Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Maalwii wrote:Tak się wtrącając w lekko budowlany temat to właśnie z mężem robimy płot panelowy (dwa lata temu się wprowadziliśmy do domku 😊) i mieliśmy rozciągnięty sznurek na całą długość, a w rowie wbity pręt stalowy i na nim rolka sznurka zawieszona i ktoś odciął i ukradł nam sznurek razem z tym stalowym prętem 🤦🏼♀️🤣🤣
A niech się komuś przyda.. 🤣
Wracam kiedyś do domu i czegoś mi brakowało, ale nie skojarzyłam czego dopiero po dwóch dniach patrzę a tam tabliczki nie ma👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle -
U mnie niestety też biel na teście dzisiaj, mimo, że nie dostałam jeszcze @. Ale już udzie wielkimi krokami 🤣 Może w następnym się uda 🥰👩🏻25
🧑🏻27
Starania od marca 2025
Długość cyklu: 32/33 dni
HyCoSy - jajowody drożne (przebyta chlamydia)
Endometrioza w rodzinie (brak typowych objawów, USG zawsze w normie)
Badania:
Progesteron 7dpo: 15,81
Prolaktyna: 23,23
FT3 2,60
FT4 1,07
anty-TPO <0,21 IU/ml
P/c. p. receptorom TSH (TRAb) <1,26 IU/l
🤔 TSH 3,374 (letrox 50) -
Seabird wrote:Dziewczyny, a w temacie płotów panelowych - planujecie jakiś żywopłot albo dodatkową osłonę? My myślimy o takich listwach/lamelach drewnianych, które wsadza się w panele (np od Chamar), ale czytałam że niekoniecznie sprawdza się przy wietrze.
My mamy plan posadzić laurowiśnię, ale to w kwietniu przyszłego roku
Też to widziałam rozwiązanie i podobało mi się wizualnieM 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (4cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
PA wrote:Mi kiedyś ukradli tabliczkę uwaga pies...
Wracam kiedyś do domu i czegoś mi brakowało, ale nie skojarzyłam czego dopiero po dwóch dniach patrzę a tam tabliczki nie ma
Na serio? To też absurd tak samo jak sznurek u mnie 🙈M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
To drewienko chyba drogo wychodzi, od 2 stron chcemy te antracytowe paski materiałowe, bo są wytrzymałe - póki nie urośnie laurowiśnia i inne 💚
Trzecią stronę w drewnie malowanym na antracyt zrobił nam sąsiad, bo właśnie skończył przeprowadzkę.
Z jednego boku właśnie dwulatek przekłada przez siatkę palce do naszego psa i średnio to bezpieczne stąd czekam jak na szpilkach na te paski by się odizolować 😃35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Roma95 wrote:Ale mnie dzis kłuje macica po lewej stronie. Brajan za 3...2...1... 🤣
A co do nowego wątku ogólnego jestem jak najbardziej za! Ogólnie wszystkie 3 tytuły mnie sie podobają. Ciekawi mnie tez, czy któraś staraczka nie chciałaby np dołączyć do wątku na temat odchudzaniamnie by sie przydał 😅
Seabir my bedziemy ogrodzenie robic za rok dopiero bo sasiad widze ze sie nie spieszy z chcialabym koszty podzielić. Planuje zywoplot, ale jeszcze jie wiem z czego. A zanim wyrosnie to chyba te watazki takie co sie przeplata.
Reja, Ci sasiedzi co mies,kali 1,5 roku to nie dlatego ze im soe nie spieszylo ale dlatego, ze inspektor budowlany potrafil sie dowalic o brak przecinka. Niestety mamy takich dwoch u nas i jal na ktoregos trafomy to podobno 3-4 wezwania do uzupelnienia bledow to minimum u niech.Roma95 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Seabird wrote:Przykro mi, doskonale rozumiem jak to jest się rozczarować kiedy objawy wskazywały na coś innego... 😒 masz jakiś plan na kolejny cykl, czy na razie potrzebujecie czasu żeby odreagować?
Dziękuję. ❤️🩹 Nieudane cykle już chyba nie robią takiego wrażenia. Większym zaskoczeniem byłoby, gdyby się udało. Podtrzymuję nie mierzenie (w ramach odpuszczenia kontroli), dalej współżycie co 2 dni, feminum pregna. Zaczęłam brać ovarin od kilku dni.
Chyba najbardziej pomogłaby mi zmiana pracy na mniej stresującą. Sama nie wiem. Właśnie jadę przegadać sobie to wszystko na terapii.👧 27
TSH 1,620 µU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
Ostatnie badanie USG 12 dc (14.07)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🧑 47
Ruch postępowy A+B 26,53% ↘️
Ruch całkowity A+B+C 38,78% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
💊 Fertistim dla mężczyzn
9 cs -
Zazdroszczę Waszych budowlano, remontowych planów. My z mężem mamy mieszkanie, ale małe i planujemy coś większego. Niestety nie wiemy gdzie chcemy mieszkać - czy zostać w stolicy, czy gdzieś pod Wwą czy np na wieś i wybudować się w wiosce gdzie mieszkają teściowie.
Wiecie że jeszcze rok temu planowałam dziecko dopiero jak coś kupimy i ogarniemy? Ale byłam naiwna 🙈👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Mika1992 wrote:Zazdroszczę Waszych budowlano, remontowych planów. My z mężem mamy mieszkanie, ale małe i planujemy coś większego. Niestety nie wiemy gdzie chcemy mieszkać - czy zostać w stolicy, czy gdzieś pod Wwą czy np na wieś i wybudować się w wiosce gdzie mieszkają teściowie.
Wiecie że jeszcze rok temu planowałam dziecko dopiero jak coś kupimy i ogarniemy? Ale byłam naiwna 🙈Mika1992, Maalwii, Hari lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Seabird wrote:Dziewczyny, a w temacie płotów panelowych - planujecie jakiś żywopłot albo dodatkową osłonę? My myślimy o takich listwach/lamelach drewnianych, które wsadza się w panele (np od Chamar), ale czytałam że niekoniecznie sprawdza się przy wietrze.
Ja mam takie panele od Chamara, ale tylko w dwóch przęsłach odgradzających nas od sąsiada (mieszkamy w szeregowce). Jak na 2 panele super to wygląda, ale na całe ogrodzenie chyba bym się nie odważyła, bo mocno obciąża panel i rzeczywiście przy wietrze mogłoby być różnie. Najważniejsze, żeby ogrodzenie było mocno wbetonowane w ziemię. No i drewno więc robią się banany trochę. Efekt wizualny super, ale nie wiem czy warte swojej ceny, bo wychodzi to bardzo drogo ☺️K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 cykl: encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia 💉 - podejrzenie zapalenia endometrium ❌
10 cykl ⌛
29.09 wizyta kwalifikacyjna do IVF ⌛ -
Mika1992 wrote:Zazdroszczę Waszych budowlano, remontowych planów. My z mężem mamy mieszkanie, ale małe i planujemy coś większego. Niestety nie wiemy gdzie chcemy mieszkać - czy zostać w stolicy, czy gdzieś pod Wwą czy np na wieś i wybudować się w wiosce gdzie mieszkają teściowie.
Wiecie że jeszcze rok temu planowałam dziecko dopiero jak coś kupimy i ogarniemy? Ale byłam naiwna 🙈
Moi rodzice mogliby nam podarować kawałek działki obok mojego domu rodzinnego, ale w życiu nie zdecydowałabym sie być sąsiadką ani mojej mamy, ani teściowej 🤣Mika1992, Hari lubią tę wiadomość
-
Nam się włamali na budowę, szkody na ok 10k.
Mamy panelowe ogrodzenie i tuje zasadzone.
Myśmy mieszkali chyba z 3 msc bez odbioru bo nie mieliśmy ocieplonego -w trakcie. -
Roma95 wrote:My w podobnej sytuacji, wiemy, ze chcemy mieszkać w domu (oboje pochodzimy ze wsi, juz sie nazylismy miejskim zycie w klatce 😅) i póki co badamy rynek działek. Ogólnie gdzieś pod miastem w ktorym mieszkamy, ale ostatnio byliśmy na Kaszubach i boże, jak tam jest pięknie!
Moi rodzice mogliby nam podarować kawałek działki obok mojego domu rodzinnego, ale w życiu nie zdecydowałabym sie być sąsiadką ani mojej mamy, ani teściowej 🤣
Super, że robicie coś w tym kierunku! Ja też chciałabym działkę, bo w naszych okolicach budują same tzw kurniki i już wolę na razie mieszkać tu gdzie mieszkam.
No to ja prawie byłam gotowa na wyprowadzkę obok teściowej, ale jakoś mi przeszło i stanęliśmy znowu w punkcie, że nie wiemy
@Ounai - mam nadzieję że i u nas tak te plany się ułożą jak u Was. Tylko właśnie musimy najpierw wiedzieć o czym marzymy 🙈Roma95 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Ounai, założę taki wątek
staraczki na redukcji czy coś w tym stylu, jak macie propozycje to dawajcie! Skonstruuje tylko jak te pierwsze posty informacyjne mogą wyglądać, nie jestem ekspertem, ale w odchudzaniu mam doświadczenie, robie to całe życie 🤣
Teraz zaczęłam już tak na poważnie, bo mam złe wyniki glukozy i insuliny, IO jak na dłoni, plus walczę z zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie sie), i we wrześniu udało mi sie zejść z 95 do 91,25 kg. Liczę ze uda mi sie zobaczyc 90 z przodu do końca września 🤞*Julia* lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Tak czytam o tych budowach, planach etc. I cieszę sie bardzo, że nas to ominęło. Zrobic remont to juz koszty a postawić od zera kosmos. Miałam to szczęście, że jestem jedynaczką a moi dziadkowie postawili duży dom. Który jak byśmy sie wyprowadzili rodzice myśleli by o sprzedaży. No co prawda mieszkanie z rodzicami czasem moze być uciążliwe, ale my zajmujemy górę oni dół. Każdy z nas ma osobne wejście. To czasem sie śmieje, ze mieszkamy prawie jak w bliźniaku 🙈🤣👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
11.2025 - może uda podejść sie do II transferu
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Paula, u nas nie wchodziłoby to w grę, mamy toksycznych rodziców i gdybyśmy mieszkali choćby po sąsiedzku to by nas wykończyli (a konkretniej nasze mamy bo ojcowie nie żyją). Dopiero jak się trochę odcięliśmy to zrozumieliśmy, że atmosfera w naszych domach była niezdrowa i że można żyć inaczej.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Laski... 9 dpo, z popołudniowego moczu 🥰
https://ibb.co/GvcsjYcx
Ssilvia, Maalwii, *Julia*, Paula., Luna11, Monia•, Locus, Roma95, Hari, IT_Girl, Reja13, CzekającNaNumer2 lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Kitkat wrote:Laski... 9 dpo, z popołudniowego moczu 🥰
https://ibb.co/GvcsjYcxSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Dziewczyny coś jest nie tak chyba. Jestem 5dpo a brzuch mnie naparza jakbym miała za godzinę okres dostać. Nie tak, zeby to było jakieś super mocne, ale na tyle mocne żeby irytowałoSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Kitkat wrote:Laski... 9 dpo, z popołudniowego moczu 🥰
https://ibb.co/GvcsjYcx
O ja bardzo się cieszę! 😍 Trzymam kciuki i gratulacje 🍀❤️Kitkat lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️