X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam telefon z ofertą pracy na stanowisku zastępcy kierownika marketu
    Z tym, że praca od pon. do niedzieli :-/ I po 9 godzin dziennie. Co do kasy dogadałam się przez telefon, że nie chcę zarabiać mniej niż 2200 zł na początek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra powystawiam rzeczy na allegro :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Takich pytań "co by było/co będzie jak się rozstaniecie" się nie zadaje. Jak po miesiącu dalej będziemy uważać, że jest źle to się zwolnię i będę szukać czegoś na pierwszą zmianę.

Zgadzam się z Tobą na 100% ;) :*

Byłam dziś znowu u lekarza. Cały czas mam kaszel, raz mokry, raz suchy. Lekarz nic nie widzi i dał mi skierowanie na prześwietlenie klatki piersiowej i badania krwi. Mam dość tego. Już się cieszyłam, że będzie w porządku, a tu dalej jest coś nie tak i nie wiadomo co :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kochane moje:-)

Prima nie poddawaj się jesteś silna a sprawy się po układają na pewno:-)

Am na pewno dojeziecie z mężem do porozumienia a jak Ci nie zmienia znamy to poszukasz czegoś innego :-)

Littela to nie dobrze kurcze cos Ci nie chce odpuścić...oj nie dobrze a na kaszel polecam takie tabletki issla o smaku porzeczki i ten syrop z klęczy...

Sarenko jestem jestem :-) dzidzi daje znać o sobie:-) a brzuszek się zmienia :-) ale i tak naradzie to tluszczyk którego nie udało mi się zrzucić:-\

Wiecie co tu u was mi najlepiej :-)

PrimaSort, Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    No właśnie 100krotko gdzie Jesteś? :)

Prima i co? Chcesz spróbować na tego kierownika marketu czy dalej będziesz szukać?

Ja mam jeszcze sporo czasu wiec wyszłam na balkon opalać nogi :)

Zapomniałam wam powiedzieć, pracuje ze mną taka dziewczyna, rok starsza ode mnie, codziennie opowiada mi o swojej 1,5 rocznej córeczce, tak jej zazdroszczę, aż wstyd się przyznać. Ciekawe czy będzie mi dane zostać mamą. Myślałam kiedyś głupia, że to takie proste.. Jeśli jednak będę miała to szczęście to nie sposób opisać jaka będę szczęśliwa :)
    Raczej nie, chociaż na początku się cieszyłam. Ale po kilku minutach emocje opadły.
    To praca od poniedziałku do niedzieli więc i w weekendy. W życiu w weekend w pracy nie byłam i wolałabym nie chodzić. No i do tego te zmiany po 9 godzin. Pierwsza od 5 do 14, druga od 13:30 do 21:00.

Raz się bym musiała przesiąść. Jechałabym w sumie 45 minut. Na 5 do pracy dojechać nie mam czym. Bo autobusy dziennie jeżdżą od 4:35 więc na 5 nie zdążę chyba, że bym nocnym jechała :/

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, to nie dobrze. Życzę Ci zdrówka :*

100krotko hej :) Cieszę się że ciąża ok. Kiedy masz następną wizytę? Trzymam kciuki :)

Am, ja tak samo myślałam że to proste i byłam pewna że zajdę od razu :/ Może ten cykl przyniesie szczęście, oby tak było. Wam zyczę tego samego <3 Gdybym zaszła w upragnioną ciążę, też bym oszalała ze szczęścia. Mąż w tym cyklu wszystko monitoruje...wie że robiłam testy, oglądał je, ale już mu nic nie powiem bo sie nakręci :) A ma być niespodzianka.

Prima, no właśnie zdecydujesz się? Tylko cały tydzień zapierdzielać? :/

littleladybird lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, to nie jest dobra oferta.

Gdy ja chodzę do pracy, to dla mnie nie ma znaczenia dzień tygodnia, bo zdaża się dość często że w weekendy pracuję. Nawet wolę wtedy bo wtedy jest pusta komenda. Ale służba ;) Takie zycie. Policja pracuje całodobowo, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku. Boże...

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matenko przypatkiem kliknelam nie lubie Sarenko przy Twoim wpisie na szczescie jak kliknelam lubie to sie zmienilo :)
    19 czerwca jedziemy sie ogladac i ustalic dete jakis tam badan :) mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Musze wam cos powiedziec jezeli bedziecie sobie myslaly ze wam sie nie uda zajsc w ciaze to pomyslcie sobie tak : ,,MI SIE NIE UDA SKORO 100KROTCE SIE UDALO TO MI TEZ SIE UDA,, :) ja tak sobie powtarzalam przez cala ciaze mojej siostry i sie udalo :) Wiem wiem glupiutka jestem hihi:D

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Prima, to nie jest dobra oferta.

Gdy ja chodzę do pracy, to dla mnie nie ma znaczenia dzień tygodnia, bo zdaża się dość często że w weekendy pracuję. Nawet wolę wtedy bo wtedy jest pusta komenda. Ale służba ;) Takie zycie. Policja pracuje całodobowo, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku. Boże...
    Co państwówka to państwówka a co prywaciarz to prywaciarz :-/

To nie jest dobra oferta :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    O matenko przypatkiem kliknelam nie lubie Sarenko przy Twoim wpisie na szczescie jak kliknelam lubie to sie zmienilo :)
    19 czerwca jedziemy sie ogladac i ustalic dete jakis tam badan :) mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Musze wam cos powiedziec jezeli bedziecie sobie myslaly ze wam sie nie uda zajsc w ciaze to pomyslcie sobie tak : ,,MI SIE NIE UDA SKORO 100KROTCE SIE UDALO TO MI TEZ SIE UDA,, :) ja tak sobie powtarzalam przez cala ciaze mojej siostry i sie udalo :) Wiem wiem glupiutka jestem hihi:D
    U mnie 6 razy ktoś napstrykał że nie lubi :P może to z sentymentu do mnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima oj napewno chodzilo komus o lubie tak jak mi :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko nic się nie stało. Ja w tym cyklu założyłam taką myśl że SIĘ UDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MUSI!!!!!!!!!!! I poobklejam sobie takimi kartkami chałupę :) Mam nawet stworzony przez siebie rysunek, który moja mama mi kazała nrysować żeby urzeczywistnić swoje marzenia, tylko że... wisi juz od zimy ;)

100krotka:) lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi sie podoba Twoje zalozenie :) pozytywne myslenie to podstawa:)

Czas na mnie musze jechac pozalatwiac pare spraw i tak jakos mnie dzis ciagnie do mamy nie wiemczemu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się kiedyś w końcu uda czy będę miała pracę czy nie, czy na umowę zlecenie czy na umowę o pracę!!! Zrobię wszystko aby wyjechać z mężem nad morze w lipcu! To nam pomoże !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra biorę się za przeglądanie ogłoszeń o pracę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka CV wysłałam :) Zaraz mi lepiej :) Teraz ubiorę się jakoś przyzwoicie i pójdę do sklepu bo nie mam nic na obiad :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Na mnie już pora :) Miłego popołudnia :) <3

Miłego dnia :)

Ja uciekam do sklepu :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie czekam na męża bo wraca z roboty.Na słońcu dopiero teraz siedzę, nieźle grzeje. Odbyłam też rozmowę z mamą-nieźle mnie ochrzaniła :) To była konstruktywna krytyka. Zjechała mnie pod kątem pracy i ciąży, że jestem jak wulkan. Miała rację, powiedziała że zachowuję się jak stara baba po menopauzie :) I zmieniam myslenie na jeszcze bardziej pozytywne!
    A tego morza to i ja się nie moge doczekać bo teraz robimy wypad w sobotę rano i w niedziele w nocy wracamy. A pogoda ma być super. I też ciągle pokładam nadzieję w tym morzu, relaksie i jodzie dla mnie.

img-2014062101101130.png
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... wracam do Was z pytaniem ..... :) Nie chcę, żebyście pomyślały, że panikuję...tylko pytam...

Okres spóźnia mi się dopiero 2-3dni, test ciążowy jednoznacznie negatywny, ale nie wytrzymałam i zrobiłam poraz pierwszy w życiu B-hcg. I też według podanych norm nie wykazuje ciąży. Zastanawia mnie tylko, co oznacza wynik B-HCG: 1,20? Wiem, brak ciąży, ale skoro to badanie wykrywa hormon pojawiający się w ciąży, czy to oznacza, że np mogła być ciąża, ale z jakiegoś powodu się nie utrzymała....? Czy wynik "nieciążowy" powinien być może mniejszy niż 1?

Nie chcę niepotrzebnie siać zamętu u mojej pani dr, dlatego może poczekam i jutro wznowię badania, aby się przekonać czy wynik spada (tak poleciła mi pani z laboratorium). Mogę niestety polegać tylko na tych testach, ponieważ zrezygnowałam całkowicie z innych pomiarów i obserwacji...

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    Hej dziewczyny... wracam do Was z pytaniem ..... :) Nie chcę, żebyście pomyślały, że panikuję...tylko pytam...

Okres spóźnia mi się dopiero 2-3dni, test ciążowy jednoznacznie negatywny, ale nie wytrzymałam i zrobiłam poraz pierwszy w życiu B-hcg. I też według podanych norm nie wykazuje ciąży. Zastanawia mnie tylko, co oznacza wynik B-HCG: 1,20? Wiem, brak ciąży, ale skoro to badanie wykrywa hormon pojawiający się w ciąży, czy to oznacza, że np mogła być ciąża, ale z jakiegoś powodu się nie utrzymała....? Czy wynik "nieciążowy" powinien być może mniejszy niż 1?

Nie chcę niepotrzebnie siać zamętu u mojej pani dr, dlatego może poczekam i jutro wznowię badania, aby się przekonać czy wynik spada (tak poleciła mi pani z laboratorium). Mogę niestety polegać tylko na tych testach, ponieważ zrezygnowałam całkowicie z innych pomiarów i obserwacji...
    Zrób jutro lub za dwa dni ponownie betę. Ja nie jestem doświadczona w tych sprawach, radzę jakbym sama zrobiła

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ