X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Już jestem, a raczej dopiero! Szkoda tylko było mojej kasy na te 3 etapy i jeżdżenie taki kawał. Ta dyrektorka jakaś poje..na kobieta! Eh... Szkoda gadać. Podziękowałam jej za rozmowę, bo było szkoda mojego czasu na nią. Pierwszy raz spotkałam takiego człowieka. Na wejście mnie opierdoliła. Nie chcę o tym nawet pisać. Temat zamknięty.

Mocno tulę <3

PrimaSort, Marta29 lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadłam i teraz odpoczywam z herbatką na łóżku :-)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    To są tempki z wykresu Eweliny0701 :)

https://ovufriend.pl/wykres,fa13bf639cc9182c52dc680539afe7a1.html
    Aaaa, ja myślałam, że jakieś normy są na oF podane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pusto

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Aaaa, ja myślałam, że jakieś normy są na oF podane :)

Nie ma żadnych ogólnych norm. Każda z nas ma swoją normę, którą trzeba wychwycić obserwując się kilka miesięcy :)

Byłoby dużo łatwiej, gdyby był jeden schemat dla każdej kobiety :)

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Nie ma żadnych ogólnych norm. Każda z nas ma swoją normę, którą trzeba wychwycić obserwując się kilka miesięcy :)

Byłoby dużo łatwiej, gdyby był jeden schemat dla każdej kobiety :)
    Myślałam raczej o tym, żeby było mniej więcej napisane o ile kresek i kiedy powinna wzrosnąć temperatura. Mi np. rośnie 2,3 dni po owu i ciągle się boję czy to nie za powolny wzrost. Szukałam na różnych stronach i czasem mniej więcej piszą jak powinno być.

Ale najlepiej oczywiście by było jakby dla każdej była norma i działalo jak w zegarku i nie miałybysmy wątpliwości :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Ja się położyłam a Mąż musi iść spać :( Mieliśmy nieprzyjemną rozmowę o mojej pracy , już mam mętlik w głowie :(
    Kochana prześpij się z tym. Nie myśl o tym teraz. Daj myślą odpocząć, bo teraz wszystko jest "na gorąco". Wspieram !!!

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Myślałam raczej o tym, żeby było mniej więcej napisane o ile kresek i kiedy powinna wzrosnąć temperatura. Mi np. rośnie 2,3 dni po owu i ciągle się boję czy to nie za powolny wzrost. Szukałam na różnych stronach i czasem mniej więcej piszą jak powinno być.

Ale najlepiej oczywiście by było jakby dla każdej była norma i działalo jak w zegarku i nie miałybysmy wątpliwości :).
    A no racja popieram ! :)

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Ja się położyłam a Mąż musi iść spać :( Mieliśmy nieprzyjemną rozmowę o mojej pracy , już mam mętlik w głowie :(
    Am, Twój mąż chyba powinien jednak szanować twój wybór. Jesli chcesz pracować, to powinien ci na to pozwolić. Rozumiem, że się mniej widujecie ale w większości związków sytuacja tak wygląda i da radę to jakoś zorganizować.
    My też się czasem mijamy, a mój P też często pracuje w soboty ale zawsze znajdujemy dla siebie czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam już kochane :) Do jutra - skoro świt ! :-)

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij spokojnie mimo dylematu. A może ci się uda znaleźć inną pracę od rana i w ten sposób znajdziecie kompromis.
    Ściskam mocno, będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

U mnie temperatura spadła :-( z 37,00 do 36.74 :-(
    Czyli @ się zbliża jak co cykl :-(
    4 dni do @
    Test ciążowy negatywny.
    Przygnębienie, smutek, łzy :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Zgadzam się z Wami Płatku i Prima. Muszę się z tym przespać, dziś mi powiedziano, że będę głównie na weekendy i popołudnia :(
    Dobra nie będę się wam wyżalać bo te forum nie jest od takich tematów.
    Dobranoc kochane <3
    To forum jest od wszystkich tematów! :-* (jeśli się zgodzisz :-))

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ;-)
    Zeby nie bylo-czytam wszystko jak codzienna gazete :-) tylko nie mam kiedy przysiasc
    Prima-przykro mi z powodu tej nieszczesnej rozmowy o prace.
    Amelia-doskonale Cie rozumiem. Przez lata mijalam sie z mezem. W koncu obydwoje stwiwrdzilismy,ze koniec z tym. Bylo pieknie do czasu,kiedy opiekunki do dziecka zaczely sie wykruszac jedna po drugiej. No I koniec koncow od niedzieli znowu zaczynam glupia I nieludzka zmiane.....

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Hej :-)

U mnie temperatura spadła :-( z 37,00 do 36.74 :-(
    Czyli @ się zbliża jak co cykl :-(
    4 dni do @
    Test ciążowy negatywny.
    Przygnębienie, smutek, łzy :-(
    Prima,nie prorokuj jeszcze. To maly spadek!!! Moze wzrosnac albo I tak pozostac,wiesz sama :-D

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to jutro ma 200% @. A niech to....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie... Tak strasznie się rozpłakałam, że aż się trzęsę cała. Nie mam siły na nic... Chyba się już poddaję... :( Muszę szukać pracy bardziej intensywnie.

Jutro zbiorę się w sobie i poinformuję mojego przełożonego telefonicznie, że wracam do pracy i zapytam go wprost, czy otrzymam wypowiedzenie.

Zbyt wiele rzeczy nałożyło się na siebie. Tu strata pracy i stres zmierzenia się z brutalną rzeczywistością - pójście tam po wypowiedzenie... Tu strata ciąży i problemy z zajściem w kolejną... :( Łzy płyną mi z oczu cały czas. Od godziny cała się trzęsę :(

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:

Trzecia z wyższych musi być o co najmniej 0,2 stopnia wyższa od najwyższej z sześciu temperatur poprzedzających wzrost tempki. Czyli jako taki schemat jest :)

Na Twoim przykładzie:
    od 11dc do 16dc masz 6 niskich temperatur, najwyższa z nich, czyli ta z dnia 11 wynosi 36,63 stopnia. Czyli trzecia temperatura po wzroście temperatur, który u Ciebie liczymy od 17dc musi mieć co najmniej 36,86. W 19dc masz temperaturę 36,89 więc jest w porządku :)
    Amelia San wrote:
    Zgadzam się z Wami Płatku i Prima. Muszę się z tym przespać, dziś mi powiedziano, że będę głównie na weekendy i popołudnia :(
    Dobra nie będę się wam wyżalać bo te forum nie jest od takich tematów.
    Dobranoc kochane <3

Am, to forum jest od wszystkich tematów <3 musicie znaleźć jakiś kompromis. Mam nadzieję, ze uda Wam sie w tej sprawie porozumieć :*
    PrimaSort wrote:
    Dziewczyny pomóżcie... Tak strasznie się rozpłakałam, że aż się trzęsę cała. Nie mam siły na nic... Chyba się już poddaję... :( Muszę szukać pracy bardziej intensywnie.

Jutro zbiorę się w sobie i poinformuję mojego przełożonego telefonicznie, że wracam do pracy i zapytam go wprost, czy otrzymam wypowiedzenie.

Zbyt wiele rzeczy nałożyło się na siebie. Tu strata pracy i stres zmierzenia się z brutalną rzeczywistością - pójście tam po wypowiedzenie... Tu strata ciąży i problemy z zajściem w kolejną... :( Łzy płyną mi z oczu cały czas. Od godziny cała się trzęsę :(

Prima Kochana, wypłacz się porządnie, poczujesz się lepiej. Ja tak mam. Gdy chce mi się płakać, to nie powstrzymuję łez. Zawsze potem nabieram sił do walki na kolejne dni, a gdy znów nie daję rady to płaczę i tak w kółko. Życie jest okropne i wcale nas nie oszczędza. Musimy nauczyć się to akceptować i cieszyć się z innych, nawet najdrobniejszych, pozytywnych spraw.

Ja dziś znów idę do lekarza :/ Widać jeszcze się nie wyleczyłam. Bolą mnie strasznie węzły chłonne i znów nasila mi się kaszel :(

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima bedzie dobrze.ulozy sie zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:18

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :( Nie mogę się pozbierać. W poprzednich cyklach tak tego nie przeżywałam :(

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ