Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cavarathiel wrote:Bardzo dużo kocich wirusów nie jest przenoszonych na ludzi, wiec na spokojnie. Zapytajcie weterynarza, ale prawie na pewno jesteście bezpieczni.
A anemia u kota jest z powodu białaczki najpewniej. Nie zawsze się zdarza, ale jak już przyłazi to ciężko sobie z nią poradzić. Pozdrawiam ze swoim białaczkowym hospicjum 😁
O mamuniu jakie cudaki ❤️ przepraszam że wbijam tak nagle nie w temacie ale jestem prostym człowiekiem - widzę zwierzaka - lajkuję 😅Cavarathiel, Deyansu, AnMiPe lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
Cavarathiel - my dziś właśnie zmieniliśmy obicie w sypialni, bo nam tak kot pianke wydrapał 🙈 az sie smieje, ze bedzie nam sie chyba lepiej spać, bo wreszcie nie wygląda to jak wyplosz, a prawdziwe wezglowie 🤣
Mimo wszystko, kocham koty ❤️Deyansu lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Cavarathiel wrote:Ta kanapa jest psią kanapą, psy ją mają na własność. Już spisana na straty to i kotom dajemy się wyżyć artystycznie 😆
Moje koty kanapy jeszcze nigdy nam nie zniszczyły ale na ramie drewnianego łóżka widać rozpaczliwe próby uniknięcia przypadkowego sturlania się 😂Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston -
Księgowa wrote:Ja olalam i nie kupiłam, bo powiedziałam sobie, ze jak sie skończą testy to zajdę w ciążę. I wiesz co? Nie wiem czy jestem 5dpo, 10dpo czy 15dpo 🤣
Takze czekam sobie jeszcze tydzień, bo okres niezaleznie od dnia owu i tym samym długości fazy lutealnej zawsze przychodził po 28 dniach 🙈
Wkurzam sie sama na siebie, ale już i tak za późno na cokolwiek. Mogę sobie teraz wróżyć z kart, gwiazd, szyjki, wyników tarczycy, a i tak nic mi to nie da 🤣
Ja też niewiem czy robić testy owulacyjne ale jak wróciłam do robienia ich to się okazało że owulka mi się opóźniła z 15 dnia cyklu na 17, niby tylko 2 dni różnicy ale w planowaniu serduszkowania już to ma znaczenie😆 więc jak człowiek ma sobie " odpuścić" jak to wszyscy wokół mówią jak niewiadomo kiedy współżyć a nie zawsze człowiek ma chęć jak się ciężko pracuje. Niewiem jak wy ale ja potrzebuję konkretnego urlopu bo na serduszkowanie nie mam w ogóle ochoty. Człowiek ciężko pracuje a zmęczony tyle że nic się nie chce i jak tu żyćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2024, 00:51
avellana lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
KarolinaJ0702 wrote:Ja też niewiem czy ronić testy owulacyjne ale jak wróciłam do robienia ich to się okazało że owulka mi się opóźniła z 15 dnia cyklu na 17, niby tylko 2 dni różnicy ale w ładowaniu serduszkowania już to ma znaczenie😆 więc jak człowiek ma sobie " odpuścić" jak to wszyscy wokół mówią jak niewiadomo kiedy współżyć a nie zawsze człowiek ma chęć jak się ciężko pracuje. Niewiem jak wy ale ja potrzebuję konkretnego urlopu bo na serduszkowanie nie mam w ogóle ochoty. Człowiek ciężko pracuje a zmęczony tyle że nic się nie chce i jak tu żyć
My zauważyliśmy, że w urlopowe dni jesteśmy bardziej zmęczeni niż w tygodniu, bo wrzucamy sobie w kalendarz różne atrakcje 😂
Staramy się, w miarę możliwości działać rano albo po pracy 🤓KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ojj, tak to prawda. Ja pracuje tylko do 18go (mam nadzieję) i potem w końcu 3 tygodnie wolnego!
Darrika, Ivka lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Vergeet wrote:Powiesz coś więcej o „przestymulowaniu”? Jak się ono objawia? Musiałam przegapić te posty 🙈
Vergeet lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Chochlik12 wrote:Totalnie mam te same myśli 🤣 już mi się testy owulacyjne skończyły i zastanawiam się, czy dokupować, czy lecieć na spontanie czekając na panią owulację, hahaha
Ja sobie tak rozkminiam czy ciekawe czy nam się te owulacje nie poprzesuwały bo nakładamy na siebie presję na koniec roku podświadomie i psycha działa. 🙈Chochlik12, Lisik lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
Powodzenia dla dziewczyn testujących 🤞🏻 dziś dla odmiany za oknem sypną śnieg, więc mam nadzieję, że tu na pierwszej stronie już nie sypnie 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 06:26
Darrika, DreamBee, Vergeet, Deyansu, cysterka95, Pogubiona lubią tę wiadomość
👩🏻&🧔🏻 26
12 msc AH
początek starań od 9/2024
👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny -
Witam Was w sobotę (dla mnie pracująca) 🫡
Trzymam kciuki za testujące, dajcie tu jakiś promyk nadziei 😘
Ja od wczoraj mega bóle podbrzusza, zobaczymy, czy @ przyjdzie po 50 dniach, czy dalej ma bajlando. Wizytę u gin przełożyłam jednak na styczeń, nie mam na to głowy przed świętami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 06:29
DreamBee lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dzień dobry, już zleciała noc 🙂
U mnie dzisiaj wolne, może jakiś shopping mały wleci.
Oby wolne Wam pyknęło. Ja niestety nawet w Wigilie idę, trzeba domknąć plany, Korpo nas wykończy 🙂
Dobrego dnia, pysznego śniadanka i jeśli ktoś testuje to czekam na dobre informacje ♥️Darrika, DreamBee, Pogubiona lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻
Dieta 💪🏻 -
Dzień doberek i kciuki za testujące! Ja zaraz szykuje śniadanko, potem z mloda na basen, jak wrócimy to bierzemy się za farsz na paszteciki, zamrozie go na ten tydzień i już coś mniej roboty orzed samymi świętami będzie, może dzisiaj po ta choinkę skoczymy.
W ogóle pamiętacie miałam kupić sobie te sarenki led i renifera na ogród świąteczne ale kurde tam to złącze USB musiałoby być w domu, albo garażu i ten kabel przeciągnięty, mąż już kręcił nosem, że tak nie może być i anulowaliśmy zamówienie, znowu szukanie tych reniferów i albo brzydkie, a jak już ładne to prawie 5 tysi 😬 no i co wymyśliliśmy? Filmiki na yt już obejrzane, drut w garażu stoi i będziemy sami takiego renifera skręcać 🤣 pewnie się go uda zrobić na za rok bo nie wiem kiedy czas znajdziemy na to, ale ile kasy oszczędzimy 🤭
Miłego i spokojnego dnia dziewczyny!Belia, DreamBee, Vergeet, almost.there, avellana, angieDream, Lisik lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej dziewczyny, tak w temacie terminu owulacji, to zdradzę Wam wiedzę tajemną z Creigtona ze szkolenia z które zapłaciliśmy z Mężem już około 5 stów. (Ale było warto, żeby nie było)
Dzień owulacji, tzw. Peak to ostatni dzień w którym Wasz śluz miał chociaż jedną cechę śluzu płodnego: bardzo rozciągliwy, przeźroczysty (krystalicznie przejrzysty) lub z lubrykacją(uczucie poślizgu/lubrykacji podczas podcierania się papierem). Przed i po siku podcieracie się papierem i badacie palcem to co jest na papierze.
Można w ramach eksperymentu mierzyć też temperaturę rano np. Pod językiem i wyłapywać spadki i skoki temperatury. Spadek przed skokiem wyższym niż temperatury z ostatnich 6 dni to powinien być Wasz dzien owulacji, ale sprawdźcie sobie jeszcze to w necie, żeby potwierdzić, bo u mnie te temperatury nie są tak czytelne przez problemy z własnym progesteronem.
Ja w ogóle nie kupuję testów owulacyjnych i teraz raz na miesiąc wpadam tylko na monitoring, żeby sprawdzic jak reaguję na zmianę dawki lametty lub czy mi endometrium uroslo więc sobie tym potwierdzam.
Jak macie te dwie obserwacje (śluz I temperatura) to możecie co do dnia sobie dwoma źródłami potwierdzić dzien owulki. Mi się to nie sprawdziło to tylko raz na poprzednim cyklu ale to najpewniej przez przestymulowanie, jakie miałam lamettą. Ale to nie będzie miało znaczenia dla starań jeśli zawsze zaczniecie przytulanki troszkę wcześniej i skończycie je też dopiero po peaku
Kiedyś płaciłam kupę hajsu za 5 monitoringów na cykl bo tak u mnie się rozjeżdżała owulacja.
Może którejś z Was ta wiedza oszczędzi trochę kasyDreamBee, Belia, Darrika, AnMiPe, Darka101, Deyansu, avellana, Pustynia lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
@JustaS1111 przytulam 🫂 nowy rok będzie twój.
@Siasi powodzenia 🤞🏼 dawaj znać jak u Ciebie.
@CrazyDaisy oj tak w zasadzie bardzo łatwo jest wyznaczyć dzień owulacji jeżeli wszystko jest w pozarządowi. Już nie wspominam, że jak ktoś ma bolesne owulki tak jak ja to wszystko wie. Natomiast ja nie potrafię zrozumieć jak to jest, że odkąd się staram o dziecko to owulacja przypada tak randomowo - teraz to wychodzi 19dc a kiedyś była zawsze 14/15 coś takiego.
U mnie zapowiada się dziś pochmurnie. Idę z psem na spacer a wieczorem mamy imprezkę.DreamBee, Darrika, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
A jak w ogóle wygląda monitoring? Przychodzisz, usg, wychodzisz? Kilka razy w miesiącu czy po prostu w planowanym na oko terminie codziennie?
Darka101 lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dziewczyny u mnie piękna ❄️
Z mężem dużo łatwiej robić mi testy, tak się cieszę że go mam 😍
Czekamy na @ żeby wystartować z 7cs 🚀🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Tulę za biele.
Cześć dziewczyny! @Darrika ją uwielbiam misję typu: hej zróbmy sobie renifera na zimę. Szkoda że nie mam ogrodu, bo po twoim wpisie już chciałam biec do sklepu po druty i oglądać tutoriale. Daj znać jak skończycie.
@CrazyDaisy! Dzięki za protip. Ja już gdzieś o tym czytałam i chyba jest tutaj duża ekipa dziewczyn mierzących temperaturę. Dopiero uczę się to wszystko obserwować. Trzeba być bardzo systematyczną w tych obserwacjach, żeby zacząć zauważać te subtelne różnice. Swoją drogą to ciekawe że do czasu starań żyjemy w takim oderwaniu od ciała a potem nagle dowiadujemy się jakie u nas w środku dzieją się skomplikowane operacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 08:38
DreamBee, Siasi, PaulinKA, avellana, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Już poprzytulani więc zjem moje ukochane śledziki i pędzę z Mamą na zakupki. Chcemy sobie kupić jakieś nowe ciuszki na święta więc to będzie super dzień 🤓
Powiem Wam, że dla mnie najgorsze jest oczekiwanie na testowanie. Jak już zobaczę biel to się otrzepuję i mam przypływ nowej energii. Mąż pocieszył, że kolejna owulka będzie w okolicy świąt/ sylwestra więc będzie dużo czasu na działanie no i święta nabierają nowej magii 😈
Edit. No i dziś i w święta odpalam grzane winko. Chodzi za mną od paru dni. Tak wiem jestem mistrzem szukania plusów w największym 💩.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 08:42
DreamBee, Darrika, Saule, Deyansu, avellana, Justa28, Pustynia, Katarena lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Witam się z kawką ☕
Przytulam za dzisiejsze biele 🫂 Coś ten grudzień nie jest dla nas łaskawy...
Zaraz lecę do pracy 😔
Dziś biorę pierwszą tabletkę Aromka, ciekawa jestem jak na mnie zadziała 🤔
Miłego weekendu Kochane 💞Darrika, Siasi, Olalexa, Deyansu, kitka_ lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023