Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:Hehe no ja jakbym miała dla siebie dostać prezent od męża to nie, żadne kuchenne sprzątające towary odpadają 😅 my od kilku lat nie robimy sobie prezentów, tylko po prostu coś wspólnie dla siebie do domu kupujemy🤭
Siasi, truskawki981, DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość
-
Ja za to lubię dostawać prezenty do samochodu czyli np nowe opony, jakiś większy serwis, tarcze, klocki. Zawsze mi bardzo szkoda na to kasy 😂 Nie chce wydawać z odłożonych, bo wydaje mi się, że to takie zbędne rzeczy których nie widzę, a kosztują bardzo dużo 🙈
Jeśli chodzi o rzeczy typowo dla mnie czy dla niego to jedziemy razem na zakupy żeby nie kupować rzeczy które nam się nie spodobają albo założymy tylko żeby drugiej osobie nie było przykro. Chyba, że konkretnie wiemy co potrzebujemy. W tym roku na mikołaja nie miałam pomysłu to kupiłam nam wspolny masaż, a po masażu niedzielny obiad w naszym ulubionym miejscu.
Co do świąt nie lubię kupować innym ozdób do domu, bo każdy ma inny styl i nie lubię mieć wszystkiego z innej parafii. Przykładowo od cioci dostawałam co rok nową paczkę lampek i bombek na choinkę. Co rok inne kolory 😅DreamBee lubi tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Hej 🙋♀️ jakoś wypadłam i nie jestem na bieżąco, nadrobiłam i widzę że nadal nic.. przytulam dziewczyny 🫂
Mnie już zaczynają piersi boleć tak jak zawsze. Coś pisałyście że to może być przez przewagę estrogenową, eh ciekawe to bo nie wiedziałam o tym. Czuje się ciągle głupia przy was 🫣33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
aglo wrote:Hej 🙋♀️ jakoś wypadłam i nie jestem na bieżąco, nadrobiłam i widzę że nadal nic.. przytulam dziewczyny 🫂
Mnie już zaczynają piersi boleć tak jak zawsze. Coś pisałyście że to może być przez przewagę estrogenową, eh ciekawe to bo nie wiedziałam o tym. Czuje się ciągle głupia przy was 🫣
Tak, ja tez mam tkliwe piersi przed miesiączką i sama właśnie układam sobie plan działania na walkę z tą dominacją. Widzę, że też czeka Cię badanie 7 dpo to pewnie sobie sprawdzisz:)1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Sunday_92 wrote:My robimy dokładnie tak samo prezenty robimy sobie na urodziny, wtedy są typowo dla nas, a na święta kupujemy wspólnie coś do domu typu ekspres do kawy, odkurzacz, telewizor.
My w tym roku chyba pierwszy raz też tak zrobimy (musimy zacząć oszczędzać na nowy dom 🙈). A tak to wcześniej raczej prezenty były typowo dla nas. I jeśli od teściowych bym dostała jakiś sprzęt kuchenny to może i byłoby całkiem fajnie, szczególnie gdybym sama to chciała. Ale od męża tak właśnie dosyć dziwnie...
Wiem że niektórzy robią listy np 10 rzeczy, które się przydadzą i potem druga osoba wybiera. Więc w sumie nie ma ryzyka, że będzie coś nietrafionego a z drugiej nadal jest jakaś niespodzianka 😀
@Siasi, oj masaż to bym przyjęła w każdych ilościach 😅
A jeśli chodzi o jakieś ozdoby, to z kolei u mnie moja ciotka zawsze dostawała takie pierdoły i pamiętam jak zawsze narzekała, że "znowu dostała skorupy" 😅12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
Treaclynat wrote:Tak, ja tez mam tkliwe piersi przed miesiączką i sama właśnie układam sobie plan działania na walkę z tą dominacją. Widzę, że też czeka Cię badanie 7 dpo to pewnie sobie sprawdzisz:)
Tak, już w ten poniedziałek idę na badania
Ogólnie to mam wrażenie, że długa droga jeszcze przede mną 🫣33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
Jeżeli chodzi o dietetyka i SIBO to kojarzę taką dziewczyna, którą tym się zajmuje. Na insta ma platformadietetyka.
Termomiks u mnie od nowości to rzecz święta, odszczekuje wszystkie hasła pt. na chu-steczke mi garnek za 6 kafli 🤣 kupiłam sobie na 30 urodziny (wiadomo, prezenty ode mnie dla mnie są najlepsze) 😅
Ja jestem tydzień przed miesiączka, Ani bólu piersi , ani PMS. W sumie, chłop w delegacji więc nie ma mnie co podenerwować w domu 🙈almost.there, DreamBee, siesiepy, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon. -
Księgowa wrote:Ja sie od kilku lat proszę o nowy mikser albo cos i w kolko słyszę, ze to ma być prezent dla mnie, a nie do kuchni czy domu 🙈
Dobrze mówi, polać mu ! 😁Vergeet lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻
Dieta 💪🏻 -
Kaliope wrote:Tulę dziewczyny za wszystkie biele🫶
Mój cykl jest inny i niebawem też testuję. Trzymajcie kciuki, bo nie chcę iść na operację.
Przyjechali teściowie, przywieźli pączki z Polski z ulubionej cukierni z Wrocławia niestety nie mogłam się powstrzymać🤷 i kij tam. Zeżarłam trzy, wstyd mi, bo nie powinnam w ogóle, ale za to jestem mega szczęśliwa 😉
Mąż dał mi już prezent pod choinkę🤷 dostałam Thermomix. Chyba razem na spółkę z teściami chcą mnie wykończyć 🤔 teściowie słodyczami, mąż elektrycznym garemSiasi, Kaliope lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Ja też jestem posiadaczką thermomixa, stary kupił mi na urodziny rok temu, ale TM używam w sumie od dawna - u mnie w domu był model 21, potem u teściowej ten model 30 coś, albo 3. Potem zarówno mama jak i teściowa kupiły sobie Thermomixa 6. Nadszedł czas i na mnie. :p
I uwaga, najczęściej wykonywany przeze mnie przepis w 2024 roku to... bułka tarta. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 23:35
Kaliope, Darka101, Pacynka, Ona_39, Ivka, Lisik, Siasi, DreamBee, Sosenka93, Loraa, cysterka95, Ilka96, Iga1707 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5%
◾łagodna oligospermia
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Melduję, że wywołałam ten 🩸więc wracam do gry!
U mnie słodkości na prezent zawsze mile widziane😉 ją dziś też sobie nie żałowałam.
Musze się trochę ogarnąć i wrócić na przyzwoite tory a mojej diecie 😅Kaliope, Lisik, Ivka, DreamBee, PaulinKA, Loraa lubią tę wiadomość
-
My nie kupujemy sobie przeważnie rzeczy tego typu, ale ja już niczego nie potrzebuję. Po co mi kolejna biżuteria, czy kiecka? Do motocykla też mam wszystko.
Z rzeczy niematerialnych najcenniejsze co mogę dostać, to wspólnie spędzony czas i to, na co każda tutaj czeka, a czego nie da się niestety kupić🤷Ivka, Deyansu, Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy -
Kaliope wrote:My nie kupujemy sobie przeważnie rzeczy tego typu, ale ja już niczego nie potrzebuję. Po co mi kolejna biżuteria, czy kiecka? Do motocykla też mam wszystko.
Z rzeczy niematerialnych najcenniejsze co mogę dostać, to wspólnie spędzony czas i to, na co każda tutaj czeka, a czego nie da się niestety kupić🤷
do motocykla zawsze coś się znajdzie przydatnego !!!!!! 😈
___
Bułka tarta 🙈😅
U mnie kakaowa owsianka chyba 😅😅😅 i kapusta zasmażana, kocham ją wyjadać z gara 🤤Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2024, 00:00
Kaliope, Siasi, siesiepy lubią tę wiadomość
👨🏻87
6cs
02.01 beta 10 692mlU/ml
Mój cykl jest inny i niebawem też testuję. Trzymajcie kciuki, bo nie chcę iść na operację.
Przyjechali teściowie, przywieźli pączki z Polski z ulubionej cukierni z Wrocławia niestety nie mogłam się powstrzymać🤷 i kij tam. Zeżarłam trzy, wstyd mi, bo nie powinnam w ogóle, ale za to jestem mega szczęśliwa 😉
Mąż dał mi już prezent pod choinkę🤷 dostałam Thermomix. Chyba razem na spółkę z teściami chcą mnie wykończyć 🤔 teściowie słodyczami, mąż elektrycznym garem
Dzień dobry, poproszę nazwę tej cukierni bo mi narobiłaś smaka 😄Kaliope lubi tę wiadomość
9cs
👫27
HSG ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
Podejrzenie endometriozy? --> usg 11.02
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Klimuszki -
Ja co prawda mam bieda-edycje Lidlomisia, ale najczęściej robię.. Krem z białych warzyw 🤣 nawet moj maz, anty zupy je lubi. 😁
Siasi, Kaliope lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ivka wrote:Motocyklistka 🥹🫶🏼
do motocykla zawsze coś się znajdzie przydatnego !!!!!! 😈
@Darka ja tych pączków będę jeszcze żałowała także razem z Tobą wracam do diety bez cukruIvka lubi tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
Nadrobiłam was wreszcie!
Tulę za biele, fałszywe testy i nieuchwytne owulacje. Daje w kość ten grudzień. 🫂
Ja w tym momencie cyklu z nową nadzieją, owulka jakoś w ten weekend albo poniedziałek powinna być bo lewy jajnik daje znać a śluz się dziś na 4 cm rozciągnął! Dziś wróciliśmy z tygodniowego urlopu na nartach we Włoszech. Diety nie było(pizza, makaron itd 😄) ale za to na przytulanki i nawet relaks znalazł się czas ☺️
A teraz kolejny tydzień też mam wolne więc porobię trochę badań i wiele wiele pierogów...
Tak sobie myślę że jak ma się udać naturalnie ot tak to powinien to być ten cykl. A jak nie to znaczy że są jakieś problemy do rozwiązania..Siasi, Deyansu, Darrika, DreamBee, Siilike lubią tę wiadomość
9cs
👫27
HSG ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
Podejrzenie endometriozy? --> usg 11.02
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Klimuszki -
Kaliope wrote:Nie inaczej. Przekonałam starego, żeby też zrobił prawko na A, kupiliśmy drugie moto i teraz jeździmy razem💪
@Darka ja tych pączków będę jeszcze żałowała także razem z Tobą wracam do diety bez cukru
My od trzech lat też już na dwóch maszynach przemierzamy świat 🤞🏻marzą mi się dalekie trasy, bo po pierwszej na prawie 3k km mam apetyt na więcej. Mam nadzieję, że przyszłość pozwoli na realizację tych planów 🫶🏼Kaliope, Siasi lubią tę wiadomość
👨🏻87
6cs
02.01 beta 10 692mlU/ml
Lisik wrote:Dzień dobry, poproszę nazwę tej cukierni bo mi narobiłaś smaka 😄
Cukiernia u Spychały na Pereca robili ciasta i tort na nasz ślub przed laty. To dobrzy znajomi moich teściów. Robią też własne lody etc. Pycha.
@Ivka tego Ci życzę. Nie znam niczego lepszego do oderwania się od codziennej prozy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2024, 00:13
Ivka, Lisik lubią tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
Mąż dał mi już prezent pod choinkę🤷 dostałam Thermomix. Chyba razem na spółkę z teściami chcą mnie wykończyć 🤔 teściowie słodyczami, mąż elektrycznym garemKaliope lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży