Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś miała bóle brzucha/macicy po stosunku? Już 3 dzień mam bóle o różnej porze heh 😢
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie.
Wprowadzamy metforminę.
Dodatkowo w 2-5dc mam znów zbadać prolaktyne. I usg tarczycy plus powtórka wyników za 3 mce i wtedy kontrol. No chyba, że zajde w ciążę to szybciej.
Także jestem dobrej myśli 💪Morwa, kic83, Kitka_87, boo123, dmg111, Lalia, Marti29 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:nie o to chodzi że chodze i płacze zeby mi dali, tylko ze to pokazuje różne postępowanie lekarzy. jedni nie chca dac bo nie bylo poronienia, drudzy dają nawet profilaktycznie bez badan, mi nic nie kazali badac bo to jedno poronienie "tylko" ale trochę pobadalam i tak. ja mialam krwiaka który zamiast się wchlonac to sie rozrosl i wg mnie to bylo główna przyczyna choc mozliwe ze kilka czynnikow sie nalozylo
do tego trzeba kolejnych badań i to i tak nie daje gwarancji... niestety:(
Ci co dają heparynę bez badań, profilaktycznie , to nie są dobrzy lekarze. Ci lekarze wypisują też tabletki antykoncepcyjne jak cukierki bez zrobienia wcześniej badań d dimerów. No i ta heparyna jest 100% płatna. Można zbankrutować, ale jak kto tam uważa. Ja bym w ciemno dla samej profilaktyki heparyny nie brała. Możesz być na mnie zła ale ja również uważam, że jedno poronienie to mogło być fatalne zrządzene losu. Wiem ,że to boli , ale nie powinnaś myśleć w kategorii że to w Tobie jest problem ... Nie powinnaś obwiniać siebie za to co się stało. Kolejne ciąże mogą być zdrowe i przebiegać bezkonfliktowo i bezproblemowo i tego Ci życzę z całego serca.Zulugula lubi tę wiadomość
-
motylek1909 wrote:Ja już po wizycie.
Wprowadzamy metforminę.
Dodatkowo w 2-5dc mam znów zbadać prolaktyne. I usg tarczycy plus powtórka wyników za 3 mce i wtedy kontrol. No chyba, że zajde w ciążę to szybciej.
Także jestem dobrej myśli 💪motylek1909, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Ekstra 👍 A tak swoją drogą to na bank znajdziesz w ciąże wcześniej 😉 nie widzę innej opcji 😉
-
nick nieaktualny
-
motylek1909 wrote:Ja mam mieszane uczucia, bo już widzę ta sama sytuację co z synem kilka lat temu... 2 lata walki. Ale muszę dać radę. Psychicznie muszę się uporać trochę ze sobą
ja już mam przyszykowany pozytyw aby Ci wkleić 7 Marca ! Jest podpisany "motylek1909 - 7 Marca". Nie ma zatem innej opcji 😂
Koteczka82, kic83, dmg111, Lalia, motylek1909 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam pytanie jeszcze odnośnie tych krzywych czy po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy mogę wyjść z labu na zakupy czy muszę tam siedzieć?
boo123 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyMorwa wrote:Dokup sobie b complex. Wyżej podałam jaki ja biorę. Tam jest bardzo mała dawka biotyny 300ug , czyli jedyne 0,3mg a w preparatach z samą biotyną (takich na włosy) masz 10 mg na jedną tabletkę i często bierze się więcej niż jedną. Taka dawka może zaszkodzić ... tą co ja biorę nie ma wpływu na hormony tarczycy i na tsh
Czy branie b complexu kontynuuje się w ciąży? -
Koteczka nie można nigdzie wychodzić, bo możesz się źle poczuć po tej ilości glukozy no i ruch też zaburza wyniki. Tak mi dziś babka mówiła. Więc książka, forum, słychanie muzyki 🙂 dwie godzinki dla siebie
Morwa lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Morwa wrote:Niestety nie masz 100% pewności jak było
do tego trzeba kolejnych badań i to i tak nie daje gwarancji... niestety:(
Ci co dają heparynę bez badań, profilaktycznie , to nie są dobrzy lekarze. Ci lekarze wypisują też tabletki antykoncepcyjne jak cukierki bez zrobienia wcześniej badań d dimerów. No i ta heparyna jest 100% płatna. Można zbankrutować, ale jak kto tam uważa. Ja bym w ciemno dla samej profilaktyki heparyny nie brała. Możesz być na mnie zła ale ja również uważam, że jedno poronienie to mogło być fatalne zrządzene losu. Wiem ,że to boli , ale nie powinnaś myśleć w kategorii że to w Tobie jest problem ... Nie powinnaś obwiniać siebie za to co się stało. Kolejne ciąże mogą być zdrowe i przebiegać bezkonfliktowo i bezproblemowo i tego Ci życzę z całego serca.
nie no co Ty nie mam o co byc zła na Ciebie, wiem że to moglby byc tez statystyczny pech. ale ja jestem inzynier i ja musze miec to na zasadzie akcja reakcja, stad ta moja mysl o krwiaku. minal juz rok i gdzies udalo mi się troche z tym oswoic tylko teraz na nowo chyba zaczynam to rozdrapywac. nie wiem czy potrzebnie bo to budzi duze spiecie i stres. no nic, mam nadzieję ze na marcowkach pochwale sie Wam pozytywnym testem 😊 a Wy mi 😀💙
💗 -
Dziewczyny, zerknijcie proszę na moje wyniki:
->kwas foliowy 31,00 ng/ml (3,89-26,80)
->wit. B12 369,00 pg/ml (197,00-771,00)
->Homocysteina 11,30 µmol/l
->Progesteron 7-8dpo 16,50 ng/ml
->Insulina: na czczo 13,80 µIU/ml (2,6-24,9)
po 1 h 77,60 µIU/ml
po 2 h 61,40 µIU/ml
Kwas foliowy za wysoko, odstawić? biorę pregne plus. Jak krzywa insulinowa? Bo totalnie się na tym nie znam.
Progesteron chyba ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:12
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
boo123 wrote:Dziewczyny, zerknijcie proszę na moje wyniki:
->kwas foliowy 31,00 ng/ml (3,89-26,80)
->wit. B12 369,00 pg/ml (197,00-771,00)
->Homocysteina 11,30 µmol/l
->Progesteron 7-8dpo 16,50 ng/ml
->Insulina: na czczo 13,80 µIU/ml (2,6-24,9)
po 1 h 77,60 µIU/ml
po 2 h 61,40 µIU/ml
Kwas foliowy za wysoko, odstawić? biorę pregne plus. Jak krzywa insulinowa? Bo totalnie się na tym nie znam.
Progesteron chyba ok?
Kwas foliowy pokazuje że prawdopodobnie nie przyswajasz zwykłego kwasu i powinnaś brać metylowany. Homocysteina za wysoka. Badalas b 12 i testdna na trombofilie? Możesz mieć mutacje mthfr.
Na insulinie się nie znam.
Progesteron według mnie ok. 😉boo123 lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
boo123 wrote:Koteczka nie można nigdzie wychodzić, bo możesz się źle poczuć po tej ilości glukozy no i ruch też zaburza wyniki. Tak mi dziś babka mówiła. Więc książka, forum, słychanie muzyki 🙂 dwie godzinki dla siebie
Kurcze no to jutro musicie dużo pisać rano żebym miała co czytać w labu.
No i nie wiem jak ja tam tle bez śniadania wytrzymam 😫 bo od niedzieli wieczorem cały czas jestem głodna 🤭 nie wiem czemu 🤔boo123 lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Anet.kaa wrote:Ja też już po wizycie. Pęcherzyk dziś 29-30mm, już raczej nie pęknie, jest za duży. Dla pewności mam podjechać do niego na dyżur do szpitala w sobotę.
Przepisał Norprolac. Jego zdaniem gdy ktoś nie ma problemu z latającą prolaktyną to stymulacja skutków, sport czy seks nie wpłyną praktycznie na wynik.
Mam pokazać się u niego za 3 miesiące, starać się ale leczenie może potrwać 4-6 miesięcy ☹ także już raczej nie urodze w 2020. I najważniejsze mam mieć LUZ W DUPIE 😄
Anet.kaa pobierzesz leki i będzie git 😉 ważne że masz plan działania 👍boo123, Anet.kaa, Morwa lubią tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...