Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, kciuki <3

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzienks:) ale jestem ciekawa co tam we mnie piszczy:) prolaktyne pewnie bede miala wyrabana w kosmos:P

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszko, trzymam kciuki. Ja też miałam wysoką prolaktynę przez stres, nałożyło się praca, ślub itd. DOstałam od jednego lekarza bromergon, poszlam to skonsultować do innego i kazał szybko odstawić i się uspokoić. Pracowałam nad sobą, żeby wszystkiego tak emocjonalnie nie traktować, i prolaktyna stopniowo spadła bez leków. Daj znać jutro jakie wyniki i nie martw się na zapas bo to nie pomaga, wiem po sobie :)

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prolaktynę brałam dostinex, przez trzy miesiące spadła - a była naprawdę ogromna. Po zbiciu prolki - zaskoczyło, niewiem czy to przez to czy inne czynniki miały też znaczenie. U kumpeli było podobnie ;) Kciuki za badania!

  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Ja na prolaktynę brałam dostinex, przez trzy miesiące spadła - a była naprawdę ogromna. Po zbiciu prolki - zaskoczyło, niewiem czy to przez to czy inne czynniki miały też znaczenie. U kumpeli było podobnie ;) Kciuki za badania!

    ja bralam chwilę ten bromergon, a to był taki syf że po 1/4 tabletki myślałam, że zejdę.

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka no właśnie - ciężko tu coś więcej powiedzieć w moim przypadku. Można jeszcze te duze pęcherzyki obstawiać, ale to właściwie tyle.

    No z ta prolaktyną to właśnie duzo dziewczyn mówiło, że po jej zbiciu zaskakiwało, ale to ma podobno największe zanczenie, jeżeli wysoka prolaktyna blokuje owulację, bo podobno w innych przypadkach to nie ma sensu.

    No i daj znać jak wyniki jak tylko będą :)

    Ja dziś jeszcze pracy - męczące te czwartki...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ewelka, mój eks gin tak mawiał, że potrafi poblokować co nieco, będę musiała ją niebawem zbadać, czy się cholera znowu nie podniosła.

    Ginka ja z kolei po dostinexie czułam się normalnie,jak zawsze ale myślałam, że podrę receptę jak wiedziałam ile na niego wydam :/

  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie, a ten bromergon to kosztuje kilka złoty i pewnie stąd złe samopoczucie, a dostinex pewnie nowocześniejszy lek.

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynikami sie nie stresuje, jak bedzie bardzo zle to jutro bede sie martwila:P zreszta tak jak piszecie-prolaktyne mozna zbic, do tego jakas kuracja antystresowa i w koncu zaskoczy. Oby to tylko nie bylo cos gorszego:)

    Ewelinko-ja ze swojej strony moge powiedziec tylko-walcz! Mam nadzieje ze trafisz na kogos madrego kto Ci pomoze:)

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka, Amelka tytytryy <3 chciałam Ci zaśpiewać, taki nagły przypływ uczuć :)

    Amelia San lubi tę wiadomość

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Wynikami sie nie stresuje, jak bedzie bardzo zle to jutro bede sie martwila:P

    Podoba mi się Twoje podejście ;)

    Broszka lubi tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no to mamy piątek piąteczek piątunio!

    Miłego dnia popołodnia i wieczoru!

    Am, jak pracujesz?

    Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, dzięki i wzajemnie <3

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam równiez życze miłego dnia :)

    littleladybird, Amelia San lubią tę wiadomość

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Ewelinka :) Coś się nie możemy spisać :) Jak Ty Jesteś to mnie nie ma i na odwrót ;)
    Jesteśmy na podobnym etapie w cyklu :) Powodzonka <3
    Wzajemnie Kochana :)

    Amelia San lubi tę wiadomość

  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka odebrałas wyniki?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:22

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam, śpieszyłam się jak szalona z pracy żeby zdąrzyć. No i:

    TSH 2,42 > 0,27-4,200
    FT4 17,33 > 12,00-22,00
    FT3 5,56 > 3,10-6,80
    Estradiol 47,79 > 12,4-233
    FSH 5,35 > 3,5-12,5
    LH 7,52 > 2,4-12,6
    Prolaktyna 318 > 102-496
    I uwaga uwaga
    Przeciwciała p/peroksydazie tarczycowej 380,9 > <34,0
    Przeciwciała p/tyreoglobulinie 438,2 > <115

    Po > są podane normy. Pierwsze liczby to moje wyniki.
    Amelko Ty chyba miałaś podobnie?

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mozna zbic TSH?

    Robilas sobie badania ANA? Ja sie waham czy po tych wynikach ich nie zrobic. I badalas ponownie przeciwciala po jakis czasie?

    Myslisz ze ograniczenie glutenu i produktow mlecznych pomoze? Zbyt proste by mi sie to wydawalo.

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz diety lekarz może zaleci euthyrox albo podobny lek z hormonem t4 (żeby zbić TSH)

    Chociaż poziom hormonów masz ładny:

    FT4 53.30% [ wynik 17.33, norma (12 - 22)]
    FT3 66.49% [ wynik 5.56, norma (3.1 - 6.8)]

    Tak jak pisze Am: dla staraczek idealne TSH oscyluje wokół 1-1,5, ale wyższe nie utrudnia zajścia pod warunkiem, że hormony i przeciwciała są ok. Ja myślę (ale proszę się tym za bardzo nie sugerować ;) ), że TSH spadnie, gdy uporasz się z przeciwciałami ;)

    Najważniejsze byś miała zapas hormonów tarczycowych, który wystarczy dla Ciebie i dla dziecka ;) niedobór może przyczynić się do poronienia.

    A dieta wcale nie jest prosta ;) to długotrwały proces, ale potrafi zdziałać cuda.

    Mam nadzieję, że nie namieszałam moim wpisem i jest to w miarę czytelne ;)
    Miłego dnia <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 11:39

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Jak mozna zbic TSH?

    Robilas sobie badania ANA? Ja sie waham czy po tych wynikach ich nie zrobic. I badalas ponownie przeciwciala po jakis czasie?

    Myslisz ze ograniczenie glutenu i produktow mlecznych pomoze? Zbyt proste by mi sie to wydawalo.

    Ja miałam podobne tsh do Twojego - 2.53. Zbicie prolaktyny a następnie spożywanie jodu i selenu. Codziennie jadłam orzechy brazylijsie (poczytaj sobie o nich), suplementacja witaminami i moje Tsh wynosi obecnie w granicach 1-1.5. Niewiem czy to od diety, ale brazylijskie nie zaszkodzą jak pojesz ;)

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego