X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Nie duże. Kuchnia, wc, łazienka i 3 pokoje plus dwa korytarze ale mały metraż dlatego wybijaliśmy ścianę i polaczylismy kuchnie z pokojem plus wybilismy sciane na jeden z korytarzy i mamy taki a'la salon z kuchnią i dwa pokoje, które zostały do remontu. Całe mieszkanie było do wyremontowania. Kupione na rynku wtornym.

No Nasze ma 45 m. Ceny mieszkań są niestety bardzo drogie i nie adekwatne to zarobków w Polsce...

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    No Nasze ma 45 m. Ceny mieszkań są niestety bardzo drogie i nie adekwatne to zarobków w Polsce...
    Racja! My mamy 60 m

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Jesteśmy prawie w tym samym dniu cyklu :) Trzymam kciuki za owocną owulację :) Powodzonka Kochana :*
    Ja również trzymam kciuki :)

No koszty mieszkań, czy budowy domów są straszne - nie wiem jak my przy takich zarobkach mamy to zrobić :/

Ale mi się już nie chce nic... Do domu bym poszła... Jakoś depresyjnie na mnie ta jesień działa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wylogowc sie na chwile do zycia nie mozna bo zaraz strona do nadrobienia:)

Ginka dobrze kojarzysz :) to ja taka niewdzieczna jestem i ciagle tylko marudze;/ ale nic na to nie poradze ze nie czuje sie tu tak w 100% jak u siebie ;/ malenkie podworko ciezko wiechac samochodem ehhh...na szczescie dzialke juz mamy wiec moze kiedys :)

Tak zytam te wsze metry i ja naprawde nie powinnam marudzic chyba ktos powinien mnie palna ;/

• Ginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    No tak wylogowc sie na chwile do zycia nie mozna bo zaraz strona do nadrobienia:)

Ginka dobrze kojarzysz :) to ja taka niewdzieczna jestem i ciagle tylko marudze;/ ale nic na to nie poradze ze nie czuje sie tu tak w 100% jak u siebie ;/ malenkie podworko ciezko wiechac samochodem ehhh...na szczescie dzialke juz mamy wiec moze kiedys :)

Tak zytam te wsze metry i ja naprawde nie powinnam marudzic chyba ktos powinien mnie palna ;/

stokrotko skoro działka już jest to wszystko pomalutku, zobaczysz. Macie gdzie mieszkać więc możecie sobie pomału budować za kilka lat.

A wiesz apetyt rośnie w miarę jedzenia :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka masz racje ale zeby sobie mieszkac gdzie mieszkamy to musimy poodnawiac conieco...a na to potrzeba sporo kasiory bo i trzeba przerobki porobic i tak dalej a mi poprostu szkoda jest wkladac w to pieniadze a pozniej to zostawic zeby stalo puste...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( chorobsko znowu wrocilo z podwojona sila:(

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko tak mi przykro, że aż nie wiem co napisać :(. U mnie tez @ za rogiem ale w tym miesiącu to normalnie czuje sie jakbym dwie @ miała. Tak czekałam na twoja pozytywną betę :(.

• elmalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, współczuję i wiem jak to jest. Ja te ciągle podziebiona. Już o wiele lepiej, kaszel się tylko trzyma, ale w weekend tylko smarkalam i kaszlalam na przemian. Taka niesprzyjajaca pogoda :/

Pirelko, przykro mi z powodu @ :(:( bądź Dzielna i zbieraj siłę na nowy cykl!

A u mnie zbliża się @. Temperatury bez szału, niby wyższe niż przed owulacja, ale bez szału. Zastanawiam się, czy to nie w tym problem chociaż widziałam ciążowe wykresy z niskimi temperaturami, podobnymi do moich.No ale u mnie ciało daje objawy jak na @. Za 4 dni się wyjaśni...

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie nadziei wielkich nie mam :(

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    A wszystkiego nie ma co się bać, bo wszystko nie takie straszne :P

To jest najlepsze :D dziękuję <3

Trzymam kciuki za wyniki :)
    Felicja wrote:
    witam dziewczyny , jestem po wizycie u "nowego" ginekologa iiiii przepisał mi Duphaston na wyrówanie cyklu od 16 do 25 dnia cyklu i widzimy sie za dwa miesiące . Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z Was go brała i czy pomógł Wam zajść w ciążę ?

Tez brałam w ten sposób na uregulowanie cykli i tak mi pomógł, że rozregulował je całkowicie. Owulujesz normalnie? ok 14dc? Bo jeśli masz później owulację to dupek może ją zakłócić. U mnie narobił więcej bałaganu, bo ja zwykle bezowulacyjna jestem. Dopiero w ostatnim cyklu, po stwierdzonej owulacji na usg, dupek ładnie wydłuzył mi fazę lutealną :)
    Amelia San wrote:
    My też mamy zamiar nadpłacać po 2-3 raty żeby w 15 lat spłacić i mieć z głowy :)

My wzięliśmy kredyt na 15 lat z ratą malejącą. Póki możemy, chcemy spłacić jak najwięcej, ale nie możemy robić nadpłat przez pierwsze kilka lat, bo wtedy bank zabiera od tego prowizję i nie będzie nam się opłacać.

El, pogoń choróbsko i @ za jednym razem <3

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 20 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Little i tak najlepiej :) Wiecej placic na poczatku pozniej mniej :) My jednak w ING nie mozemy nadplacac przez 3 pierwsze lata, a nie przez rok jak myslalam. Dzis Maz spotkal sie z doradca i dowiem sie wiecej.

My w WBK też chyba przez 3 lata nie możemy nadpłacać ;)

Wysłany: 20 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzą jak nie stracić i zarobić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy najszybciej mogę zrobić bete? Wykres mój udostępniłam

• paryzanka Nowa

Wysłany: 20 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Primasort i Biedronko :) dzięki za odpowiedzi
    Nie byłam jeszcze u ginekologa od lutego ponieważ czytając wszystkie fora podobno powinniśmy dać sobie rok. Szczerze mówiąc nie sądziłam, że to takie trudne :(
    Nie choruje na nic badania zawsze miałam idealne. W przyszłym tyg wybieram się do ginekologa będę akurat po miesiączce wiec może na usg coś będzie się tworzyło...
    Jest też drugi problem który mnie trapi mój facet będąc dzieckiem miał operacje na wnetrostwo jąder martwię się, że z tego powodu iż miał ją robiona w wieku 11 lat może być po części tez powodem tych naszych trudnych starań :(

PrimaSort lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dziewczyny kiedy najszybciej mogę zrobić bete? Wykres mój udostępniłam

W 10dpo, ponoć. Ja poczekałabym do terminu @. Trzymam kciuki <3

100krotko, nie daj się chorobie <3

Wysłany: 20 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paryzanka wrote:
    Cześć :)
    Primasort i Biedronko :) dzięki za odpowiedzi
    Nie byłam jeszcze u ginekologa od lutego ponieważ czytając wszystkie fora podobno powinniśmy dać sobie rok. Szczerze mówiąc nie sądziłam, że to takie trudne :(
    Nie choruje na nic badania zawsze miałam idealne. W przyszłym tyg wybieram się do ginekologa będę akurat po miesiączce wiec może na usg coś będzie się tworzyło...
    Jest też drugi problem który mnie trapi mój facet będąc dzieckiem miał operacje na wnetrostwo jąder martwię się, że z tego powodu iż miał ją robiona w wieku 11 lat może być po części tez powodem tych naszych trudnych starań :(

Ja na każdej wizycie u ginekologa słyszałam: jest pani zdrowa. Dopiero teraz się dowiedziałam, że długie obfite miesiączki, cykle powyżej 35 dni i różnej długości nie są normalne. A "rok starań" to sobie lekarze mogą w d... wsadzić. Ja po 6 miesiącach chciałam się przebadać, bo czułam, że coś jest nie tak. To mnie odsyłali: "wróć za pół roku" :/

Jeśli czujesz, że jest ok, to poczekaj do lutego. A męża wyślij na badanie nasienia. Wspomnij też o tym lekarzowi. Wnętrostwo może być przyczyną problemow z męską płodnością.

Też nie sądziłam, że zajście w ciążę jest takie trudne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    W 10dpo, ponoć. Ja poczekałabym do terminu @. Trzymam kciuki <3

100krotko, nie daj się chorobie <3
    Jutro dopiero 6 dzień po owulacji więc muszę poczekać conajmniej do soboty :-p

Wysłany: 20 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Jutro dopiero 6 dzień po owulacji więc muszę poczekać conajmniej do soboty :-p

Niecierpliwa Ty :P

• elmalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swoje testowanie poczekam do weekendu. Wtedy się spodziewam @. A nawet się zastanawiam, czy nie poczekać dłużej. Chyba, ze mnie @ wyprzedzi :) to wtedy test zaoszczedze na kolejny miesiąc ;)
    Ja już miałam fazę sprawdzania co chwila, czy ciąży nie ma. I tylko humor sobie psulam negatywnymi testami.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ