X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziękuję za obszerną odpowiedź ❤️
    Spoczko, mi akurat nie wyszła ta dominacja, więc nie mam własnych doświadczeń w tym temacie, ale może dziewczyny się wypowiedzą żeby dodać co motywacji czy np takie działanie u nich przyniosło jakiś efekt i w jakim czasie?

Treaclynat lubi tę wiadomość

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Siilike Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny zapomniałam Wam pokazać co wywróżyłam sobie w Andrzejki 🤣
    Wczoraj sobie przypomniałam, że miałam tu wstawić zdjęcie, jak przeglądałam i usuwałam zdjęcia z galerii 🫣

https://zapodaj.net/plik-hX23iq1PuG

Co Wam to przypomina? Bo ja mam tylko jedno skojarzenie 🤣🫣

Ja tak sobie wywróżyłam dzidzię przed poprzednią ciążą ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki!

Finch11, Siasi, Kaliope lubią tę wiadomość

❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
    👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.

4 CS 🍀

Od miesiąca mocno działam dietą przeciwzapalną 🥗

4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.

6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.

Połowa stycznia 2025 - zielone światło 💚 dla starań 🤞🏻
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Spoczko, mi akurat nie wyszła ta dominacja, więc nie mam własnych doświadczeń w tym temacie, ale może dziewczyny się wypowiedzą żeby dodać co motywacji czy np takie działanie u nich przyniosło jakiś efekt i w jakim czasie?

Ja ogólnie czułam, że mam tę dominację, bo zbyt tkliwe piersi mam przed okresem.
    Brałam kiedyś suplementację od hormonalnej przestrzeni na to (na progesteron, ale on też równoważy estrogeny) ale jak widać, za mało🙈

Też teraz pomyślałam, że dzień wcześniej wypiłam dwa kieliszki czerwonego wina w knajpie 🤡, a no każde obciążenie wątroby może zaburzać estrogeny, chociaż nie wiem czy akcja-reakcja jest aż tak szybka. W każdym razie wiem co robić, bo wygląda na to że to może być przyczyna niepowodzen 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 10:48

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dalej jakos bialo tu na forum 😢 u mnie dzisiaj rano owulak pozytywny, mysle ze do jutra owulacja powinna byc, sluz jest jajnikow nie czuje ale nie nakrecam bo co miesiac inne objawy. Wczoraj juz dzialalismy z mezem dzisiaj i jutro doprawimy i mysle ze 27.12 bede testowac. Wiec @siesiepy mozesz mnie chetnie na testowanie wpisac.

Darrika, angieDream, siesiepy lubią tę wiadomość

6cs

09.2022 👧
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Trzymam kciuki! 😀
    Ja niestety jestem zawsze na początku xd ale przynajmniej w tym miesiącu się dowiedziałam co u nas jest potencjalnie przyczyną, więc można coś podziałać 😀
    O! A jaki jest powód?

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 6 cm zdrowej córeczki 💛
    29.05 🧬 połówkowe i 380 g zdrowej Pszczółki 🐝💛
    01.08 3 prenatalne - 1550 g miłości 💛

preg.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziewczyny,
    Mam wyniki 7dpo:
    Estradiol 285 pg/ml
    Progesteron 16,50 na/ml

Co myslicie? Wydaje mi się że, to oznacza, że owulacja była, ale jest spora dominacja estrogenowa?
    Coś czuję że ten cykl do dupy
    Nie spisuj jeszcze tego cyklu na straty! Ja i pelasia miałyśmy identico wyniki pod koniec zeszłego miesiąca i dla nas obu okazał to się szczęśliwy cykl 🤭 Trzymam kciuki!

Treaclynat, angieDream lubią tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Ja tak sobie wywróżyłam dzidzię przed poprzednią ciążą ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki!
    Dajesz nadzieję! 🤩

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 6 cm zdrowej córeczki 💛
    29.05 🧬 połówkowe i 380 g zdrowej Pszczółki 🐝💛
    01.08 3 prenatalne - 1550 g miłości 💛

preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    O! A jaki jest powód?
    Przede wszystkim słabe nasienie- liczba plemników poniżej minimalnej normy i obniżona ruchliwość :(
    A do tego ja się wczoraj dowiedziałam że mam pcos, którego nikt wcześniej nie wykrył. Więc tym bardziej teraz będę wypatrywać znaków owulacji i chyba też skoczę na prog i estradiol 7 dpo. Wcześniej jak sprawdzalam to zawsze miałam progesteron ponad 20, no ale sprawdzałam to 2 razy tylko w tym roku, w sumie mogło tak być że akurat trafiłam w te owulacyjne cykle.

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Nie spisuj jeszcze tego cyklu na straty! Ja i pelasia miałyśmy identico wyniki pod koniec zeszłego miesiąca i dla nas obu okazał to się szczęśliwy cykl 🤭 Trzymam kciuki!

Ooo to jest pocieszające 🍀🍀🍀

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• snieżka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny, że dla tak wielu z Was ten cykl nie okazał się szczęśliwy :(
    Dla mnie grudzień niestety też jest pechowy..
    Mimo, że dopiero z narzeczonym chcieliśmy zacząć starania, to marzymy o dziecku u ponad roku. Musieliśmy się wstrzymywać, bo ciągle miałam jakieś problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki. Myślałam, że teraz będzie dobry moment na dziecko.

Niestety dopadły mnie spore problemy jelitowo-żołądkowe. Od 2 miesięcy ciągle mam mdłości i pojawiają się co jakiś czas kilkudniowe wymioty, częste biegunki. W przeciągu 5 miesięcy schudłam 8 kg przez co mam niedowagę.
    Dzisiaj byłam na teście wodorowo-metanowym i jest diagnoza: SIBO, IMO, dysbioza jelitowa. Dietetyk twierdzi, że bez antybiotyków się nie wyleczy i często trzeba brać kilka serii antybiotyków, co też nie gwarantuje że uda się wyleczyć. Twierdzi też, że musi być jakaś jeszcze przyczyna tego sibo, imo, więc czekają mnie badania na pasożyty, kolonoskopia i masa innych badań.

Chce mi się płakać, bo nie chcę znów zrezygnować ze starań, jednak przy antybiotykach nie ma o tym mowy. Wiem też , że nie da się tego szybko wyleczyć, samo szukanie przyczyny będzie trwało nie wiadomo jak długo.
    Mam jeszcze cień nadziei, że są jakieś bardziej bezpieczne naturalne sposoby na leczenie, ale dietetyk twierdził, że zwłaszcza przy łączonej postaci SIBO i IMO jest trudno z wyleczeniem, nawet stosując antybiotyki 😥

Czy któraś z Was może miała podobne problemy żołądkowe i coś pomogło?

Nie wiem co robić, by zachować się odpowiedzialnie. Mogłabym wstrzymać się z leczeniem, ale to też nie byłoby dobre ani dla mnie ani dla dziecka.

Męczy mnie już to wszystko. Najpierw głęboka depresja i mnóstwo leków, później reaktywne zapalenie stawów, gdzie każdy ruch sprawiał mi ból mimo codziennego stosowania silnych leków przeciwbólowych. A teraz to.

Na codzień pracuję z dziećmi i coraz ciężej mi z tym, że nie mogę postarać się o swoje.

Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam się trochę wyżalić. Choć wiem, że Wam też jest strasznie ciężko, bo widzę, że Wasze starania się dłużą i trafiacie na mnóstwo komplikacji po drodze. Trzymam za Was kciuki i oby nowy rok (lub jeszcze końcówka grudnia) był szczęśliwszy.

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 11 dpo i też biało 🥺

👩31l.🧔31l. 🐕‍🦺🐕

starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód

AMH - 1.020

3 x IUI ❌

I IVF - 07.2025 ❌
    II IVF - 08.2025

Musi tylko to wytrzymać serce
    Zaraz przyjdzie odwilż
    Zniknie to napięcie
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    U mnie dzisiaj 11 dpo i też biało 🥺

Może jest jeszcze czas? 🤗

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Przykro mi dziewczyny, że dla tak wielu z Was ten cykl nie okazał się szczęśliwy :(
    Mimo, że dopiero z narzeczonym chcieliśmy zacząć starania, to marzymy o dziecku u ponad roku. Musieliśmy się wstrzymywać, bo ciągle miałam jakieś problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki. Myślałam, że teraz będzie dobry moment na dziecko.

Niestety dopadły mnie spore problemy jelitowo-żołądkowe. Od 2 miesięcy ciągle mam mdłości i pojawiają się co jakiś czas kilkudniowe wymioty, częste biegunki. W przeciągu 5 miesięcy schudłam 8 kg przez co mam niedowagę.
    Dzisiaj byłam na teście wodorowo-metanowym i jest diagnoza: SIBO, IMO, dysbioza jelitowa. Dietetyk twierdzi, że bez antybiotyków się nie wyleczy i często trzeba brać kilka serii antybiotyków, co też nie gwarantuje że uda się wyleczyć. Twierdzi też, że musi być jakaś jeszcze przyczyna tego sibo, imo, więc czekają mnie badania na pasożyty, kolonoskopia i masa innych badań.

Chce mi się płakać, bo nie chcę znów zrezygnować ze starań, jednak przy antybiotykach nie ma o tym mowy. Wiem też , że nie da się tego szybko wyleczyć, samo szukanie przyczyny będzie trwało nie wiadomo jak długo.
    Mam jeszcze cień nadziei, że są jakieś bardziej bezpieczne naturalne sposoby na leczenie, ale dietetyk twierdził, że zwłaszcza przy łączonej postaci SIBO i IMO jest trudno z wyleczeniem, nawet stosując antybiotyki 😥

Nie wiem co robić, by zachować się odpowiedzialnie. Mogłabym wstrzymać się z leczeniem, ale to też nie byłoby dobre ani dla mnie ani dla dziecka.

Męczy mnie już to wszystko. Najpierw głęboka depresja i mnóstwo leków, później reaktywne zapalenie stawów, gdzie każdy ruch sprawiał mi ból mimo codziennego stosowania silnych leków przeciwbólowych. A teraz to.

Na codzień pracuję z dziećmi i coraz ciężej mi z tym, że nie mogę postarać się o swoje.

Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam się trochę wyżalić. Choć wiem, że Wam też jest strasznie ciężko, bo widzę, że Wasze starania się dłużą i trafiacie na mnóstwo komplikacji po drodze. Trzymam za Was kciuki i oby nowy rok (lub jeszcze końcówka grudnia) był szczęśliwszy.
    Hej @śnieżka,

Ile trwa takie leczenie antybiotykiem?
    Czasami tak bywa, że los nam nie sprzyja.. niby się mówi, że czas i tak upłynie, ale w naszym przypadku ten czas jest cenniejszy niż złoto.
    Mówiłaś dietetykowi o swoich planach ? Czy te antybiotyki które miałabyś brać są zakazane w ciąży?

____
    Byłam wczoraj u fryzjera dziewczyny, zaszalałam. Mam ciemne włosy i końcówki zawsze robiłyśmy w takim odcieniu rudości .. teraz mam bordo końcówki i grzywkę. Nowy Rok, nowe rozdanie! Ponoć zmiana fryzury zaczyna jakiś nowy etap, oby ! 😅🫶🏼

AnMiPe, Pustynia, Darrika, Siasi, snieżka, Kaliope lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 34+6 2,4kg 🥲🥹

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dzisiejszym monitoringu, pęcherzyk ma 23 mm, endometrium 6 mm, o dziwo znowu jest to lewy jajnik. W ostatnim czasie cały czas mam owulacje z lewego jajnika 🤨 Dostałam dzisiaj ovi, dlatego zapisz mnie proszę siesiepy na testowanie 28 grudnia. To że jestem po ovi powstrzyma mnie przed testowaniem 10 dpo w święta 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 12:59

DreamBee, Darrika, Deyansu, cysterka95, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    08/25 - stymulacja Puregon 225j + Orgalutran 0,25
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Hej @śnieżka,

Czasami tak bywa, że los nam nie sprzyja.. niby się mówi, że czas i tak upłynie, ale w naszym przypadku ten czas jest cenniejszy niż złoto.
    Mówiłaś dietetykowi o swoich planach ? Czy te antybiotyki które miałabyś brać są zakazane w ciąży?

____
    Byłam wczoraj u fryzjera dziewczyny, zaszalałam. Mam ciemne włosy i końcówki zawsze robiłyśmy w takim odcieniu rudości .. teraz mam bordo końcówki i grzywkę. Nowy Rok, nowe rozdanie! Ponoć zmiana fryzury zaczyna jakiś nowy etap, oby ! 😅🫶🏼

Mam nadzieję, że nowy etap, bo ja ostatnio podcięłam, odświeżyłam kolor i zrobiłam sobie grzywkę haha🤣 trzymam kciuki za nas🤣

Ivka, angieDream lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Wiem, że to trudne, ale naprawdę warto ogarnąć problemy zdrowotne przed staraniem o ciążę. Kwestia, że raz, że mając problemy zdrowotne może być ciężko zajść w ciążę, co doprowadzi do jeszcze większej frustracji. Bedziecie się starać, dwie kreski mogą się nie pojawić, leczenie odsunie się w czasie, a problem pogłębi. A dwa, ciąża to duże wyzwanie dla organizmu, warto jednak w miarę możliwości zachodzić w nią bez dodatkowych obciążeń żeby zwiększyć szanse na szczęśliwy poród i nie zafundować sobie niedoborów. Wszelkie stany zapalne niestety zwiększają ryzyko poronienia i porodu przedwczesnego.
    Wiem, że pewnie nie to chciałaś usłyszeć, ale nie zapominaj, że Twoje zdrowie jest ważne i kluczowe dla zdrowej ciąży.

CrazyDaisy, snieżka lubią tę wiadomość

• Idawoll Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny zapomniałam Wam pokazać co wywróżyłam sobie w Andrzejki 🤣
    Wczoraj sobie przypomniałam, że miałam tu wstawić zdjęcie, jak przeglądałam i usuwałam zdjęcia z galerii 🫣

https://zapodaj.net/plik-hX23iq1PuG

Co Wam to przypomina? Bo ja mam tylko jedno skojarzenie 🤣🫣
    Oby ta wróżba się spełniła 🤞🏻 ja ostatnio dwa razy z rzędu trafiłam na jajko z dwoma żółtkami i się wystraszyłam, że to też jakiś znak 🙆🏼‍♀️

Czas pokaże, bo jeszcze chwilę się muszę powstrzymać przed sikaniem na patyki.

Finch11 lubi tę wiadomość

1.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    28.07.2025 bHcg 14,24
    prog 32,7 ng/ml

age.png
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przyszłam się przywitać tylko i zameldować 🩸

owu wypadnie akurat 24-25.12 i wyjątkowo nie jedziemy nigdzie na święta - mini kolacja i chill we dwójkę, więc będzie okazja się poprzytulać ;)

Dzień wolny, humor pod psem to zaraz się ruszę chociaż na mały spacerek póki resztki słońca.

I jeszcze pomarudzę tylko, że w poniedziałek idę do lekarza, bo nie wiem, czy w jedną ranke po zastrzyku z heparyny nie wdało się jakieś paskudztwo :( chyba maść z antybiotykiem coś działa (mąż miał resztkę), ale wolę pokazać lekarce.

Jak nie urok, to srac*a :P

Niech ten paskudny rok się kończy i zaczynamy Nowy 💪💪💪

DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm i ♥️
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm i ♥️
    21.08.25 - USG 🤞🤞🤞
    01.09.25 - połówkowe 🤞🤞🤞

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Hej @śnieżka,

____

Leczenie trwa co najmniej 3 tygodnie (jedna kuracja tyle trwa), ale są małe szanse, że od razu antybiotyk zadziała. Zwłaszcza u mnie jak mam łączoną postać SIBO i IMO. Czytam na forach ile czasu zajęło innym leczenie i widzę, że często nawet 4 kuracje nie wystarczyły, a zamiast pomóc, to jeszcze pogorszyły tylko :( Antybiotyki te są zakazane w ciąży. Chyba spróbuję wybrać się do dietetyka, który zamiast antybiotyków stosuje bardziej naturalne formy leczenia. Podobno w niektórych przypadkach można leczyć ziołowymi antybiotykami (oregano, berberyna), ale z tego co czytam to one też nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży :(

Ivka lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Wiem, że to trudne, ale naprawdę warto ogarnąć problemy zdrowotne przed staraniem o ciążę. Kwestia, że raz, że mając problemy zdrowotne może być ciężko zajść w ciążę, co doprowadzi do jeszcze większej frustracji. Bedziecie się starać, dwie kreski mogą się nie pojawić, leczenie odsunie się w czasie, a problem pogłębi. A dwa, ciąża to duże wyzwanie dla organizmu, warto jednak w miarę możliwości zachodzić w nią bez dodatkowych obciążeń żeby zwiększyć szanse na szczęśliwy poród i nie zafundować sobie niedoborów. Wszelkie stany zapalne niestety zwiększają ryzyko poronienia i porodu przedwczesnego.
    Wiem, że pewnie nie to chciałaś usłyszeć, ale nie zapominaj, że Twoje zdrowie jest ważne i kluczowe dla zdrowej ciąży.

Myślę, że masz rację. Tylko boję się, że jak rozwiąże jeden problem zdrowotny, to znów pojawi się coś nowego :( A młodsza już nie będę, zdrowie może jeszcze bardziej podupadać, no i z ciążą też im później tym gorzej. :(

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ