Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Koteczka, podgądałaś już kropka? Bo nie pamiętam. Tak przemknęła mi teraz Twoja beta i się zastanowiłam czy też nie będzie 2 kropków 😍
Jeszcze nie bo z wizyty w poniedziałek wyszło wielkie 💩i nie miałam usg.
Jutro jadę do jednego doktora zapytać czy mnie przyjmie i będzie mnie prowadził jeśli się zgodzi to zapytam czy w piątek na dyżurze zrobi mi usg bo tam w poradni nie ma.
Też mam przeczucie że mogą być dwa ale wtedy mój mąż zejdzie na zawał 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 19:39
Sylwucha, OdpuszczonaNona, kkasia lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Iryska wrote:Jak w poniedziałek powiedziałam doktorkowi , że boli, ciągnie , kłuje, to on powiedział: no tak to jest, ciąża ciąży kobiecie 😀😀
Ja mojemu ostatnio mówię, że jak słyszę, że ciąża to taki piękny stan, to chce gryźć. Śmiał się ze mnie i powiedział, że jest to na pewno stan odmienny, a interpretacja jest dowolna 😎kic83, Iryska lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:A to mądrala 😉
Ja mojemu ostatnio mówię, że jak słyszę, że ciąża to taki piękny stan, to chce gryźć. Śmiał się ze mnie i powiedział, że jest to na pewno stan odmienny, a interpretacja jest dowolna 😎Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Koteczka82 wrote:Jeszcze nie bo z wizyty w poniedziałek wyszło wielkie 💩i nie miałam usg.
Jutro jadę do jednego doktora zapytać czy mnie przyjmie i będzie mnie prowadził jeśli się zgodzi to zapytam czy w piątek na dyżurze zrobi mi usg bo tam w poradni nie ma.
Też mam przeczucie że mogą być dwa ale wtedy mój mąż zejdzie na zawał 🤣🤣🤣
Mój też długo dochodził do siebie 😂 Ale już się oswoił 😉OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:OMG Sylwia prawie się posikałam ze śmiechu bo to chyba jego stały tekst , śmiesznie się czyta to samo co się słyszało😂 Mnie jeszcze pocieszył jak się żaliłam, że nadal wymiotuje a to już II trymestr, to że "legendarne mdłości jednym mijają z końcem pierwszego trymestru, a innym z końcem IIIego trymestru" myślałam wtedy, że padnę z przerażenia.
Zahaczę temat mdłości w poniedziałek 😉 Obym tylko nie parsknęła śmiechem, bo u mnie to bardzo możliwe 😂Annia lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:My 35+ mamy większą szansę na duecik. Miałaś w rodzinie jakieś bliźniaki?
Mój też długo dochodził do siebie 😂 Ale już się oswoił 😉
Wiem że jest większa szansa na bliźniaki, w rodzinie raczej dalekiej są dwa razy bliźniaki w bliskiej nie było 😉
Biorąc pod uwagę że mam już synka to dwójka byłaby dość ekstremalna jak dla nas. Oczywiście jeśli będzie dwoje to będę kochać nad życie ale będzie ciężko to zorganizować na początku 😂
Jak sobie wizualizowałam ciążę to widziałam bliźniaki 🤣🤣🤣Annia, kkasia lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Kic - co do synka, warkoczyków nie będziesz robić, owszem. Ale będziesz robić ultra fajne przedziałki, ubierać w w małe muszki, mini garniturki i stroje małego dżentelmena. Będziesz układać super konstrukcje z Lego i w ogóle, zobaczysz będzie super! :*
Mi płeć była totalnie obojętna, ale np. pokój na dziecko w mieszkaniu mamy totalnie na dziewczynkę, łącznie z różowymi ścianami (zostało po po przednich właścicielach...), przez tego wirusa chyba nawet tego nie damy rady odmalować na jakiś bardziej męski kolor... 🤣
Boo, Nona - ale fajnie, że się spotkałyście! Szkoda, że u Nony nie było jeszcze pęcherzyka, ale endo jest jednoznaczne! Za 2 tygodnie już będzie mały ludek.
Sylwia - a u Was w rodzinie były bliźniaki kiedyś?Koteczka82, boo123, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Kic - co do synka, warkoczyków nie będziesz robić, owszem. Ale będziesz robić ultra fajne przedziałki, ubierać w w małe muszki, mini garniturki i stroje małego dżentelmena. Będziesz układać super konstrukcje z Lego i w ogóle, zobaczysz będzie super! :*
Mi płeć była totalnie obojętna, ale np. pokój na dziecko w mieszkaniu mamy totalnie na dziewczynkę, łącznie z różowymi ścianami (zostało po po przednich właścicielach...), przez tego wirusa chyba nawet tego nie damy rady odmalować na jakiś bardziej męski kolor... 🤣
Boo, Nona - ale fajnie, że się spotkałyście! Szkoda, że u Nony nie było jeszcze pęcherzyka, ale endo jest jednoznaczne! Za 2 tygodnie już będzie mały ludek.
Sylwia - a u Was w rodzinie były bliźniaki kiedyś?Annia lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Mój dziadek miał rodzeństwo bliźniaków (2 chłopców), a u mojego K babcia miała rodzeństwo bliźniaków (2 dziewczynki). Z tego, co czytałam, to po linii mężczyzny nie ma to znaczenia. Idzie po linii żeńskiej. Dlatego ważne czy u przyszłej mamy były w rodzinie bliźniaki ( najczęściej w 2 linii, czyli po dziadkach). No i wiek przyszłej matki 35+ sprzyja 😉 U nas sprawdziło się idealnie 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Koteczka82 wrote:Wiem że jest większa szansa na bliźniaki, w rodzinie raczej dalekiej są dwa razy bliźniaki w bliskiej nie było 😉
Biorąc pod uwagę że mam już synka to dwójka byłaby dość ekstremalna jak dla nas. Oczywiście jeśli będzie dwoje to będę kochać nad życie ale będzie ciężko to zorganizować na początku 😂
Jak sobie wizualizowałam ciążę to widziałam bliźniaki 🤣🤣🤣Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Mój dziadek miał rodzeństwo bliźniaków (2 chłopców), a u mojego K babcia miała rodzeństwo bliźniaków (2 dziewczynki). Z tego, co czytałam, to po linii mężczyzny nie ma to znaczenia. Idzie po linii żeńskiej. Dlatego ważne czy u przyszłej mamy były w rodzinie bliźniaki ( najczęściej w 2 linii, czyli po dziadkach). No i wiek przyszłej matki 35+ sprzyja 😉 U nas sprawdziło się idealnie 😂
Teraz jak napisałaś o dziadkach to mi się przypomniało że moja babcia ze strony taty miała wśród rodzeństwa bliźniaki (zapomniałam o nich bo nie przeżyły wojny) a babcia miała i tak chyba 12 rodzeństwa żyjącego 😳
I w sumie wnuczka siostry mojej babci ma bliźniaki czyli w tej samej lini co ja 😳 o kur... To jednak całkiem blisko 🤣🤣Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Annia wrote:To rzeczywiście idealnie się sprawdziło. Też chciałam dwupak, żeby mieć 2 w 1, ale niestety jest jeden, plus u nas w żadnej znanej nam rodzinie nie ma bliźniaków.
Dr N. opowiadał, że oni dowiedzieli się, że będą mieć bliźniaki w 36 tc 😂 Wtedy chyba nie było takiego sprzętu żeby szybko podejrzeć. W każdym razie jego kolega robił usg przed rozwiązaniem i N. też myślał, że to dowcip 😂dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Mój dziadek miał rodzeństwo bliźniaków (2 chłopców), a u mojego K babcia miała rodzeństwo bliźniaków (2 dziewczynki). Z tego, co czytałam, to po linii mężczyzny nie ma to znaczenia. Idzie po linii żeńskiej. Dlatego ważne czy u przyszłej mamy były w rodzinie bliźniaki ( najczęściej w 2 linii, czyli po dziadkach). No i wiek przyszłej matki 35+ sprzyja 😉 U nas sprawdziło się idealnie 😂
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Koteczka82 wrote:Teraz jak napisałaś o dziadkach to mi się przypomniało że moja babcia ze strony taty miała wśród rodzeństwa bliźniaki (zapomniałam o nich bo nie przeżyły wojny) a babcia miała i tak chyba 12 rodzeństwa żyjącego 😳
I w sumie wnuczka siostry mojej babci ma bliźniaki czyli w tej samej lini co ja 😳 o kur... To jednak całkiem blisko 🤣🤣OdpuszczonaNona, Koteczka82, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Znam kobietę, która ma bliźniaki -dwóch chłopców dwujajowi. Ma siostrę bliźniaczkę jednojajową i ta jej siostra ma bliźniaki jednojajowe dziewczynki. 😂😂
Edyciak lubi tę wiadomość
-
OdpuszczonaNona wrote:Kic, ja Cię rozumiem bo też chce druga corke. Jakie macie mieszkanie,my salon,sypialnia i pokój córy.wiec jak będzie syn to nie wiem...będzie miał z nią pokój chyba.
Teraz myślę oby był ten bobas u mnie w ogóle.
Boo gin kręcił kółeczkiem i się śmiał.a ja mówię że ten sam etap ciążyco u koleżanki!!! A on nooo. To Pani wie, mówię tak, my znamy swoje cykle haha.
Mamy 75m2.
Kuchnia oddzielnie, salon, nasza duża sypialnia, córy mały pokój, oddzielnie wc i łazienka.
Plan jest 1. Zamienić pokoje, my weźmiemy małą sypialnie, a dzieci wezmą naszą dużą 2. Może z kuchni byśmy zrobili pokój dla syna - ale tu trzeba się nieźle nagimnastykować 3. Za parę lat zamienimy 3 pokoje na 5 - taki plan to mamy od paru lat.
Moi rodzice dzwonili wieczorem że do nich dociera trochę (wysłałam im USG - była data z 03.2020) , ale powiedziała że przecież w prima aprilis nikomu nie może powiedzieć bo jej nikt nie uwierzy 🙈😂
Dobra, trochę ochłonęłam, córka powiedziała że się cieszy, ja już taka zła nie jestem Mam jeszcze pół roku na przyzwyczajenie sięboo123, Sylwucha, OdpuszczonaNona, Koteczka82, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:Pamiętam jak jeszcze sobie jaja robiliśmy, że jak będzie dwójka, to masakra 😂 No cóż 😎 Teraz się cieszę. Raz, a dobrze 😉
Dr N. opowiadał, że oni dowiedzieli się, że będą mieć bliźniaki w 36 tc 😂 Wtedy chyba nie było takiego sprzętu żeby szybko podejrzeć. W każdym razie jego kolega robił usg przed rozwiązaniem i N. też myślał, że to dowcip 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023