X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dziewczyny a Wy coś wiecie o braniu duphastonu po owulacji? Bo już jedną wzięłam i nie wiem czy brać dalej czy nie... Czy tylko jak dwie kreski będą... No i jak teraz odstawie to czy sobie czegoś nie rozreguluje?
    Ja brałam 10 dni i odstawiałam. Ale wiem, że lekarze różnie zalecają. Mi się nic nie rozregulowało, a brałam jak kazał gin. Miałam nadzieję, że wie co robi i zaleca.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Kto ma Cie wspierac oprocz meza jak nie my? :) <3
    Jako wspieraczka Ameliowego watka, oswiadczam, ze o9czekuje na piekna bete oraz jej piekne przyrosty :) <3

Co do przelewu, to juz za nami ale moment klikniecia przeciagal sie chwile ;D
    To miłe, dzięki ;) ale zobaczycie, że nic z tego ;)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dziewczyny a Wy coś wiecie o braniu duphastonu po owulacji? Bo już jedną wzięłam i nie wiem czy brać dalej czy nie... Czy tylko jak dwie kreski będą... No i jak teraz odstawie to czy sobie czegoś nie rozreguluje?

Duphaston bierze się zwykle 10 dni. Jeśli po tym czasie okaże się, że jesteś w ciąży to bierzesz dalej, jeżeli nie to odstawiasz i czekasz na @ :)

PrimaSort, pirelka lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam przed chwilą na innych forach i będę brała go do końca tego cyklu chyba że zobaczę wymarzone 2 kreski na teście to wtedy dłużej :-)
    Dziewczyny na forach bardzo sobie go chwalą. Rozmawiałam też z koleżanką i ona mówiła że jej to lekarz kazał brać na zagnieżdżenie tak profilaktycznie jako lek wspomagający

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Duphaston bierze się zwykle 10 dni. Jeśli po tym czasie okaże się, że jesteś w ciąży to bierzesz dalej, jeżeli nie to odstawiasz i czekasz na @ :)
    Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Poczytałam przed chwilą na innych forach i będę brała go do końca tego cyklu chyba że zobaczę wymarzone 2 kreski na teście to wtedy dłużej :-)
    Dziewczyny na forach bardzo sobie go chwalą. Rozmawiałam też z koleżanką i ona mówiła że jej to lekarz kazał brać na zagnieżdżenie tak profilaktycznie jako lek wspomagający
    Tez tak czytałam, ale u mnie akurat nie pomógł ;) więc raczej mam z nim niemiłe wspomnienia bo skutków ubocznych miałam co nie miara :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Tez tak czytałam, ale u mnie akurat nie pomógł ;) więc raczej mam z nim niemiłe wspomnienia bo skutków ubocznych miałam co nie miara :P
    Ja go brałam w ciążach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Bierzesz 10 dni, w 10 dniu robisz test jak nic z tego to odstawiasz i czekasz na @ :) a jeśli pozytywny to bierzesz dalej.
    Jak już wziełaś to bierz nadal :)
    Dzięki bo już się zakręciłam ale będę brała nadal :-)
    A Ty to bierzesz albo brałaś?

Marleni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni nie jem słodyczy. Takie postanowienie bo jestem mega łasuchem i słodycze jem garściami dzień w dzień i połowa ciuchów jest już za mała. Dodatkowo brak ruchu - całe dnie nieruchomo przed komputerem. Stwierdziłam, że powinnam się zacząć ograniczać i uciekam w wafle ryżowe gdy tylko najdzie mnie ochota na słodycze. Piję dużo wody. Przez co mam częstomocz - w nocy byłam chyba z 6 razy siku i jestem wzdęta - brzuch jak balon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 19:47

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, już mnie kciuki bolą, ale ściskam dalej :D dawaj betę :D
    Prima, ja nie jem słodyczy już od ponad miesiąca ;) jest super :D
    Am, cieszę się razem z Wami :D mnie boli serce jak co miesiąc z konta znika kasa za ratę kredytu :P

100krotko, miałam już wcześniej napisać: będziesz wspaniałą mamą <3

PrimaSort, 100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poganiajcie mnie tak bo jutro i tak nie dam rady :P
    Poza tym jak zobaczę niski wynik to chyba całkiem mnie dobije to spóźnienie @ :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie poganiajcie mnie tak bo jutro i tak nie dam rady :P
    Poza tym jak zobaczę niski wynik to chyba całkiem mnie dobije to spóźnienie @ :/
    A masz w domu jeszcze jakiś test ciążowy? Może jutro z rana zrób chociaż test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A masz w domu jeszcze jakiś test ciążowy? Może jutro z rana zrób chociaż test?
    Nie, nie mam i żadnych więcej testów ;) 3 negatywy to już za dużo na moje nerwy :D i tak wiem, że nic z tego więc już się nie nakręcam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie, nie mam i żadnych więcej testów ;) 3 negatywy to już za dużo na moje nerwy :D i tak wiem, że nic z tego więc już się nie nakręcam.
    Szkoda :-( No cóż czekamu więc na betę i wynik

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, wiem że to wcale nie jest łatwe (a my pewnie trochę to utrudniamy, trochę Cię nakręcamy :/ ) bardzo chcemy, żeby okazało się, że jednak to spóźnienie @ ma sens i będzie piękna beta. Jeśli beta będzie negatywna, pamiętaj, że masz w nas wsparcie i nie daj się smutkowi <3 wracaj do walki.

Ja to dziś doszłam do wniosku, że cholernie się boję :( boję się wizyty, boję się clo, boję się kolejnej porażki, boję się ciąży, boję się wszystkiego. Paranoja :/

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Littel:)

Prima ja dupaka tez bralam w ciazy:) do 12 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Pirelko, wiem że to wcale nie jest łatwe (a my pewnie trochę to utrudniamy, trochę Cię nakręcamy :/ ) bardzo chcemy, żeby okazało się, że jednak to spóźnienie @ ma sens i będzie piękna beta. Jeśli beta będzie negatywna, pamiętaj, że masz w nas wsparcie i nie daj się smutkowi <3 wracaj do walki.

Ja to dziś doszłam do wniosku, że cholernie się boję :( boję się wizyty, boję się clo, boję się kolejnej porażki, boję się ciąży, boję się wszystkiego. Paranoja :/
    Kochana też tak mam, tak samo jak teraz boję się wyniku bety choć wiem, że nic z tego i powinnam się nie smucić, ale wkurza mnie, że czekam na @ i mimo braku ciąży wciąż będe czekać i nie zacznę dalej działać :/

CLO też się cholernie bałam jak miałam brać, w ogóle te leki źle na mnie działały i teraz czuję się choć wolna od tego psychicznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już uciekam. Jutro rano się odezwę :-)

Marleni lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primko, ja brałam chwilę dupka, bo "nie zaszkodzi, a może pomoże" ale chyba nie jestem dobrym przykładem, bo nie pomógł. Może gdybym brała od owulacji, a nie odkąd się dowiedziałam o ciąży to by pomógł? Nie wiem, ale wiem ze na własną rękę żadnych lekarstw brać nie chce. A zwłaszcza hormonów. W każdym razie ponoć pomaga, nie bez powodu tyle dziewczyn go bierze:)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Amciu, zalozycielko nasza wątkowa, gratuluję mieszanka:) fajnie. Zawsze swoje to swoje. Mam nadzieję, ze kiedyś i ja się tego doczekam :)

Amelia San lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ