X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dużo i nic nie jest refundowane a wszystko sporo kosztuje

Prawda, prawda. To jakiś dramat i nieporozumienie.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki <3

Mal, masz rację grzeję się w łóżku ;)

Marleni, trzymam kciuki. Złam upór męża ;)

Dziewczyny, ale macie sny :D mi też się coś śniło, ale nie pamiętam co. Może to i lepiej? :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj littleladybird ;-)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, jak samopoczucie? <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Prima, jak samopoczucie? <3
    Dziekuję już dobrze. Pewnie czytałaś o moim bólu brzucha w nocy?
    Dzisiaj cały dzień spędzam w łóżku. Trochę pracowałam siedząc w pościeli a teraz leżę i oglądam film.
    Mam dziś straszne wzdęcia i... gazy... Dobrze, że mąż w pracy :-P

Przed chwilą mama do mnie dzwoniła i powiedziała żebyśmy nie przyjeżdżali bo to ponad 210 km w jedną stronę a boi się o moją ciążę. Ona też strasznie przeżyła moje straty. Ale leżenie w łóżku chyba nie jest konieczne? Chyba i tak nic nie zmieni i będzie co ma być?

A co u Ciebie? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam kolejną dawkę Duphastonu. Od dziś biorę 3 tabletki dziennie. Jedną co 8 godzin. Niestety będę musiała brać też w nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka co z Twoją betą?

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Wzięłam kolejną dawkę Duphastonu. Od dziś biorę 3 tabletki dziennie. Jedną co 8 godzin. Niestety będę musiała brać też w nocy
    To może sobie tak wycyrkluj żeby brać np. o 6 rano, 14 i 22? Wtedy jakoś tak tragicznie nie będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    To może sobie tak wycyrkluj żeby brać np. o 6 rano, 14 i 22? Wtedy jakoś tak tragicznie nie będzie
    Nie mogę bo Euthyrox biorę o 6 rano a jego trzeba na czczo brać przynajmniej pół godziny przed jedzeniem i nie można z innymi lekami

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Wedmoczka co z Twoją betą?

czekam na wyniki przed chwilką sprawdzałam na razie nie ma :((

a ten czas dłuży się już chciałabym wiedzieć czy udało się czy napić się i zapomnieć o cyklu:)))

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    czekam na wyniki przed chwilką sprawdzałam na razie nie ma :((

a ten czas dłuży się już chciałabym wiedzieć czy udało się czy napić się i zapomnieć o cyklu:)))
    To będą online?

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Nie mogę bo Euthyrox biorę o 6 rano a jego trzeba na czczo brać przynajmniej pół godziny przed jedzeniem i nie można z innymi lekami
    To że na czczo to wiem, bo też biorę, ale potem biorę po pół godziny inne leki własnie. To nie można o 6.30 np? Ja tak luteine stosuje i inne leki właśnie.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    To będą online?

tak to luxmed...przed chwilką dostałam sms-a nie ma ciąży chyba już można spisać cykl na straty :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    To że na czczo to wiem, bo też biorę, ale potem biorę po pół godziny inne leki własnie. To nie można o 6.30 np? Ja tak luteine stosuje i inne leki właśnie.
    Tak czy siak musiałabym nastawiać budzik. Bo ja wstaję o 8 codziennie a spać chodzę o 21 :-) no i nie chcę też zmieniać godzin za bardzo brania duphastonu bo od dwóch tygodni biorę pierwszą dawkę o 8

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    tak to luxmed...przed chwilką dostałam sms-a nie ma ciąży chyba już można spisać cykl na straty :(
    A jaka beta? Może nie wszystko stracone. Owulacja mogła się przesunąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:31

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Tak czy siak musiałabym nastawiać budzik. Bo ja wstaję o 8 codziennie a spać chodzę o 21 :-) no i nie chcę też zmieniać godzin za bardzo brania duphastonu bo od dwóch tygodni biorę pierwszą dawkę o 8
    no to jak uważasz :) Ja bym wolała chyba rano żeby mnie budzik budził i potem dospać :) No ale jak o 21 idziesz spac to cięzko coś poradzić :) Tylko jak będziesz się budzić na duphaston o 24 to nie wybijesz się ze snu?

Wedmoczka :* A który to Wasz cykl starań?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A jaka beta? Może nie wszystko stracone. Owulacja mogła się przesunąć

podobno owu miałam 12dc monitoring w 14 dc i było ciałko żółte)dziś jestem w 24dc czyli teoretycznie jest 12 dpo...chciałam wiedzieć bo jestem przeziębiona i nie chciałam brać leków ale chyba i tym razem cuda nie było

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    no to jak uważasz :) Ja bym wolała chyba rano żeby mnie budzik budził i potem dospać :) No ale jak o 21 idziesz spac to cięzko coś poradzić :) Tylko jak będziesz się budzić na duphaston o 24 to nie wybijesz się ze snu?

ja już latami liczę w grudniu będzie 5 lat :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:

Nie ja nie mam problemów ze snem. Dzisiaj cały dzień co chwila drzemię :-P tak to rano 3 razy budzik by mnie budził: o 6 na Euthyrox, o 6:30 czyli po pół godziny na Duphaston i po 1,5 godziny czyli o 8 do pracy...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    ja już latami liczę w grudniu będzie 5 lat :(
    A no tak, pisałaś :* Oby w nastepnym się udało <3 <3 <3

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ