Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny!
nie było mnie ponad tydzień, nie wiem czy uda mi się nadrobić tyle wiadomości haha ale się postaram
U mnie owulacja prawdopodobnie się przesunęła o tydzień (była jakoś w okolicy weekendu). Nie nastawiam się bardzo bo Mój pojechał na wyjazd i wrócił dopiero w sobotę. Oczywiście zrobiliśmy sobie przywitanie.. ale to mogło być już za późno po tygodniu przerwy. Mimo to, zostanę na testowaniu, prosiłabym jednak o przesunięcie testowania z 23.12 na 29.12.
Postaram się 24.12 zrobić betę (bo potem święta i wyjeżdżam za granicę, nie będę miała możliwości zrobić bety aż do 7 stycznia!!) stąd też postanowiłam że przed wyjazdem ją zrobię, chyba raczej powinno już być coś wiadomo ( około 10-12 dpo to będzie). Jak myślicie, to dobry pomysł ?https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8] -
Siasi wrote:Tak. Pierwszy i ani jedna dawka niepominięta. Teraz zaczynamy drugi miesiąc. Smak super, libido bardzo w górze. Mąż żartuje, że nawet jak nam się uda to on dalej poprosi o zamawianie tych „witaminek” 😅
U mnie pierwszy raz od X czasu bez wahań nastroju przed @ i bez sporego bólu brzucha. Małpa przyszła i nawet nie poczułam. Może to nie fertistim, ale skoro mąż nawet zauważył zmiany w libido i sam zwrócił uwagę, że i u niego i u mnie to coś w tym musi być.aglo, karczoch321, Siasi lubią tę wiadomość
-
Hejka,
Tak sobie dziś czytałam pierwsza str żeby spr ile już z nas jest szczęśliwa to zauważyłam że jest w legendzie wiruski.. Sorki za pytanie zbyt długo tu nie jestem ale... O co chodzi z tymi ciążowym wiruskami??🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
08.2024 początek starań o rodzeństwo
09.2024 CB 💔 (5t)
4cs
29.12.24 ⏸️ (12DPO) https://ibb.co/yh2F0nk
✅30.12.24 TSH 1.65 ulU/ml 🆗
✅30.12.24 (4+0) Beta 54 mlU/ml
✅02.01 (4+3) Beta 197 mlU/ml
✅09.01 (5+3) Beta 4513 mlU/ml
🩺13.01 endokrynolog 🆗
🩺15.01 (6+1) wizyta CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 wizyta
01.2025 cytologia 🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
Pregna start
Euthyrox
-
Paluszek007 wrote:Hejka,
Tak sobie dziś czytałam pierwsza str żeby spr ile już z nas jest szczęśliwa to zauważyłam że jest w legendzie wiruski.. Sorki za pytanie zbyt długo tu nie jestem ale... O co chodzi z tymi ciążowym wiruskami??
Dziewczyny, którym się udało zajść w ciążę, zostawiają wiruski ciążowe na szczęście, żeby innym dziewczynom na wątku się też poszczęściło 😃Pogubiona, angieDream, Paluszek007 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
Starania o pierwsze 👶🏻 od 6/24
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Morfologia, ruch, koncentracja ✅
Lepkość wzmożona, pH 8.1❓
Wymazy MUCHa ⏳
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
Belia wrote:Trzymam kciuki 🤞🏼 domyślam się że się stresujesz ale myślę że najgorsze już za tobą. Zobacz jak beta pięknie poszybowała. Daj nam tu znać po wizycie.
Dziękuję Ci. Tymi słowami wlałaś w moje serduszko odrobinę spokoju 🧡.
Dam znać po wizycie 🙂Olo323, Belia, Siasi, siesiepy, Milo113, Darrika lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Justa28 wrote:Tak się naczytałam od Ciebie na temat tego fertistim, że aż sama swojemu facetowi kupiłam, a niech pije i bez zająknięcia się tego podjął - czekam na efekty szczególnie z libido 😅😅
Haha, to daj znać czy zadziala na twojego 😀 mój narazie bierze nucleox primo, niech wybierze do końca i może go namówię na saszetki chociaż wątpię bo on woli brać tabletkiJusta28, Siasi lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬 -
Justa28 wrote:Tak się naczytałam od Ciebie na temat tego fertistim, że aż sama swojemu facetowi kupiłam, a niech pije i bez zająknięcia się tego podjął - czekam na efekty szczególnie z libido 😅😅
Ejjj, hahah, mój też zauważył takie efekty po Fertistimie! W sumie to się śmiałam z niego, że nieźle placebo sobie wkręcił i to nie na to witaminki, ale chyba jednak coś w tym jest 🤣🤣aglo, Justa28, Siasi, cysterka95 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
W temacie gadżetów- to też jestem straszna gadzeciara i najchętniej kupowałam wszystko co ma być pomocne lub ułatwiające 🤣
Ale zgadzam się z almost.there pionowy bezprzewodowy odkurzacz to jest największy gamę changer 😂
Z gadżetów z kindlem się nie rozstaje nigdy, długo się wahałam bo myślałam, że będzie mi papieru brakować, ale ułatwień więcej- mały, poręczny, można wszędzie czytać, nawet w nocy w łóżku i meza nie budzę światłem 😊 trochę nie ogarniam teraz tej aferki z Legimi, bo ja to teraz jestem bardzo nie w świecie 🙈
Co do gier, to ja zawsze byłam byłam w książkach 🙈
Jedynie simsy, w klasie maturalnej to dniami i nocami pykałam w simsy a rodzicom mówiłam, że się uczę do matury 😂
Nawet się śmiałam mężowi, że żałuję jak musiałam leżeć w ciąży to że nie grałam w simsy 😅
U mnie ani okresy, ciagle biel 🙃
Czekam juz z utęsknieniem na ten okres, bo chcę już zaczynać nowy cykl 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 21:33
almost.there, AnMiPe lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Mój mąż już po wizycie u urologa. Miał robione usg, nic nie wykazało. Lekarz powiedział, że urologicznie jest wszystko w porządku. Pochwalił za zestaw supli, kazał te fajki ograniczyć i jak po 3 mięsach dalej się nie uda powtórzyć badania nasienia i udać się już do androloga. Mamy się normalnie starać, że plemniki są leniwe, ale jest potrzebny tylko jeden i może się uda. Ratuje nas to, że mąż ma dużą liczbę plemników, bo aż 217 mln przy normie od 39 ml. Koncentracja 68 mln przy normie od 16 mln. Tylko nie wiem co z tym podwyższonym ph do 8,3. Czy samo palenie fajek może mieć na to wpływ? Czy Wasze drugie połówki miały podwyższone ph? Jak je obniżyć?
Ja jutro lecę na monitoring, będzie to 11 dc. W tym cyklu odpuściłam testy owu, kontroluje tylko temperaturę. Obgadam jeszcze te wyniki z moim ginekologiem. Ciekawe co on mi powie 🤔aglo, cysterka95, Chochlik12, angieDream, Siasi, Olo323, Kaliope, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
5cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
2 ostatnie cykle Ovitrelle+ prog ❌
Aktualnie: Lametta + Ovitrelle + prog
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Olo323 wrote:W temacie gadżetów- to też jestem straszna gadzeciara i najchętniej kupowałam wszystko co ma być pomocne lub ułatwiające 🤣
Ale zgadzam się z almost.there pionowy bezprzewodowy odkurzacz to jest największy gamę changer 😂
Z gadżetów z kindlem się nie rozstaje nigdy, długo się wahałam bo myślałam, że będzie mi papieru brakować, ale ułatwień więcej- mały, poręczny, można wszędzie czytać, nawet w nocy w łóżku i meza nie budzę światłem 😊 trochę nie ogarniam teraz tej aferki z Legimi, bo ja to teraz jestem bardzo nie w świecie 🙈
Jedynie simsy, w klasie maturalnej to dniami i nocami pykałam w simsy a rodzicom mówiłam, że się uczę do matury 😂
Nawet się śmiałam mężowi, że żałuję jak musiałam leżeć w ciąży to że nie grałam w simsy 😅
Czekam juz z utęsknieniem na ten okres, bo chcę już zaczynać nowy cykl 🙄
A jaki masz odkurzacz? 😀
I ja tak samo jak Ty, zawsze byłam w książkach! I akurat nie Kindle, a pocketbook jest ze mną praktycznie nierozłączny 😅 a co do tej afery z Legimi, to cóż... Już się szykuje na to, że niestety w 2025 dużo więcej kasy będę musiała przeznaczyć na książki 🙈 a jaki typ książek czytasz? I nie bez powodu pytam, bo ostatnio mam jakiś zastój. Nie mogę nic ciekawego sobie znaleźć.Olo323 lubi tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
Ola_j wrote:hej dziewczyny!
nie było mnie ponad tydzień, nie wiem czy uda mi się nadrobić tyle wiadomości haha ale się postaram
U mnie owulacja prawdopodobnie się przesunęła o tydzień (była jakoś w okolicy weekendu). Nie nastawiam się bardzo bo Mój pojechał na wyjazd i wrócił dopiero w sobotę. Oczywiście zrobiliśmy sobie przywitanie.. ale to mogło być już za późno po tygodniu przerwy. Mimo to, zostanę na testowaniu, prosiłabym jednak o przesunięcie testowania z 23.12 na 29.12.
Postaram się 24.12 zrobić betę (bo potem święta i wyjeżdżam za granicę, nie będę miała możliwości zrobić bety aż do 7 stycznia!!) stąd też postanowiłam że przed wyjazdem ją zrobię, chyba raczej powinno już być coś wiadomo ( około 10-12 dpo to będzie). Jak myślicie, to dobry pomysł ?
Myślę że to nie jest dobry pomysł, bo liczy się przyrost bety na początku a nie sama wartość. Ja żałuję, że tak szybko postanowiłam sprawdzić betę bo tylko sobie siniaków narobiłam. I owszem, ciążę pokazało, ale przy następnym badaniu okazało się, że przyrost jest za niski i skończyło się cb.Ola_j lubi tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
Olo323 wrote:W temacie gadżetów- to też jestem straszna gadzeciara i najchętniej kupowałam wszystko co ma być pomocne lub ułatwiające 🤣
Czekam juz z utęsknieniem na ten okres, bo chcę już zaczynać nowy cykl 🙄
Ja to jestem dopiero nie w temacie, bo nawet nie wiem że jest jakaś afera z Legimi 🤣😅 Ale że mnie się zawsze śmieją, że nic nie wiem i żyje pod kamieniem 🤣😅 jakby co to na razie normalnie działa Legimi 😅 -
almost.there wrote:Ja to jestem dopiero nie w temacie, bo nawet nie wiem że jest jakaś afera z Legimi 🤣😅 Ale że mnie się zawsze śmieją, że nic nie wiem i żyje pod kamieniem 🤣😅 jakby co to na razie normalnie działa Legimi 😅
No tak, Legimi działa, ale dużo wydawnictw (chcąc nie chcąc, bo niektóre po prostu były reprezentowane przez konkretnego dystrybutora) zawiesiło współpracę i sporo książek albo nie ma albo są płatne. Nie zauważyłaś? Szczęściara 😅12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
truskawki981 wrote:No tak, Legimi działa, ale dużo wydawnictw (chcąc nie chcąc, bo niektóre po prostu były reprezentowane przez konkretnego dystrybutora) zawiesiło współpracę i sporo książek albo nie ma albo są płatne. Nie zauważyłaś? Szczęściara 😅
Dziękuję za odp, już doczytałam sobie artykuły na necie też 💔 ja ogólnie może czytam jakieś niszowe książki, że są 😅 tak naprawdę jak ostatnio zgrywałam to coś mi się mało wydawało na półce, ale nadal sporo i jeszcze jest co czytać. Moja lista książek do przeczytania jest dość długa, nie wszystkie zawsze były na Legimi, ale wtedy kupuję pojedyncza książka po prostu jak bardzo mi zależy, a jak nie to czytam co leci z listy z tego co jest. Mam konto z mamą i ona raczej też nie zauważyła 😅 polecacie w takim razie jakąś inną platformę działające na tej zasadzie? -
Belia właśnie pamiętam, że u Ciebie taki sam case 🤭
to by miało sens z tym rosnącym pęcherzykiem 🤔12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Belia właśnie pamiętam, że u Ciebie taki sam case 🤭
to by miało sens z tym rosnącym pęcherzykiem 🤔👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
W ogóle dziewczyny włączyłam sobie na chwilę tiktoka i przez ostatnie 30min oglądałam jak dziewczyny robią testy ciążowe 😅 ten algorytm mnie zabije a tu jeszcze tyle czekania.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
almost.there wrote:Dziękuję za odp, już doczytałam sobie artykuły na necie też 💔 ja ogólnie może czytam jakieś niszowe książki, że są 😅 tak naprawdę jak ostatnio zgrywałam to coś mi się mało wydawało na półce, ale nadal sporo i jeszcze jest co czytać. Moja lista książek do przeczytania jest dość długa, nie wszystkie zawsze były na Legimi, ale wtedy kupuję pojedyncza książka po prostu jak bardzo mi zależy, a jak nie to czytam co leci z listy z tego co jest. Mam konto z mamą i ona raczej też nie zauważyła 😅 polecacie w takim razie jakąś inną platformę działające na tej zasadzie?
Niby jest empikGO, ale jeśli chodzi o książki które ja głównie czytam (kryminały / thrillery) to na Legimi i tak jest lepszy wybór.12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
Nie wiem czy można ma czytnikach, ale na storytellu poza audiobookami są również eBooki.
almost.there lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5%
◾łagodna oligospermia
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"