X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niecierpliwię się jak zwykle po owulacji... Do owulacji jakoś czas mi leci i nim się obejrze już 12 dzień cyklu. A od 15 dnia ciągnie się jak flaki z olejem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Prima bo tak zawsze jest jak sie na cos czeka ;)

100krotko trzymam kciuki za wizyte :)

My za 10 min podpisujemy umowe :D Wreszcie krok naprzod :)
    Super! :-)

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    mam tak samo, i ten nochal niuchający w każdym symptomie ciąży :)
    oby zleciało Ci jak z bicza strzelił,

najlepiej faktycznie jak ma się jakieś zajęcie absorbujące ze człowiek nawet nie wie kiedy dni uciekają :)
    Jak się nie staraliśmy przez ostatnie miesiące to nawet nie wiedziałam kiedy mam termin @

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was brała duphaston po owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    ja brałam. a cio tam?
    A bierzesz co cykl, czy jak? Ja od dziś postanowiłam brać po 1 tabletce. Ginekolog mi wypisał receptę. Jak będę miała pozytywny test ciążowy to mam zacząć brać ale stwierdziłam że zacznę brać już, bo jestem już 4 dni po owulacji, a jak przyjdzie @ to odstawie...
    W 16 dc miałam owulację. Moje cykle trwają 27 dni. Dziś postanowiłam wziąć pierwszą tabletkę duphastonu - 20 dc. Do kiedy powinnam go brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja już po wizycie, ginekolog wykonał usg (pierwszy raz miał w siebie w gabinecie więc pozytywnie mnie zaskoczył), ale nic nie widać. Mówił, że może być za wcześnie na pęcherzyk, ale nie może stwierdzić ciąży. Endometrium grube więc może, może powiedział.. zobaczymy. Dostałam skierowanie na betę.
    Ogólnie byłam pierwszy raz u niego i strasznie pozytywne wrażenie sprawił na mnie więc chyba u niego zostanę :)

PrimaSort, 100krotka:), 100krotka:), Płatek szkarłatny, Amelia San, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze cały czas czuję się jakaś znudzona, zmęczona, bez chęci do życia i jakbym miała gorączkę... mam 37,3 więc gorączka to nie jest. Chyba od tych całych dni przed komputerem :( Ale taka praca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja już po wizycie, ginekolog wykonał usg (pierwszy raz miał w siebie w gabinecie więc pozytywnie mnie zaskoczył), ale nic nie widać. Mówił, że może być za wcześnie na pęcherzyk, ale nie może stwierdzić ciąży. Endometrium grube więc może, może powiedział.. zobaczymy. Dostałam skierowanie na betę.
    Ogólnie byłam pierwszy raz u niego i strasznie pozytywne wrażenie sprawił na mnie więc chyba u niego zostanę :)
    Widzisz kochana!! Czyli @ się nie zbliża :) bo chyba widziałby to na usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Widzisz kochana!! Czyli @ się nie zbliża :) bo chyba widziałby to na usg?
    Właśnie nie.. pytałam o to. Mówił, że tego nie widać na usg. Szczerze mówiąc nadal nic nie wiem, ale jakoś nie sądzę by to była ciąża. W tygodniu zrobię tą betę, ale specjalnie mi się do niej nie śpieszy.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Właśnie nie.. pytałam o to. Mówił, że tego nie widać na usg. Szczerze mówiąc nadal nic nie wiem, ale jakoś nie sądzę by to była ciąża. W tygodniu zrobię tą betę, ale specjalnie mi się do niej nie śpieszy.
    Głowa do góry. Co ma być to będzie - wiadomo... Ale nadzieja umiera ostatnia :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już umarła prawie :P ciężko uwierzyć po tylu miesiącach starań już.. zwłaszcza, że nic na to nie wskazuje. Jak ma być @ to niech będzie i już, a nie taka niewiedza i czekanie. Właśnie to mnie wkurza najbardziej, że nie ma ani jej, ani ciąży ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka @ nie bedzie mamnadzieje ze nie bedzie przez 9 miesiecy :)

Am jak tam podpisaliscie?

Prima mi tez sie zawsze ciagnelo ;/ a teraz to juz wogole...

• elmalia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, nie mogę się doczekać aż zrobisz betę! Jestem dobrej myśli i trzymam kciuki:)

PrimaSort lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja też sie nie mogę doczekać! Jak to nic nie wskazuje, a brak @? A endometrium jakiej grubości?

Ja zaraz jade na kontrolne USG ze względu na stymulację. Czuję już, że @ sie zbliża kolejny cykl stracony :(. Rano już ryczałam i boję się, że się poryczę u lekarza.

Prima mi też się droga faza dłuży niemiłosiernie. Ta psychika to jednak płata figle. przecież w pierwszej i drugiej fazie doba jest tak samo długa :/.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że macie nowe mieszkanko Am :)

Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Umowa podpisana, zadatek wplacony :D Ale az zal tyle pieniedzy bylo przelewac.. Ale nie ma wyjscia, przynajmniej pol mieszkania nasze :D
    Znam ten ból ale nie żałuję :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia napewno szkoda ale jak mowisz polowka juz wasza :)

Obiadlam sie jak glupia;/ zawsze tak mam ze przed wizyta malo co jem a poznie moge za troje :)

U nas ok wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy coś wiecie o braniu duphastonu po owulacji? Bo już jedną wzięłam i nie wiem czy brać dalej czy nie... Czy tylko jak dwie kreski będą... No i jak teraz odstawie to czy sobie czegoś nie rozreguluje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie dajecie taką siłę i macie większą wiarę niż ja :) ja myślę, że nic z tego nie będzie i boję się tej bety. Najwcześniej zrobię w środę, ale może i później pójdę.

Mówił też że wydaje mu się, że z prawego jajnika chyba była owulacja.

Płatku nie wiem jakiej grubości, bo pierwszy raz nie dostałam opisu do zdjęć, mówił mi że dość grube więc może, może. Wyliczał, że byłby to 5 tydzień i 1 dzień to mi się wydaje, że powinno już być coś widać. Pewnie nie chciał mi podcinać skrzydeł.
    Trzymam kciuki za Twoją wizytę !

Amelia znam ten ból z przelewaniem tej olbrzymiej sumy, ale mieć swoje mieszkanie jest cudownie :)

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    My tez nie zalujemy :) Jedyne co, to to, ze nie wzielismy sie za kupno mieszkania od razu ;)
    Ale nie ma co plakac, najwazniejsze, ze teraz sie zmotywowalismy ;D
    My też zmotywowaliśmy się po 2 latach nabijania w kieszeń obcej babie :P

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ