X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:)
    Lykam niepokalanka, mysle ze on nie zaszkodzi, przynajmniej tak mi sie wydaje:) orzechy brazylijskie tez zakupie, zaszkodzic nie powinny:) a co do reszty to zobaczymy co lekarz powie:) o diecie juz czytam, wiem Little ze nie tak latwo ja wprowadzic, szczegolnie dla osoby ktora zyje w biegu i czesto nie ma czasu na spokojnie usiasc i zjesc, co dopiero wyszukac produktu i wszystko przygotowac:) ale trudno, bedzie tak trzeba to sie przestawie, na zdrowie mi wyjdzie. A moze jak zmienie diete to bede miala wiecej sily, czytalam ze duzo osob sie po niej lepiej czuje:) z pozoru to tylko dieta, dlatego napisalam ze wydaje sie takie proste, no musze sie jakis pozytywow doszukiwac bo przeciez zwariuje:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) tylko początki są trudne, jak już dieta wejdzie Ci w krew to nawet jej nie zauważysz ;) Zdecydowanie kierujemy się tylko pozytywami :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę miłego dnia : * <3

littleladybird, 100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego ;)

100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ale zaniedbalam nasze forum az mi glupio ;/ wybaczcie

Co tam u was dziewczynki? widze ze o jakiejs diecie piszecie :) ja dla staraczek polecm niskoglikemiczna sama stosowalam :) fajnie lekko sie po niej czulam :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No latwo nie bedzie ale tak jak napisalas Am - nie wolno tracic nadziei:)
    A jestes w stanie polecic mi jakies strony internetowe z przepisami?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko lepiej pisz jak sie czujecie z Lenka?:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo diety to ja nie mam zapisanych stron z przepisami :-\ tak sobie czytalam i jak coś smacznie wyglądało to robilam :-)

Jak się czujemy ogólnie dobrze :-) coraz nam a raczej mi ciężej coraz bardziej spuchnite ale jeszcze lazimy :-)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko życzę jak najlepszego samopoczucia, teraz to najważniejsze, odpoczywaj dużo, jeszcze trochę i nie będzie czasu na spanie :)

Am mój mąż też nie lubi wynalazków, nie lubi też kaszy jaglanej nad czym bardzo ubolewam. Podpowiedziałaś mi dobry sposób na panierkę do kotletów. A jaki masz patent na zupy z makaronem? Kupujesz bezglutenowy? Mąż często mi gotuje rosół, jak ja mam go jeść bez makaronu?:P

Staram się trzymać diety i chodzę cały dzień niedojedzona:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poszukać jakiegoś makaronu, bo lubię i mam kilka dań bez których nie będę mogła żyć:P A ryżowy jest bez smaku.

A schabowego w płatkach chyba zrobię jutro, w końcu się najem :D

Mąż już na mnie narzeka, że go głodzę:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mi przyszło na myśl, że w tym tempie pisania do 1000 strony na pewno będziemy wszystkie w ciąży :D

Amelia San, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Miłego wtorku

<3 <3 <3

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Ja również życzę Wam miłego nia :)

Co do makaronu bezglutenowego, to bardzo dobry jest kukurydziany - w biedronce mi mąż ostatnio kupił - o taki: http://www.eko-market.pl/product_info.php/products_id/921/ - w biedronce był chyba tańszy nawet.

A ja mam to szczęście, że mi rodzice pieką bezglutenowy i jest pyszny :) bo ten ze sklepu to jakaś masakra...

littleladybird, Amelia San lubią tę wiadomość

• _Mi_ Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, poczytuje was od jakiegos czasu, nie udzielam się, bo jestem jeszcze chyba za świeża na ten wątek, choc czuję, że z czasem tu zawitm, widze, że rozmawiałyście o makaronie - ja polecem bezglutenowy z biedronki odkryłam przez przypadek

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,6900,name,makaron-bezglutenowy-sum-mills-500-g

o widzę, że mnie ewelinka wyprzedziła o minute :D dokładnie o tej chodzi - są swiderki, rurki i spaghetti z tym, ze nie w każdej biedronce u mnie sa dostępne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 08:17

ewelinka2210, Amelia San lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Broszka, do rosołu polecam lane kluski ;) robi się je z jajka i tradycyjnie z mąki pszennej, ale tą łatwo zastąpić czymś innym ;)

Miłego dnia <3

Witaj Mi, "świeża czy nie", jeśli masz ochotę i potrzebę to wpadaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 08:18

Broszka lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mi :) no fajne są te z biedronki, i naprawdę smaczne :)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Mi :)

opowiedz coś o sobie, długo się starasz?

Ginka

• _Mi_ Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za przyjecie :) podczytywałam was kilka tygodni, bo widzę, ze wiele z was juz sporo przeszło badań, a z takich watków wiele mozna sie dowiedzieć.

staramy się dopiero 4 cykl, choć dla mnie to chyba wieczność, bo jak widze jak dookoła dziewczyny zachodzą w 1-2 to zaczynam się o siebie bać. Widze właśnie skrajności, albo takie co zachodzą szybko, ale takie, które starają się dużo dłużej, a intuicja podpowiada mi, że zagoszczę w tej drugiej grupie.

mam prawie 31 lat także czas mnie goni i pewnie stąd ten pesymizm, póki co wydawało mi się, że przy regularnych cyklach zajdę rach ciach :)

narazie nie mam jakoś zbytnio badan dużo porobionych, bo mój gin uważał, ze nie ma potrzeby. Byłam w zeszłym cyklu na monitoringu, stwierdził pęcherzyk dominujacy w 13 dc chyba 18 mm miał, endometrium 8 mm owulacje w 15dc, potem zbadałam na jego prośbę progesteron miałam 15,6 uznał, ze ok, choć jakby był 20 to by było ponoć super.

W tym cyklu wszystko było dziwne, trwał 26 dni co mnie niepokoi, bo takie krótkie mam raz na kilka lat, owulacje wyznaczyłam sobie też na 15 dzień (testy, temperatura) więc nie wiem dlaczego nadszedł szybciej skoro faza lutealna niby się nie zmienia u kobiety...

poza tym badałam na własną rękę prolaktyne - w normie, TSH -1,5, ale już ft4 ok. 24%, ft3 48% chyba, wiec bardzo średnio z tego co się dokształciłam na tym forum - niestety lekarz uważa, że ok, wyniki powtarzam niedługo.

teoretycznie wszystko gra, ale bardzo zmartwił mnie gin pytajac na monitorinu czy przechodziłam zapalenie jajnika (nie przechodziłam chyba, ze bezobjawowo), powiedział, ze obraz jednego jest nieostry, nieostre krawedzie. wiec już mam wizje zrostów i badania hsg, którego się kosmicznie boję. Niby nic złego nie powiedział, ale to mnie strasznie zmartwiło.

no to tyle by było marudzenia! mam nadzieję, ze ten pesymizm mi się nie pogłebi, bo widzę, ze wy walczycie więc i ja muszę, w końcu to dopiero początek i nie powinnam się lamać.

plan mam taki, żeby koło wiosny wziąć męża na badania jeśli nic nie zaskoczy.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ja bym Ci radziła póki co nie zwlekać z badaniami, bo szkoda czasu. I Badanie nasienie też nie zaszkodzi zrobić teraz. Jakby coś wyszło nie tak to jest czas na witaminki. A nasienie poprawia się dopiero po 3 miesiacach najszybciej

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i najważniejsze odgoń złe mysli bo to dopiero 4 cykle, więc spokojnie uda się:)

Ginka

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ