X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gdyby mial inna prace tez by napweno ze mna jezdzil...ale na pierwsza napewno pojedziemy razem :) wiem ze wkazdej chwili moge na niego liczyc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

An takie historie sa straszne :(

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko cofam tego łobuza :P masz dobrego męża :) Am Ty również masz dobrego :) Mój też jest kochany, ale wczoraj biedak się pogubił, nie wiedział jak mnie pocieszyć i co zrobić. To trochę moja wina była :/ sama nie wiedziałam jak się uspokoić :(

Am mnie też takie historie też bardzo wzruszają :(

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littlel czasami lobuzuje :) wszystki mamy wspanialych mezow :P

Jast tak pieknie na dworze poszlabym na spacer a nie mam z kim :( chyba pozostaje mi tylko pies :(

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Miałam koszmarną noc. Co prawda tylko 8 godzin w pracy od 22-6 ale nawet oka nie przymknęłam raz. A dziś impreza o 18, ledwo kurdę patrzę na oczy. Termoloki przyszły wczoraj. Opiszę Ci je Ami kiedy indziej bo dziś już rady nie dam. W ogóle to znowu stresy w pracy. Mam wrażenie że od paru miesięcy moje życie opiera się wyłącznie na stresach, praca mnie normalnie zżera nerwowo. Jest jej za dużo, za duzo ogromnego stresu, mam dość. Urlop z mężem mamy dopiero na początku lipca. Jak zajrze tu to wydaje mi się że tu życie nie ma nic wspólnego z moim i wydaje mi się jakbym trafiła gdzieś gdzie nie ma problemów a wiem że i tak są, ale inne niż moje. W każdym razie choćbym stanęła na rzęsach to czuję że jeszcze długo nie zajdę w ciąże, ani w tym cyklu ani w następnym itd itd... Takie są moje realne odczucia.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am nie pisz tego, przeczytałam jedno i już reszty nie mogę. Ja mam tak miętkie serce że zaraz na widok czegoś takiego wybucham płaczem jak małe dziecko :( Serce mi się łamie :(

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko mam nadzieje ze jednak szybko zajdziesz w ciaze i odpoczniesz od tej pracy...

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko Czasami chciałabym nie pracować w ogóle, potem dochodze do wniosku że niezależność materialna jest dla mnie bardzo ważna i w domu przez dłuższy czas bym się zanudziła, tym bardziej że praca moja to kontakt z ludźmi więc się przyzwyczaiłam do tego a nie do 4 ścian. Dziś czuję że mój dół brzucha, macica, jajniki i góra czyli klatka piersiowa wszystko jest zaciśnięte jak skur*ysyn i nie da rady nic tam zrobić :( :) Żałosne i smieszne. Tym bardziej że teraz bede miała zapierdol. Sorry za słowa no ale inaczej tego nie ujme ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:50

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko domyslam sie ze masz ciezko w pracy i to wszystko Cie dobija, ale nie poddawaj sie ja tez sobie wmawialam ze dopoki nie zmienie pracy tonie zajde

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiem że tu sa problemy. Tak jakoś głupio mi się napisało... :/ Ale kurde gdybym miała tylko takie może bym szybciej zaszła w tą ciążę. Bo ta praca nie służy i nie bedzie temu służyć. Tym bardziej że w robocie wszystkie chca zajść w ciążę. Na razie my 3 z jednego wydziału. Jedna już była ale w 2 miesiącu poroniła. To jest chore, wyścigi jakieś i jedna na drugą patrzy czy to już, a jak się dziś czujesz, a co tam u Ciebie. A i pale za dużo... no wstyd ale w robocie nie daje rady i potrafie paczkę wypalić. Wiem ochrzańcie mnie, szkodze sobie i niczemu to nie służy ale weź nie pal jak robisz z matołami.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko nie zrozum mnie źle bo nie o to mi chodzi, wiem że miałaś prace fizyczna, ja poniekąd też a nawet i siłową często gęsto ;) ale nie da sie jej porównac z innymi. No kurde nie da! Nieprzespane nocy, pojebany kierownik wymagający już od wszystkich ponad normę, mobbing, szarpanie z ludźmi, czasami niezbyt widoki, wyzwiska, możliwość zarażenia jakąs chorobą, smród, jakies szpiegowanie, straszenie postępowaniami na każdym kroku, tłumaczenie w prokuraturach, sądach. I po co? Bo pracować trzeba.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierochy owszem nie sa dobre ale tyle kobiep pali zachodzi i nadal pali sama juz nie wiem co Ci napisac jak Cie pocieszyc...:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko rozumniem o co Ci chodzi... Twojej pracy nie da sie porownac do mojej ale jesli bedziesz sobie wmawiac ze nie zajdziesz ze Ci sie nie uda to tak bedzie...zle nastawienie nie pomaga

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko masz rację. To się nazywa samospełniające się proroctwo ;) Dzis po prostu mam dzień słabości, musiałam się wam wyżalić. Dziękuje wam :* Za 2-3 dni zaczynają mi się płodne. Lepiej żebym się dziś odstresowała w końcu. Mam zamiar się napić :)

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko nam możesz wyżalić się zawsze :) jeśli nie pomożemy to chociaż wysłuchamy :*
    Jak się człowiek wygada to lżej na sercu się robi :)

Dziewczyny w weekend mogę się nie pojawić. Muszę spędzić aktywnie dni z mężem, może jakieś rowery, rolki albo spacer :) muszę się odstresować :)
    Nie martwcie się jeśli zniknę :P

A teraz uciekam gotować obiad, bo zaraz mężulek wróci z pracy głodny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:55

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko wiem bo przezylam to na wlasnej skorze :/ a zaczelam sobie powtarzac ze sie uda po tym jak na swiat przyszla Oliwka:) jak na nia patrzylam to w myslach mowilam sobie ze tez kiedys bede mama :)

Am w pon jade jeszcze do tego z warszawy :) musze go wysciskac:)

littlel tylko wroc :)

To powiem wam ze jutro u nas bedzie cisza bo ja jadena impreze urodzinowa a mama juz dzis mi powiedziala ze jak zobaczy laptopy czy tablety to wyrzuci hehe :)

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, ale tutaj stron przybyło:) trochę mi zajęło to czytanie :)Piszecie o samym życiu...raz wesoło, raz dolina... Tak jak i umnie często bywa...niestety w ostatnich dniach miałam trochę stresu..sprawy rodzinne :( narazie cisza w eterze, ale to pewnie tylko do pewnego czasu... Jeszcze został mi tydzień do @. Mega dłuuuugi tydzień :( chociaż nie powiem, bo jakoś ostatnio nie myślę o objawach, staram się nie znajdować głupkowatych powiązań z ciążą- bo wiem, że takie szukanie na siłe i tak mi nic nie da- bo te objawy mogą być ciążowe lub okresowe. Njapewniejszy będzie test albo beta w odpowiednim dniu. Myślę, że w tym cyklu spokojnie wytrzymam do terminu @.

mam tylko jedno pyt do 100krotki, jak wyglądało u Ciebie ze śluzem krótko po owu?

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety JaJaga to mi dalas do myslenia :) zawsze mialam gobardzo malo a w tym cyklu jest po prostu mokro :)przepraszam niestety nie umiem dokladnie okerslic jak byl zaraz po owu ale pamietam ze bylo go sporo:)

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn nie chodziło mi o czas zaraz po, tylko generalnie po owu aż do teraz. Czy było w miarę jednostajnie, czy np dopiero w dniach przewidzianej miesiączki więcej.
    U mnie pierwszy tydz po owu było raczej sucho, był śluz ale zazwyczaj tylko wieczorem i niewiele. A dziś np cały dzień czuje jak ze mnie wypływa.Nie chodzi mi o to, żeby doszukać sie u siebie ciąży, tylko czy z tym śluzem to u mnie ok, czy Wy też tak macie, że po owu macie raczej posuchę, a dopiero krótko przed @ trochę więcej? W ostatnim cyklu też miałam podobnie...

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę zrobić obiad. Dziś jest dyspensa więc można zrobić mięcho, ku radości mojego ślubnego :) został mi od wczoraj sos boloński i mielone. Idę zrobić naleśniki,potem ja faszeruje tym sosem z mielonym, przykrywam serem żółtym i zapiekam ok 8 min, żeby się nie wysuszyły za mocno. Polecam. Danie nieskomplikowane, a bardzo syte :) 1raz zrobiłam mojemu M jak był chory w domu przez kilka dni i na początku nie miał apetytu, ale wiedziałam,,że musi mieć siły i zjęść coś kalorycznego. Wcinał aż uszy mu się trzęsły no i jak mnie chwalił, to chyba normalnie urosłam o 5 cm hehe :)

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ