Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Najlepiej przestać myśleć - durna porada!!
Odpowiedz

Najlepiej przestać myśleć - durna porada!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzowac, ta, jasne! Pstryk, wyluzowlam! :P
    Noz, kurka, to tak nie dziala!!!
    Nawet moj luby jakis spiety jest i jak dochodzi co do czego, to mi nawet nieraz powie, ze nie moze, bo sie stresuje! Raz go zapytalam, czym sie tak stresuje, przeciez dni plodne dawno minely. I pokazalam mu strone z opisem kobiecego cyklu, ze jest tylko kilka dni na zaplodnienie itp.
    I wtedy ta jego slodka zdziwiona minka i pytanie: "O ja, to ja na darmo sie tak tyle dni staralem?!" <3 :-) Slodziak!

• Lissa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz to pisalam na forum ale w tym watku mysle ze warto powtorzyc ...
    a wam powiem tak, ciekawa to jest historia z ta moja ciaza . W zeszlym cyklu wyszlo na to ze serduszkowalismy akurat w dniu owulacji wiec do glowy sobie wbilam ze jestem w ciazy . Mialam mdlosci, czulam sie zmeczona i senna , zgaga wdecia tego typu przypadki , prawdopodobnie wyimaginowane. Pod koniec cyklu przyszla malpa i wielkie rozczarowanie. W tym cyklu postanowilam ze dzidzia nie bedzie , bede tylko mierzyc temke aby zbadac swoje cialo. Nie serduszkowalismy w owulacje tylko ostatni raz 3 dni przed i sadzila ze to jest bezpieczny termini no i pozniej kilka dni po . Temperatuta w moim wykresie tez pozostawia wiele do zyczenia, nikt by nie powiedzial ze z tego bedzie ciaza wachania temperatuty po owulacji dosc znaczne i raczej sugerowaly jakie niedobory a nie ciaze . Tak wiec nie stresowalam sie i naprawde o ciazy nie myslalam ani przez chwile , zadnych odczuc nic zwiazanego z ciaza. nawet w dniu przed okresem byl spadek dosc znaczny temperatury wiec od tamtego dnia czekalam juz gotowa na okres. Piersi zaczely bolec wiec termin byl juz tuz tuz . Minelo kilka dni okresu brak , samopoczucie ok ale kalitria namowila mnie na test ze wzgledu na dosc wysokie ten.
    dla swietego spokoju zrobilam i naprawde to byl dla mni eszok. Nie spodziewalam sie tego scale, na tescie nie minela nawet inutka i juz 2 grube krechy .
    Nie wiem jaki jest zloty srodek aby zajsc w ciaze . Z calego serca zycze wam wszystkim kochane staraczki aby ten cykl byl waszym ostatnim i kazda nastepna wpisana tepka byla juz zielona . Moze faktycznie warto 1 miesiac troszke wyluzowac mimo ze wiem iz bedzie to cholernie trudne . Ale postarac sie isc na "urlop" od tego wszystkiego Sle iruski kazdej z osobna :_*

Matylda36, Lilja lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ