X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dziewczyny a Wy coś wiecie o braniu duphastonu po owulacji? Bo już jedną wzięłam i nie wiem czy brać dalej czy nie... Czy tylko jak dwie kreski będą... No i jak teraz odstawie to czy sobie czegoś nie rozreguluje?
    Ja brałam 10 dni i odstawiałam. Ale wiem, że lekarze różnie zalecają. Mi się nic nie rozregulowało, a brałam jak kazał gin. Miałam nadzieję, że wie co robi i zaleca.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Kto ma Cie wspierac oprocz meza jak nie my? :) <3
    Jako wspieraczka Ameliowego watka, oswiadczam, ze o9czekuje na piekna bete oraz jej piekne przyrosty :) <3

Co do przelewu, to juz za nami ale moment klikniecia przeciagal sie chwile ;D
    To miłe, dzięki ;) ale zobaczycie, że nic z tego ;)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dziewczyny a Wy coś wiecie o braniu duphastonu po owulacji? Bo już jedną wzięłam i nie wiem czy brać dalej czy nie... Czy tylko jak dwie kreski będą... No i jak teraz odstawie to czy sobie czegoś nie rozreguluje?

Duphaston bierze się zwykle 10 dni. Jeśli po tym czasie okaże się, że jesteś w ciąży to bierzesz dalej, jeżeli nie to odstawiasz i czekasz na @ :)

PrimaSort, pirelka lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam przed chwilą na innych forach i będę brała go do końca tego cyklu chyba że zobaczę wymarzone 2 kreski na teście to wtedy dłużej :-)
    Dziewczyny na forach bardzo sobie go chwalą. Rozmawiałam też z koleżanką i ona mówiła że jej to lekarz kazał brać na zagnieżdżenie tak profilaktycznie jako lek wspomagający

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Duphaston bierze się zwykle 10 dni. Jeśli po tym czasie okaże się, że jesteś w ciąży to bierzesz dalej, jeżeli nie to odstawiasz i czekasz na @ :)
    Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Poczytałam przed chwilą na innych forach i będę brała go do końca tego cyklu chyba że zobaczę wymarzone 2 kreski na teście to wtedy dłużej :-)
    Dziewczyny na forach bardzo sobie go chwalą. Rozmawiałam też z koleżanką i ona mówiła że jej to lekarz kazał brać na zagnieżdżenie tak profilaktycznie jako lek wspomagający
    Tez tak czytałam, ale u mnie akurat nie pomógł ;) więc raczej mam z nim niemiłe wspomnienia bo skutków ubocznych miałam co nie miara :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Tez tak czytałam, ale u mnie akurat nie pomógł ;) więc raczej mam z nim niemiłe wspomnienia bo skutków ubocznych miałam co nie miara :P
    Ja go brałam w ciążach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Bierzesz 10 dni, w 10 dniu robisz test jak nic z tego to odstawiasz i czekasz na @ :) a jeśli pozytywny to bierzesz dalej.
    Jak już wziełaś to bierz nadal :)
    Dzięki bo już się zakręciłam ale będę brała nadal :-)
    A Ty to bierzesz albo brałaś?

Marleni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni nie jem słodyczy. Takie postanowienie bo jestem mega łasuchem i słodycze jem garściami dzień w dzień i połowa ciuchów jest już za mała. Dodatkowo brak ruchu - całe dnie nieruchomo przed komputerem. Stwierdziłam, że powinnam się zacząć ograniczać i uciekam w wafle ryżowe gdy tylko najdzie mnie ochota na słodycze. Piję dużo wody. Przez co mam częstomocz - w nocy byłam chyba z 6 razy siku i jestem wzdęta - brzuch jak balon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 19:47

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, już mnie kciuki bolą, ale ściskam dalej :D dawaj betę :D
    Prima, ja nie jem słodyczy już od ponad miesiąca ;) jest super :D
    Am, cieszę się razem z Wami :D mnie boli serce jak co miesiąc z konta znika kasa za ratę kredytu :P

100krotko, miałam już wcześniej napisać: będziesz wspaniałą mamą <3

PrimaSort, 100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poganiajcie mnie tak bo jutro i tak nie dam rady :P
    Poza tym jak zobaczę niski wynik to chyba całkiem mnie dobije to spóźnienie @ :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie poganiajcie mnie tak bo jutro i tak nie dam rady :P
    Poza tym jak zobaczę niski wynik to chyba całkiem mnie dobije to spóźnienie @ :/
    A masz w domu jeszcze jakiś test ciążowy? Może jutro z rana zrób chociaż test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A masz w domu jeszcze jakiś test ciążowy? Może jutro z rana zrób chociaż test?
    Nie, nie mam i żadnych więcej testów ;) 3 negatywy to już za dużo na moje nerwy :D i tak wiem, że nic z tego więc już się nie nakręcam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie, nie mam i żadnych więcej testów ;) 3 negatywy to już za dużo na moje nerwy :D i tak wiem, że nic z tego więc już się nie nakręcam.
    Szkoda :-( No cóż czekamu więc na betę i wynik

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, wiem że to wcale nie jest łatwe (a my pewnie trochę to utrudniamy, trochę Cię nakręcamy :/ ) bardzo chcemy, żeby okazało się, że jednak to spóźnienie @ ma sens i będzie piękna beta. Jeśli beta będzie negatywna, pamiętaj, że masz w nas wsparcie i nie daj się smutkowi <3 wracaj do walki.

Ja to dziś doszłam do wniosku, że cholernie się boję :( boję się wizyty, boję się clo, boję się kolejnej porażki, boję się ciąży, boję się wszystkiego. Paranoja :/

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Littel:)

Prima ja dupaka tez bralam w ciazy:) do 12 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Pirelko, wiem że to wcale nie jest łatwe (a my pewnie trochę to utrudniamy, trochę Cię nakręcamy :/ ) bardzo chcemy, żeby okazało się, że jednak to spóźnienie @ ma sens i będzie piękna beta. Jeśli beta będzie negatywna, pamiętaj, że masz w nas wsparcie i nie daj się smutkowi <3 wracaj do walki.

Ja to dziś doszłam do wniosku, że cholernie się boję :( boję się wizyty, boję się clo, boję się kolejnej porażki, boję się ciąży, boję się wszystkiego. Paranoja :/
    Kochana też tak mam, tak samo jak teraz boję się wyniku bety choć wiem, że nic z tego i powinnam się nie smucić, ale wkurza mnie, że czekam na @ i mimo braku ciąży wciąż będe czekać i nie zacznę dalej działać :/

CLO też się cholernie bałam jak miałam brać, w ogóle te leki źle na mnie działały i teraz czuję się choć wolna od tego psychicznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już uciekam. Jutro rano się odezwę :-)

Marleni lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primko, ja brałam chwilę dupka, bo "nie zaszkodzi, a może pomoże" ale chyba nie jestem dobrym przykładem, bo nie pomógł. Może gdybym brała od owulacji, a nie odkąd się dowiedziałam o ciąży to by pomógł? Nie wiem, ale wiem ze na własną rękę żadnych lekarstw brać nie chce. A zwłaszcza hormonów. W każdym razie ponoć pomaga, nie bez powodu tyle dziewczyn go bierze:)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Amciu, zalozycielko nasza wątkowa, gratuluję mieszanka:) fajnie. Zawsze swoje to swoje. Mam nadzieję, ze kiedyś i ja się tego doczekam :)

Amelia San lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ