X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Prima, Amelia ma rację. Jutro tempka równie dobrze może podskoczyć albo tak pozostać. Prima temp nie utrzymuje sie w ciąży na stałym poziomie 37 stopni! Poza tym nie chce pisac głupot, uspokój się, wypłacz, wiem jak to boli gdy się wszystko robi i nic i nic. Nie rób testów. Który to dc? Jeśli jesteś w ciąży to do @ nic tego nie zmieni, jeśli nie to tego nie przeskoczysz. Ja sobie tak tłumaczę.

Amelio, też rozumiem Twojego męża bo my przez jakiś czas mieliśmy tak samo. Mijaliśmy się dosłownie w drzwiach, on wracał po całym dniu a ja szłam na całą noc. Też było mi źle i jemu, tęskniliśmy ale w życiu czasami tak bywa. Przeżyliśmy to, a trwało to tylko jakiś czas. Były też i nerwy i kłótnie, ale to praca... Amelio przepraszam że tak napiszę, nie gniewaj się ;) Czy np. nie miałabys do siebie żalu gdybyście się rozstali a Ty nie miałabys nic, tego na co zarobiłaś, nie wiem oszczędności? Że traciłaś ten czas a dla siebie nic? Kurtka ja od razu tak pomyslałam na swoją stronę. I nie chodzi o to że wymyśliłam zły scenariusz, tylko tak czysto teoretycznie. Nie gniewasz się? :* Dacie radę jeśli zostaniesz w pracy.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Dzień dobry.

Prima, Amelia ma rację. Jutro tempka równie dobrze może podskoczyć albo tak pozostać. Prima temp nie utrzymuje sie w ciąży na stałym poziomie 37 stopni! Poza tym nie chce pisac głupot, uspokój się, wypłacz, wiem jak to boli gdy się wszystko robi i nic i nic. Nie rób testów. Który to dc? Jeśli jesteś w ciąży to do @ nic tego nie zmieni, jeśli nie to tego nie przeskoczysz. Ja sobie tak tłumaczę.

Masz rację. Nie mam i tak na to wpływu. Co ma być to będzie.
    Staram się nie patrzeć za siebie, a w przód. Nie zawsze wychodzi :(
    W poniedziałek mam termin @ czyli 4 dni do okresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Ja przeżywam za każdym jednym razem :(
    <3

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wykres mi zaznaczył owu na 14dc, czyli niby jestem 2 dpo teraz. Dziś albo jutro powinnam brać już duphaston. Zrobię jeszcze dziś jeden test i zobaczymy. A mam dylemat taki-robiłam 3 dni z rzędu, testy przez 2 dni wychodziły mocne krechy, wczoraj tez była dość mocna choć ciut słabsza od poprzednich i uznałam go za pozytyw ale tak jak wykres stwierdziłam że owu była przedwczoraj biorąc pod uwage te 3 testy. Czy uważacie tak samo że owu była te drugiego dnia testowania?

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się postaram trochę uspokoić. Ubiorę się i zrobię sobie jakieś śniadanie i przejrzę ogłoszenia o pracę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:55

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio, nie o to mi chodziło, nie gniewaj się :( Ja jestem z tych co zakładaja czarne scenariusze czasami na zasadzie "co by było gdyby". Wiem że nie zamierzacie się rozstać, chodziło tylko o ta pracę. Nie miałam nic złego na myśli :( Bardziej chodziło o przykład na mojej osobie, że gdybym była w takiej sytuacji to potem bym żałowała że nie zrobiłam czegos lepiej dla siebie.
    Przepraszam Am :( Mogłam tego nie pisać :/

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, to nie był w żadnym wypadku atak na Ciebie, że cos nie chcesz itd. Nie wiem myślałam że to Cię nie urazi, ale jeśli tak to jeszcze raz przepraszam :( Nie miałam zamiaru Cię wkurzyć... Nie tłumacz mi się, to ja palnęłam głupotę, ale jak juz napisałam wyżej wzięłam to tak bardziej pod siebie.
    A co do starań ja to rozumiem, naprawdę. Mi też praca nie służy tym bardziej TAKA w staraniach naprawdę. Teraz na l4 czuję się o niebo lepiej i liczę na cud że może teraz zajdę skoro się leczę i odpoczywam, nie stresuję się. Ale nie mogę się pokusić o zwolnienie, bo drugiej takiej pracy dobrze płatnej nie znajdę, a kosztowało mnie to wiele wysiłku żeby się dostać. Ale cos kosztem czegoś, widocznie tak ma być :/

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zgoda :) Ja też już się lepiej poczułam :)

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że nie będę szukała jakiś mocno wygórowanych stanowisk.
    Będę szukała pracy na jedną zmianę ranną, od poniedziałku do piątku be weekendów. I na początek może być nawet zlecenie. Byle była to praca biurowa. W sumie mąż ma urlop 15 lipca i chciał bardzo jechać nad morze ze mną. Umowa zlecenie da mi możliwość wzięcia wolnego mimo małego stażu na nowym stanowisku. Na umowę o pracę nikt mi nie da urlopu po kilku dniach pracy.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, ja Ciebie tez bardzo. <3

Prima, udostępnij mi swój wykres. Łatwo się mówi nie smuć się, ale do @ masz jeszcze 4 dni. A poprzednie cykle z temp jak wyglądały? Też miałaś spadki tyle dni przed @?

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sarenka przyjmij zaproszenie, które Ci wysłałam to zobaczysz mój wykres

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co? :( Przyjęłam i nie widzę.

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    To wyskoczyłaś teraz. Na naszym koncie mam swoje oszczędności bo pracowałam przez kilka dobrych lat. Nie zamierzamy się rozstać. Nie potrzebnie to napisałaś.

Am, Sarenka nie miała nic złego na myśli. Pewnie, że się nie rozstaniecie. Musicie tylko znaleźć rozwiązanie, które będzie Wam obojgu odpowiadało <3 w ostateczności, jeśli cały czas będziecie się mijać, to możesz zrezygnować z pracy :) Nic nie jest ważniejsze od Ciebie, Twojego Męża i Waszej miłości ;) a pieniądze są potrzebne, ale nie są najważniejsze :) Trzymam kciuki <3 <3 <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no już widziałam ;) Co Ty tyle tych testów narobiłaś? :) Spadek był dośc duży ale nie wykluczone że jutro podrośnie. Nie zmieniałaś warunków mierzenia temp?

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    A no już widziałam ;) Co Ty tyle tych testów narobiłaś? :) Spadek był dośc duży ale nie wykluczone że jutro podrośnie. Nie zmieniałaś warunków mierzenia temp?
    Nic nie zmieniałam. Wszystko jak zawsze co do miejsca i czasu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz biorę się za przeglądanie ogłoszeń o pracę. I staram się uspokoić.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednie były inne zerknęłam. Prima, poczekaj jeszcze. Jeszcze nie wszystko stracone :* Jutro się pochwal jak temp.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę się ogarnąć bo jeszcze leżę :) Dziś robie chińskie na obiad.

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Poprzednie były inne zerknęłam. Prima, poczekaj jeszcze. Jeszcze nie wszystko stracone :* Jutro się pochwal jak temp.
    Oczywiście skoro świt dam znać :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz prawie wszystko ogarnęłam, jeszcze tylko siebie i idę się byczeć na balkon :)

100krotko gdzie jesteś? :) Jak tam dzidzi? Juz pewnie brzuszek większy :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ