NAJDZIWNIEJSZE MITY JAKIE SŁYSZAŁYŚCIE STARAJĄC SIĘ O DZIECKO
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, dla rozluźnienia postanowiłam założyć taki oto temat. Otóż wiele z nas zapewne mówiąc rodzinie/znajomym, że stara się o dziecko słyszy wiele wspaniałych niezawodnych rad.
To ja może zacznę. Najświeższa porada jaką słyszałam:
-> PO WSPÓŁŻYCIU W DZIEŃ PŁODNY/DZIEŃ OWULACJI PRZEZ TYDZIEŃ NIE MOŻNA ROBIĆ KUPY ŻEBY NIE WYPADŁA EWENTUALNA ZAPŁODNIONA KOMÓRKA.
bang.Maczek, Landryneczka, przyszła mama:), Kocia, Sury, mana, Another, Marta8880, Drzwiona, Misi@, Lianna, Blondik, Katarzyna87, tomania2806, Summerka, 25staraczka25, EP!C, Zireael, vanessa, kubecek, Pomarańczka, momo1009, Basik122, smarta, Manieczka86, kita, anja83, naataszaa, Katjaa, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
mar wrote:
-> PO WSPÓŁŻYCIU W DZIEŃ PŁODNY/DZIEŃ OWULACJI PRZEZ TYDZIEŃ NIE MOŻNA ROBIĆ KUPY ŻEBY NIE WYPADŁA EWENTUALNA ZAPŁODNIONA KOMÓRKA.
bang.
Hahahahaaha! Przepiękne! U nas nikt w rodzinie nie wie, że się staramy, więc nic takiego nie usłyszałam, ale gdyby tak babcia wiedziała, to pewnie wygrzebałaby mi kilka takich perełekWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:06
-
nick nieaktualny
-
"Aby zwiększyć szansę na zapłodnienie trzeba leżeć 15min z tylkiem do góry po stosunku, żeby plemniki wpadły do macicy"
Nie żeby w takiej pozycji nasienie splywalo wokół szyjki, jak najdalej od ujścia xd już pomijając sam fakt, że plemniki mogą być w Katowicach już 2 minuty po wytrysku, więc kwadrans z dupą do góry nie ma żadnego znaczenia :dmana, Drzwiona, Maczek, mar, kapturnica, Blondik, 25staraczka25, anja83, tulipanna lubią tę wiadomość
-
ja słyszałam dużo wykluczających się porad na "profesjonalnych stronach" np. że przy staraniach o dziecko liczenie dni płodnych i celowanie w nie ma taką samą skuteczność jak robienie tego na spontanie
Ale to chyba nie jest zbyt "odjechana" porada ))25staraczka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kocia wrote:ja słyszałam dużo wykluczających się porad na "profesjonalnych stronach" np. że przy staraniach o dziecko liczenie dni płodnych i celowanie w nie ma taką samą skuteczność jak robienie tego na spontanie
Ale to chyba nie jest zbyt "odjechana" porada ))
Tu akurat się zgadzam, powiedziałabym nawet, ze liczenie dni plodnych ma mniejszą skuteczność nóż spontan, zwłaszcza gdy się odlicza 14 dni od @ Co innego obserwacja, to jasne. -
nick nieaktualnymoja Mama poradziła mi, że skoro chcę mieć synka to powinnam SIEKIERĘ położyć pod łóżkiem
... dobrze, że nie zawiesić nad łóżkiem...rah, Another, Anatolka, przyszła mama:), Fatim, Kocia, Isia93, Lianna, Little Frog, kapturnica, Blondik, Katarzyna87, Sury, tomania2806, 25staraczka25, Zireael, vanessa, Tova33, Basik122, Malibu, Manieczka86, anja83, kr0pka, Katjaa lubią tę wiadomość
-
buhahahah ale się usmialam ta porada by kupy nie robic ...wymieklam buahahah...może dlatego mam poblem by zajść w ciaze ...
Ja slyszalam tylko o tych nogach w gorze;)Another lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja też dorzucę swoje trzy grosze:kobieta w ciazy nie powinna nosić korali,szalika ani niczego co owija sie wkolo szyi bo dziecko będzie owinięte pępowiną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:54
Blondik, 25staraczka25, Tova33 lubią tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
mar wrote:hej, dla rozluźnienia postanowiłam założyć taki oto temat. Otóż wiele z nas zapewne mówiąc rodzinie/znajomym, że stara się o dziecko słyszy wiele wspaniałych niezawodnych rad.
To ja może zacznę. Najświeższa porada jaką słyszałam:
bang.25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
Ooo, przypomniało mi się kilka odnośnie ciąży!
Jak się ma ochotę w ciąży na kwaśne, to urodzi się chłopiec, a jak na słodkie, to dziewczynka
A raz mnie koleżanka usiłowała z całych sił przekonać (serio w to wierzyła), że podczas ciąży lepiej nie farbować włosów, no bo potem się przecież dziecko też urodzi z takim kolorem, jaki sobie na skalp mama położyłaMarta8880, Fatim, Blondik, 25staraczka25, Basik122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny