Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalio Kochana coz mam Ci powiedziec ze uda sie napewno tylko spokojnie bez stresu wiem ze sie latwo mowi gorzej zrobic;/ ja w tamtym cylku tez bardzo chcialam jak by sie udalo to bym nie musiala do pracy wracac a tu dupa:( wiem ze jest Ci ciezko ale musi byc dobrze musi sie udac:)
-
Witam dziewczyny! czy przyjmiecie mnie do swojego grona?
Staram się z mężem o dziecko od września 2014. Udało się juz za pierwszym razem, pomimo że lekarz mówił iż mam pcos i bez monitora owulacji stwierdził jej brak. Zalecił tabletki anty bez żadnych badan i to była moja ostatnia wizyta w jego gabinecie. Będąc w ciąży w dniu spodziewanej miesiączki dostałam krwawienia więc uznałam że to miesiączka, a że byłam chora to robiłam wszystko żeby wyzdrowieć (polopiryna, moczenie nóg w gorącej wodzie). po moich gorących sesjach dostałam bóli brzucha i zrobiłam test ciążowy, który wyszedł pozytywny. Beta hcg spadała w kolejnych dniach. Przyszły ogromne wyrzuty sumienia, że to wszystko przeze mnie:-(. Między czasie wyszła jeszcze niedoczynność tarczycy, która również mogła być przyczyną poronienia. Po miesiącu leczenia moje tsh spadło z 5,4 na 1,16. Jestem w 10 dc więc za jakieś 9 dni będzie owulacja. Przynajmniej mam taka nadzieje! bo nie zawsze ją mam. W tym cyklu mierzę temperaturę, od 3 cyklu piję ziółka baby&mama med i już nie mogę się doczekać pozytywnego testu;-)!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Ja już po fryzjerze, przyciemniłam włoski na ciemny blond i jest ok Miałam koszmarne włosiska
Jak się czujesz 100krotko? Myślisz, że @ się zbliża? Ja mam nadzieję, że się pozytywnie zaskoczysz i tego Ci życzę.
A co zamierzasz robić z włoskiami malować czy podciąć?
Nie czuje jeszcze ze sie zbliza ale wiem ze bedzie przez ten zoladek tak mi nijako;/ nie wiem czy to tak jak na biegunke czy jak na wymioty ale ani jedno ani drugie nie meczy tylko tak mi dziwnie na zoladku;/
Hmmm znajac zycie pewnie pomaluje na brazowo i podetne jakos nie mam odwagi zrobic mojego wymarzonego rudero:(
Zaraz do pracy;/ nie chce mi sie... -
nick nieaktualnyNatalii00 wrote:a no wlasnie te myslenie tylko pozytywne zostaje bo inaczej ciezko bedzie mam nadzieje ze w koncu sie uda
musimy myslec pozytywnie bo jak bedziemy wmawiac sobie ze sie nie uda to sie nie uda ja mam przeczucie ze @ ale wiara w to ze moze jadnak sie udalo tez jest:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny jak wy się nastawiacie na dziecko? w sensie psychiki? bo czasami się zastanawiam jak to jest, że kobiety się "blokują", w jakim sensie, bo ja pragnę dzidzusia i myslę czasami jak to będzie jak będziemy rodzicami, że pokażemy naszemu dziecku świat, wspólne wakacje, rodzinne imprezy itp:-) ale nie myślę chyba tak obsesyjnie. Znaczy po owulacji czasami zastanawiam sie czy coś się tam w brzuszku dzieje:-) jak jest u was?
-
Myślę,ze na zasadzie czy udało się trafić w owulację, czy cos z tego będzie,dopatrywanie się objawów zamiast sie cieszyć seksem i żyć normalnie,nie planować kiedy się bobo urodzi,kiedy robić test,to cale mierzenie tempki,robienie testów owu...męczące to ale jak starania długo trwają to chyba nie da się inaczej...
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kita wrote:Weszłam do was ponieważ też myślałam, ze wszystko jest ok.. na początku.. lekarz powiedział, ze do 6 miesięcy max i będę w ciąży. Niestety okazało się inaczej. Wciąż nic nie wychodziło.. zastanawiałem się co się dzieje, że moje koleżanki zachodzą ot tak... w pierwszym lub 2 cyklu a u nas nic:( zrobiłam badania i mąż. Niestety! U męża bardzo słabe nasienie na pograniczu in vitro.. u mnie późna owulacja albo wcale.... Teraz w życiu nie dałbym sobie wmówić, że ciągłe próby bez skutku świadczą o tym że jest ok. Maiłam wciąż wrażenie, że wszystkie zachodzą tylko nie ja.. i też nie wiedziałam czemu. Nie chodzi o to żeby się nakręcać, ale moim zdaniem jeśli po 3 cyklach nic to należałby zrobić choć podstawowe hormony.. i faceta przebadać obowiązkowo! Wiek nie koniecznie ma tu coś do rzeczy- zdrowa 24 latka i zdrowa 34 latka +zdrowy facet może szybko zajść w ciążę - ale podkreślam - trzeba być zdrowym!
-
kasiarzyna wrote:Myślę,ze na zasadzie czy udało się trafić w owulację, czy cos z tego będzie,dopatrywanie się objawów zamiast sie cieszyć seksem i żyć normalnie,nie planować kiedy się bobo urodzi,kiedy robić test,to cale mierzenie tempki,robienie testów owu...męczące to ale jak starania długo trwają to chyba nie da się inaczej...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no właśnie ja też myśle o owulacji, robie te testy owu, łykam kwas foliowy, wiesiołek, mierze temp. więc cięzko jest nie myśleć i totalnie się wyluzować niby nie czuje że przesadzam, ale boję się że może nawet nie czuje a się nakręcam. Nie wiem jak wy ale ja np. czasami przeglądam jakieś dziecięce ubranka, wózki, łóżeczka itp. Czasami patrze tez pod kątem kupienia jakiegos ubranka dla dziecka w rodzinie, ale jednak patrze na te niemowlęce rzeczy pod kątem swoich potrzeb w przyszłości:D
-
rybkunia no jedziemy na tym samym wózku, wiem o czym mowisz...a jak sie dowiem,ze komus ze znajomych czy w rodzinie sie udaje, to mi jest smutno...
Amelia no to mam nadzieje,ze dzis juz trafia z kolorem i weekend zaczniesz w dobrym humorzeAmelia San, dżelka lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny