Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Broszka, ja doskonale wiem, że w pierwszym cyklu z clo niekoniecznie musi się udać liczę na drugi ale jeśli wisi nade mną widmo zatkanych jajowodów, to chcę to sprawdzić. 22 grudnia idę na wizytę do lekarza i chcę od niego skierowanie na hsg po nowym roku. Może jak będę je miała to podziała odstraszająco i nie będzie mi potrzebne a jeśli znów się nie uda, to przynajmniej sprawdzimy czy jajowody są w porządku
Jakie mąż ma wyniki? Chciałabym porównać z moim
Ewelinka, zadzwonię dziś do mamy i zapytam. Ja też potrzebuję proporcji chyba że przeszukam w domu przepisy, może mam gdzieś zanotowane -
Ewelinka, nie wiem co zrobić. Brzuch mnie boli jak na okres. Boje się panicznie tego testu, że znów będzie ta jedna kreska. To endo 2 dni przed owu miało tylko 6 mm. więc nie chce robić sobie nadziei. Zawsze jak zrobię test to zaraz dostaję okres Pewnie temp jutro spadnie z hukiemGinka
-
Ginka, jeśli okres ma przyjść to niech przychodzi szybko, żebyś mogła zacząć nowy cykl. Jednak jeśli coś tam się u Ciebie dzieje ("jeśli okres nie przychodzi, a temperatura rośnie, to wiedz, że coś się dzieje"-wybacz, tak mi się skojarzyło ), to na teście na pewno wyjdzie
-
No cóż, znam to uczucie. Ja do końca miałam nadzieję (nawet po znaczącym spadku temp) i wiedziałam, że łatwo nie będzie... Nie ominie nas to, jest nadzieja a potem gorzkie rozczarowanie (albo wielka radość ). No i u Ciebie to "już" albo "dopiero" 14dpo. Rozdarcie między nadzieją a zdrowym rozsądkiem. Nie wiadomo czym się kierować...
Cokolwiek przyniesie jutro jesteśmy z Tobą
edit: polubiłam przypadkowo ale lubię ten 5 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:55
Marleni, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
-
Little ja tez mam nastepna wizyte 22 grudnia, a jak dostaniesz skierowanie to mozliwe ze obie bedziemy mialy HSG w styczniu:P
Jak bede w domu i nie zapomne to wrzuce te wyniki malza:) a teraz uciekam do pracy, bedzie urwanie glowy, trzymajcie za mnie kciuki i do pozniej:)
No i milego dnia wszystkim! -
Ginka no spadki nie zawsze są, ale u Ciebie to już kolejny dzien wyższej bez @. No wiem, że nie chcesz się nakręcać, ale myslę, że jak jutro nie przyjdzie @, to warto ten test zrobić
Little zgadzam się z Marleni - pięknie napisane
A to prawda, że nawet po negatywnych testach, spadkach temperatury itd. nadzieja jest do samego końca, póki @ nie ma... -
Ginka, ja naoglądałam się wykresów mnóstwo: jedne były płaskie bez wyznaczonej owu, na innych były góry i doliny też bez owu, były też takie ze spadkiem poniżej kreski poziomej i były ciążowe. Nie ma reguły, postaraj się o tym nie myśleć (wiem, że to bardzo trudne, a czasem nawet niewykonalne). Co ma być to będzie i nie sugeruj się wykresami innych kobiet, kieruj się swoim. Czy w poprzednich miałaś spadek przed @? Z tego, co widziałam to tak i nigdy nie miałaś tak wysokiej temp. Nie chcę Cię nakręcać, chcę tylko przedstawić fakty.
Na dwoje babka wróżyła...
Były też wykresy, na których nawet w 17dpo test wychodził negatywny.
Ewelinka, dziękuję -
Ginka ja też zaciskam mocno kciuki!
Little wyniki małża:
Liczba 47,7 mln/ml > >=15mln/ml
Całkowita liczba plemników w ejakulacie 195,6 mln/ejak. > >=39mln/ejak.
Plemniki o ruchu progresywnym 50% > >=32%
Plemniki o prawidłowej budowie 4% > >=4%
To tak z grubsza chyba najważniejsze.
Co tu taka cisza?! -
Ale macie tych plemniorów
U nas wygląda to tak:
Liczba 21,13 mln/ml > >=15mln/ml
Całkowita liczba plemników w ejakulacie 52,81 mln/ejak. > >=39mln/ejak.
Plemniki o ruchu progresywnym 51,5% > >=32%
Plemniki o prawidłowej budowie 4% > >=4%