X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć JaJaga <3

Wynik nieciążowy to poniżej 5.
    Nie wiem tylko, czy hormon ciążowy występuje we krwi tylko w ciąży, czy jego niskie stężenie (w granicach 1) występuje cały czas?

Wiem, że jeśli powstała torbiel to też organizm produkuje ten hormon.
    Jest jeszcze opcja (mało pozytywna), że doszło do zapłodnienia, ale nie doszło do zagnieżdżenia, czyli nastąpiło tzw. mikroporonienie.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny, dziękuję za odp :) każda uwaga jest dla mnie nowa, bo nigdy nie miałam do czynienia ze swoim wynikiem B-hcg, dlatego nie wiedziałam jak zinterpretować. Badanie robiłam we wtorek to może jutro powtórzę, żeby spr jak wygląda sytuacja. Bardzo Wam moje drogie dziękuję, wiedziałam, że na was moge liczyć.

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    wiedziałam, że na was moge liczyć.

Zawsze możesz na nas liczyć <3

Daj znać później co i jak :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie chodzi o to, że chcę sobie wmówić ciążę i się jej w tym słabym wyniku doszukuję... Tylko z ciekawości zrobiłam sama sobie B-hcg, żeby spr co się u mnie dzieje....byłam ost u mega dobrego profesora, który potwierdził tylko, że nasze wyniki są świetne i są tak szczegółowe, że nie ma się już czego doszukiwać, tylko czekać.

Ale pomyślałam, że skoro jest u nas OK, to może do zapłodnienia zachodzi, tylko później coś dzieje się nie tak.... ( tylko z kolei skoro mam hormony prawidłowe w różnych dniach cyklu, to czemu miałoby być nie tak?...) Dlatego zrobiłam bete,żeby spr no i sama nie wiem...

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa...i taka jest nawet możliwość...
    Tu nie chodzi o to, że chcę sobie wmówić ciążę i się jej w tym słabym wyniku doszukuję... Tylko z ciekawości zrobiłam sama sobie B-hcg, żeby spr co się u mnie dzieje....byłam ost u mega dobrego profesora, który potwierdził tylko, że nasze wyniki są świetne i są tak szczegółowe, że nie ma się już czego doszukiwać, tylko czekać.

Ale pomyślałam, że skoro jest u nas OK, to może do zapłodnienia zachodzi, tylko później coś dzieje się nie tak.... ( tylko z kolei skoro mam hormony prawidłowe w różnych dniach cyklu, to czemu miałoby być nie tak?...) Dlatego zrobiłam bete,żeby spr no i sama nie wiem...

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ci Little za te wyjaśnienia odnośnie temperatury bo ja ciągle świruje z tym wykresem. Gapie się na niego bez przerwy jakbym od tego miała w ciążę zajść :/.

JaJaga, trzymam kciuki. Skoro macie takie dobre wyniki to przecież wszystko jest możliwe :)

Prima, ja też dziś ryczę więc tulę cię z całego serca bo ryczymy razem :(.
    Byłam u kolejnego lekarza, żeby zapisać się na sono hsg i wróciłam kopletnie roztrzęsiona bez powodu. Nic złego mi nie powiedział, nic nowego, po prostu z każdą kolejną wizytą już czuję się gorzej. Wróciłam i w płacz.
    Największy dylemat mam z tym czy robić hsg czy sis. A może wy macie jakies doświadczenia albo cos slyczałyście i mi poradzicie?

Chciałabym si jeszcze odnieść do tej uwagi sarenki o kobiecej niezależności. Ja ją rozumiem doskonale. Myśle, że wynika to moze ze złych doświadczeń. Nie wiem jak Sarenka ale ja byłam z facetem, który niestety okazal się inny niż myślałam :(. Bardzo mnie zawiódł i się rozstaliśmy z dnia na dzień. A w ogóle to już mam za sobą dwa długie związki i teraz wiem, że warto być niezależną.
    Ty Am masz szczęście, że masz cudownego męża i nie musisz się bać. Z tego co piszesz jesteście super malżeństwem i na pewno dogadacie się w sprawie tej pracy. Najważniejsze, że macie siebie :).

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Jajaga, ja też czasem myślę, że jest problem z zagnieżdżeniem i kiedyś też już u siebie podejrzewałam wczesne poronienie.

Ale generalnie myślę, że dopóki @ nie przyjdzie to jest nadzieja i tego sie trzymajmy.

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga, wynik beta hcg 1,2 po terminie @ nie pozostawia żadnych złudzeń :/też jestem ciekawa, co u Was się dzieje. Skoro wyniki macie super, to może ciąża, to kwestia czasu? :)

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda:(. Od ciebie little wszystkiego się mozna dowiedzieć :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście aktywne,super :)
    jak to czytałam wszystko to najpierw było mi trochę smutno a zaraz potem siedziałam z usmiechem na twarzy! Samo życie :)
    Sarenko,to Ty w policji pracujesz? Rany!!! Ja całe zycie marzyłam o noszeniu munduru :) :)
    Mnie dziś już tak brzuch boli,że normalnie aż czekam na @. Bo mi zaraz ulży fizycznie.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Dziękuję ci Little za te wyjaśnienia odnośnie temperatury bo ja ciągle świruje z tym wykresem. Gapie się na niego bez przerwy jakbym od tego miała w ciążę zajść :/.
    Ha ha ha :) ja mam to samo :) i podejrzewam,że nie tylko ja :)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dziwnie mi ten cytat wkleiło.....jakby moje-ostatnie zdanie-też było cytowane :)

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, na początku nie zauważyłam, że coś dopisałaś :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś przekombinowałam :)

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny Little, Płatek, Prima i pozostałym koleżankom :):3 Mimo wszystko powtórzę sobie jeszcze jutro b-hcg i za tydz jak nadal nie będzie @ umówię się do lekarza na wywołanie @ i pokażę te moje wyniki...

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku cieszę się że obie rozumiemy kobieca niezależność ;) Wspomniałaś o czymś więc napiszę. Z byłym byłam bardzo długo, ponad 10 lat, w tym kilka lat małżeństwa, pierwsza miłość, pierwszy seks itp. Kochałam go ponad wszystko dopóki nie poznałam obecnego męża :) To ja go zostawiłam i nie żałuję. Każdego dnia dziękuję Bogu że go mam, tylko szkoda że tak późno poznałam. Z byłym z kasą było różnie, ale przeważnie cienko, tylko on miał do kasy dziwne podejście, niby była nasza ale nie do końca. Ogólnie nie o kase poszło bo to akurat bez znaczenia było. Jednak porównując ich dwóch nie dorastał do pięt w niczym mojemu obecnemu mężowi, którego kocham całym sercem, wiem że dałby mi wszystko, nic nie wylicza, zawsze sam coś proponuje, zawsze pomaga nawet gdy go nie proszę i gdy nie oczekuję nawet tego. Sam wychodzi z inicjatywą, ale podkreślam nie o kase chodzi. Jest po prostu inny, lepszy, najlepszy! A niezależność-po prostu poznałam już tylu ludzi, tyle historii, opowiadań, sama wieeele widziałam i wiem jak to wszystko jest brutalne i że nawet największa miłość może się skończyć dla innej jeszcze większej i piękniejszej miłości. Po prostu JA, podkreślam JA nie wyobrażam sobie zycia będąc zależną od kogoś, nawet od wspaniałego męża. Wydatki mam spore, naprawdę ;) głównie chodzi o wygląd. Nie chce by ktoś kiedys mi wypomniał że dałem Ci to i to, bo sama moge to sobie dać. Dla mnie niezależność to bezpieczeństwo które sama mogę sobie zapewnić. I nie zapominajmy że największą wartość ma miłość-nie kasa.

Marta, uwierz mi nie ma o czym marzyć :) To bagno, tylko ładnie wygląda. Też podobał mi się wygląd munduru, a teraz za każdym razem gdy mam go na sobie mam ochote go spalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 19:57

Marta29 lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie szukam hotelu na wyjazd. Mam dwa na oku. Jutro robie porządki w szafkach kuchennych, mąż na 14 do pracy więc bedę miała spokój :)

img-2014062101101130.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakiegos dołka złapałam, bo zaczełam czuć sie jak przed @...NIE LUBIE!!

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zarezerwowałam :) Dwa baseny nawet mamy-kryty i odkryty ;) a ja w kółku pływam hahahaha :)

img-2014062101101130.png

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Szkoda:(. Od ciebie little wszystkiego się mozna dowiedzieć :)
    Może nie wszystkiego, ale chętnie podzielę się wiedzą, którą posiadam :D

Sarenko, udanego wypoczynku :D

My jutro wyjeżdżamy na wesele i wracamy dopiero w poniedziałek. Tak, zapowiada się dłuuuuuuuga impreza :D :D :D i przez ten czas na pewno nie będę zaglądać na ovu ;)

Ewelina0701, znam to uczucie :/ też go nie lubię.

Marta29, wpisałaś swoją wypowiedź przed znacznikiem [/QUOTE] dlatego została potraktowana jak cytat Płatka :)

Też tak mam. Wpatruję się w wykres i próbuję go zaczarować wzrokiem :P Do tej pory mi się nie udało, więc chyba nie potrafię czarować :P

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ