X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Obyś miała rację, bo akurat będę w drugiej połowie testowała 🤣🫣
    Trzymam kciuki! 😀
    Ja niestety jestem zawsze na początku xd ale przynajmniej w tym miesiącu się dowiedziałam co u nas jest potencjalnie przyczyną, więc można coś podziałać 😀

• Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziękuję za obszerną odpowiedź ❤️
    Spoczko, mi akurat nie wyszła ta dominacja, więc nie mam własnych doświadczeń w tym temacie, ale może dziewczyny się wypowiedzą żeby dodać co motywacji czy np takie działanie u nich przyniosło jakiś efekt i w jakim czasie?

Treaclynat lubi tę wiadomość

• Siilike Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny zapomniałam Wam pokazać co wywróżyłam sobie w Andrzejki 🤣
    Wczoraj sobie przypomniałam, że miałam tu wstawić zdjęcie, jak przeglądałam i usuwałam zdjęcia z galerii 🫣

https://zapodaj.net/plik-hX23iq1PuG

Co Wam to przypomina? Bo ja mam tylko jedno skojarzenie 🤣🫣

Ja tak sobie wywróżyłam dzidzię przed poprzednią ciążą ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki!

Finch11, Siasi, Kaliope lubią tę wiadomość

❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.

4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.

6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.

Oczekiwanie na USG macicy (17.12?), które rozstrzygnie, kiedy można wznowić starania. 🤞🏻
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Spoczko, mi akurat nie wyszła ta dominacja, więc nie mam własnych doświadczeń w tym temacie, ale może dziewczyny się wypowiedzą żeby dodać co motywacji czy np takie działanie u nich przyniosło jakiś efekt i w jakim czasie?

Ja ogólnie czułam, że mam tę dominację, bo zbyt tkliwe piersi mam przed okresem.
    Brałam kiedyś suplementację od hormonalnej przestrzeni na to (na progesteron, ale on też równoważy estrogeny) ale jak widać, za mało🙈

Też teraz pomyślałam, że dzień wcześniej wypiłam dwa kieliszki czerwonego wina w knajpie 🤡, a no każde obciążenie wątroby może zaburzać estrogeny, chociaż nie wiem czy akcja-reakcja jest aż tak szybka. W każdym razie wiem co robić, bo wygląda na to że to może być przyczyna niepowodzen 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 10:48

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dalej jakos bialo tu na forum 😢 u mnie dzisiaj rano owulak pozytywny, mysle ze do jutra owulacja powinna byc, sluz jest jajnikow nie czuje ale nie nakrecam bo co miesiac inne objawy. Wczoraj juz dzialalismy z mezem dzisiaj i jutro doprawimy i mysle ze 27.12 bede testowac. Wiec @siesiepy mozesz mnie chetnie na testowanie wpisac.

Darrika, angieDream, siesiepy lubią tę wiadomość

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Trzymam kciuki! 😀
    Ja niestety jestem zawsze na początku xd ale przynajmniej w tym miesiącu się dowiedziałam co u nas jest potencjalnie przyczyną, więc można coś podziałać 😀
    O! A jaki jest powód?

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziewczyny,
    Mam wyniki 7dpo:
    Estradiol 285 pg/ml
    Progesteron 16,50 na/ml

Co myslicie? Wydaje mi się że, to oznacza, że owulacja była, ale jest spora dominacja estrogenowa?
    Coś czuję że ten cykl do dupy
    Nie spisuj jeszcze tego cyklu na straty! Ja i pelasia miałyśmy identico wyniki pod koniec zeszłego miesiąca i dla nas obu okazał to się szczęśliwy cykl 🤭 Trzymam kciuki!

Treaclynat, angieDream lubią tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Ja tak sobie wywróżyłam dzidzię przed poprzednią ciążą ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki!
    Dajesz nadzieję! 🤩

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    O! A jaki jest powód?
    Przede wszystkim słabe nasienie- liczba plemników poniżej minimalnej normy i obniżona ruchliwość :(
    A do tego ja się wczoraj dowiedziałam że mam pcos, którego nikt wcześniej nie wykrył. Więc tym bardziej teraz będę wypatrywać znaków owulacji i chyba też skoczę na prog i estradiol 7 dpo. Wcześniej jak sprawdzalam to zawsze miałam progesteron ponad 20, no ale sprawdzałam to 2 razy tylko w tym roku, w sumie mogło tak być że akurat trafiłam w te owulacyjne cykle.

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Nie spisuj jeszcze tego cyklu na straty! Ja i pelasia miałyśmy identico wyniki pod koniec zeszłego miesiąca i dla nas obu okazał to się szczęśliwy cykl 🤭 Trzymam kciuki!

Ooo to jest pocieszające 🍀🍀🍀

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny, że dla tak wielu z Was ten cykl nie okazał się szczęśliwy :(
    Dla mnie grudzień niestety też jest pechowy..
    Mimo, że dopiero z narzeczonym chcieliśmy zacząć starania, to marzymy o dziecku u ponad roku. Musieliśmy się wstrzymywać, bo ciągle miałam jakieś problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki. Myślałam, że teraz będzie dobry moment na dziecko.

Niestety dopadły mnie spore problemy jelitowo-żołądkowe. Od 2 miesięcy ciągle mam mdłości i pojawiają się co jakiś czas kilkudniowe wymioty, częste biegunki. W przeciągu 5 miesięcy schudłam 8 kg przez co mam niedowagę.
    Dzisiaj byłam na teście wodorowo-metanowym i jest diagnoza: SIBO, IMO, dysbioza jelitowa. Dietetyk twierdzi, że bez antybiotyków się nie wyleczy i często trzeba brać kilka serii antybiotyków, co też nie gwarantuje że uda się wyleczyć. Twierdzi też, że musi być jakaś jeszcze przyczyna tego sibo, imo, więc czekają mnie badania na pasożyty, kolonoskopia i masa innych badań.

Chce mi się płakać, bo nie chcę znów zrezygnować ze starań, jednak przy antybiotykach nie ma o tym mowy. Wiem też , że nie da się tego szybko wyleczyć, samo szukanie przyczyny będzie trwało nie wiadomo jak długo.
    Mam jeszcze cień nadziei, że są jakieś bardziej bezpieczne naturalne sposoby na leczenie, ale dietetyk twierdził, że zwłaszcza przy łączonej postaci SIBO i IMO jest trudno z wyleczeniem, nawet stosując antybiotyki 😥

Czy któraś z Was może miała podobne problemy żołądkowe i coś pomogło?

Nie wiem co robić, by zachować się odpowiedzialnie. Mogłabym wstrzymać się z leczeniem, ale to też nie byłoby dobre ani dla mnie ani dla dziecka.

Męczy mnie już to wszystko. Najpierw głęboka depresja i mnóstwo leków, później reaktywne zapalenie stawów, gdzie każdy ruch sprawiał mi ból mimo codziennego stosowania silnych leków przeciwbólowych. A teraz to.

Na codzień pracuję z dziećmi i coraz ciężej mi z tym, że nie mogę postarać się o swoje.

Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam się trochę wyżalić. Choć wiem, że Wam też jest strasznie ciężko, bo widzę, że Wasze starania się dłużą i trafiacie na mnóstwo komplikacji po drodze. Trzymam za Was kciuki i oby nowy rok (lub jeszcze końcówka grudnia) był szczęśliwszy.

👩🏻 29 👦🏻 33

Ona:
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+) --> ANA1 wynik ujemny ✅️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(po 1 antybiotykoterapii, w trakcie diety low fodmap)

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk

On:
    Badanie nasienia - 02/2025
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 11 dpo i też biało 🥺

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
  • AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    U mnie dzisiaj 11 dpo i też biało 🥺

Może jest jeszcze czas? 🤗

🤶 28l. 🎅34 l.

❤️‍🔥 8 cs
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Przykro mi dziewczyny, że dla tak wielu z Was ten cykl nie okazał się szczęśliwy :(
    Mimo, że dopiero z narzeczonym chcieliśmy zacząć starania, to marzymy o dziecku u ponad roku. Musieliśmy się wstrzymywać, bo ciągle miałam jakieś problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki. Myślałam, że teraz będzie dobry moment na dziecko.

Niestety dopadły mnie spore problemy jelitowo-żołądkowe. Od 2 miesięcy ciągle mam mdłości i pojawiają się co jakiś czas kilkudniowe wymioty, częste biegunki. W przeciągu 5 miesięcy schudłam 8 kg przez co mam niedowagę.
    Dzisiaj byłam na teście wodorowo-metanowym i jest diagnoza: SIBO, IMO, dysbioza jelitowa. Dietetyk twierdzi, że bez antybiotyków się nie wyleczy i często trzeba brać kilka serii antybiotyków, co też nie gwarantuje że uda się wyleczyć. Twierdzi też, że musi być jakaś jeszcze przyczyna tego sibo, imo, więc czekają mnie badania na pasożyty, kolonoskopia i masa innych badań.

Chce mi się płakać, bo nie chcę znów zrezygnować ze starań, jednak przy antybiotykach nie ma o tym mowy. Wiem też , że nie da się tego szybko wyleczyć, samo szukanie przyczyny będzie trwało nie wiadomo jak długo.
    Mam jeszcze cień nadziei, że są jakieś bardziej bezpieczne naturalne sposoby na leczenie, ale dietetyk twierdził, że zwłaszcza przy łączonej postaci SIBO i IMO jest trudno z wyleczeniem, nawet stosując antybiotyki 😥

Nie wiem co robić, by zachować się odpowiedzialnie. Mogłabym wstrzymać się z leczeniem, ale to też nie byłoby dobre ani dla mnie ani dla dziecka.

Męczy mnie już to wszystko. Najpierw głęboka depresja i mnóstwo leków, później reaktywne zapalenie stawów, gdzie każdy ruch sprawiał mi ból mimo codziennego stosowania silnych leków przeciwbólowych. A teraz to.

Na codzień pracuję z dziećmi i coraz ciężej mi z tym, że nie mogę postarać się o swoje.

Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam się trochę wyżalić. Choć wiem, że Wam też jest strasznie ciężko, bo widzę, że Wasze starania się dłużą i trafiacie na mnóstwo komplikacji po drodze. Trzymam za Was kciuki i oby nowy rok (lub jeszcze końcówka grudnia) był szczęśliwszy.
    Hej @śnieżka,

Ile trwa takie leczenie antybiotykiem?
    Czasami tak bywa, że los nam nie sprzyja.. niby się mówi, że czas i tak upłynie, ale w naszym przypadku ten czas jest cenniejszy niż złoto.
    Mówiłaś dietetykowi o swoich planach ? Czy te antybiotyki które miałabyś brać są zakazane w ciąży?

____
    Byłam wczoraj u fryzjera dziewczyny, zaszalałam. Mam ciemne włosy i końcówki zawsze robiłyśmy w takim odcieniu rudości .. teraz mam bordo końcówki i grzywkę. Nowy Rok, nowe rozdanie! Ponoć zmiana fryzury zaczyna jakiś nowy etap, oby ! 😅🫶🏼

AnMiPe, Pustynia, Darrika, Siasi, snieżka, Kaliope lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dzisiejszym monitoringu, pęcherzyk ma 23 mm, endometrium 6 mm, o dziwo znowu jest to lewy jajnik. W ostatnim czasie cały czas mam owulacje z lewego jajnika 🤨 Dostałam dzisiaj ovi, dlatego zapisz mnie proszę siesiepy na testowanie 28 grudnia. To że jestem po ovi powstrzyma mnie przed testowaniem 10 dpo w święta 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 12:59

DreamBee, Darrika, Deyansu, cysterka95, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Hej @śnieżka,

Czasami tak bywa, że los nam nie sprzyja.. niby się mówi, że czas i tak upłynie, ale w naszym przypadku ten czas jest cenniejszy niż złoto.
    Mówiłaś dietetykowi o swoich planach ? Czy te antybiotyki które miałabyś brać są zakazane w ciąży?

____
    Byłam wczoraj u fryzjera dziewczyny, zaszalałam. Mam ciemne włosy i końcówki zawsze robiłyśmy w takim odcieniu rudości .. teraz mam bordo końcówki i grzywkę. Nowy Rok, nowe rozdanie! Ponoć zmiana fryzury zaczyna jakiś nowy etap, oby ! 😅🫶🏼

Mam nadzieję, że nowy etap, bo ja ostatnio podcięłam, odświeżyłam kolor i zrobiłam sobie grzywkę haha🤣 trzymam kciuki za nas🤣

Ivka, angieDream lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳

• Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Wiem, że to trudne, ale naprawdę warto ogarnąć problemy zdrowotne przed staraniem o ciążę. Kwestia, że raz, że mając problemy zdrowotne może być ciężko zajść w ciążę, co doprowadzi do jeszcze większej frustracji. Bedziecie się starać, dwie kreski mogą się nie pojawić, leczenie odsunie się w czasie, a problem pogłębi. A dwa, ciąża to duże wyzwanie dla organizmu, warto jednak w miarę możliwości zachodzić w nią bez dodatkowych obciążeń żeby zwiększyć szanse na szczęśliwy poród i nie zafundować sobie niedoborów. Wszelkie stany zapalne niestety zwiększają ryzyko poronienia i porodu przedwczesnego.
    Wiem, że pewnie nie to chciałaś usłyszeć, ale nie zapominaj, że Twoje zdrowie jest ważne i kluczowe dla zdrowej ciąży.

CrazyDaisy, snieżka lubią tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny zapomniałam Wam pokazać co wywróżyłam sobie w Andrzejki 🤣
    Wczoraj sobie przypomniałam, że miałam tu wstawić zdjęcie, jak przeglądałam i usuwałam zdjęcia z galerii 🫣

https://zapodaj.net/plik-hX23iq1PuG

Co Wam to przypomina? Bo ja mam tylko jedno skojarzenie 🤣🫣
    Oby ta wróżba się spełniła 🤞🏻 ja ostatnio dwa razy z rzędu trafiłam na jajko z dwoma żółtkami i się wystraszyłam, że to też jakiś znak 🙆🏼‍♀️

Czas pokaże, bo jeszcze chwilę się muszę powstrzymać przed sikaniem na patyki.

Finch11 lubi tę wiadomość

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przyszłam się przywitać tylko i zameldować 🩸

owu wypadnie akurat 24-25.12 i wyjątkowo nie jedziemy nigdzie na święta - mini kolacja i chill we dwójkę, więc będzie okazja się poprzytulać ;)

Dzień wolny, humor pod psem to zaraz się ruszę chociaż na mały spacerek póki resztki słońca.

I jeszcze pomarudzę tylko, że w poniedziałek idę do lekarza, bo nie wiem, czy w jedną ranke po zastrzyku z heparyny nie wdało się jakieś paskudztwo :( chyba maść z antybiotykiem coś działa (mąż miał resztkę), ale wolę pokazać lekarce.

Jak nie urok, to srac*a :P

Niech ten paskudny rok się kończy i zaczynamy Nowy 💪💪💪

DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Hej @śnieżka,

____

Leczenie trwa co najmniej 3 tygodnie (jedna kuracja tyle trwa), ale są małe szanse, że od razu antybiotyk zadziała. Zwłaszcza u mnie jak mam łączoną postać SIBO i IMO. Czytam na forach ile czasu zajęło innym leczenie i widzę, że często nawet 4 kuracje nie wystarczyły, a zamiast pomóc, to jeszcze pogorszyły tylko :( Antybiotyki te są zakazane w ciąży. Chyba spróbuję wybrać się do dietetyka, który zamiast antybiotyków stosuje bardziej naturalne formy leczenia. Podobno w niektórych przypadkach można leczyć ziołowymi antybiotykami (oregano, berberyna), ale z tego co czytam to one też nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży :(

Ivka lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

Ona:
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+) --> ANA1 wynik ujemny ✅️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(po 1 antybiotykoterapii, w trakcie diety low fodmap)

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk

On:
    Badanie nasienia - 02/2025
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ