bedzie tez ostatni dzien mojego cyklu, czyzby znak?
Ale super ze juz sie przeprowadzacie, wielkie gratulacje, podziwiam za wytrwałość chociaż domyślam się że ta budowa kosztowała Cię mnóstwo nerwów, ale myślę że było warto.
Trzymam też kciuki aby udało Wam się zrealizować wypad do NYC, szczególnie jak macie noclegi bezkosztowo, to już wgl świetna okazjaWiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Kitkat wrote:Ha, w sumie potwierdzam dobroczynne działanie nospy 🤣
-
Kitkat wrote:Ha, w sumie potwierdzam dobroczynne działanie nospy 🤣
A na co brałaś nospe ? Muszę za tydzień zapytać ginekolog o to. -
CzekającNaNumer2 wrote:A na co brałaś nospe ? Muszę za tydzień zapytać ginekolog o to.
W poniedziałek mialam skurcze w podbrzuszu, więc wzięłam nospę, bo tu na forum była teoria że te skurcze mogą przeszkadzać w implantacji. Ale brzuch mi wtedy mocno dokuczał, aż poleciałam założyć podpaskę, bo myślałam, że cykl mi się rozregulował. Koleżanka z pracy się śmiała że ktoś mi się wgryza, że tak boli 🤣👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
Roma95 wrote:Ounai, założę taki wątek
staraczki na redukcji czy coś w tym stylu, jak macie propozycje to dawajcie! Skonstruuje tylko jak te pierwsze posty informacyjne mogą wyglądać, nie jestem ekspertem, ale w odchudzaniu mam doświadczenie, robie to całe życie 🤣
Teraz zaczęłam już tak na poważnie, bo mam złe wyniki glukozy i insuliny, IO jak na dłoni, plus walczę z zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie sie), i we wrześniu udało mi sie zejść z 95 do 91,25 kg. Liczę ze uda mi sie zobaczyc 90 z przodu do końca września 🤞
Czekam na Twój watek, nawet jak sie nie uda z ciaza to tam zostane az schudneRoma95 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Kitkat wrote:Cały dzień mnie ciągnie na wymioty, to stwierdziłam że siknę 😅 Raczej na pewno, 3 września mialam okres i to taki intensywnie porządny. Ale na spokojnie do tego podchodzę po ostatniej biochemicznej 🙂SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu