Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Kiteczko, ten gin to buc a nie lekarz 😑 a co do przeciwciał przeciwjadrowych, to ja się nie znam i nie wiem czy są różne rodzaje/typy tego, ale moja koleżanka z pracy z przeciwciałami przeciwjadrowymi zaszła w ciążę bez trudności tylko powiedziała że musi brać jakiś steryd w ciąży, obecnie jest ok 20 tc ze zdrową dziewczynką 🙂
Ja mam dodatnie ANA. w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu i donosiłam bez problemu.
Teraz już mam ustalone z dr. Paśnikiem że w ciąży steryd (encorton 10mg do 12tyg ciąży).
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Motylek, doomi03 u mnie 4 dpo i już od wczoraj mnie cycki bolą, więc sobie wmawiam, że to dlatego, że w tym cyklu jestem w ciąży i już mam wyższy progesteron, hahahaha 😂😂😂🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Trzymam kciuki za Twoja kropeczke w brzuchu! 💝Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja brałam duphaston od września w 16 DC. Nie miałam w ogóle owulacji. W tym miesiącu postanowiłam nie brać duphastonu, pomyślałam co ma być to będzie niech się dzieje wola nieba. Ale zaczęłam mierzyć temperaturę 17 DC miałam skok i po 3 wyższych zaczęłam brać duphaston. I oto jestem w ciąży 😄
dmg111, Koteczka82, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny, mogę dołączyć ? Mam zlecona betę 20, więc trochę po walentynkach ale też luty 😀😀 8 dni temu wzięłam zastrzyk ovitrelle, od wczoraj mam ból podbrzusza, skurcze, ciężko nawet zrobić siku. Czy któraś z was miała takie skutki uboczne? Pozdrawiam ☺️
olcziii, Lalia lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Test najlepiej robić rano. Nie denerwuj się. Ile jesteś dpo? Rano powtórz test.
-
MałaMi wiem co czujesz, ja tez mega się boje a moja beta jeszcze niższa 26 i jestem w teoretycznie „starszej ciąży”... nie wiem czy cię to pocieszy ale ja myśle ze MUSI być dobrze, ze za wczesna ciąża itepe. Nie mam okresu, nie plamie, nic mnie nie boli na razie wiec oby do piątku. Nic już nie zmienimy, co ma być to będzie. Daj znać !!
MałaMi24 lubi tę wiadomość
-
staramy_się wrote:Witajcie dziewczyny, mogę dołączyć ? Mam zlecona betę 20, więc trochę po walentynkach ale też luty 😀😀 8 dni temu wzięłam zastrzyk ovitrelle, od wczoraj mam ból podbrzusza, skurcze, ciężko nawet zrobić siku. Czy któraś z was miała takie skutki uboczne? Pozdrawiam ☺️
moja koleżanka tak miała, ale ostatecznie Pani ginekolog powiedziala, ze TAK JUZ MA, akurat w tym cyklu tez zaszla w ciaze, ale roznie moze byc, a taki bol o ktorym mowisz chyba bym przegadala z lekarzemstaramy_się lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, popatrzcie w moją stopkę. 11dpo miałam betę 26, a 16 dpo już prawie 600.
Spróbujcie się nie denerwować 😘MonM, bebetka.b, Nynka, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
motylek1909 wrote:Mi to samo mówiła. 2 dni po owu zaczynamy brać
Mam jeszcze brać następny cykl głòwnie żeby cykl wyregulować więc będe brała wg zaleceń.najwyżej w ciąże zajde w kwietniu😁
motylek1909 lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
Anet.kaa wrote:Info o witaminie C
"Nie słyszałam o tym żeby witamina C zakwaszała śluz. Jest zalecana przy staraniach i całej ciąży. Ważne, żeby był to kwas askorbinowy. Wbrew nazwie "kwas" ma on PH podobne jak pomarańcza, jest słabszy niż ocet. Bardzo dobra jest forma liposomalna ponieważ może być od 5-10 razy bardziej przyswajalna niż kwas askorbinowy. Polecam AsColip.. Dawka 3x dziennie po 1000 a w okolicach owulacji nawet 4xdziennie. "
Morwa wspominała, żeby patrzeć czy nie ma Aspartanu. Ja używam leku rozpuszczalnego z Ascorvita i niestety ma, ale już do wypije do końca.
Byłam w aptece i kupiłam ceveforte 1500mg rozpuszczalne jest bez aspartamu i vit e w kroplach żeby trochę zwiększyć dawkę (brałam 110mg podniosę do 250mg)
Stwierdziłam że nic więcej w tym cyklu już nie zmieniam.
Ile brać tej vit c? 2x 1500mg wystarczy czy 3x1500mg? Dzisiaj mam 13dc.
Cały dzień ciągnie mnie podbrzusze, boli jajnik i przez chwilę bolało mnie w plecach dawno nic takiego nie czułam 🤔Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
motylek1909 wrote:Dziewczyny mam plan! Jutro dostaje @, a jutro 13ty! To musi być szczęśliwa 13tka jak u Kic i Sylwi ❤️❤️❤️ No musi!!!
Dziś w robocie tak mnie jajnik i szyjka bolała jak w 1dc .musiałam nospą się ratować.motylek1909 lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny