X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Dzien dobry:-)

Ginka no faktycznie długo my się znamy 6 i z tego 4 po ślubie.

Marleni fajnie że wszystko oki kciukamy za wyniki męża :-)

Miłego dnia Kochane:-)

My po ślubie jesteśmy 2 lata i 5 miesięcy :)

Miłego piąteczku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:09

Marleni lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni daj znać - czekamy na wieści :)

elmalia zbadaj progesteron jak pisze Marleni 7 dpo, a na wydłużenie lutealnej możesz też castagnusa spróbować, bo ogólnie reguluje hormony i ziół ojca Sroki. Bo luteina na pewno działa, ale to już lekarz musaiałby przepisać.
    Ale temperatura odbiła, więc nie jest źle :)

A my jesteśmy ze soba prawie 7 lat razem i 5 po ślubie :)

Marleni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Wczoraj i dzisiaj mam mnóstwo pracy. Weekend też zapowiada się owocny.
    Odezwę się niedługo jak się ogarnę :)
    tak tylko piszę żebyście się nie martwiły :)

Testy wciąż negatywne. @ powinna przyjść we wtorek. Ale nie spodziewam się ciąży bo mam charakterystyczne objawy zbliżającej się @ - uczucie jakby coś ze mnie leciało... Takie tam moje :P

Trzymajcie się!!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja mamw prande juz z 8 lat i nie jestem zadowolona z nowej oferty;/ 60 zl za to Co ma Am tylko 1 gida internetu i do wyboru mam dwa tel ktore szlu nie robia;/ maz chce zebym przeszla do play

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jestem :)
    Raport, który miałam przygotować na dziś mam przełożony na poniedziałek :)

Mam więc dużo czasu aby z Wami pobyć wirtualnie :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Płatku, tulę mocno <3
    Los nam nie sprzyja :/

Mi dzisiaj się śniło, że urodziłam córkę i nie miałam dla niej nic kupione. Kompletne zero, żadnych ciuszków, pieluszek, smoczków, butelek, łóżeczka. Nic. A potem chodziłam z nią (o dziwo była ubrana) na rękach po sklepach i musiałam szybko wszystko kupić...
    I karmiłam ją piersią. Tak słodko przysypiała przy cycku... To był dziwny, ale bardzo fajny sen. Przez chwilę mogłam poczuć jak to jest mieć dziecko.

Ginka, co potrzebujesz, żeby wykonać obliczenia? ;)

Miłego dnia <3
    Kochana mi się wczoraj śniło, że poszłam na betę a tam wynik 22... Ale w moim przypadku z reguły sny czyta się odwrotnie :( Mam nadzieję, że u Ciebie sen się sprawdzi i będzie dzidzia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Hej :)
    Little miałaś naprawdę fajny sen :) Już niedługo doświadczysz tego na żywo, zobaczysz :* <3

Mi się śniło, że szliśmy z Mężem jakąś uliczką i stała jakaś kobieta ze stoiskiem z przyborami do szkoły i chipsami, podeszliśmy kupiliśmy te chipsy a ona wskazując na te przybory zapytała, czy może jeszcze coś kupimy , a ja przybita :"nie mamy dla kogo".
    Nawet w snach o tym myślę ;)

Teraz z innej beczki. Muszę dziś do Orange zajść bo kończy mi się umowa, ciekawe co mi zaproponują? ;)
    Miłego dnia :)
    Ja byłam kilka dobrych lat w Play. Ale jak kilka miesięcy temu poszłam do nich po telefon z umową to warunki słabe 10 zł drożej niż w Orange i to z dużo mniejszym internetem i darmowymi minutami do wszystkich, ale sms-ami darmowymi tylko do Play.
    A do Orange w ogóle nie chciałam wchodzić a tam taka fajna oferta! Telefon lepszy niż w Play mi oferowali, darmowe rozmowy i sms-y do wszystkich i internet LTE większy niż oferowany w Play.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja znowu z pytaniem , nie wiecie może czy badania typu FSH , estradiol , progresteron można zrobić 4 dnia cyklu ? wszedzie pisze ze 1-3 dzien cyklu ale mamy piątek , własnie mnie "wylało" , przed nami weekend i dopiero w pon bede mogla zrobic badania . Myslicie ze badanie bedzie miarodajne ?
    a moje drugie pytanie to czy to jest normalne żeby w krwi z okresu były takie dość duże grudki zbitej krwi ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Och Kochana :( Przykro mi, że to się teraz skumulowało.. Nie smuć się, ja wierzę, że jak tylko zobaczył by twarz swojego dziecka natychmiast zmienił by zdanie. Usiądźcie na spokojnie i porozmawiajcie o tym, powiedz, że boisz się, że później może być za późno, powiedz mu co czujesz (chociaż pewnie to wczoraj zrobiłaś). W nerwach nie dojdziecie do porozumienia dlatego ważne żeby nie było to pod presją owulacji. Mam nadzieję i życzę Wam, żebyście uzgodnili tak abyście oboje byli szczęśliwi :*

My wczoraj mieliśmy podobną sytuację, ja chciałam, a Mąż że zmęczony :( Jestem zła o to i postanowiłam, że teraz jak on będzie chciał to ja odmówię. Boję się, że jak tak dalej pójdzie to odsuniemy się od siebie, i nigdy nie będziemy mieć dziecka, bo kochamy się akurat w dni z dala od owulacji :(
    Amelko ja mam tak samo... Mąż jak chce to akurat są dni dalekie od owulacji i ni płodnych a jak ja chcę to on wtedy jest zmęczony i ewentualne raz się susi. Rozumiem, że jest zmęczony no ale starania...
    Ostatnio siedzieliśmy i się zastanawialiśmy, czy czasem nie kochamy się w nieodpowiednie dni. Może powinnam stosować testy owulacyjne w każdym cyklu aby zwiększyć nasze szanse na poczęcie? :(
    Co o tym myślicie?
    Kiedy kochać się aby zwiększyć swoje szanse? Codziennie? Co dwa dni? Czy jak testy owulacyjne są pozytywne to codziennie lub dwa razy dnia...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Prima to Twój 8dpo jeszcze wszystko możliwe :) Mówiłam, żebyś nie robiła testów? Poczekaj minimum do poniedziałku <3 A ja dalej trzymam kciuki za Ciebie <3 :)
    Został mi jeden test - ostatni. Zrobię go jutro i więcej testów nie kupuję i nie robię. Czekam cierpliwie na wtorkową @.
    Prawie się już z tym pogodziłam i staram się ułożyć plan działań na nowy cykl :) Już obliczam dni płodne. Jak tylko przyjdzie @ to zaraz zamawiam na allegro kolejną porcję testów owulacyjnych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja wrote:
    hej dziewczyny ja znowu z pytaniem , nie wiecie może czy badania typu FSH , estradiol , progresteron można zrobić 4 dnia cyklu ? wszedzie pisze ze 1-3 dzien cyklu ale mamy piątek , własnie mnie "wylało" , przed nami weekend i dopiero w pon bede mogla zrobic badania . Myslicie ze badanie bedzie miarodajne ?
    a moje drugie pytanie to czy to jest normalne żeby w krwi z okresu były takie dość duże grudki zbitej krwi ?
    Ta zbita krew to skrzepy. Może się zdarzyć i nie ma powodów do obaw :)
    A @ przyszła do Ciebie w terminie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nieregularne , z reguły co 43 dni więc dzisiejsze 38 jest pocieszające :-D
    od 16 dnia dostalam Duphaston na regulacje cykli , ponieważ bardzo chciałabym mieć z mężem brzdąca....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam ,że się wtrące w dyskusje o "zmeczonych męzach" ale jak tak czytam to jest mi to bliskie bo ja własnie albo słysze ze zmeczony a czekam na ta owulacje jak glupia i jak juz jest to nagle stop bo mąż zmeczony.. a jeszcze ostatnio uslyszalam ze kocham się z nim tylko dla dziecka i jakos tak mnie to dobilo skoro oboje chcemy miec to nie powinien tak mowic :-/ ehh.. faceci !

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja wrote:
    przepraszam ,że się wtrące w dyskusje o "zmeczonych męzach" ale jak tak czytam to jest mi to bliskie bo ja własnie albo słysze ze zmeczony a czekam na ta owulacje jak glupia i jak juz jest to nagle stop bo mąż zmeczony.. a jeszcze ostatnio uslyszalam ze kocham się z nim tylko dla dziecka i jakos tak mnie to dobilo skoro oboje chcemy miec to nie powinien tak mowic :-/ ehh.. faceci !
    Nie wtrącasz się! :)
    Zachęcamy do rozmów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie orientujesz się jak to jest z tymi badaniami ? bo szlag mnie trafi jak będę musiała czekać znowu kolejne 38 dni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty też jesteś zmęczona , pracą , staraniami się o dziecko , psychicznie, więc i on powinien się postarać bo w sumie gracie do jednej bramki. Chyba nigdy nie ogarne facetów a mowi się ze to baby są skomplikowane :-D

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja wrote:
    a nie orientujesz się jak to jest z tymi badaniami ? bo szlag mnie trafi jak będę musiała czekać znowu kolejne 38 dni...
    Niestety nie pomogę. Najlepiej zapytać lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki PrimaSort , będe musiała drynknąć do swojego gin ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja od dawna się starasz o dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to już będzie ponad rok.. tylko że ja przez długi czas ślepo wierzyłam swojej dawnej lekarce która mnie uspakajała , że wszystko ok i żebym się "bzykała" to w końcu się uda. Zmieniłam lekarza i teraz zobaczymy co będzie.

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ