X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Oj to sie kuruj Stokrotko <3

My się nie kłócimy o to - po prostu on tak uważa, a wybuch był, bo chciałam się kochać a on nie miał siły i ochoty. A i tak nie chce teraz za bardzo drugiego dziecka. No i co zrobię? Nieważne, że się boje, że będzie potem za póżno, bo on uważa, że tak nie jest. Nie ważne argumenty, że potem bede starsza i mnie czasu z dzieckiem spędzę, że duża różnica bedzie wieku, no nic nie ma znaczenia, bo jeszcze jest według nie go czas. Nic - ja będę marzyć o dziecku a on niekoniecznie...
    Co do super bielizny u nas się tego nie da zorganizować za bardzo :)

Ginka no dokładnie - z innej planety sa zdecydowanie... Ale co zrobić? W sumie to wychodzi na to, że sie powinnam cieszyć, że się kocha ze mna w te dni płodne, choć nie tak często jakbym chciała, ale jednak. Z drugiej strony wiem, ze jego męczą rozmowy na ten temat, ale to już ma chyba do przesady, bo byle co wspomnę na temat starań, to już źle.
    Ale dziś smęcę :)

Ewelinka a Synuś ile ma latek?
    U mnie bielizna nic nie daje :) może za długo ze sobą jesteśmy skoro u Was to działa a u Nas nie :)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Ewelinka a Synuś ile ma latek?
    U mnie bielizna nic nie daje :) może za długo ze sobą jesteśmy skoro u Was to działa a u Nas nie :)
    3 latka. A u nas to trochę działa, ale bardziej na zasadzie, że mąż twierdzi, że niektóre koszule nocne mam antykoncepcyjne ;) No ale w sumie serio to wszystko to już takie robienie dziecka, nie mam weny, nigdy demonem sexu nie byłam, ale teraz to już w ogóle... No nic - może trzeba synka kiedyś do dziadków wywieść - może to coś da? Też nie chcę żeby się tylko przedmiotowo czuł...

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    3 latka. A u nas to trochę działa, ale bardziej na zasadzie, że mąż twierdzi, że niektóre koszule nocne mam antykoncepcyjne ;) No ale w sumie serio to wszystko to już takie robienie dziecka, nie mam weny, nigdy demonem sexu nie byłam, ale teraz to już w ogóle... No nic - może trzeba synka kiedyś do dziadków wywieść - może to coś da? Też nie chcę żeby się tylko przedmiotowo czuł...

No wiem, też się staram, żeby to nie było takie ukierunkowane na jeden cel. Ale w miesiącu jest jeden moment tylko, więc szkoda mi go marnować :(

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    No wiem, też się staram, żeby to nie było takie ukierunkowane na jeden cel. Ale w miesiącu jest jeden moment tylko, więc szkoda mi go marnować :(
    Wiem o czym mówisz. My i tak co drugi dzien raczej, ja wiem, ze on ciężko pracuje, nie ma siły, przy synku to zawsze dopiero jak zaśnie, no ale...

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz z awsparcie :) Lepiej się zdecydownaie czuję <3

A powiedźcie mi bo gdzieś słyszałam, że lekarz na nfz może zlecić badania tarczycy, dziś idę i chce dostac, tylko nie wiem czy mu mówić o tym moim wyniku 2,5, bo się boje, że uzna, że w normie i po co chce powtarzać. Chyba, ze powiem, że leki biorę już i muszę sprawdzić wyniki.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Wiem o czym mówisz. My i tak co drugi dzien raczej, ja wiem, ze on ciężko pracuje, nie ma siły, przy synku to zawsze dopiero jak zaśnie, no ale...

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz z awsparcie :) Lepiej się zdecydownaie czuję <3

A powiedźcie mi bo gdzieś słyszałam, że lekarz na nfz może zlecić badania tarczycy, dziś idę i chce dostac, tylko nie wiem czy mu mówić o tym moim wyniku 2,5, bo się boje, że uzna, że w normie i po co chce powtarzać. Chyba, ze powiem, że leki biorę już i muszę sprawdzić wyniki.

Ale chodzi o zwykłe TSH?

Ginka

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od endo:
    TSH z 17 września - 0,872. (w szpitalu 2 października wynik wyszedł 2,15) :/
    Lekarz stwierdził, że tarczyca zdrowa. Zrobił USG. Powiedział, że mam nie brać euthyroksu, bo to nie ma sensu. Kazał brać magnez+b6 i wit. D.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tsf, ft3 i ft4 - podobno moga zlecać

Wysłany: 22 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że zwykły lekarz może zlecić te hormony.
    Ewelinka, kłam lekarzowi w żywe oczy, inaczej może Ci nie dać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litellku ciesze sie ze tarczyca zdrowa:)

Ewelika dobrze slyszalas lekarz moze wypisac skierowanie a Littel dobrze mowi klam prosto w oczy to napewno Ci wypisze:)

Ginka a mozesz mi przypomniec ile juz jestescie razem, przepraszam nie kojarze;/

Am u Ciebie tez wyniki napewno wyjda dobrze :)

Marleni jak po wizycie?

Powiem wam ze moj byl/ jest chetny do figlowania choc owszem w czasie staran na chaslo teraz sa te dni wlaczala mu sie jakas blokada i ciezko bylo go przekonac choc seksi koszulka czy bielizna zawsze dzialaly:)

U niternisty dowiedzialam sie ze sie przeziebilam hehe jak bym nie wiedziala... mam lezec w lozku popijac syropek i jak nie przejdzie to po niedzieli isc do lekarza...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie trzymajcie już kciuków za ten mój cykl. Niestety temp spadła na maksa. Jutro/pojutrze termin @ więc już po ptakach. Cały dzień chce mi się ryczec :(

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia to dopiero 9 dpo, może jeszcze odbić - bo jakby j6tro pojutrze byla @ to by znaczyło, ze masz strasznie krótką lutealną. Mocno przytulam idakej kciuki trzymam <3

A mi lekarz zlecił tsh i ft4, bo mówi, że ft3 nie trzeba :) no średnią ma wiedzę, ale powiedział, żebym od razu zrobiła przeciwciała jeszcze, ale to już oczywiście prywatnie. No ale 30 zł zaoszczędziłam :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, ostatnio miałam 11 dni lutealna. Więc owszem, krótka. Biorę magnez na wydłużenie, ale nie wiem czy u mnie zadziała.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 22 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH ponoć lubi skakać i to jest normalne. Musiałabym zbadać całą trójcę, żeby zobaczyć, co tam się dzieje.

Ewelinka, dobrze, ze chociaż TSh i ft4 dał :) będziesz robić ft3 też?

El, nie smuć się <3 spory ten spadek, ale może faktycznie jeszcze odbić. Trzymaj się <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Ewelinka, ostatnio miałam 11 dni lutealna. Więc owszem, krótka. Biorę magnez na wydłużenie, ale nie wiem czy u mnie zadziała.

Elmalia a bierzesz luteine?

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Litellku ciesze sie ze tarczyca zdrowa:)

Ewelika dobrze slyszalas lekarz moze wypisac skierowanie a Littel dobrze mowi klam prosto w oczy to napewno Ci wypisze:)

Ginka a mozesz mi przypomniec ile juz jestescie razem, przepraszam nie kojarze;/

Am u Ciebie tez wyniki napewno wyjda dobrze :)

Marleni jak po wizycie?

Powiem wam ze moj byl/ jest chetny do figlowania choc owszem w czasie staran na chaslo teraz sa te dni wlaczala mu sie jakas blokada i ciezko bylo go przekonac choc seksi koszulka czy bielizna zawsze dzialaly:)

U niternisty dowiedzialam sie ze sie przeziebilam hehe jak bym nie wiedziala... mam lezec w lozku popijac syropek i jak nie przejdzie to po niedzieli isc do lekarza...
    Znamy się od dziecka. Jesteśmy razem 11 lat 5 lat mieszkamy razem.

Ginka

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Znamy się od dziecka. Jesteśmy razem 11 lat 5 lat mieszkamy razem.
    Ja z Mym Mężem prawie tak samo! Chodziliśmy razem do przedszkola, jesteśmy z tego samego miasta, spotykamy się od ponad 11 lat, ponad rok mieszkamy ze soba (od ślubu).

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Elmalia a bierzesz luteine?
    Nie biorę, a to pomaga na lutealną?
    Na razie łykam magnez.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Nie biorę, a to pomaga na lutealną?
    Na razie łykam magnez.

Ja biorę, bo miałam późno owulację a okres normalnie i faza lutealna była za któtka.teraz mam brać. A progesteron badałaś po owulacji?

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)

Ginka no faktycznie długo my się znamy 6 i z tego 4 po ślubie.

Marleni fajnie że wszystko oki kciukamy za wyniki męża :-)

Miłego dnia Kochane:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Ja biorę, bo miałam późno owulację a okres normalnie i faza lutealna była za któtka.teraz mam brać. A progesteron badałaś po owulacji?
    Nie, nie bralam. W listopadzie planuje iść do ginekologa, porozmawiam z nią o tych moich krótkich fazach lutealnych. Może mi coś przepisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:40

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ