Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina0701 wrote:PrimaSort nadzieja juz jest? bo ja mierze 3 cykle i nie mialam 37 zawsze kończylo sie na 36.8.
Jednak Ty bądź dobrej myśli, ale musisz na to trzeźwo patrzeć! -
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:Ha ha ha !!! U mnie też dziś 37,00 !!!
Super to wygląda obu był z tego fasol
Ewelina0701 wrote:PrimaSort nadzieja juz jest? bo ja mierze 3 cykle i nie mialam 37 zawsze kończylo sie na 36.8.
Sama wartośc nie ma znaczenia, liczy się różnica między niższymi a wyższymi temperaturami. Każda kobieta ma inną temperaturę i nie ma jednego schematu dla każdej z nas
Uciekam do pracy miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 06:55
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Sama wartośc nie ma znaczenia, liczy się różnica między niższymi a wyższymi temperaturami. Każda kobieta ma inną temperaturę i nie ma jednego schematu dla każdej z nas
Uciekam do pracy miłego dnialittleladybird lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa idę myć głowę i wezmę się za paznokcie.
Dziś jednak idę tylko na ten 3 etap rozmowy rekrutacyjnej. Na tą na 10:30 nie idę, bo chociaż praca super to umowa na zastępstwo A wiadomo jak to jest z tą umową na zastępstwo jak osoba na zwolnieniu, którą będę zastępowała wróci to mi umowa się kończy z dniem jej powrotu. No i jakbym zaszła w ciążę na takiej umowie to gdy zakończy się okres trwania umowy to nie przedłuża się ona automatycznie do dnia porodu (jak w przypadku umowy o prace na czas określony), tylko kończy się wraz z wygaśnięciem umowy To taka umowa o prace jak umowa zlecenie, tyle że składki są odprowadzane i lata pracy lecą.
Podjęłam więc decyzję, że muszę mieć pracę na normalna umowę o pracę. Bo nawet jak dostanę na rok, to nawet jak zajdę w ciąże pod koniec umowy, do dnia porodu nie muszę się martwić o świadczenia.
Zwykle do pracy gdziekolwiek dojeżdżałam 45 minut a do tej na 3 etap co jest daleko będe miała kilka minut ponad godzinę więc wielkiej różnicy nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 07:33
-
nick nieaktualnyMarta29 wrote:Dzien dobry wszystkim
Witam sie I spadam do pracy jak zawsze. Ciezko,oj ciezko za Wami bedzie nadgonic
Prima-ja u Ciebie innego zakonczenia jak zielona kropka nie widze
Milego dnia. Niech Wam przyniesie tylko dobre nowinyMarta29 lubi tę wiadomość
-
Ewelina0701 wrote:littleladybird to jaka jest moja różnica?
Tempka z 16dc (owulacja według OF) wynosi 36,5. Trzecia po owulacji, czyli ta z 19 dc powinna być wyższa o co najmniej o,2 stopnia. U Ciebie jest 36,8, więc wzrost jest o 0,3 stopnia. Jest dobrze Teraz niech rośnie dalej, ale może też spaść odrobinę. Ważne, żeby nie spadła poniżej linii poziomej, a najlepiej niech trzyma się poziomu ok 36,8PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:Ja idę myć głowę i wezmę się za paznokcie.
Dziś jednak idę tylko na ten 3 etap rozmowy rekrutacyjnej. Na tą na 10:30 nie idę, bo chociaż praca super to umowa na zastępstwo A wiadomo jak to jest z tą umową na zastępstwo jak osoba na zwolnieniu, którą będę zastępowała wróci to mi umowa się kończy z dniem jej powrotu. No i jakbym zaszła w ciążę na takiej umowie to gdy zakończy się okres trwania umowy to nie przedłuża się ona automatycznie do dnia porodu (jak w przypadku umowy o prace na czas określony), tylko kończy się wraz z wygaśnięciem umowy To taka umowa o prace jak umowa zlecenie, tyle że składki są odprowadzane i lata pracy lecą.
Podjęłam więc decyzję, że muszę mieć pracę na normalna umowę o pracę. Bo nawet jak dostanę na rok, to nawet jak zajdę w ciąże pod koniec umowy, do dnia porodu nie muszę się martwić o świadczenia.
Zwykle do pracy gdziekolwiek dojeżdżałam 45 minut a do tej na 3 etap co jest daleko będe miała kilka minut ponad godzinę więc wielkiej różnicy nie ma.
Trzymam kciuki KochanaPrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Tak jak Little napisała sama wartość nic nie znaczy. Temp. zawsze jest wyższa w drugiej fazie cyklu, a magiczne 37 nie świadczy o ciąży I faza temp nisko jest to normalne, II faza temp wyżej i to też jest normalne. Ciąży po wyższej temp można się doszukiwac dopiero w termin @ i po terminie @ gdy nadal jest wyższa, nie waha się jak głupia, a @ nie przyłazi.
Kurdę podziwiam was że możecie w kółko malować te pazury Ja tego nienawidziłam-tego piłowania,malowania, smrodu zmywacza i lakieru i dlatego robię sobie żele. Jak płacę to niech ktoś się męczy
Prima, powodzenia!
Little, Am, Płatku, 100krotko, Ewelino, Marto czeeeeeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:48