Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLalia wrote:
Wydaje mi się, że przy tej dawce 800 powinnaś mieć wynik kwasu w górnej granicy normy.
Tak coś mi się wydaje, że syntetyk się u Ciebie może nie wchłaniać wcale, a foliany robią całą robotę stąd wynik w normie.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Wydaje mi się, że przy tej dawce 800 powinnaś mieć wynik kwasu w górnej granicy normy.
Tak coś mi się wydaje, że syntetyk się u Ciebie może nie wchłaniać wcale, a foliany robią całą robotę stąd wynik w normie.
Kiteczko, a myślisz, że te 400 folianów co trzyma ten wynik w normie to wystarczy, czy warto byłoby się wspomagać jeszcze??
A te Wit B to są te co piszecie, że na nie zmieniacie czy to nie te?? 😅 -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Kiteczko, a myślisz, że te 400 folianów co trzyma ten wynik w normie to wystarczy, czy warto byłoby się wspomagać jeszcze??
A te Wit B to są te co piszecie, że na nie zmieniacie czy to nie te?? 😅A co za tym idzie zaburzysz równowagę tych witamin w swoim organizmie.
Edit : cholone masz w prenatalu. Ale reszta z powyższych nie jest dostepnaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 15:32
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:A jak wyszedł Ci test dna na trombofilię wrodzoną? Bialko s i biało c ? Zespół antyfosfolipidowy? Ana?
w sumie robilam tylko antyfosfolipidowy, ana i toczeń i wyniki w porządku. ale zaden lekarz (a bylam u 3-4 naprawde dobrych) nic nie podpowiedzial o innych badaniach plus mówili że kazdy lekarz postawilby wielkie oczy jakby sie dowiedział ze dostalam heparyne (w kolejnej ciazy).
trombofilie mam zamiar dopiero zrobić teraz.
tak to jest jak sie samemu nie zacznie dzialac..💙
💗 -
Wiecie co... Ja Juz sama nie wiem co mam kupić..
Mam ovarin i co do niego?Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Morwa, a jak zacznę brać b-complex a tam jest biotyna to mi nie namiesza z tarczycą i tsh??
No i powinnam brać jeszcze więcej tych folianów?? -
Zulugula wrote:w sumie robilam tylko antyfosfolipidowy, ana i toczeń i wyniki w porządku. ale zaden lekarz (a bylam u 3-4 naprawde dobrych) nic nie podpowiedzial o innych badaniach plus mówili że kazdy lekarz postawilby wielkie oczy jakby sie dowiedział ze dostalam heparyne (w kolejnej ciazy).
trombofilie mam zamiar dopiero zrobić teraz.
tak to jest jak sie samemu nie zacznie dzialac..Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Morwa, a jak zacznę brać b-complex a tam jest biotyna to mi nie namiesza z tarczycą i tsh??
No i powinnam brać jeszcze więcej tych folianów??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:07
Lalia lubi tę wiadomość
-
Evelle28 wrote:Wiecie co... Ja Juz sama nie wiem co mam kupić..
Mam ovarin i co do niego? -
Morwa wrote:Dlatego nikt nie chce dać Ci heparyny . Nie ma na to wskazań, jedno poronienie nie jest wskazaniem do heparyny. Rozszerz diagnostykę a jak nic nie znajdziesz to tylko się ciesz. Uwierz, że ja chciałabym nie mieć problemów i nie brać heparyny. Biorę i co ? To nie cudowny lek ,który zagwarantuje Ci ,że się uda. Nie ma tak kolorowo niestety...
nie o to chodzi że chodze i płacze zeby mi dali, tylko ze to pokazuje różne postępowanie lekarzy. jedni nie chca dac bo nie bylo poronienia, drudzy dają nawet profilaktycznie bez badan, mi nic nie kazali badac bo to jedno poronienie "tylko" ale trochę pobadalam i tak. ja mialam krwiaka który zamiast się wchlonac to sie rozrosl i wg mnie to bylo główna przyczyna choc mozliwe ze kilka czynnikow sie nalozyloWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:15
💙
💗 -
Lalia wrote:Morwa, a jak zacznę brać b-complex a tam jest biotyna to mi nie namiesza z tarczycą i tsh??
No i powinnam brać jeszcze więcej tych folianów??
Taki brałam w 2017 rokuTam masz 50ug (mikrogram) biotyny w jednej tabletce
Tego na rynku jest sporo , jest w czym wybierać, więc wybieraj suple pod siebie i tak jak podpowiada Ci serce i rozum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:18
Lalia lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Wystarczy Ci ovarin i b complex . A jak chcesz świecić w ciemnościach jak ja to zainwestuj jeszcze w ubichinol (nie ubichinon) , omega 3 i Wit e w naturalnej formie d-alfa tokoferolu. Dorzuć białka w dietę i pilnuj picia wody. Ostatnio polecono mi białko konopne. Będę przerzucać się z czekoladowej krowy właśnie na takie białko
czekoladowa krowa ? whaaat ?? -
Joan wrote:czekoladowa krowa ? whaaat ??
Chyba milka 😂 w grypsie.