X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Oj to sie kuruj Stokrotko <3

My się nie kłócimy o to - po prostu on tak uważa, a wybuch był, bo chciałam się kochać a on nie miał siły i ochoty. A i tak nie chce teraz za bardzo drugiego dziecka. No i co zrobię? Nieważne, że się boje, że będzie potem za póżno, bo on uważa, że tak nie jest. Nie ważne argumenty, że potem bede starsza i mnie czasu z dzieckiem spędzę, że duża różnica bedzie wieku, no nic nie ma znaczenia, bo jeszcze jest według nie go czas. Nic - ja będę marzyć o dziecku a on niekoniecznie...
    Co do super bielizny u nas się tego nie da zorganizować za bardzo :)

Ginka no dokładnie - z innej planety sa zdecydowanie... Ale co zrobić? W sumie to wychodzi na to, że sie powinnam cieszyć, że się kocha ze mna w te dni płodne, choć nie tak często jakbym chciała, ale jednak. Z drugiej strony wiem, ze jego męczą rozmowy na ten temat, ale to już ma chyba do przesady, bo byle co wspomnę na temat starań, to już źle.
    Ale dziś smęcę :)

Ewelinka a Synuś ile ma latek?
    U mnie bielizna nic nie daje :) może za długo ze sobą jesteśmy skoro u Was to działa a u Nas nie :)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Ewelinka a Synuś ile ma latek?
    U mnie bielizna nic nie daje :) może za długo ze sobą jesteśmy skoro u Was to działa a u Nas nie :)
    3 latka. A u nas to trochę działa, ale bardziej na zasadzie, że mąż twierdzi, że niektóre koszule nocne mam antykoncepcyjne ;) No ale w sumie serio to wszystko to już takie robienie dziecka, nie mam weny, nigdy demonem sexu nie byłam, ale teraz to już w ogóle... No nic - może trzeba synka kiedyś do dziadków wywieść - może to coś da? Też nie chcę żeby się tylko przedmiotowo czuł...

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    3 latka. A u nas to trochę działa, ale bardziej na zasadzie, że mąż twierdzi, że niektóre koszule nocne mam antykoncepcyjne ;) No ale w sumie serio to wszystko to już takie robienie dziecka, nie mam weny, nigdy demonem sexu nie byłam, ale teraz to już w ogóle... No nic - może trzeba synka kiedyś do dziadków wywieść - może to coś da? Też nie chcę żeby się tylko przedmiotowo czuł...

No wiem, też się staram, żeby to nie było takie ukierunkowane na jeden cel. Ale w miesiącu jest jeden moment tylko, więc szkoda mi go marnować :(

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    No wiem, też się staram, żeby to nie było takie ukierunkowane na jeden cel. Ale w miesiącu jest jeden moment tylko, więc szkoda mi go marnować :(
    Wiem o czym mówisz. My i tak co drugi dzien raczej, ja wiem, ze on ciężko pracuje, nie ma siły, przy synku to zawsze dopiero jak zaśnie, no ale...

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz z awsparcie :) Lepiej się zdecydownaie czuję <3

A powiedźcie mi bo gdzieś słyszałam, że lekarz na nfz może zlecić badania tarczycy, dziś idę i chce dostac, tylko nie wiem czy mu mówić o tym moim wyniku 2,5, bo się boje, że uzna, że w normie i po co chce powtarzać. Chyba, ze powiem, że leki biorę już i muszę sprawdzić wyniki.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Wiem o czym mówisz. My i tak co drugi dzien raczej, ja wiem, ze on ciężko pracuje, nie ma siły, przy synku to zawsze dopiero jak zaśnie, no ale...

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz z awsparcie :) Lepiej się zdecydownaie czuję <3

A powiedźcie mi bo gdzieś słyszałam, że lekarz na nfz może zlecić badania tarczycy, dziś idę i chce dostac, tylko nie wiem czy mu mówić o tym moim wyniku 2,5, bo się boje, że uzna, że w normie i po co chce powtarzać. Chyba, ze powiem, że leki biorę już i muszę sprawdzić wyniki.

Ale chodzi o zwykłe TSH?

Ginka

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od endo:
    TSH z 17 września - 0,872. (w szpitalu 2 października wynik wyszedł 2,15) :/
    Lekarz stwierdził, że tarczyca zdrowa. Zrobił USG. Powiedział, że mam nie brać euthyroksu, bo to nie ma sensu. Kazał brać magnez+b6 i wit. D.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tsf, ft3 i ft4 - podobno moga zlecać

Wysłany: 22 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że zwykły lekarz może zlecić te hormony.
    Ewelinka, kłam lekarzowi w żywe oczy, inaczej może Ci nie dać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litellku ciesze sie ze tarczyca zdrowa:)

Ewelika dobrze slyszalas lekarz moze wypisac skierowanie a Littel dobrze mowi klam prosto w oczy to napewno Ci wypisze:)

Ginka a mozesz mi przypomniec ile juz jestescie razem, przepraszam nie kojarze;/

Am u Ciebie tez wyniki napewno wyjda dobrze :)

Marleni jak po wizycie?

Powiem wam ze moj byl/ jest chetny do figlowania choc owszem w czasie staran na chaslo teraz sa te dni wlaczala mu sie jakas blokada i ciezko bylo go przekonac choc seksi koszulka czy bielizna zawsze dzialaly:)

U niternisty dowiedzialam sie ze sie przeziebilam hehe jak bym nie wiedziala... mam lezec w lozku popijac syropek i jak nie przejdzie to po niedzieli isc do lekarza...

Amelia San lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie trzymajcie już kciuków za ten mój cykl. Niestety temp spadła na maksa. Jutro/pojutrze termin @ więc już po ptakach. Cały dzień chce mi się ryczec :(

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia to dopiero 9 dpo, może jeszcze odbić - bo jakby j6tro pojutrze byla @ to by znaczyło, ze masz strasznie krótką lutealną. Mocno przytulam idakej kciuki trzymam <3

A mi lekarz zlecił tsh i ft4, bo mówi, że ft3 nie trzeba :) no średnią ma wiedzę, ale powiedział, żebym od razu zrobiła przeciwciała jeszcze, ale to już oczywiście prywatnie. No ale 30 zł zaoszczędziłam :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, ostatnio miałam 11 dni lutealna. Więc owszem, krótka. Biorę magnez na wydłużenie, ale nie wiem czy u mnie zadziała.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 22 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH ponoć lubi skakać i to jest normalne. Musiałabym zbadać całą trójcę, żeby zobaczyć, co tam się dzieje.

Ewelinka, dobrze, ze chociaż TSh i ft4 dał :) będziesz robić ft3 też?

El, nie smuć się <3 spory ten spadek, ale może faktycznie jeszcze odbić. Trzymaj się <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Ewelinka, ostatnio miałam 11 dni lutealna. Więc owszem, krótka. Biorę magnez na wydłużenie, ale nie wiem czy u mnie zadziała.

Elmalia a bierzesz luteine?

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Litellku ciesze sie ze tarczyca zdrowa:)

Ewelika dobrze slyszalas lekarz moze wypisac skierowanie a Littel dobrze mowi klam prosto w oczy to napewno Ci wypisze:)

Ginka a mozesz mi przypomniec ile juz jestescie razem, przepraszam nie kojarze;/

Am u Ciebie tez wyniki napewno wyjda dobrze :)

Marleni jak po wizycie?

Powiem wam ze moj byl/ jest chetny do figlowania choc owszem w czasie staran na chaslo teraz sa te dni wlaczala mu sie jakas blokada i ciezko bylo go przekonac choc seksi koszulka czy bielizna zawsze dzialaly:)

U niternisty dowiedzialam sie ze sie przeziebilam hehe jak bym nie wiedziala... mam lezec w lozku popijac syropek i jak nie przejdzie to po niedzieli isc do lekarza...
    Znamy się od dziecka. Jesteśmy razem 11 lat 5 lat mieszkamy razem.

Ginka

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Znamy się od dziecka. Jesteśmy razem 11 lat 5 lat mieszkamy razem.
    Ja z Mym Mężem prawie tak samo! Chodziliśmy razem do przedszkola, jesteśmy z tego samego miasta, spotykamy się od ponad 11 lat, ponad rok mieszkamy ze soba (od ślubu).

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Elmalia a bierzesz luteine?
    Nie biorę, a to pomaga na lutealną?
    Na razie łykam magnez.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Nie biorę, a to pomaga na lutealną?
    Na razie łykam magnez.

Ja biorę, bo miałam późno owulację a okres normalnie i faza lutealna była za któtka.teraz mam brać. A progesteron badałaś po owulacji?

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)

Ginka no faktycznie długo my się znamy 6 i z tego 4 po ślubie.

Marleni fajnie że wszystko oki kciukamy za wyniki męża :-)

Miłego dnia Kochane:-)

Marleni lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Ja biorę, bo miałam późno owulację a okres normalnie i faza lutealna była za któtka.teraz mam brać. A progesteron badałaś po owulacji?
    Nie, nie bralam. W listopadzie planuje iść do ginekologa, porozmawiam z nią o tych moich krótkich fazach lutealnych. Może mi coś przepisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:40

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ