X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam na efekty :)

A ja musze uciekac robic zupe iiii sie pakowac :) bojednak dzis jade do mamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 2 dzień @, ale wiruski już przygarnęłam bo za jakieś 10 dni wracamy do starań :)

100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    I się przydadzą :)

U mnie niedawno @ sobie poszła ale na szczęście mam szybko owulację :) Ty chyba też?

100krotko ale Ci dobrze :) Nie ma jak u Mamy :)
    ja tak koło 14-15 dnia cyklu mam owulację

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm moze i dobrze ale 3 dni bez meza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja uciekam na chwilę do biedronki, bo muszę dokupić maty antypoślizgowe. Mam nadzieję, że uda mi się dostać 3 takie same rolki, bo z tego co widziałam to większość wzorów była już wykupiona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka chyba pojadę do ikea, bo te co mam są z ikea a jak dokupię do innych szuflad inne to będzie chyba głupio wyglądało? Że wszystkie nie są takie same?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mnie pociesza zei tak dlugo bedzie pracowal wieci tak bym spala;/ tak troche mi sie samej przykrzy :( a to dopiero poczatek :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowę umyję i się wybiorę do tej ikei.

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje napewno tak bedzie :)

Maz teraz szuka kogos kto nam wygipsuje pokoj do ktorego bedziemy na jakis czas przenosic sypialnie :) zawsze bede miala blizej do kuchni i lazienki :)bo chodzenie po schodach bedzie sie stawalo coraz bardziej uciazliwe :( mial robic sasiad ale rospil sie na dobre i jeszcze zazyczyl sobie 100dniowki masakra wzyciu tylu mu nie dam wole dołozyc i dac komus kto zrobi to lepiej i przynajmiej nie przepije tych pieniedzy ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sam ja go tak nie lubie a dzisiaj mi sie do domu wpakowal grrr....;/ Chyba poprosze takiego innego kolege on pracuje w tym fachu i jest naprawde dobry :) choc on ma tyle roboty eh...ze szwagrem moze bym i zagadala ale znowu on daleko mieszka i tylko w zime moglby zrobic...sama juz nie wiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nikt nie bedzie mogl to tylko pomalujemy sciamy i koniec :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) byłam zajęta :) zrobiłam pranie i już się suszy, trochę ogarnęłam mieszkanie, obiadu nie robiłam, bo zostało mi trochę zapiekanki z wczoraj i właśnie ją zajadam :D oglądałam film "Gwiazd naszych wina". Kurde, ryczałam jak bóbr i akurat mąż zadzwonił na sam koniec filmu i wyczuł, że płaczę :(

I zaczynam się pakować :) jutro wyjeżdżamy i wrócimy dopiero w niedzielę wieczorem :) i nie martwcie się, ale przez ten czas nie będę wchodzić na forum. Nadrobię Was w poniedziałek w pracy, o ile nie dostanę jeszcze zwolnienia, bo idę na kontrolę do lekarza :)
    100krotko lepiej zrobić samemu niż wpuścić do domu jakiegoś partacza :/ pochwalę się: ja kilka lat temu z moimi młodszymi braćmi wygipsowałam, wygładziłam i wymalowałam ściany i sufit w kuchni moich rodziców :D
    PrimaSort wrote:
    Myślę, że dobry pomysł z tym monitoringiem bo on z tych wszystkich badań jest najbardziej wiarygodny

Witaj Prima :)

U mnie najpierw musi być jakaś stymulacja jajników, bo monitoring będzie bez sensu skoro mam cykle bezowulacyjne, najpierw dokończę badania i zobaczymy co lekarka powie na wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:09

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu się rozpisały :)

Am, jak pisałaś to już smacznie spałam o tej godzinie :) Miałam tylko siłę zmyć makijaż i wskoczyć w piżamę.

Little, Twoja lekarka dobrze mówiła. Powinnas zrobić badania między 12, a 16 dc, jeśli masz długie cykle. By zbadać całkowicie hormony powinno się zrobić wszystko 3x w jednym cyklu. Ja robiłam w 3dc, potem w 11dc i 21dc. Masz przecież poszczególne fazy cyklu czyli folikularna, owulacyjna i lutealna. W każdej robisz hormony. Robiłas już między 3 a 5dc?

A ja od wczoraj lekki ból cyców, dziś mocniejszy i dziś też już krzyż lekko czuję. Spisuje go na straty i mysle że nie ma sensu na nic czekać. Będzie kusiło by zrobić test i zrobię ale znam wynik.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie pojechałam nigdzie :P bo się rozpadało a ja tymi autobusami i tramwajami godzinę w jedną stronę bym się zamęczyła. Jutro męża wyciągnę to razem pojedziemy :P

Wysłany: 20 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:

Little, Twoja lekarka dobrze mówiła. Powinnas zrobić badania między 12, a 16 dc, jeśli masz długie cykle. By zbadać całkowicie hormony powinno się zrobić wszystko 3x w jednym cyklu. Ja robiłam w 3dc, potem w 11dc i 21dc. Masz przecież poszczególne fazy cyklu czyli folikularna, owulacyjna i lutealna. W każdej robisz hormony. Robiłas już między 3 a 5dc?

No właśnie nie robiłam praktycznie żadnych badań na początku cyklu, jedynie prolaktynę i testosteron. I dziwi mnie, że od razu kazała badania zrobić w połowie cyklu :/ nie mówiąc o tym, że zaznaczyła mi tylko FSH do zbadania bez LH. Wszystkie badania zrobię na początku cyklu i tak jak mi kazała :)

Wysłany: 20 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Jaka zabiegana Little :) Ja Ci powiem, że też na tym filmie ryczałam jak bóbr. Bardzo smutny film.. A gdzie Wy wyjeżdżacie? Zaintrygowałaś mnie tym :P
    Wyjeżdżamy do znajomych, w czerwcu ślub biorą i będziemy mieć w weekend wieczór panieński a panowie kawalerski :) Mieszkają dość daleko to jak już tam jeździmy to na kilka dni :)

Wysłany: 20 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    No i nie pojechałam nigdzie :P bo się rozpadało a ja tymi autobusami i tramwajami godzinę w jedną stronę bym się zamęczyła. Jutro męża wyciągnę to razem pojedziemy :P

Ja bardzo lubię zakupy z moim mężem, we dwoje raźniej :)
    U nas pada od samego rana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:18

PrimaSort lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Eeee no to super macie :D Pozazdrościć :) Nareszcie porządnie się rozerwiesz i zapomnisz o problemach :)
    Tak i delikatnie się upiję :P

100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little fajnie masz :) tez bym gdzies pojechala ale u nas taki kilkudniowy wypad nierealny :( wypij i za mnie :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, zatestuję na pewno w piątek rano. To będzie 10dc, a mąż ma wtedy urodziny. Jak nic nie wyjdzie to poczekam do @...

Little, koniecznie tak zrób. Jeśli dostaniesz @, to ja Ci napisze wszystkie badania jakie powinnaś zrobić. Ja w 21dc miałam robić tylko progesteron.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ